Jump to content
E-sigareti foorum

napoleon

Foorumi toetaja
  • Postitusi

    1 395
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Reputation Activity

  1. Like
    napoleon reacted to old in Toidu lisainete ja toidu maitsestajate poed   
    Aastaid tagasi kui riik hakkas plaanima e-vedelike maksustamist aktsiisiga sai selgitatud, et toidu maitsestajaid ja toidu lisaaineid, mida paralleelselt kasutatakse ka e-vedelikes ei ole võimalik aktsiisiga efektiivselt maksustada. Tegemist ei ole mingite uute spetsiaalselt e-vedelike jaoks loodud ainetega vaid laialt nii toiduaine kui muudes sektorites kasutusel olevate toodetega. Loomulikult selgitasime lisaks kogu teema absurdsusele ka seda millised ohud sellega kaasnevad.
    Selgitatud sai ka, et juhul kui ikkagi üritatakse ka need ained maksuga katta liigub osa tarbijaid  e-sigareti poodidest mujale vajalikke komponente hankima. Hetkel toimuvas olukorras ei saa süüdista kindlasti ei tarbijaid ega ka kaupmehi, selle olukorra on loonud riigi mitte pädev maksupoliitika. 
    Nüüd oleme siis niikaugel, et ennustused mis juhtuma hakkab on tõeks saanud ja meil ei ole mõtet selle eest oma pead liiva alla peita.
    Meie kui tarbijate jaoks peitub kõige suurem potentsiaalne oht ja probleem selles, et kaob ära kaupmehe poolne oluline info kas, mida ja kuidas ohutult ja eesmärgipäraselt kasutada. Minu arvates on aja küsimus kuna hakkavad ka Eestis tekkima juhused, kus üritatakse veipida kas puhast maitsestajat või üldse aineid või nende segusid, mis üldse veipimiseks ei sobi. 
    Ma arvan, et aktsiis tekitab ka mingi surve sellele, et veipijad hakkavad otsima alternatiivseid lahendusi – see surve on kindlasti suurem nendele kasutajatele, kelle vedeliku tarbimine on suurem. 
    See kõik seab aga tarbijate tervise ohtu. Sellest tulenevalt leian, et DIY teemat sügavamalt tundvad veipijad peaks muudel võimalikel kauba hankimise allikatel silma peal hoidma ja jagama teadmisi, millised lisaained teoreetilised sobivad e-vedelike valmistamiseks ja mitte.
    Siinkohal toon välja alternatiivsed poed, kelle kaubavalikust võib leida komponente mida on võimalik paralleelselt kasutada ka e-vedelike valmistamiseks.
    https://maitsepood.ee/  https://aroomid.ee/et/  https://tradehouse.ee/ [Mina siit ei soovitaks e-vedelike valmistamiseks komponente osta] Katsume siis jooksvate postitustega näppu pulsil hoida ja teha omaltpoolt nii palju kui võimalik, et veipimine oleks Eestis jätkuvalt võimalikult turvaline. 
  2. Haha
    napoleon reacted to reinolen in Krimi 10.04.2018   
    ma küll käin pidudel tossumasina auru sisse hingamas, suu ümber toru ja rsk mis pilved  
    NB tegemist oli naljaga, mõni muidu lähebki rsk
  3. Tänan
    napoleon got a reaction from YRO in NNA Suitsuvaba Eesti   
    Siinkohal täpsustan pisut. Oli enne üks MTÜ ja see MTÜ eksisteerib ka praegu. Aga nüüd on see MTÜ ainult müüjate liit. Uus organisatsioon on tarbijate liit st. liikmed võivad olla ainult füüsilised isikud ja kuigi liige võib olla eraisikuna ka mõni poeomanik, ei saa poeomanikud olla juhatuses. Ehk siis tegemist pole lihtsalt mingi uue liiduga, vaid seal on asjad ka sisuliselt teistmoodi ja kõikide kasutajate abi, kes nõu või jõuga aidata soovivad, on teretulnud
  4. Like
    napoleon got a reaction from e-kodanik in Üks artikkel   
    Nii ja naa. Valimisealisi kodanikke on ca 900k. Veipijaid võibolla 40k kui sedagi ja nüüd aktsiisiga võib hakkab nende arv langema kuna mõni loobub üldse või läheb tagasi tavasuitsu peale ja uusi eriti peale ei tule.  Kas on pointi suunata oma programm veipijatele riskides sellega teiste pahameele alla sattuda kui mõni teine erakond poriga loopima hakkab?
    Kui see jää kuskilt murdub, siis tehakse midagi enne või peale valimisi ilma suurema kärata ära, aga valimisloosungile vaevalt keegi ühe eesmärgina e-sigareti kaitsmise kirjutab.
  5. Like
    napoleon got a reaction from Jaan in Ostueelne nõuküsimine   
    Mõnda aega kasutasin niklit ja TC-d. Siis proovisin SS ja TC-d, aga lõpuks jäin ikka VW peale. TC toimib paari esimese mahviga ilusti, aga kui coil soojaks läheb hakkab trikke tegema ja see ei ole seadme viga kuna kõikide seadmetega on nii olnud. Seega mina isegi TC-d väga ei soovitaks kui suudad ise nii palju jälgida, et paaki päris tilgatuks ei tõmba.
  6. Haha
    napoleon reacted to Levia.ee in Vinguviiul ehk nutke südamest   
    See moment kui pead uute postituste lehel scrollima pea lehe lõppu, et esimest eesti keelset sisu näha ... 
     

  7. Like
    napoleon got a reaction from Levia.ee in Ostueelne nõuküsimine   
    Ääremärkusena - siin soovitanud müüjaid ehk spezz.ee , maitsevaur.ee ja levia.ee julgeks kõiki soovitada kohana kust ostma minna kui midagi välja oled valinud. stratosvaper.ee - d mitte nii väga
  8. Haha
    napoleon reacted to old in Huumorit elust enesest   
    Läti leidis oma NOKIA
    http://avanejad.weebly.com/vaumlrsked-uudised/fotod-jevgeni-ossinovski-ilutseb-lati-suveniiridel
  9. Like
    napoleon reacted to kivi3 in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Sotsiaalkomisjoni lehele on ilmunud hulgaliselt arvamusi kasutajatelt, mis on saadetud riigikogulastele käimasoleva aktsiooni käigus ehk siis inimesed räägivad oma loo.  Täiesti ametlikult eelnõu juures kõigile loetavad. Huvitaval kombel polegi neid püütud maha vaikida. Kokku on neid seal üle 100. Miskipärast on siiski ainult osad avatavad ja loetavad, teistest on vaid pealkiri
    https://www.riigikogu.ee/tegevus/eelnoud/eelnou/d6b66ff2-6194-461b-8dde-c4e8a88e2ddc/Tubakaseaduse muutmise seadus
  10. Like
    napoleon got a reaction from maarjos in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Olenevalt sellest kas Katrin on enne suitsetanud/veipinud või mitte, võib ta asja ka täiesti peapeale pöörata. Poleks esimene ega viimane kord, kui meedia nii teeb.
  11. Tänan
    napoleon got a reaction from Leino in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Kallis praegune või endine kaasveipija!
    Meie valitsus, eesotsas Jevgeni Ossinovskiga (SDE), on võtnud prioriteediks saata meid tagasi lasteaeda, dikteerides ette, mida võib ja mida mitte. Et neid taas maa peale tuua ja selgeks teha, et meil on ka kodanikuõigused ning peab jääma valikuvabadus, siis palume Sind kaasa võitlema selle utoopia vastu.
    Millega riik Sulle kurja hakkab tegema?
    1.    E-vedelike maitsed – KEELATAKSE!
    2.    Saata veipijad suitsuruumi – me hakkame jälle haisema ning võime õnnitleda kopsuvähki võidu üle, mis tuleneb uuest seadusest.
    3.    Sulgeda kõik e-sigarette müüvad e-poed – kellele jäävad e-sigarette müüvad kauplused trajektoorist välja, siis need inimesed suunduvad tagasi tavasigarettide juurde ja suurendavad tulevikus kindlasti ravieelarvesse mineva raha väljaminekut.
    4.    Panna e-sigaretid leti alla – inimesed ei tea, kes ja kus müüvad ning lähevad lihtsamat teed ostes tavasigarette.
    5.    Aktsiis – selle tulemusena tõuseb e-vedelike hind keskmiselt 3 euro võrra, mis on paljude veipijate rahakotile vastuvõetamatu.
    Hetkel on eelnõu läbinud esimese lugemise ja varsti tuleb teine lugemine. Praeguses valguses saabki nende idee teoks.
    See piirab inimõigusi, piiratakse inimeste vaba valikut ja sillutatakse teed tavatubaka müüjatele, et saada ROHKEM aksiisitulu, mis on Eesti Vabariigi üks suurimaid maksutulusid. Seda piirangut seades ei hoolita rahva tervisest, vaid ainult maksulaekumisest.
    Uuringud näitavad, et e-sigaret on vähemalt 95% vähem kahjulik kui tavaline tubakas. E-sigaret on mõeldud vaid suitsetajatele. Nagu turvavöö on mõeldud liikluskahjude vähendamiseks, on e-sigaret mõeldud suitsetamiskahjude vähendamiseks.
    Inimesed tarbivad täna 90% ulatuses maitsestatud e-vedelikke, mida nad siis enam osta ei saaks.
    Sellised piirangud mõjuvat hävitavalt e-sigareti kasutajatele ning  nii mõnegi kasutaja lemmikpood on sunnitud enda tegevuse lõpetama. See tähendab, et e-sigarette ja e-vedelikke pole võimalik enam Eestist soetada. Kas me tahame hakata kasutama keemiakaubandusest saadavat kaheldava väärtusega kraami, mille kvaliteedist meil pole aimugi?
    Veidi aega tagasi koguti allkirju petitsioonile ja saime kokku ligi 5000 häält (Ossinovski sai valimistel vähem hääli). Ma usun, et ka Sina andsid oma panuse. Seekord on taas vaja Sinu abi riigivastases võitluses e-sigareti piirangute vastu.
    Selle kohta tegi ka Dr Farsalinos Eesti rahvale üleskutse - võidelge oma õiguste eest! Ta väitis, et nii kallutatud meediaga ja valeinfot levitavat riiki on ta näinud vaid Indias. Valitsus nimetab seda "regulatsiooniks", meie aga "KEELUSTAMISEKS". Dr Farsalinos on kõige pädevam teadlane e-sigareti teemal maailmas, ta nõustab riike ja viib läbi e-sigareti teemalisi teadusuuringuid.
     
    Meil on jäänud veel viimane õlekõrs, milleks on rahva arvamus. Kui tunned kasvõi mikrogrammi jagu, et Sulle, Sinu tervisele ja kaaskondlastele tehakse selle plaaniga kahju, siis saada riigile oma lugu.
    Kirjale on ainult ÜKS NÕUE, see peab olema VIISAKAS, kuid samas võib olla väga otsekoheselt karm.
    Tänan Sind juba ette, ilma Sinuta me seda ei suuda! Kui Sina isegi enam ei tarbi e-sigaretti, kuid suutsid sellega suitsetamise maha jätta või tead kedagi kes suutis ja sai abi, siis anna kindlasti enda panus hoolimata sellest, et oled teemast kaugenenud. See ongi põhjus miks me seda teeme – aitame vähendada suitsetamisest tekkivaid kahjusid.
    Seda üleskutset võid jagada ka oma kaaslastele, et ka nemad saaksid oma arvamust avaldada, Facebooki ja emaili link jaluses.
    Seda kirja on väga lihtne teha. Kõige lihtsam on kirjutada allolevate küsimuste baasil:
    1. Mis on läinud tänu e-sigaretile Sinu elus paremaks?
    2. Milliseid maitseid Sa praegu eelistad?
    3. Mida teeksid peale konkreetse seaduse jõustumist, (maitsed keelatud, kättesaadavus kasin ja e-vedeliku pudel 3 eurot kallim)?
    Kiri saada järgmistele e-mailidele, kopeeri kogu valik saaja lahtrisse (mainitud isikud on vastutavad konkreetse seaduse vastvõtmise eest):
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected]
    Kui kirja saadate, siis on veel üks väike palve. Pange CC või BCC listi ka MTÜ [email protected]. Antud üleskutse pole selle MTÜ poolt algatatud, aga kuna ka see MTÜ veipijate huve kaitseb, siis hea kui nad muu toimuvaga kursis on.
    Dr Farsalinose üleskutse:
     
     
    Sellest kohtumisest on intervjuu täis versioon saadaval lingilt: https://youtu.be/7qKolwI2Kuw
  12. Like
    napoleon got a reaction from jeesus188 in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Kallis praegune või endine kaasveipija!
    Meie valitsus, eesotsas Jevgeni Ossinovskiga (SDE), on võtnud prioriteediks saata meid tagasi lasteaeda, dikteerides ette, mida võib ja mida mitte. Et neid taas maa peale tuua ja selgeks teha, et meil on ka kodanikuõigused ning peab jääma valikuvabadus, siis palume Sind kaasa võitlema selle utoopia vastu.
    Millega riik Sulle kurja hakkab tegema?
    1.    E-vedelike maitsed – KEELATAKSE!
    2.    Saata veipijad suitsuruumi – me hakkame jälle haisema ning võime õnnitleda kopsuvähki võidu üle, mis tuleneb uuest seadusest.
    3.    Sulgeda kõik e-sigarette müüvad e-poed – kellele jäävad e-sigarette müüvad kauplused trajektoorist välja, siis need inimesed suunduvad tagasi tavasigarettide juurde ja suurendavad tulevikus kindlasti ravieelarvesse mineva raha väljaminekut.
    4.    Panna e-sigaretid leti alla – inimesed ei tea, kes ja kus müüvad ning lähevad lihtsamat teed ostes tavasigarette.
    5.    Aktsiis – selle tulemusena tõuseb e-vedelike hind keskmiselt 3 euro võrra, mis on paljude veipijate rahakotile vastuvõetamatu.
    Hetkel on eelnõu läbinud esimese lugemise ja varsti tuleb teine lugemine. Praeguses valguses saabki nende idee teoks.
    See piirab inimõigusi, piiratakse inimeste vaba valikut ja sillutatakse teed tavatubaka müüjatele, et saada ROHKEM aksiisitulu, mis on Eesti Vabariigi üks suurimaid maksutulusid. Seda piirangut seades ei hoolita rahva tervisest, vaid ainult maksulaekumisest.
    Uuringud näitavad, et e-sigaret on vähemalt 95% vähem kahjulik kui tavaline tubakas. E-sigaret on mõeldud vaid suitsetajatele. Nagu turvavöö on mõeldud liikluskahjude vähendamiseks, on e-sigaret mõeldud suitsetamiskahjude vähendamiseks.
    Inimesed tarbivad täna 90% ulatuses maitsestatud e-vedelikke, mida nad siis enam osta ei saaks.
    Sellised piirangud mõjuvat hävitavalt e-sigareti kasutajatele ning  nii mõnegi kasutaja lemmikpood on sunnitud enda tegevuse lõpetama. See tähendab, et e-sigarette ja e-vedelikke pole võimalik enam Eestist soetada. Kas me tahame hakata kasutama keemiakaubandusest saadavat kaheldava väärtusega kraami, mille kvaliteedist meil pole aimugi?
    Veidi aega tagasi koguti allkirju petitsioonile ja saime kokku ligi 5000 häält (Ossinovski sai valimistel vähem hääli). Ma usun, et ka Sina andsid oma panuse. Seekord on taas vaja Sinu abi riigivastases võitluses e-sigareti piirangute vastu.
    Selle kohta tegi ka Dr Farsalinos Eesti rahvale üleskutse - võidelge oma õiguste eest! Ta väitis, et nii kallutatud meediaga ja valeinfot levitavat riiki on ta näinud vaid Indias. Valitsus nimetab seda "regulatsiooniks", meie aga "KEELUSTAMISEKS". Dr Farsalinos on kõige pädevam teadlane e-sigareti teemal maailmas, ta nõustab riike ja viib läbi e-sigareti teemalisi teadusuuringuid.
     
    Meil on jäänud veel viimane õlekõrs, milleks on rahva arvamus. Kui tunned kasvõi mikrogrammi jagu, et Sulle, Sinu tervisele ja kaaskondlastele tehakse selle plaaniga kahju, siis saada riigile oma lugu.
    Kirjale on ainult ÜKS NÕUE, see peab olema VIISAKAS, kuid samas võib olla väga otsekoheselt karm.
    Tänan Sind juba ette, ilma Sinuta me seda ei suuda! Kui Sina isegi enam ei tarbi e-sigaretti, kuid suutsid sellega suitsetamise maha jätta või tead kedagi kes suutis ja sai abi, siis anna kindlasti enda panus hoolimata sellest, et oled teemast kaugenenud. See ongi põhjus miks me seda teeme – aitame vähendada suitsetamisest tekkivaid kahjusid.
    Seda üleskutset võid jagada ka oma kaaslastele, et ka nemad saaksid oma arvamust avaldada, Facebooki ja emaili link jaluses.
    Seda kirja on väga lihtne teha. Kõige lihtsam on kirjutada allolevate küsimuste baasil:
    1. Mis on läinud tänu e-sigaretile Sinu elus paremaks?
    2. Milliseid maitseid Sa praegu eelistad?
    3. Mida teeksid peale konkreetse seaduse jõustumist, (maitsed keelatud, kättesaadavus kasin ja e-vedeliku pudel 3 eurot kallim)?
    Kiri saada järgmistele e-mailidele, kopeeri kogu valik saaja lahtrisse (mainitud isikud on vastutavad konkreetse seaduse vastvõtmise eest):
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected]
    Kui kirja saadate, siis on veel üks väike palve. Pange CC või BCC listi ka MTÜ [email protected]. Antud üleskutse pole selle MTÜ poolt algatatud, aga kuna ka see MTÜ veipijate huve kaitseb, siis hea kui nad muu toimuvaga kursis on.
    Dr Farsalinose üleskutse:
     
     
    Sellest kohtumisest on intervjuu täis versioon saadaval lingilt: https://youtu.be/7qKolwI2Kuw
  13. Like
    napoleon got a reaction from kivi3 in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Kallis praegune või endine kaasveipija!
    Meie valitsus, eesotsas Jevgeni Ossinovskiga (SDE), on võtnud prioriteediks saata meid tagasi lasteaeda, dikteerides ette, mida võib ja mida mitte. Et neid taas maa peale tuua ja selgeks teha, et meil on ka kodanikuõigused ning peab jääma valikuvabadus, siis palume Sind kaasa võitlema selle utoopia vastu.
    Millega riik Sulle kurja hakkab tegema?
    1.    E-vedelike maitsed – KEELATAKSE!
    2.    Saata veipijad suitsuruumi – me hakkame jälle haisema ning võime õnnitleda kopsuvähki võidu üle, mis tuleneb uuest seadusest.
    3.    Sulgeda kõik e-sigarette müüvad e-poed – kellele jäävad e-sigarette müüvad kauplused trajektoorist välja, siis need inimesed suunduvad tagasi tavasigarettide juurde ja suurendavad tulevikus kindlasti ravieelarvesse mineva raha väljaminekut.
    4.    Panna e-sigaretid leti alla – inimesed ei tea, kes ja kus müüvad ning lähevad lihtsamat teed ostes tavasigarette.
    5.    Aktsiis – selle tulemusena tõuseb e-vedelike hind keskmiselt 3 euro võrra, mis on paljude veipijate rahakotile vastuvõetamatu.
    Hetkel on eelnõu läbinud esimese lugemise ja varsti tuleb teine lugemine. Praeguses valguses saabki nende idee teoks.
    See piirab inimõigusi, piiratakse inimeste vaba valikut ja sillutatakse teed tavatubaka müüjatele, et saada ROHKEM aksiisitulu, mis on Eesti Vabariigi üks suurimaid maksutulusid. Seda piirangut seades ei hoolita rahva tervisest, vaid ainult maksulaekumisest.
    Uuringud näitavad, et e-sigaret on vähemalt 95% vähem kahjulik kui tavaline tubakas. E-sigaret on mõeldud vaid suitsetajatele. Nagu turvavöö on mõeldud liikluskahjude vähendamiseks, on e-sigaret mõeldud suitsetamiskahjude vähendamiseks.
    Inimesed tarbivad täna 90% ulatuses maitsestatud e-vedelikke, mida nad siis enam osta ei saaks.
    Sellised piirangud mõjuvat hävitavalt e-sigareti kasutajatele ning  nii mõnegi kasutaja lemmikpood on sunnitud enda tegevuse lõpetama. See tähendab, et e-sigarette ja e-vedelikke pole võimalik enam Eestist soetada. Kas me tahame hakata kasutama keemiakaubandusest saadavat kaheldava väärtusega kraami, mille kvaliteedist meil pole aimugi?
    Veidi aega tagasi koguti allkirju petitsioonile ja saime kokku ligi 5000 häält (Ossinovski sai valimistel vähem hääli). Ma usun, et ka Sina andsid oma panuse. Seekord on taas vaja Sinu abi riigivastases võitluses e-sigareti piirangute vastu.
    Selle kohta tegi ka Dr Farsalinos Eesti rahvale üleskutse - võidelge oma õiguste eest! Ta väitis, et nii kallutatud meediaga ja valeinfot levitavat riiki on ta näinud vaid Indias. Valitsus nimetab seda "regulatsiooniks", meie aga "KEELUSTAMISEKS". Dr Farsalinos on kõige pädevam teadlane e-sigareti teemal maailmas, ta nõustab riike ja viib läbi e-sigareti teemalisi teadusuuringuid.
     
    Meil on jäänud veel viimane õlekõrs, milleks on rahva arvamus. Kui tunned kasvõi mikrogrammi jagu, et Sulle, Sinu tervisele ja kaaskondlastele tehakse selle plaaniga kahju, siis saada riigile oma lugu.
    Kirjale on ainult ÜKS NÕUE, see peab olema VIISAKAS, kuid samas võib olla väga otsekoheselt karm.
    Tänan Sind juba ette, ilma Sinuta me seda ei suuda! Kui Sina isegi enam ei tarbi e-sigaretti, kuid suutsid sellega suitsetamise maha jätta või tead kedagi kes suutis ja sai abi, siis anna kindlasti enda panus hoolimata sellest, et oled teemast kaugenenud. See ongi põhjus miks me seda teeme – aitame vähendada suitsetamisest tekkivaid kahjusid.
    Seda üleskutset võid jagada ka oma kaaslastele, et ka nemad saaksid oma arvamust avaldada, Facebooki ja emaili link jaluses.
    Seda kirja on väga lihtne teha. Kõige lihtsam on kirjutada allolevate küsimuste baasil:
    1. Mis on läinud tänu e-sigaretile Sinu elus paremaks?
    2. Milliseid maitseid Sa praegu eelistad?
    3. Mida teeksid peale konkreetse seaduse jõustumist, (maitsed keelatud, kättesaadavus kasin ja e-vedeliku pudel 3 eurot kallim)?
    Kiri saada järgmistele e-mailidele, kopeeri kogu valik saaja lahtrisse (mainitud isikud on vastutavad konkreetse seaduse vastvõtmise eest):
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected]
    Kui kirja saadate, siis on veel üks väike palve. Pange CC või BCC listi ka MTÜ [email protected]. Antud üleskutse pole selle MTÜ poolt algatatud, aga kuna ka see MTÜ veipijate huve kaitseb, siis hea kui nad muu toimuvaga kursis on.
    Dr Farsalinose üleskutse:
     
     
    Sellest kohtumisest on intervjuu täis versioon saadaval lingilt: https://youtu.be/7qKolwI2Kuw
  14. Tänan
    napoleon got a reaction from old in Üleskutse kõigile veipijatele, meile tahetakse ikka täiega nahk pähe tõmmata, aga võitleme viimase veretilgani !   
    Kallis praegune või endine kaasveipija!
    Meie valitsus, eesotsas Jevgeni Ossinovskiga (SDE), on võtnud prioriteediks saata meid tagasi lasteaeda, dikteerides ette, mida võib ja mida mitte. Et neid taas maa peale tuua ja selgeks teha, et meil on ka kodanikuõigused ning peab jääma valikuvabadus, siis palume Sind kaasa võitlema selle utoopia vastu.
    Millega riik Sulle kurja hakkab tegema?
    1.    E-vedelike maitsed – KEELATAKSE!
    2.    Saata veipijad suitsuruumi – me hakkame jälle haisema ning võime õnnitleda kopsuvähki võidu üle, mis tuleneb uuest seadusest.
    3.    Sulgeda kõik e-sigarette müüvad e-poed – kellele jäävad e-sigarette müüvad kauplused trajektoorist välja, siis need inimesed suunduvad tagasi tavasigarettide juurde ja suurendavad tulevikus kindlasti ravieelarvesse mineva raha väljaminekut.
    4.    Panna e-sigaretid leti alla – inimesed ei tea, kes ja kus müüvad ning lähevad lihtsamat teed ostes tavasigarette.
    5.    Aktsiis – selle tulemusena tõuseb e-vedelike hind keskmiselt 3 euro võrra, mis on paljude veipijate rahakotile vastuvõetamatu.
    Hetkel on eelnõu läbinud esimese lugemise ja varsti tuleb teine lugemine. Praeguses valguses saabki nende idee teoks.
    See piirab inimõigusi, piiratakse inimeste vaba valikut ja sillutatakse teed tavatubaka müüjatele, et saada ROHKEM aksiisitulu, mis on Eesti Vabariigi üks suurimaid maksutulusid. Seda piirangut seades ei hoolita rahva tervisest, vaid ainult maksulaekumisest.
    Uuringud näitavad, et e-sigaret on vähemalt 95% vähem kahjulik kui tavaline tubakas. E-sigaret on mõeldud vaid suitsetajatele. Nagu turvavöö on mõeldud liikluskahjude vähendamiseks, on e-sigaret mõeldud suitsetamiskahjude vähendamiseks.
    Inimesed tarbivad täna 90% ulatuses maitsestatud e-vedelikke, mida nad siis enam osta ei saaks.
    Sellised piirangud mõjuvat hävitavalt e-sigareti kasutajatele ning  nii mõnegi kasutaja lemmikpood on sunnitud enda tegevuse lõpetama. See tähendab, et e-sigarette ja e-vedelikke pole võimalik enam Eestist soetada. Kas me tahame hakata kasutama keemiakaubandusest saadavat kaheldava väärtusega kraami, mille kvaliteedist meil pole aimugi?
    Veidi aega tagasi koguti allkirju petitsioonile ja saime kokku ligi 5000 häält (Ossinovski sai valimistel vähem hääli). Ma usun, et ka Sina andsid oma panuse. Seekord on taas vaja Sinu abi riigivastases võitluses e-sigareti piirangute vastu.
    Selle kohta tegi ka Dr Farsalinos Eesti rahvale üleskutse - võidelge oma õiguste eest! Ta väitis, et nii kallutatud meediaga ja valeinfot levitavat riiki on ta näinud vaid Indias. Valitsus nimetab seda "regulatsiooniks", meie aga "KEELUSTAMISEKS". Dr Farsalinos on kõige pädevam teadlane e-sigareti teemal maailmas, ta nõustab riike ja viib läbi e-sigareti teemalisi teadusuuringuid.
     
    Meil on jäänud veel viimane õlekõrs, milleks on rahva arvamus. Kui tunned kasvõi mikrogrammi jagu, et Sulle, Sinu tervisele ja kaaskondlastele tehakse selle plaaniga kahju, siis saada riigile oma lugu.
    Kirjale on ainult ÜKS NÕUE, see peab olema VIISAKAS, kuid samas võib olla väga otsekoheselt karm.
    Tänan Sind juba ette, ilma Sinuta me seda ei suuda! Kui Sina isegi enam ei tarbi e-sigaretti, kuid suutsid sellega suitsetamise maha jätta või tead kedagi kes suutis ja sai abi, siis anna kindlasti enda panus hoolimata sellest, et oled teemast kaugenenud. See ongi põhjus miks me seda teeme – aitame vähendada suitsetamisest tekkivaid kahjusid.
    Seda üleskutset võid jagada ka oma kaaslastele, et ka nemad saaksid oma arvamust avaldada, Facebooki ja emaili link jaluses.
    Seda kirja on väga lihtne teha. Kõige lihtsam on kirjutada allolevate küsimuste baasil:
    1. Mis on läinud tänu e-sigaretile Sinu elus paremaks?
    2. Milliseid maitseid Sa praegu eelistad?
    3. Mida teeksid peale konkreetse seaduse jõustumist, (maitsed keelatud, kättesaadavus kasin ja e-vedeliku pudel 3 eurot kallim)?
    Kiri saada järgmistele e-mailidele, kopeeri kogu valik saaja lahtrisse (mainitud isikud on vastutavad konkreetse seaduse vastvõtmise eest):
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected], [email protected],
    [email protected], [email protected]
    Kui kirja saadate, siis on veel üks väike palve. Pange CC või BCC listi ka MTÜ [email protected]. Antud üleskutse pole selle MTÜ poolt algatatud, aga kuna ka see MTÜ veipijate huve kaitseb, siis hea kui nad muu toimuvaga kursis on.
    Dr Farsalinose üleskutse:
     
     
    Sellest kohtumisest on intervjuu täis versioon saadaval lingilt: https://youtu.be/7qKolwI2Kuw
  15. Like
    napoleon got a reaction from Levia.ee in Foorumimäng: Filmide/näitlejate pildimäng   
    Spikerdasin, aga pakuks et see http://www.imdb.com/title/tt1241317/
  16. Like
    napoleon got a reaction from reinolen in Huumorit elust enesest   
    http://ecoop.ee poest tellimisega peab ettevaatlik olema. Nüüd pakivad nad kauba paberkotti ehk rummi sealt tellida ei tasu
    (tegemist on natuke inside naljaga, millest ainult kogenumad veipijad aru saavad)
  17. Like
    napoleon got a reaction from reinolen in Huumorit elust enesest   
    No see on see mõne aasta tagune lugu, kui üks kasutaja foorumi jutukas kurtis, et ostis rummi ja poest väljudes tuli paberkotil põhi alt ära ja rumm lendas tänavale kildudeks. Juttu jätkus sellest teemast kauemaks
  18. Like
    napoleon got a reaction from jeesus188 in Huumorit elust enesest   
    No see on see mõne aasta tagune lugu, kui üks kasutaja foorumi jutukas kurtis, et ostis rummi ja poest väljudes tuli paberkotil põhi alt ära ja rumm lendas tänavale kildudeks. Juttu jätkus sellest teemast kauemaks
  19. Like
    napoleon got a reaction from xiios in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Kas on võimalik kuidagi kasutajat blokeerida nii, et ei näeks ühtegi tema postitust ega tema alustatud teemat?
    Proovisin kasutaja urvapin ignoreeritavate nimekirja panna, aga uute postituste all näitab ikka tema teemasid kuigi peale klikates sisu ei näita vaid teatab, et kasutaja on ignoreeritud. Tahaks nii, et uute postituste all ka näha pole kui admin ei otsusta talle siit üldse kinga anda.
  20. Like
    napoleon got a reaction from LostMyPants in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Kas on võimalik kuidagi kasutajat blokeerida nii, et ei näeks ühtegi tema postitust ega tema alustatud teemat?
    Proovisin kasutaja urvapin ignoreeritavate nimekirja panna, aga uute postituste all näitab ikka tema teemasid kuigi peale klikates sisu ei näita vaid teatab, et kasutaja on ignoreeritud. Tahaks nii, et uute postituste all ka näha pole kui admin ei otsusta talle siit üldse kinga anda.
  21. Like
    napoleon got a reaction from old in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Kas on võimalik kuidagi kasutajat blokeerida nii, et ei näeks ühtegi tema postitust ega tema alustatud teemat?
    Proovisin kasutaja urvapin ignoreeritavate nimekirja panna, aga uute postituste all näitab ikka tema teemasid kuigi peale klikates sisu ei näita vaid teatab, et kasutaja on ignoreeritud. Tahaks nii, et uute postituste all ka näha pole kui admin ei otsusta talle siit üldse kinga anda.
  22. Like
    napoleon got a reaction from reinolen in E-Suits kamraadi kokkutulek 2017 ehk vol 3.   
    Mis te nende 100L kanistritega ikka jamate, rentige parem tsisternauto
  23. Like
    napoleon got a reaction from vandura in Küsimused, mis kripeldavad   
    Tükikaupa müügi keeld on ju ainult tubakatootele mitte tubakatootega seonduvale tootele. Hetkel kehtivast seadusest ei leidnud ma ka punkti, mis e-vedelikuga lahtiselt kauplemist keelaks ehk teoorias ei olegi see keelatud, et lähed oma taaraga poodi ja see lastakse vaadist soovitud vedelikku täis.
  24. Like
    napoleon got a reaction from Maitsev Aur in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Ääremärkusena olgu öeldud, et kuigi paljud MTÜ liikmed ka siin foorumis sõna võtavad, on foorum ja MTÜ ikka täiesti eraldi ehk foorumit ei halda MTÜ ja foorum pole ka MTÜ ametlik infokanal. Ehk kui MTÜ liikmed siin sõna võtavad, siis paluks seda võtta nende kui eraisiku mitte MTÜ seisukohana. Üldiselt ma arvan, et kui eraisikud arutavad omavahel kes, kus, mida ja mis hinnaga müüb, siis ei peaks MTÜ sellesse sekkuma ega sel teemal mingit ametlikku seisukohta võtma. Seda on juba päris mitmes teemas ja korduvalt hoiatatud, et välismaalt tellides võib nii kaubast kui rahast ilma jääda. Aga võrdlus mida ja mis hinnaga mujal müüakse on hea ja vatti, traati, 18650 akusid jms. võib siiani välismaalt tellida.
  25. Like
    napoleon got a reaction from jeesus188 in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Ääremärkusena olgu öeldud, et kuigi paljud MTÜ liikmed ka siin foorumis sõna võtavad, on foorum ja MTÜ ikka täiesti eraldi ehk foorumit ei halda MTÜ ja foorum pole ka MTÜ ametlik infokanal. Ehk kui MTÜ liikmed siin sõna võtavad, siis paluks seda võtta nende kui eraisiku mitte MTÜ seisukohana. Üldiselt ma arvan, et kui eraisikud arutavad omavahel kes, kus, mida ja mis hinnaga müüb, siis ei peaks MTÜ sellesse sekkuma ega sel teemal mingit ametlikku seisukohta võtma. Seda on juba päris mitmes teemas ja korduvalt hoiatatud, et välismaalt tellides võib nii kaubast kui rahast ilma jääda. Aga võrdlus mida ja mis hinnaga mujal müüakse on hea ja vatti, traati, 18650 akusid jms. võib siiani välismaalt tellida.
×
×
  • Create New...