Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
old

E-vedelikud, maitsed ja nendes leiduvad acetyl propionyl - diatcetyl - diatsetüül - Acetoin

Recommended Posts

Veetsin 6-8h kuulates VP-live https://soundcloud.com/vp-live podcaste - kohati on nad parajad pulli vennad aga sain ka hunniku huvitavat infot.
Keemia mul väga tugev koolis ei olnud aga katsun mingi kokkuvõtte ikkagi teha.

Osades (vähestes) E-vedelikes ja maitsestajates on leitud kolme kopsudele tõenäoliselt pikas perspektiivis suhtleiselt ohtlikku ainet. Nende kohta on uuringud olemas. Kui keegi viitsib võiks selle kohased lingid visata  (mul on google juba väsinud).

AP - acetyl propionyl 

DI - diatcetyl - diatsetüül 

Acetoin

 

FivePawns teema ja ainete selgitused eng keeles: http://ecigarettereviewed.com/Diacetyl-acetyl-propionyl-five-pawns

 
Nende ainete tõestatud ohtlikkusest on rääkinud Konstantinos Farsalinos ja ka paar teist arsti.
Toitude sees on need ained täiesti ohutud ja laialt kasutuses. Sisse hingamisel võib aga tekkida pikemas perspektiivis probleeme kopsudega.
Kas juhtub? kuna juhtub? kui palju peab tarbima?... ei oska öelda - aga seda peaks teadma ja kes soovib võiks saada vältida neid maitseid kus on oht olemas..  

 

VaporShark on teinud ka ise testimised millistes vedelikes kui palju milliest ainet leidub:
http://www.scribd.com/doc/268974991/VaporShark-E-Liquid-Testing sama teema reddit's https://www.reddit.com/r/electronic_cigarette/comments/39ur1x/vaporshark_sent_every_eliquid_that_they_carry_and/

Hetkel ei ole teada ühtegi tootjat kes ise neid aineid ise lisaks. Perfumers Apprentice väitel aga tekitavadki osasid maitseid need ained olenemata sellest kuidas see maitse on saadud.
Maitsed kus on oht, neid aineid leida on:  custard (vanilli) ja muud magusat tausta omavad maitsed.

 

Kuna nende ainetega maitseid on võimalik vältida (seega ka ohte vältida), vastutustundlikud tootjad tegelevad ise sellega, et neid aineid ei oleks vedelikes. Hetkel selle postituse eesmärk on, et võimalikult paljud vedelike maale toojad/müüjad võiks avaldada suurema ohu faktoriga maitsete data sheedid vms. tõestused, et nende vedelikes neid aineid ei ole - koos linkide vms infoga. 
Või kui on siis see peaks toote peal kirjas olema, et igaüks saaks ise otsustad kas nende ainete sisse hingamine on mõistlik risk või mitte.

MITTE ühtegi tootjat usaldada enam ei saa kui ta lihtsalt väidab, et nende vedelikes need ained puuduvad. USA kallimaks/parimaks tootjaks peetud Five Pawns väitis, et nende vedelikes neid aineid pole aga tegelikult ON (3nda osapoole testide põhjal ja nende enda 9kuud tagasi tehtud ja nüüd lekkinud datasheetide põhjal). Ja päris suures koguses kahes maitses. Lisaks selgus, et nad ei suuda ka niko kogust täpselt mõõta (ullike) . Ehk siis 3mg nik sisaldusega vedelikes oli nikotiini märksa alla normi ja koguse poolest diatsetüüli rohkem kui nikotiini (relv) .

Paras jama keerati ühesõnaga kokku.

 

NB! Keemilise osa nimetusi ja infot tuleks täiendada.
*NB! Palun parandage ja täpsustage kui kuskil olen midagi valesti kirja pannud... sest kogu info on netist erinevatele saitidelt kokku korjatud ja võin olla asjadest valesti aru saanud või valesti tõlgendanud.  

 

Muu mis podcastidest kõrva jäi on, et enamus tarbijaid ja poode ei koti mis seadustega toimub (Vape expodel tahaks tasuta nänni saada, cloud compil osaleda jne.. ....25 000 osalejaga üritusel seaduste paneeli tuleb kuulma 12 inimest :| ) ja hala on lahti siis kui seadus vastu võetud, mis äri kinni paneb. USA's ühes osariigis pms killiti tootmine ja müümine üldse ära ja Californias on ka asi pupusse minemas

KATSUME VÄLTIDA NEID AINEID ja OHTE KUST E-SIGARETI TEEMA VASTASED SAAVAD REAALSELT KINNI VÕTTA.

Hetkel on see minu teada ainuke tõsine ohu koht mis on leitud.


Dr. Anne Hubbs räägib mida need ained teevad .... 


Järgmine esineja räägib ka päris hästi.

See maitsete probleem on päris tõsine ... tööstus ise ka on sellest aru saanud, et see on ohu koht ja tuleb standardeid muuta ja teada pahad asjad välja visata.

Nende rahustuseks kellel ülal olev tekst võttis jala võdisema ja kopsu kinni (hakka vaatama 12m55s pealt):

Analoog on 100x hullem ..... aga neid halbu aineid pole ikkagi üldse kohe vaja meil

Share this post


Link to post
Share on other sites

SElle VS testi teemat sai kuskil juba jahutud.

Peamine mure on tootjate poolt, kes oma mehu sisu ei avalikusta. Ala näiteks Bobas Bounty originaal retsepti ei tea ilmselt peale tootja mitte keegi. Aga mis ta siis lõpuks sisaldab - ei saa ka teada.

Enamik maitsete tootjaid - PA, FA, Inawera, jne ikka minuteada avalikustavad oma infot mingil määral. Vähemalt, kas sisaldab or not. Kui true see statement on - eks aeg näitab. Enne ei saa kedagi ju võlla tõmmata, kui kohtus tõendatud. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üks asi on koostise avalikustamine, aga hoopis teine teema on teostatud laboratoorsed testid ja analüüsid.

True, aga kes seda jõuab teostada.

Väidetavalt antud ained võivad ka teatud kombinatsioonides ka ise tekkida kuumutamisel. Seda väidet ma muidugi kinnitada ei julge, kuna tõsisem keemia taust mul puudub.

Aga et oma tagumenti natukenegi kaitsta praeguse teadmatuse ees, siis oleks väga suur samm juba see, et tootjad annaks vähemalt välja info, kas mõnda kolmest on kasutatud nende maitsetes or not. 

Pakun, et uusi maitseid üle maailma tuleb rohkem per day välja, kui laborid jõuavad neid testida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Capella kirjutab osade maitsete (V2) juures välja: acetoin, acetyl propionyl free.

PA sama + toob välja ka maitsed, kus sees. 

Mom ja Pop näiteks väidab julgemalt - neil vabsee pole antud aineid kasutuses. Julgen kahelda, aga nende maitsevalikut omade kuludega läbi testida ka ei jõuaks finantsiliselt ehk usaldan nende sõnu. 

Peale PA, MaP ja CA ma eriti teistega pole kokku puutunud. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

PA sama + toob välja ka maitsed, kus sees. 

Mom ja Pop näiteks väidab julgemalt - neil vabsee pole antud aineid kasutuses. Julgen kahelda, aga nende maitsevalikut omade kuludega läbi testida ka ei jõuaks finantsiliselt ehk usaldan nende sõnu. 

Peale PA, MaP ja CA ma eriti teistega pole kokku puutunud. 

 

Vot see ongi see koht kus edasimüüjad peaks panema piiri 

1. kas ütlevad, et pole ja on suht kindel teadmine selles suhtes

2. ütlevad, et on selles maitses ja edasi on kliendi otsus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kõigi tootjate kelle toodang epiip poes müügil ja testid saadaval , on välja prinditud raamitud ja klientidele loetavad.

Väga vinge (Y) Hea eeskuju. Kui kõik nii teeks siis me selliste jamade otsas ei istuks.

Visake netti ka üles kui mahti.

 

Kui tlna satun tulen tsekin raamid üle :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väga vinge (Y) Hea eeskuju. Kui kõik nii teeks siis me selliste jamade otsas ei istuks.

Visake netti ka üles kui mahti.

.

 

Kui tlna satun tulen tsekin raamid üle :D .

.

 

Oled väga oodatud. Ja võtame selle neti nokitsemise käsile 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Möh    :!:

Su viimane post oli hommikul millegipärast kolmekordselt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oeh selle asjaga lastakse nüüd küll s**** läbi ventilaatori.
Loo nimi võiks vabalt olla Dumb and Dumber
https://soundcloud.com/vp-live/five-pawns-hit-with-multimillion-dollar-class-action-lawsuit

- Dr. F. ja Dmitri (kes teab see teab) andsid üle 1a. tagasi firmadele privaatselt info, et see aine VÕIB halb olla ja seda ei ole vaja vedelikes.
- Mõni firma aga valis valetamise tee
- Leidus üks idioot kes isikliku viha põhjal kogu asja kohtusse andis - olenevalt arengust võib see kogu tööstusele jõhker pauk olla.
- Ma loodan, et Eesti poodidele tarnijad kägu ei aja ja vajalikud muutused koostites on tehtud. Sest aasta tagasi 70++% tootjate mahladest leiti diatsetüüli. 

Kokkuvõttes tehti palju raskemaks kogu asja eest seismine/võitlemine - sektor tulistas ise endale jalga. Nüüd on igast organisatsioonidel jälle üks koht kus kinni võtta ja öelda oi oi kui paha see e-sig on - ja peab jälle seletama, et kui seda ainet on siis väikses koguses ja enamus on eemaldanud selle jne...

Kas oli seda vaja? Tehti kõik selleks, et see saaks vaikselt eemaldatud aga ei.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma lisaks siia ka Tallinna õhu keemilise koostise, kuigi mitte täieliku, sest leitakse ainult neid aineid, mida parasjagu otsitakse. http://airviro.klab.ee/uploads/PM_uuring_Tallinn.pdf

Ma olen üsna kindel, et otsides linna õhust näiteks diatsetüüli sisaldust, seda ka leitakse, kuid samas olen ma ka üsna kindel, et kui otsida e vedelike aurust näiteks arseeni või kaadmiumi, näitab aparaat p...set selle peale. Siit edasi minnes igasuguste ravimiametite ja muude analoogsete väärastunud ametkondade argumentatsiooniga, peaks ka õhule maksu peale panema, sest viimane on tervist vägagi kahjustav ning sisaldab nii mürkaineid kui ka sõltuvust tekitavaid aineid. Ja ma tean mida te öelda tahate...et arseen ei tekita sõltuvust, vähemalt pikas perspektiivis mitte :), kuid hapnik ju tekitab. Hapniku puhul on tegemist maailma kõige suurema vaenlasega. 100% inimestest on sellest sõltuv. Paneks mingi 0,1 senti 100 liitrit ja kes ei maksa, sellel keerame kraanid kinni. 

 

...PM10 fraktsioonist määrati järgmiste metallide sisaldus: As, Cd, Cr, Ni, Pb, Zn, V, Cu. Sarnaselt automaatanalüsaatorile mõõdeti ka gravimeetriliselt PM10 piirväärtusest kõrgem tulemus 9.novembril – 79, 2 µg/m3 , metallidest näitasid perioodi kõrgemaid kontsentratsioone sel päeval Pb, V, Cu ning Zn, mille sisaldus PM10 fraktsioonis oli kogu mõõteperioodi vältel teiste metallide sisaldusest oluliselt kõrgem. Arseeni, kaadmiumi ja kroomi ööpäevakeskmised kontsentratsioonid püsisid mõõteperioodil määramispiiri tasemel või jäid sellest allapoole...

Share this post


Link to post
Share on other sites

... peaks ka õhule maksu peale panema, sest viimane on tervist vägagi kahjustav ning sisaldab nii mürkaineid kui ka sõltuvust tekitavaid aineid...

Ära seda küll soovi. Suurlinnades juba müüakse õhku....kaudselt maksadki sa oma hingamist ju kinni...ja seda läbi maksude. Igas riigis on "hingamise" maks erinev....ja kui lõpetad hingamise, siis lõpetad ka maksmise ;) 

Aga kui jätkad hingitsemist, siis taod ka antud riigi lollusi kinni. Eestis on üpris kallis hingata õhku....vahet pole, kas maakohas või Tallinas. Väike tööandja õhk on veel ERITI hinnaline. Samas riigikogus on õhk palju soodsam - läbi kuluhüvitiste siis. Aga ok, see läheb juba kergelt ibaks. Varsti reede....kuulame siis tümmi edasi   :idea:

Share this post


Link to post
Share on other sites

See oli varem ka teada ja eks ajaloost on ka teada teisigi sarnaseiid näiteid, kus tekitatakse paanikat tühjast-tähjast. Samas kui on valida ilma, siis julgelt soovituslik on tarbida ilma diatsetüüliga mehusid. 

Farsalinos tubli mees (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ütleb seda sama, mida tegelikult ammu räägitakse. Ei ole vaja ise sääsest elevanti teha ja otsida tonti sealt, kus seda ei ole. EMTA ütles hästi - Mine Tallinnas õue ja saad rohkem mürke, kui e-sigaretiga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enne kui jalga saadad puhakama süvene natuke - muidu samasse auku kui peavoolu meedia lahmimine.

Enamuses vedelikes ei olegi probleemi.

Kogu jama on tekkinud aga valetamisest ja sellest, et osades (vähestes) vedelikes on kogus palju, palju suurem kui üleval toodud graafikul mis kehtib nende vedelike kohta kus põhimaitset ei tekita diatsetüül.

 

Numbritest siis....

MA viidatud graafikul on kogus: was 56ug/day.

 

FP ise oma mahladest leidis:

Five Pawns actually has two sets of results available: one using GC-MS and another using GC-FID(for most chemicals). Comparing these suggests that discrepancies can exist: Bowden’s Mate gave a result of 627.7 μg/ml when tested using GC-FID, but 910 μg/ml using GC-MS. 

 

Analoogis nõka alla: 6000 μg/ml

 

Ehk siis FP probleemi tekitanud mahlades on kogus palju suurem - ja selleks puudub vajadus ja selle pärast Dr.F ka eraldi tootjaid kellel probleeme teavitas.

 

JAH SEE ON MINU ARUSAAMISE järgi ikkagi märksa VÄIKSEM kui analoogis aga kogu kisa ja jama ongi tekkinud sellest, et FP väitis, et nende vedelikes midagi eriliselt rohkem ei ole kuigi nad olid ise teadlikud sellest, et nende osad vedelikud sisaldavad kordades rohkem diatsetüüli.

 

http://ecigarettereviewed.com/Diacetyl-acetyl-propionyl-five-pawns

 

NB! Kuna ma väga keemik pole siis mingit 100% vettpidavust ülal olevale infole ma ei julge anda. See on minu arusaam numbritest mis on selle probleemi jälgimisel minule kohale jõudnud. Oht on, see on väiksem kui analoogis aga seda saab vältida ja kasutajatele ei pea valetama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...