Jump to content
E-sigareti foorum

old

Moderaator
  • Postitusi

    2 651
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Posts posted by old


  1. Seekord saab täispikka artiklit lugeda..

    Quote

    Inglismaa käivitab esimese riigina maailmas suitsetamise leviku vähendamise plaani, millega antakse miljonile suitsetajale tasuta e-sigareti stardikomplekt koos nõustamisega, et aidata suitsetamisest loobuda. Sellega loodab Inglismaa valitsus astuda olulise sammu lähemale eesmärgi täitmisele saada aastaks 2030 suitsuvabaks riigiks – riigiks, kus suitsetajaid on 5 protsenti või vähem. 

    https://tervis.postimees.ee/7764056/inglismaa-kingib-miljonile-suitsetajale-e-sigareti-stardikomplekti


  2. Kindlasti väärib toetust Tarmo Kruusimäe, kes on meie õiguste eest väsimatult võidelnud. Tarmo poolt saavad hääletada Tallinna Kesklinna, Pirita ja Lasnamäe elanikud. Mujal saab toetada riigikogu suitsuvaba Eesti saadikurühma liikmeid.

    https://www.riigikogu.ee/riigikogu/uhendused/uhendus/666ac6d3-d67c-45f9-bbd6-4a2fcc223e20/suitsuvaba-eesti-toetusruhm 

    Elagu suitsuvaba Eesti!

    Tarmo-FB-Jagamiseks2.png


  3. Mis on hetkel hea hinna/kvaliteediga suhtega kohad kust tellida toidu maitsestajaid?
    UK on natuke riskiga seotud - ehk siis kindlasti annab ära selgitada aga millised on alternatiivid?

    Hind vbla polegi nii oluline aga Eesti poodide valik on minu jaoks lihtsalt täiesti ebapiisav :(


  4. Hea e-sigareti või muu suitsuvaba toote kasutaja!
    Palun aita meil kasutajate huvide eest seista. Kui omad kogemust e-sigareti, tubakavaba snusi või kuumutatava tubaka kasutamisega, siis palume täita küsimustik, et saaksime ülevaate kasutajate kogemustest ja soovidest.

    Mida rohkem kasutajaid uuringus osaleb, seda tugevam on meie ühine jõud nõudmaks kasutajatele vajalikke muudatusi. Jaga küsitlust ka sõbrale või tuttavale, et kasutajate jõud oleks tugevam. 

    Küsitlus asub siin: https://nna.ee/uuring-2022

    Suur aitäh kõigile uuringus osalejatele!
    Lugupidamisega
    NNA Suitsuvaba Eesti meeskond
     


  5. Oleme endised suitsetajad, kes kasutavad nikotiini vähem kahjulikumal viisil. See on meie teadlik samm, kuidas kaitsta omaenda ja lähedaste tervist tubakasuitsu eest. Me oleme tõestuseks sellele, et vähem kahjulike alternatiivide abil saab suitsetamisest vabaks. Meie valiku häbimärgistamine tuleb lõpetada! 
    On aeg võtta eeskuju Ühendkuningriigist, kus sajad tuhanded suitsetajad on ekspertide, teadlaste ja valitsuse soovitusel proovinud vähem kahjulikke alternatiive ja nende abil edukalt suitsetamisest loobunud. Kuigi Ühendkuningriigis kui ka mitmete teistes riikides on tänu alternatiivsetele toodetele tekkinud suitsetamisest loobumise laine, on tekkinud ka nende toodete vastaseid. Alternatiivsete toodete vastane võitlus on käinud Eestis ja jõudnud ka Maailma Terviseorganisatsiooni. Miskipärast soovitakse vähem kahjulikud alternatiivid sisuliselt ära keelata, kuigi suitsetamine on kordades kahjulikum.

     

    https://www.facebook.com/watch/?v=485679682432273


  6. Oleme endised suitsetajad, kes kasutavad nikotiini vähem kahjulikumal viisil. See on meie teadlik samm, kuidas kaitsta omaenda ja lähedaste tervist tubakasuitsu eest. Me oleme tõestuseks sellele, et vähem kahjulike alternatiivide abil saab suitsetamisest vabaks. Meie valiku häbimärgistamine tuleb lõpetada! 
    On aeg võtta eeskuju Ühendkuningriigist, kus sajad tuhanded suitsetajad on ekspertide, teadlaste ja valitsuse soovitusel proovinud vähem kahjulikke alternatiive ja nende abil edukalt suitsetamisest loobunud. Kuigi Ühendkuningriigis kui ka mitmete teistes riikides on tänu alternatiivsetele toodetele tekkinud suitsetamisest loobumise laine, on tekkinud ka nende toodete vastaseid. Alternatiivsete toodete vastane võitlus on käinud Eestis ja jõudnud ka Maailma Terviseorganisatsiooni. Miskipärast soovitakse vähem kahjulikud alternatiivid sisuliselt ära keelata, kuigi suitsetamine on kordades kahjulikum.

    https://www.facebook.com/watch/?v=485679682432273

    Ülal pla pla tekst ... aga see on kõige olulisem võitlus. Seni kuni WHO ei muuda oma rahatuste allikatest tulevaid soove seni on asi hapu


  7. Maailma terviseeksperdid juhivad riikide tähelepanu sellele, et WHO ametnikud eiravad tubakapoliitika osas teadust ja praktilise elu kogemusi ning lõpptulemusena ei aita kaasa suitsuvaba maailma saavutamisele. Eksperdid kutsuvad riikide esindajaid üles, et lõpetada inimkonnale kahjulik ametnike tegevus ja aidata suitsetajatel päriselt suitsetamisest loobuda.

    https://nna.ee/uudised/203-maailma-terviseekspertide-avalik-kiri-who-delegaatidele


  8. Eurobürokraadid on välja mõtlemas üle-euroopalisi makse ja jõutud on vähem kahjulike toodete nagu e-sigarettide, tubakavaba snusi ja kuumutatava tubaka juurde. Alles meil Eestis algas paus sellest ebanormaalsest olukorrast, mille põhjustajaks olid üle mõistuse suured e-vedelike maksud. Muidugi tuleb Eestis veel mitmeid asju ära parandada, aga nüüd tundub, et Euroametnikud tahavad Eestis kehtestatud maksupausi varem ära lõpetada ja räägivad usinasti maksumäärast, mis on isegi kõrgem kui see seni oli. Tundub, et inimesi tahetakse karistada selle eest, et nad on oma tervise säästmise nimel ise midagi ette võtnud ja hakanud suitsetamise asemel kasutama vähem kahjulikku toodet.

    Praegu on kõigil Euroopa Liidu kodanikel võimalus avaldada Euroopa Komisjonile oma arvamus selle osas, täites ära vastava küsimustiku siin: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/tobaccoproducts2021?surveylanguage=EN 

    Küsitlusele vastamiseks võib kuluda 5-10 minutit. Kuna kõigile küsimustele vastamine ei ole kohustuslik, siis võib ka lihtsalt vastata ainult vähem kahjulike toodete maksustamist puudutavatele küsimustele nr 23-26.

    Ütleme üheskoos Euroopale, et me ei vaja keskset sekkumist ning meie meelest ei pea vähem kahjulikele toodetele eraldi makse kehtestama ning kui üldse, siis palju väiksemad võrreldes tavaliste sigarettidega. 

    Palun saada Euroopale oma arvamus ja kutsu ka oma sõpru küsitlust täitma. 

    Suur tänu!
     


  9. Tänases Postimehes on fookuses suitsetamisest loobumine. Eksperdid kirjeldavad, miks suitsetamisest loobumine võib osutuda keeruliseks ning kuidas vähem kahjulikud tooted võivad suitsetamisest loobumisel abiks olla.

    Head lugemist!

    Ajakirjanik Kadri Tammepuu räägib suitsetamisest loobumise keerukusest ja vähem kahjulike toodete rollist suitsetamisest loobumisel
    https://arvamus.postimees.ee/7262093/kadri-tammepuu-laks-trumm-mingu-siis-ka-pulgad-pealegi

    Briti teadlane Gerry Stimson kirjeldab, miks ta julgeb soovitada kasutada e-sigarette suitsetamisest loobumiseks
    https://arvamus.postimees.ee/7262104/briti-teadlane-gerry-stimson-e-sigaret-teeb-tavasigaretist-95-protsenti-vahem-kahju

    Keemiadoktor Kalle Truus võrdleb tubaka- ja nikotiinitoodete kahjulikkust
    https://arvamus.postimees.ee/7262115/keemiadoktor-kalle-truus-erinevate-tubakatoodete-keemias-on-oluline-vahe

    Kopsuarst Ülle Ani räägib suitsetamisest loobumise nõustamisest ja meditsiinilistest nikotiinitoodetest
    https://arvamus.postimees.ee/7262119/kopsuarst-ulle-ani-suitsetamisest-loobumise-edu-on-toenaosem-kui-lotovoit


  10. Ühendkuningriigist on sajad tuhanded inimesed e-sigarettide abil edukalt suitsetamisest loobunud ja riik liigub kiiresti suitsuvabaks riigiks saamise suunas. WHO kriitiline suhtumine e-sigarettidesse aga hakkab vähehaaval takistama Ühendkuningriigi suitsuvabaks saamist ja sealsetele parlamendiliikmetele see ei meeldi ning kaalutakse WHO rahastuse vähendamist.

    https://nna.ee/uudised/168-uehendkuningriik-ja-who-on-e-sigarettide-paerast-konflikti-aeaerel


  11. On 3/30/2021 at 12:32 AM, admin said:

    https://www.chefsflavours.co.uk/ Tuli läbi pakk kenasti, maksin maksud ja deklareerisin kui toidumaitsestaja.

    Tellinud kokku olen muidu siit umbes 10 korda. Viimases pakis oli küll puudu asju jälle aga alati saanud vastava summa tagasi või poekrediiti. Nii nagu ise valid.

     

    Ma olen ka seda kohta juba aastaid kasutanud. Kartsin, et Brexitiga läks see untsu aga eks peab ka siis proovima.
    Deklareerimist varem ka tehtud ei ole keeruline aga kartsin, et äkki hakatakse jaurama, et ei ole toidumaitsestajad ...


  12. Mul on hoopis küsimus kust maitsestajaid nüüd saab kui Brexit on ära toimunud? UK'ga enam ei julge - meie EMTA võib arvata, et ei ole toidumaitsestajad ja ei viitsi kakelda. 
    Kas keegi teab mõnda head e-poodi euroopas, kes müüb suures valikus toidumaitsestajaid?

    Ükski Eesti pood pole kahjuks seda suutnud pakkuda mida mul vaja on :( - kuigi põhitegijad on Cappela, TFA, FlavourArt, Innaw...

×
×
  • Create New...