Jump to content
E-sigareti foorum

pamp

Tavakasutaja
  • Postitusi

    10
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%

Reputation Activity

  1. Like
    pamp reacted to Spezz in Aktsiisimaks vedelikele   
    Niisiis, kohtumine toimus, vestluspartneriteks olid kantsler Veiko Tali ja Tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja Marek Uusküla. Väga pikalt paraku rääkida ei saanud, tiba üle poole tunni kestis kohtumine.

    Põhijoontes on täpselt nii nagu arvasin/kartsin. E-vedeliku maks on koalitsioonilepingusse sisse kirjutatud ja seega rahandusministeeriumile ülesanne antud asi teoks teha. Ehk siis rahandusministeerium PEAB midagi tegema.
    Küll aga olid nad üllatunud, et keegi selle vastu huvi tunneb ja õnnalikud/tänulikud, et on keegi, kes neid antud teemal harida suudab ja soovib. Siinkohal tänud kõigile küsitlusele vastajatele - antud materjal on suureks abiks asja juures ja andis vastuse nii mõnelegi küsimusele, mis neil tekkis.

    Oli juttu ka teemal, et hetkel on uuringule toetudes enamuse jaoks e-suits odavam igapäevaselt kui tavasuits ja kui aktsiis tuleb siis on oht, et kolitakse tavasuitsu peale tagasi. "Tervist vähem kahjustav" argument neid väga ei huvita ja selle ütlesid nad ka ausalt välja koos soovitusega sel teemal sotsiaalministeeriumis vestlusel käia - see on ka järgmise asjana plaanis. Sinna minnes oleks vaja mingit protsu legit uuringuid antud teemal ja ilmselt peaks need ka eesti keelde tõlkima ja lühikeseks/loetavaks kohendama.

    Hetkeseisuga on üldiselt vaikus - töögrupp, kes aktsiisiidee seaduseks peab vormima, koguneb esimest korda detsembris 2015 ja sinna lubati ka mind kutsuda.
    Eesmärk hetkel on neil siis see, et aktsiis rakenduks alates 2017 aasta algusest ja aastas soovitakse esialgu koguda 5M €.
    Hetkesoov on maksustada kogu vedelik, ka ilma nikotiinita - eesmärk on võimalikult väheste eranditega võimalikult madal maks, et miinimumsumma täis saada.

    Jutu seest lipsas läbi nende hinnang vanast ajast, et kui üks maks on sissetulekuna väiksem kui 200M EEK aastas siis pole seda mõtet koguma hakata - administratiivkulud nullivad mõtte ära.

    Edasi sai antud võtmepuntid, et isesegajate turg on kasvamas, 99% kangusega potentsiaalselt nikotiin igaühele saadaval ja piirid lahti - näitena juurde see, et nikotiini ravimiks olemise ajal ei olnud kellelgi probleemi selle keelatud kauba kättesamisega. Seega eeldatavasti saab maksu kogumine päris keeruline olema ja pigem kaotatakse ka käibemaksust saadav tulu.

    Pisike negatiivne uudis ka veel lõppu - lähiajal on neil kohtumine Läti ja Leedu sama taseme asjapulkadega, et arutada võimalust aktsiis ka Lätis ja Leedus kehtestada - eelkõige eesmärgiga ühtlustada regiooni reegleid ja raskendada salakaubavedu.

    Seega on hetkel kaks asja, millele rõhuda:
    1) Rahandusministeeriumi suunal - maksusumma on väike, administreerimine neelab võimaliku positiivse tulu riigieelarvesse oma keerukuse ja erisuste tõttu(toiduaine- ja farmaatsiatööstus, lennundus jms.)
    2) Sotsiaalministeeriumi suunal - ei saa maksustada asja, mis reaalselt kahjulik ei ole.

    Punkt kahe osas tuleb veel kõvasti tööd teha enne kohaleminekut ja siin eeldaks ka aktiivsemate foorumlaste panust vajaliku materjali hankimisel.
     
    Selline lühikokkuvõte sedakorda, annan teada kui sotsiaalministeeriumiga kohtumine kokku lepitud.
  2. Like
    pamp reacted to relaxandvape in E sigaret imbub Hollywoodi filmidesse   
    True Detective teises hooajas
    päris hea
  3. Like
    pamp reacted to old in Asjad, mis päeva päikeseliseks teevad ehk rõõmustage südames   
    Ma olen tõsiselt õnnelik, et saime koos ühe asja (küsitluse) valmis tehtud ... järgmine samm on plakatitega mäe otsa minemine.
    Ühtsuses peitub jõud
  4. Like
    pamp reacted to old in E-sigareti teemaline küsitlus.   
    Kaua tehtud kaunikene... vist siis esimene tõsisem e-sigareti teemaline küsitlus Eestis on valmis .
     
    Küsitlusele saab vastata siin: goo.gl/wCC6V0
     
    Küsitluse eesmärgiks on saada esmane ülevaade Eesti e-sigareti kasutajate harjumustest ja eelistustest. Kogutud info avalikustame foorumis. Samuti edastame tulemused vastavatele riigiasutustele, et vastuvõetavad otsused aktsiisi ja muu e-sigaretiga seonduva regulatsiooni osas oleksid enam teadmistepõhiseid.
    Vastamine võtab aega 10-15 minutit. Küsitlus on anonüümne.
     
    Küsitluse tulemusi saab jooksvalt näha siin (analytics) ja siin (gSheet)
     
    Nende vahel, kes soovivad ja kes vastavad küsitlusele enne 2015.05.25 kella 00:00, loositakse välja erinevate poodide poolt välja pandud kingitused.
     
    Poed on välja pannud järgnevad kingitused:
    spezz.lv - kupongi e-poest ostmiseks väärtusega 45€.
    epiip.ee - kupongi e-poest ostmiseks väärtusega 45€.
    maitsevaur.ee - kupongi e-poest ostmiseks väärtusega 45€.
    esuitsud.ee - kupongi e-poest ostmiseks väärtusega 45€.
    veipar.ee - JOYETECH EGRIP SET'i (värv omal valikul), väärtusega 54€
     
    Kingituste loosimine on tehtud selliselt nagu ta on, sest arvame, et kogu küsitlus peaks olema 100% avalik ja anonüümne. gSheet aga ei võimalda e-meile peita kui need küsitluse raames küsida. Keerulisema süsteemiga maadlemisel ka mõtet ei näinud. 
     
    Jagage siis seda küsitlust usinasti neile kes e-sigaretti kasutavad. Mida rohkem vastajaid seda suuremat jõudu omavad tulemused.
  5. Like
    pamp got a reaction from vandura in Puhas ja hea muusika (ilma kordusteta)   
    https://youtu.be/e4Ao-iNPPUc
     
    editeerin j2rgneva posti vastut6rkeks!
     
     
  6. Like
    pamp reacted to militar in Huumorit elust enesest   
    Rahune maha, keera pulk teistpidi, seal ju 666
  7. Like
    pamp got a reaction from Maitsev Aur in Asjad, mis päeva päikeseliseks teevad ehk rõõmustage südames   
    l2ksin ostutsentrist porknaid varuma & kummardamisel libeses aurumasin p6uest v2lja, kivip6randale & kayfar pooleks. sydant l2bis valus88st & aju konstrueeris pildi plastr6nga keerme murdumisest aga v6ta n2pust! ei suutnud yhtegi kahjustust tuvastada gravitatsioon j2i(seekord) kaotajaks! 
  8. Like
    pamp reacted to walc in Jää hakkab vaikselt murduma   
    Pole üldse hullu. Ostame Berlingo. Külgedele laseme mõnel kanepiüledoosi saanud kunstnikul maalida selgelt ja Eesti keeles sõna "APTEEK. Kongi lööb tagant pooleks, et "klient" saab lausa sisse astuda. Kindlasti paigaldaks kongiukse ette ka jalamati - ega me matsid ei ole. Sisse paigaldas valgustuse vastavalt EV nõuetele. Kassaaparaadi ja kaardimakse võimalused ka pakuks - eelistame muidugi sularaha, sest me ei taha Rootsi kuningaid üleliigselt nuumata. Lisatasu eest võib laiskadele ravimivajajatele ka apteek koju veereda. Kindlasti lisaks üles nn takso plafooni, kus särab uhkelt roheline rist (punast minuteada ei kasutata meditsiinis EU-s). Et oleks tagatud sooline võrdõiguslikkus, siis kongist ostes on võimalik valida, kas müüb toodet spezz või ta naine. Ja kui mingil ajahetkel ei ole kliente, siis saab sõita ka taksot - plafoon on ju otseloomulikult digitaalne ja kuna ta on juba digitaalne, siis vajadusel võib politseid ka mängida. Ja kuna müüme ravimeid, siis pole üldse ka küsimus kiirabi mängida. Sedasi hunt kriimsilmana mitmel ametil ongi loodud uus Eesti oma Nokia. On veel küsimusi?
  9. Like
    pamp got a reaction from Scuall in Vinguviiul ehk nutke südamest   
    ilgelt laisk & muidu lohe
    vatti vahetan nyyd kohe!
  10. Like
    pamp reacted to unemployer in Huumorit elust enesest   
    Johnnie Walcer
     

  11. Like
    pamp got a reaction from Maitsev Aur in Asjad, mis päeva päikeseliseks teevad ehk rõõmustage südames   
    mul sai nyyd(v6i nov kusagil saab) aasta t2is aurutamisest. eks algus oli yle k2ndude, nagu ilmselt enamikul, aga nyydseks olen ise rahul & bang-for-bucks on ka justkui paika loksunud. siinne foorum on olnud v2ga heaks, suureks, v2rviliseks & muuks abiks, Teieta analoogiksin edasi v6i t6mbleks ****** otsas, ait2hh!
  12. Like
    pamp reacted to unemployer in Unemployeri pildivabrik   
    Ma annan e-poodnikule ruumi, et pilti kohendada nii nagu ta parasjagu soovib Teinekord ehk tahab teksti peale kritseldada või muud sellist. Sestap ma ise ei kadreeri väga. Aga tänud tagasiside eest.

    Paluti ühte pilti tikutopsiga. eLeaf iStick
     

  13. Like
    pamp reacted to hazar in Öiste joodikute lällamised jms....   
    Mis jama? Ikka helistama pead! Mida joogisema peaga seda parem. Ja kui juba helistamiseks läks siis võta paar exi ka ette, hiljem natuke sms laenu ja jood edasi!
×
×
  • Create New...