Jump to content
E-sigareti foorum

Happyjuice.ee

Tavakasutaja
  • Postitusi

    110
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Reputation Activity

  1. Like
    Happyjuice.ee reacted to crypto in EMTA ettekirjutus   
    Väike update, vaatasime ja lugesime ja lõpuks jõudsime nii kaugele, et ilmselt läheb järgnev vastus neile:
     
    VASTUS ETTEKIRJUTUSELE
     
     Olles tutvunud Teie poolt esitatud ettekirjutisega ja tutvudes tubakaseadusega leian, et antud maitsestajad ei kvalifitseeru TubS § 3 prim 1 järgi tubakatootega seonduvaks tooteks. Maitsestaja ei saa olla kehtiva TubS järgi tubakatootega seonduv toode. Viimase tunnused ja definitsioon on toodud TubS § 3 prim 1 Tubakatootega seonduvad tooted.
     
    (1) Tubakatootega seonduvad tooted on:
     1) tubakatootega sarnaselt kasutatavad tooted, millega imiteeritakse tubakatoodete tarbimist, ja tooted, mida kasutatakse tubakatoodete asendamiseks, sealhulgas elektrooniline sigaret, taimsed suitsetatavad tooted, erinevad materjalid vesipiibutubaka asendamiseks ja tubakavaba huuletubakas, sõltumata nende toodete nikotiinisisaldusest;
     2) otseselt tubakatoote tarvitamiseks mõeldud tooted, sealhulgas vesipiibud ja piibud, nende osad ja tarvikud, sigaretipaberid, sigaretihülsid ja nende täitmise seadmed, tubakatoodete juurde kuuluvad ja nendega ühendatavad filtrid, filtreerivad piibupesad ja filtripadrunid, sigari- ja sigaretipitsid ning nendega võrdsustatavad kaubad ja nende osad ning muud tooted.
     
     (2) Elektrooniline sigaret on toode, mida võib kasutada nikotiini sisaldava auru suuotsa kaudu tarbimiseks, või sellise toote komponent, sealhulgas täitekapslid, mahutid ja seade ilma täitekapsli või mahutita. Elektroonilised sigaretid võivad olla ühekordsed või täitepakendi või mahuti abil täidetavad või ühekordselt kasutatavate täitekapslitega laetavad.
     
     (3) Taimne suitsetatav toode on taimede, ravimtaimede või puuviljade baasil valminud toode, mis ei sisalda tubakat ja mida saab tarbida põlemisprotsessi abil.
     
    Tegu on Lõhna- ja maitseainega, mis on tööstuslikult saadud kontsentreeritud lõhna- ja maitseaine (antud juhul on lahustiks ja kandjaks propaan-1,2-diool, E-aine märgistusena E1520), selline aroom- ja maitseaine kuulub lisaainete hulka, kuid E-numbrit ei oma. Seda toodet ei saa ega tohi otse e-sigaretis kasutada.
    See, et seda müüakse e-sigerettidega seonduvas müügikeskonnas, ei ole seadusjõuline tingimus, sama loogika alusel võiks keelata ka samas keskonnas müüdavad tühjad pudelid, destileeritud vesi, propüleenglükool, glütseriin, akud, t-särgid jms. See, et toode on märgitud e-sigaretti maitsestajaks, näitab ainult seda, et tegemist on toiduaine standardist kõrgema puhtusastmega tootega. Kas ma kasutan seda nüüd saunakerisel vee sees lõhnaleili tegemiseks, joogivee maitsestamiseks, küpsestiste maitsestamiseks, koduseebi lõhnastamiseks või e-sigareti vedeliku maitsestamiseks ei ole kusagil seaduses määratletud, ega saa olla tingimuseks, mis näitaks korrarikkumist.
     
    Seoses sellega leian, et antud tootele ei kehti Teie poolt välja toodud TubS § 6 lg 3 p 3, TubS § 22 lg 2 p 6 ja Tubs § 16 prim 2 kehtestatud nõuded. Palun vabastada saadetis tollilaost ja lõpetada menetlus minu suhtes.
×
×
  • Create New...