Jump to content
E-sigareti foorum

manjana

Tavakasutaja
  • Postitusi

    285
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Reputation Activity

  1. Like
    manjana reacted to old in Toidu lisainete ja toidu maitsestajate poed   
    Aastaid tagasi kui riik hakkas plaanima e-vedelike maksustamist aktsiisiga sai selgitatud, et toidu maitsestajaid ja toidu lisaaineid, mida paralleelselt kasutatakse ka e-vedelikes ei ole võimalik aktsiisiga efektiivselt maksustada. Tegemist ei ole mingite uute spetsiaalselt e-vedelike jaoks loodud ainetega vaid laialt nii toiduaine kui muudes sektorites kasutusel olevate toodetega. Loomulikult selgitasime lisaks kogu teema absurdsusele ka seda millised ohud sellega kaasnevad.
    Selgitatud sai ka, et juhul kui ikkagi üritatakse ka need ained maksuga katta liigub osa tarbijaid  e-sigareti poodidest mujale vajalikke komponente hankima. Hetkel toimuvas olukorras ei saa süüdista kindlasti ei tarbijaid ega ka kaupmehi, selle olukorra on loonud riigi mitte pädev maksupoliitika. 
    Nüüd oleme siis niikaugel, et ennustused mis juhtuma hakkab on tõeks saanud ja meil ei ole mõtet selle eest oma pead liiva alla peita.
    Meie kui tarbijate jaoks peitub kõige suurem potentsiaalne oht ja probleem selles, et kaob ära kaupmehe poolne oluline info kas, mida ja kuidas ohutult ja eesmärgipäraselt kasutada. Minu arvates on aja küsimus kuna hakkavad ka Eestis tekkima juhused, kus üritatakse veipida kas puhast maitsestajat või üldse aineid või nende segusid, mis üldse veipimiseks ei sobi. 
    Ma arvan, et aktsiis tekitab ka mingi surve sellele, et veipijad hakkavad otsima alternatiivseid lahendusi – see surve on kindlasti suurem nendele kasutajatele, kelle vedeliku tarbimine on suurem. 
    See kõik seab aga tarbijate tervise ohtu. Sellest tulenevalt leian, et DIY teemat sügavamalt tundvad veipijad peaks muudel võimalikel kauba hankimise allikatel silma peal hoidma ja jagama teadmisi, millised lisaained teoreetilised sobivad e-vedelike valmistamiseks ja mitte.
    Siinkohal toon välja alternatiivsed poed, kelle kaubavalikust võib leida komponente mida on võimalik paralleelselt kasutada ka e-vedelike valmistamiseks.
    https://maitsepood.ee/  https://aroomid.ee/et/  https://tradehouse.ee/ [Mina siit ei soovitaks e-vedelike valmistamiseks komponente osta] Katsume siis jooksvate postitustega näppu pulsil hoida ja teha omaltpoolt nii palju kui võimalik, et veipimine oleks Eestis jätkuvalt võimalikult turvaline. 
  2. Like
    manjana reacted to old in Üks artikkel   
    Aktiisi lisamisele e-vedelikele esitas argumenteeritud vastulause ka NIKOTIINI TARBIJATE ÜHINGUTE RAHVUSVAHELINE VÕRGUSTIK (INNCO).
    http://e-liit.ee/suhtlus-riigiga/39-innco-alkoholi-tubaka-kuetuse-ja-elektriaktsiisi-seaduse-ja-tubakaseaduse-muutmise-seaduse-380-se-menetluse-juurde-riigikogus
  3. Like
    manjana reacted to kivi3 in Üks artikkel   
    Käsitlemata on veel kondoomidele kehtestatavad piirangud:
     
    Ühtlasi peab Asotsiaalministeerium vajalikuks kiirendatud korras integreerida meie Kondoomiseadusesse Euroopa Kondoomidirektiitvst tulenevad nõuded, mille kohaselt ei tohi kondoomi eesmine väljasopistuv osa mahutada rohken kui 2 ml vedelikku ning kondoomi läbimõõtu piiratakse 10 millimeetrile. Karis Tisse selgitas, et need meetmed tagavad eeskätt väikelaste turvalisust, kellel pole enam võimalik kondoomi mänguhoos kogemata endale pähe tõmmata ning lämbuda, samuti pole vähetähtis kondoomikasutajate lihtne „peedistamine“ - 2 ml piirang sunnib kondoomikasutajaid end rohkem kontrollima ning piirama seksimise käigus väljutatava vedeliku hulka.
  4. Like
    manjana reacted to napoleon in Üks artikkel   
    Keegi võiks nüüd selle ja eelnevad kantseliiti tõlkida:)
     
    Asotsiaalministeerium koos Pahandusministeeriumiga tegid ka analüüsi kondoomide kasutamisest noorte seas. Sellest selgus, et kondoomi on kasutanud 27,5% alla kümne aastastest lastest. Üle 15 aastaste laste seas oli see protsent juba 67,2%. Kui üle 13 aastaste puhul jagunes kondoomi kasutamise eesmärk valdavalt pooleks ja üle 15 aastaste puhul kasutati seda peamiselt seksimiseks, siis vanuserühmas 8-13 aastat kasutati kondoomi peamiselt selleks, et see veega täidetuna aknast alla visata. See näitab selgelt, et lisaks seksimisele ahvatlemisel on kondoom juba päris noorte seas hüppelauaks avaliku korra rikkumisele. Teadlaste sõnul on üle 50% noortest peale veega täidetud kondoomide aknast allaviskamist hakanud aknast alla viskama ka kive, klaaspudeleid, kodumasinaid jms. On olnud ka juhtumeid, kus noored viskavad aknast alla töötava mootorsae või veoauto rehvi. See seab tõsisesse ohtu kaaskodanike elu ja vara rääkimata vanematele tekitatud materiaalsest kahjust(kas te teate palju üks veoauto rehv maksab? ).
    Vanusegrupis 15-18 aastat näitab uuring, et need noored kes on kondoomi proovinud, seksivad 80% suurema tõenäosusega kui need kes kondoomi proovinud ei ole, seega on neil ka oluliselt suurem risk haigestuda HIVi ja teistesse sugulisel teel levivatesse haigustesse. Samuti näitas uuring, et tihti on noorte koolist puudumise põhjuseks seksimine, mis mõjub halvasti rahva haridustasemele. Kondoomide ja nendest põhjustatud seksimise populaarsuse tõttu noorte seas on jäänud töötuks mitu terviseõpetuse õpetajat ja sotisaaltöötajat kuna on selgunud, et lapsed teavad seksuaalkasvatusest rohkem kui nemad. Samas on neis koolides õppeedukus muudes ainetes langenud.
    Täiskasvanute seas läbiviidud uuringu kohaselt on kondoomide lihtne kättesaadavus põhjustanud ka täiskasvanute sagedasema seksimise ja samuti vastas üle poole küsitletutest, et oleks nõus oma alaealisele lapsele kondoomide ostmiseks raha andma. See näitab selgelt, et ühiskond veel ei teadvusta probleemi sügavust. Seksimise suurenemist kondoomide kerge kättesaadavuse tõttu ei täheldanud teadlased vaid vanusegrupis 70+, aga seda seletavad teadlased sellega, et küsitlus ei olnud selle vanusegrupi jaoks kokku pandud ning lubasid teha selles vanusegrupis sobivama küsitluse, mis näitab seksi populaarsemaks muutmist ka selles vanusegrupis.
    Kommentaariks Eesti Kondoomikasutajate Liidu vastuväidetele ütles Asotsiaalministeeriumi ametnik Karis Tisse, et liidu viidatud uuringud on kallutatud ja on ilmselge, et sagedasem seksimine suurendab oluliselt riski haigestuda sugulisel teel levivatesse haigustesse. Väidetele, et kui kondoomid muutuvad kallimaks ja raskemini kättesaadavaks, hakatakse kontrollimata kvaliteediga kondoome naaberriigitest sisse smuugeldama, tulevad müügile õhupallid, mida saab kasutada sarnaselt kondoomile jne., vastas Tisse lakoonilise küsimusega kas peaksime siis tõesti noorte tervist ja haridust ohriks tuues aktsiisit ja piirangutest loobuma.
    Sellest tulenevalt ettepanekud:
    1. kaaskodanike elu ja vara kaitseks teha kondoomide kasutamiseks spetsiaalsed ruumid, kus aknad avatavad ei ole ning keelata mujal kondoomi kasutamine.
    2. keelata kondoomide alaealistele müümine ja üleandmine
    3. keelata igasugune kondoomide reklaam
    4. keelata kondoomide avalik väljapanek jaekaubanduses. Erandina võib selle lubada see spetsiaalsetes kondoomipoodides, kuhu alaealisi sisse ei lasta.
    5. kehtestada kondoomidele aktsiis 15,4€ ühe kondoomi kohta
    6. muuta kohustuslikuks tervise- ja sotsiaalalased hoiatused kondoomipakil
    7. keelata kondoomide riigisisene ja piiriülene kaugmüük
    8. keelata kõikvõimalikud kampaaniad, seminarid jms., mis edastavad sõnumi, millest jääb mulje nagu kondoom aitaks vähendada riski haigesuda sugulisel teel levivatesse haigustesse.
    9. keelata kondoomide müük apteekis kuna pole teaduslikku tõestust, et kondoomid tervisele kuidagi kasulikud oleks.
     
  5. Like
    manjana reacted to kivi3 in Üks artikkel   
    Jätkan artiklit maitsestatud kondoomide problemaatikaga:
     
    Asjaolu, et huvi kondoomide vastu on hüppelauaks (gateway) kondoomita seksile, tõestab veenvalt Maalima Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) 1913 aasta raport. Sellest hoolimata püüavad tootjad muuta kondoome alaealistele atraktiivseks. Üheks selliseks salakavalaks turundusvõtteks on kondoomide maitsestamine, milleks kasutatakse lapsi iseäranis ahvatlevat puljakommi maitset. Tervise arengu Instituudi (TAI) poolt kogutud andmed viitavad selgelt asjaolule, et maitsestatud kondoomide kasutamine põhjustab nende purunemist intensiivse väärkasutamise tõttu ja seega ka HIV suuremat levikut.
    Ülaltoodust tulenevalt leiab Rahandusministeerium, et maitsestatud kondoomid tuleb kindlasti keelustada, lubada võiks äärmisel juhul üksnes spermamaitselisi.

    Ning lisaks veel pisut kondoomiuuringutest Eestis:
     
    Hiljuti avaldas Etioopias ilmuv esinduslik meditsiiniajakiri Condom Reasearch Tartu teadlaste uurimistöö kondoomide vastupidavusest. Nimelt soetasit meie noored teadlased professor Altkäe juhendamisel Lätist partii kondoome ning täitsid need ükshaaval veega. Ükski testitud kondoomidest ei pidanud vastu 200 liitrisele veehulgale. Nimetatud asjaolu demonstreerib selgelt, et kondoomid on väikese vastupidavusega ning HIV ennetamisel pole neist mingit kasu. Ühtlasi tänavad noorteadlased ka rasestumisvastaseid tablette tootvat ravimifirmat, kes toetas nende kõrgetasemelist teadusuuringut ning maksis kinni ka seminari Tai Kuningriigis.
  6. Like
    manjana reacted to Maitsev Aur in Üks artikkel   
    Hea uudis!

    Uus-Meremaa on teine riik peale Ühendkuningriike, kes on analüüsinud põhjalikult uurimusi e-sigarettide kohta ja koostanud vastavasisulise juhendi tervisetöötajatele:
    http://www.health.govt.nz/system/files/documents/pages/electronic-cigarettes-information-health-care-workers-oct16v2.pdf
  7. Like
    manjana reacted to EHRG in Vinguviiul ehk nutke südamest   
    Ma avastasin nikkli uuesti kui hakkasin dna kiipi kasutama. See on ikka öö ja päev vahe, mida teeb dna75 versus joyetechi kiip
  8. Like
    manjana reacted to Maitsev Aur in A Billion Lives, PÖFF'il, 16.11.2016-17:45/18.11.2016-16:00 Solarises ja 20.11.2016 20:30 Cinamon (Tartu)   
    Midagi ei tundu! Nüüd peab organiseeritult tegutsema. Selle filmi sisu pole meile, veipijatele, ilmselt uudiseks. Sinna oleks oluline saada poliitikuid, ajakirjanikke ja veipimise vastaseid. Seda filmi peaks nägema suitsetajad ja kõik muud inimesed, kes veipimisest midagi ei tea. See on kõige olulisem.
  9. Like
    manjana got a reaction from vandura in taskusõbralik keskklassi mod   
    arvan, et paksu aga lühemat asja on taskus mugavam kanda kui kitsast-pikka, mis läheb risti koguaeg. Käes aga jälle on pikk ja kitsas mulle mugavam. Aga eks igaüks tunneb ise, mis talle rohkem sobib.
     
    võrdluseks numbreid (need mis omal olemas, kaalusin ise, teised youtubest):
    iStick Pico akuga: 135 gr +  keskmine atty ~65 gr = 200 gr
    Evic VTC mini 1 akuga 165 gr + 65 = 230 gr
    Innokin Cool Fire IV TC 100W akuga 167 gr + 65 = 232 gr
    Smok Micro One 150W 187 gr + 65 gr =  252 gr
    IPV 400 2 akuga 219 gr + 65 = 284 gr
    Laisimo L3 200W 2 akuga 287 gr + 65 = 352 gr
    YIHI sxmini Q class 2 akuga 258 gr + 65 = 323 gr
    IPV5 2 akuga 300 gr + 65 = 365 gr
    Cuboid 2 akuga 302 + 65 = 367 gr
    Reuleaux DNA200 3 akuga 320 gr + 65 = 385 gr
     
    Muidugi võib atty olla raskem pisut või ka kergem, kasutaja valik..
  10. Like
    manjana got a reaction from old in taskusõbralik keskklassi mod   
    arvan, et paksu aga lühemat asja on taskus mugavam kanda kui kitsast-pikka, mis läheb risti koguaeg. Käes aga jälle on pikk ja kitsas mulle mugavam. Aga eks igaüks tunneb ise, mis talle rohkem sobib.
     
    võrdluseks numbreid (need mis omal olemas, kaalusin ise, teised youtubest):
    iStick Pico akuga: 135 gr +  keskmine atty ~65 gr = 200 gr
    Evic VTC mini 1 akuga 165 gr + 65 = 230 gr
    Innokin Cool Fire IV TC 100W akuga 167 gr + 65 = 232 gr
    Smok Micro One 150W 187 gr + 65 gr =  252 gr
    IPV 400 2 akuga 219 gr + 65 = 284 gr
    Laisimo L3 200W 2 akuga 287 gr + 65 = 352 gr
    YIHI sxmini Q class 2 akuga 258 gr + 65 = 323 gr
    IPV5 2 akuga 300 gr + 65 = 365 gr
    Cuboid 2 akuga 302 + 65 = 367 gr
    Reuleaux DNA200 3 akuga 320 gr + 65 = 385 gr
     
    Muidugi võib atty olla raskem pisut või ka kergem, kasutaja valik..
  11. Like
    manjana reacted to kivi3 in Üks artikkel   
    Jah, kõik e-sigaretid eritavad mürgiseid kemikaale. Aga kus on võrdlus tavasigaretiga? Kus on võrdlus igapäevase tänavaõhuga? Millega on tõestatud, et katsete käigus ei kuumutatud seadmeid üle?
    Iga veipar teab, et kui kord on kärsakas saadud, siis on raske head ja puhast maitset tagasi saada. Iga veipar teab, et kui coil mustaks läheb, on maitse halb ning aeg uus coil võtta/keerata.
  12. Like
    manjana reacted to napoleon in Üks artikkel   
    Statistikat saab teha igat moodi. Meenub üks blondi nali kus blondiinilt küsiti, kui suur on tõenäosus lotoga jackpot võita. Selle peale vastas blond 50% ja selgituseks kuidas ta sellise numbri sai ütles, et tõenäosus on soodsate võimaluste arv jagatud kõikide võimaluste arvuga. Kuna kokku on kaks võimalust - võidan ja ei võida ning ainult üks neist on soodne, saamegi 1/2 ehk 50%
    Täpselt sama loogikaga saab mis iganes statistikat nii väänata, et kui teemasse väga põhjalikult ei süvene, paistabki kõik korrektne.
  13. Like
    manjana reacted to kivi3 in Üks artikkel   
    See on väga lihtne.25% liiklusõnnetustest põhjustavad purjus juhid. Lihtne matemaatika näitab, et 75% liiklusõnnetusi on põhjustatud kainete juhtide poolt. Järelikult on kained juhid liikluses oluliselt ohtlukumad kui purjus juhid....
  14. Like
    manjana got a reaction from reinolen in Reuleaux DNA200 ei ärka enam sügavast unest   
    5.l augustil oli rellukas tagasi. Kõik korras, pealtnäha sama riist aga escribe näitas uut seerianumbrit -järelikult kiip on vahetatud. Lõpp hea kõik hea
  15. Like
    manjana got a reaction from vikat in Reuleaux DNA200 ei ärka enam sügavast unest   
    Läks RMAsse, Evolv oli nõus selle korda tegema.
    Siinkohal hiiglasuur tänu Spezzile, kes korraldas transpordi USAsse
    Sellise suhtumisega müüjaid pole palju!
  16. Like
    manjana reacted to old in Üks artikkel   
    Medical Study: Smokers Switching To E-Cigarettes Unlikely To Go Back
     
    http://dailycaller.com/2016/06/07/medical-study-smokers-switching-to-e-cigarettes-unlikely-to-go-back/
  17. Like
    manjana got a reaction from vikat in Steam Crave Aromamizer Supreme RDTA vs Cthulhumods Hastur RDTA   
    Lisaks paar nippi, et ta kuiv oleks. Vähemalt minu omal oli RBA põhja o-rõngas üsna lõdva, panin pisut tuugama sinna (14x1) ja kohe palju puhtam. Lisaks ei maksa pealevoolu ülemäära avada, muidu kas pritsmed või kondensaat keskmise tõmbamiskorraga mäkerdavad õhuaukude ümbruse märjaks.
    Siiski parim nendest mis mul senini olnud..
  18. Like
    manjana reacted to EMTA in Huumorit elust enesest   
  19. Like
    manjana reacted to napoleon in Üks artikkel   
    Pesupulbrile peaks ka piirangu kehtestama:
    1. pakend(ehk täitekapsel/padrun ) tohib olla kuni 20g ja peab olema lapsekindel
    2. pakend peab võimaldama panna pesupulbri otse pakendist masinasse ilma vaheetapita(nagu näiteks mõõtelusikas vms.)
    3. pesupulbri pakend ei tohi olla kirju ning meenutada kommi vms. pakki, mis meelitab lapsi seda sööma
    4. pesupulbri reklaamis ei tohi kasutada lapsi ega öelda, et see lastele mõeldud on, see võib tekitada lastes mulje, et see on söömiseks/mängimiseks
    5. pesupulbri müük alla 18-aastastele tuleb keelata. Samuti tuleb keelata riigisisene ja piiriülene kaugmüük et vähendada pesupulbri kättesaadavust alaealistele.
    6. käsipagasis maaletoodud pesupulber peab vastama samadele nõuetele, mis jaemüügis olev pesupulber.
    7. kuna tegemist on ohtliku ainega, mis suu kaudu manustades võib tekitada tõsiseid terviserikkeid või hullemal juhul isegi tappa, tuleks tõsiselt kaaluda eraisikutele pesupulbri müügi keelustamist.
  20. Like
    manjana got a reaction from vandura in Kayfun Mini V3   
    Noh-jah, ikkagi maitseasi. Olen proovinud keerutada neid traate ka. Aga kui saan lihttraadiga niigi piisavalt hea tulemuse oma varustusega, milleks siis veel vängemaks maitset ajada, ei näe nagu mõtet. + keerutatud traate lihtsalt puhtaks ei saa, tuleb tihemini vahetada.
    Puhastus - põletamise riskidest on palju räägitud siin. Mina ei põleta üldse - pesen, lasen kuivada, harjan pronksharjaga puhtaks ja loputan korra veel. Aitab hästi, aga patsitud traadi korral mitte nii hästi..
     
    PS: lisaks ka liiga laisk && hõivatud supernikerdamiseks, ajan lihtsamalt läbi
  21. Like
    manjana reacted to Roby in Pildid varustusest   
    Kuidas Pico toimetab?
     
    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
  22. Like
    manjana reacted to old in Vinguviiul ehk nutke südamest   
    Lisaks veel see, et meile endale paljudele jubedalt suured pilved, tugev maitse ja tihe aur meeldib AGA ülejäänud inimikonnale on see suur auruteema ikka väga võõratust tekitav.
    Hea maitsega MTL on palju parem promo kui see mida nii mina kui nii mõnigi teine siin foorumis harrastab ja millest naudingut saab.

     

    Minu arvates see suure auru hullus tekkis ainult tänu sellele, et alguses polnud valikut .... kõik tundus natuke nõrk ja vähe. Kui alguses oleks kohe selline valik olnud siis ma ei usu, et selline big cloud kultus oleks tekkinud.
  23. Like
    manjana reacted to keegiM in Ministrid vastavad küsimustele   
    Plaastritest, nätsudest ja tabletikestest sain alati hiljemalt veerand tunni jooksul üledoosi ja ainuke võimalus kuidagi enesetunnet leevendada oli (siis, kui silmad enam risti ei vaadanud ja maailm lamedalt ei keerelnud) sigareti järele haarata.
     
    Vähemalt Soomes teadis 8 aastat tagasi iga koolijüts, et plaastri, nätsu ja tablettidega sai enda "laksu" alla ilma, et vanemad oleksid midagi aimanud ja lõhnast aru saanud.
     
    Sigarettidest loobumise esimeseks tõeliseks abivahendiks sai just e-sigaret, mis asendas sigareti või piibu huultele tõstmise "maitseelamuse" ning tossu pahvimise visuaalse emotsiooni palju meeldivama tulemusega, kus isegi koer ei kirtsutanud nina ja kellelgi polnud enam ütlemist halva tubakaleha kohta.
    E-mahlade maitsete paranemisega sai peatselt avastatud, et ka nikotiini olemasolu ei ole enam absoluutselt oluline ja maitsemeel ning üldine tervis ja enesetunne vaid paranesid.
     
    Kokkuvõtvaks tulemuseks rohkem rõõmu kõigile.
    (Otseseks kaotajaks jäi vaid riik oma aktsiiside ja muude maksude arvelt)   
     
    Kui hr. minister tõeliselt kodanike tervisest hooliks ja tubakasõltuvusest vabanemist sooviks, siis peaks hoopis need plaastrid, nätsud ja tabletid keelustama või perearsti retsepti alla paigutama, mitte veipimist esimese hooga maksustama tormata.
    Tööjõulisem ja suitsupausidest sõltumatu kodanik suudaks rohkem "makse maksta" ka muul viisil.
     
    Kui väidetakse, et e-sigareti kaudu suunduvad alaealised tubakat tarbima, siis see on täielik absurd ja võimalik vaid siis, kui e-tooted kättesaamatuks muudetakse, sest tubakamaitse ei asenda veipimist mitte ühelgi viisil.
    Need, kellel on aga kalduvust või ümbritseva keskkonna üldine suundumus mis iganes "pahedele", leiavad selleks igal juhul oma viisi hoopis karmimal moel, kui teemas käsitletavale pisut kergemale "rämedat sõltuvust tekitavale mõnuainele" ligipääsu trastiliselt piiratakse.
  24. Like
    manjana got a reaction from vikat in Aromamizer Supreme RDTA   
    Käes - hea! Väga hea
    Kvaliteetne ja kultuurne, sellist tahtsimegi
    Ja isegi VTC mini peal pole liiga jäme või veider, kui silm ära harjub
     
    NB! jutt nende väikeste pinnide kadumisest on täiesti tõsiseltvõetav - omast arust olin lahti võtmisel ja pesemisel väga hoolikas. Aga kokku pannes lendas üks neist pintseti vahelt minema nagu kuul, ainult krõpsu kuulsin. Ronisime terve perega põrandat mööda, aga siis avastasin puuduva laual olevast lahtisest tööriistakarbist, muude pudinate alt. Vedas seekord..
     
    Ikkagi sigarahul
  25. Like
    manjana reacted to vilistaja in Baasvedelik   
    Kas kellegil on kogemusi Avoria VG baasiga? Mul üks kinnine pudel, mis pimedas kapis tükk aega suletuna seisnud ja nüüd kasutusele võttes kraabib hullult kurku. Kellegil sarnast kogemust?
×
×
  • Create New...