Jump to content
E-sigareti foorum

keegiM

Tavakasutaja
  • Postitusi

    356
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%

Reputation Activity

  1. Like
    keegiM got a reaction from Jaan in Üks artikkel   
    Viimasest artiklist:
    >>> Kui rääkida isevalmistatud (DIY) e-sigarettidest ehk seadmetest, siis see hakkab see Saapar sõnul juba meenutama hobi, nagu mudelautode kokkupanemine. Müüakse traate, vatte, valmis aurustuselemente, akusid ja kõike muud. «Sõltuvalt kokkupanija näpuosavusest ja füüsikateadmistest on siin juba erinevaid ohte hulgim, alustades vedeliku «ülekärsatamisest» ja lõpetades näos plahvatava seadmega,» nentis naine. Isevalmistatud seadmete juures on ohtlik veel see, et need pannakse tihti kokku internetist leitud juhendite või videote põhjal. «Kõik juhendi tegijad ei pruugi ka ise asja tunda või võivad olla suisa pahatahtlikud,» arvas Saapar. <<<
     
    Kas TAI hakkab ka interneti kättesaadavust reguleerima, sest nagu mina aru saan, siis sealt võib leida isegi pahatahtlike plahvatavate seadmete ehitamise õpetusi?    

     
  2. Like
    keegiM reacted to crypto in EMTA ettekirjutus   
    Väike update, vaatasime ja lugesime ja lõpuks jõudsime nii kaugele, et ilmselt läheb järgnev vastus neile:
     
    VASTUS ETTEKIRJUTUSELE
     
     Olles tutvunud Teie poolt esitatud ettekirjutisega ja tutvudes tubakaseadusega leian, et antud maitsestajad ei kvalifitseeru TubS § 3 prim 1 järgi tubakatootega seonduvaks tooteks. Maitsestaja ei saa olla kehtiva TubS järgi tubakatootega seonduv toode. Viimase tunnused ja definitsioon on toodud TubS § 3 prim 1 Tubakatootega seonduvad tooted.
     
    (1) Tubakatootega seonduvad tooted on:
     1) tubakatootega sarnaselt kasutatavad tooted, millega imiteeritakse tubakatoodete tarbimist, ja tooted, mida kasutatakse tubakatoodete asendamiseks, sealhulgas elektrooniline sigaret, taimsed suitsetatavad tooted, erinevad materjalid vesipiibutubaka asendamiseks ja tubakavaba huuletubakas, sõltumata nende toodete nikotiinisisaldusest;
     2) otseselt tubakatoote tarvitamiseks mõeldud tooted, sealhulgas vesipiibud ja piibud, nende osad ja tarvikud, sigaretipaberid, sigaretihülsid ja nende täitmise seadmed, tubakatoodete juurde kuuluvad ja nendega ühendatavad filtrid, filtreerivad piibupesad ja filtripadrunid, sigari- ja sigaretipitsid ning nendega võrdsustatavad kaubad ja nende osad ning muud tooted.
     
     (2) Elektrooniline sigaret on toode, mida võib kasutada nikotiini sisaldava auru suuotsa kaudu tarbimiseks, või sellise toote komponent, sealhulgas täitekapslid, mahutid ja seade ilma täitekapsli või mahutita. Elektroonilised sigaretid võivad olla ühekordsed või täitepakendi või mahuti abil täidetavad või ühekordselt kasutatavate täitekapslitega laetavad.
     
     (3) Taimne suitsetatav toode on taimede, ravimtaimede või puuviljade baasil valminud toode, mis ei sisalda tubakat ja mida saab tarbida põlemisprotsessi abil.
     
    Tegu on Lõhna- ja maitseainega, mis on tööstuslikult saadud kontsentreeritud lõhna- ja maitseaine (antud juhul on lahustiks ja kandjaks propaan-1,2-diool, E-aine märgistusena E1520), selline aroom- ja maitseaine kuulub lisaainete hulka, kuid E-numbrit ei oma. Seda toodet ei saa ega tohi otse e-sigaretis kasutada.
    See, et seda müüakse e-sigerettidega seonduvas müügikeskonnas, ei ole seadusjõuline tingimus, sama loogika alusel võiks keelata ka samas keskonnas müüdavad tühjad pudelid, destileeritud vesi, propüleenglükool, glütseriin, akud, t-särgid jms. See, et toode on märgitud e-sigaretti maitsestajaks, näitab ainult seda, et tegemist on toiduaine standardist kõrgema puhtusastmega tootega. Kas ma kasutan seda nüüd saunakerisel vee sees lõhnaleili tegemiseks, joogivee maitsestamiseks, küpsestiste maitsestamiseks, koduseebi lõhnastamiseks või e-sigareti vedeliku maitsestamiseks ei ole kusagil seaduses määratletud, ega saa olla tingimuseks, mis näitaks korrarikkumist.
     
    Seoses sellega leian, et antud tootele ei kehti Teie poolt välja toodud TubS § 6 lg 3 p 3, TubS § 22 lg 2 p 6 ja Tubs § 16 prim 2 kehtestatud nõuded. Palun vabastada saadetis tollilaost ja lõpetada menetlus minu suhtes.
  3. Like
    keegiM reacted to admin in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Teemasi saab nüüd ignoreerida. Terve alamfoorumi jaoks valikut pole.
     
     
    keegiM: tegemist on toetajaga.
  4. Like
    keegiM got a reaction from vandura in Andke nõu, milles probleem   
    Lihtsam ja peavalutum on hankida "pildiga mod" ja see "pilditu" samuti tasuta kuhugi ära sokutada, kui sedasi foorumi kaudu pimeduses kobades leiutada.
     
  5. Like
    keegiM got a reaction from brutal in Andke nõu, milles probleem   
    Lihtsam ja peavalutum on hankida "pildiga mod" ja see "pilditu" samuti tasuta kuhugi ära sokutada, kui sedasi foorumi kaudu pimeduses kobades leiutada.
     
  6. Like
    keegiM got a reaction from Jaan in Üks artikkel   
    Ei ole ju midagi imestada, sest rohelistele on alati meeldinud naturaalsed loodustooted ning teatavasti naturaalne tubakas ja kanep kuuluvad ju taimede hulka ning kui neid piisavalt palju tarbida tekivadki imelised maaimaglobaalpoliitilised üldistav-loogiised mõtted.  
  7. Like
    keegiM reacted to old in E-vedelik läheb aktsiisi alla!   
  8. Like
    keegiM got a reaction from Kasutajapiip in Gemini RTA abi!   
    Alustaks juurdlust sellest, mis traadiga tegemist?
    Kas Kanthal või miski madalama takistusega traat?
    Seda, et clapton on näha, kuid mis materjal, kui jäme ning palju oome.
    Saan aru, et sa ei kasuta TC reziimi?
    Kui kogu aeg kärsakas, siis lasku alustuseks prooviks veel 10 W madalamale ja vaata, mis toimub.
     
    Traat tundub üsna "värsket värvi" olema ja kui ei ole enne vikkimist punaseks aetud, siis mõni koil maitsebki õli ja muu "kaka" järele kuniks läbi põletatud saab, mida ükski premium mahl maitsvamaks ei tee.   
     
    100% VG su mahl ei ole, sest väitsid, et segad ju mingi valmis mahlaga, mis ei ole kindlasti 100% VG, kui sellel mingigi maitse on.
  9. Like
    keegiM reacted to tiitus in Üks artikkel   
  10. Like
    keegiM got a reaction from Maitsev Aur in Üks artikkel   
    Tegelikult on see pisuke silmiavardav näide sellest kuidas "valitud"/määratud seltskond otsustab avalikkusele suletud uste taga kogu maailma saatust.
    Samuti toimub ka kõige ülejäänuga planeedil.
  11. Like
    keegiM got a reaction from xiios in Cuboid TC joyetechilt   
    Kliinilise surma järgsele "elundidoonorlusele" ei mõelnudki?  
    Kui klemmid korras, siis süda/aju vahetades saanuks seda kere veel pikemaid aegu pruukida  
    Mul viimase aasta hobiks selleteemane nekrofiilne kirurgia ja modidele uute elude andmine   
  12. Like
    keegiM got a reaction from spinna in Pildid varustusest   
    Naturaalselt puine kollektsioon    

    Kui kellelegi midagi samalaadset omada huvi pakub, saab minuga PS-i kaudu kontakteeruda ja vaatame, mida teha annab.  

  13. Like
    keegiM got a reaction from reinolen in Pildid varustusest   
    Naturaalselt puine kollektsioon    

    Kui kellelegi midagi samalaadset omada huvi pakub, saab minuga PS-i kaudu kontakteeruda ja vaatame, mida teha annab.  

  14. Like
    keegiM got a reaction from old in Pildid varustusest   
    Naturaalselt puine kollektsioon    

    Kui kellelegi midagi samalaadset omada huvi pakub, saab minuga PS-i kaudu kontakteeruda ja vaatame, mida teha annab.  

  15. Like
    keegiM got a reaction from spinna in Üks artikkel   
    Tõeline eestlane     
  16. Like
    keegiM got a reaction from Maitsev Aur in Naked mod   
    Uus toode "TNM-00001" (Totally Naked Mod V1)
    Just sai valmis ja täiesti toimiv prototüüp.
    ... vaja see nüüd kuhugi sisse toppida, sest kandiku peal on pisut suur ja ebamugav kaasa võtta, kuid kokku rullides võivad juhtmed sõlme minna  
     
     
     

  17. Like
    keegiM reacted to vikat in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  18. Like
    keegiM reacted to jeesus188 in Üks artikkel   
    külvame vilja
  19. Like
    keegiM reacted to Maitsev Aur in Üks artikkel   
    Vaatan just seda pikka arutelu ja see teeb silma märjaks lausa Vanemad härrad, kes on teinud 20-50 sigaretti päevas, on nüüd aastaid suutnud eemal olla tubakasuitsust. "Suudan ehk vikatimeest veidi kauem endast eemal hoida"...
    Et kui ebaloogilised on need regulatsioonid ja keelud. Ja nemad räägivad seda sama juttu, mida kogu maailm - tubaka ja ravimifirmade lobitöö on olnud hämmastavalt tugev.
     
    Ja mis on veel oluliselt erinev meie ametnikest ja poliitikutest on see, et on võetud asi käsile ja endale selgeks tehtud, mis see veipimine tegelikult on ja missugused uuringud tegelikult on tehtud. Esmase asjana said nad info "rämpsteadusest", aga nad ei piirdunud sellega, vaid tegid asja endale selgeks.
  20. Like
    keegiM got a reaction from vandura in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  21. Like
    keegiM got a reaction from Marc55 in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  22. Like
    keegiM got a reaction from Maitsev Aur in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  23. Like
    keegiM got a reaction from Levia.ee in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  24. Like
    keegiM got a reaction from vikat in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  25. Like
    keegiM got a reaction from vikat in Pildid varustusest   
    Päris huvitav kiigata teema algusesse, milliste ballistiliste ja strateegiliste rakettide mini-mudel-koopiatega foorumikodanikud 3 aasta tagasi avastamisrõõmu tundsid ja teistes kadedust tekitasid     
×
×
  • Create New...