Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
YesIBite

Etanoolisisaldusega e-vedelikud?

Recommended Posts

Kammisin üsna hoolega siinset foorumit, kuid ei leidnud kusagilt miskit, mis vastaks päris minu küsimusele.. Nimelt lugesin kusagilt foorumist sellist asja: "Tundmatute vedelikega võib esineda oht, et vedelik on tehtud vee baasil ( mis mõjutab hinda väga suurel määral ) . Kui aga vedelik on tehtud vee ( mitte etanooli + destilleeritud vee) baasil siis on üsna kindel fakt, et varsti koguneb Teie kopsudesse päris suur hulk vett, mis omakorda võib põhjustada kopsutursete tekkimist. Viimane ei ole naljaasi ja see on ka põhjus miks e-sigaretipood ja suur tootjad ei soovi selle laadset vedelikku vahendada ega müüa!"

 

Tekibki nüüd küsimus, et kui kaugel on minu kopsuturse tekkimine?! :D Kuna olen üsna algaja alles e-sigaretide teemal, siis oli see lugemine üsna ehmatav. Uurisin mitmeid vedelikke, mida siin soovitatakse, kuid enamasti ei leidnud nende koostisosi kusagilt.. Samuti tundusid need VPG jms baasvedelikud etanoolita.. Kas keegi ehk oleks nii hea ja selgitaks mulle lahti, mida mis täpselt sisaldab ja mis siis selle etanooli sisaldusega õieti on?

 

Samuti tekkis küsimus bestshopi kohta.. Sealsed vedelikud on päris soodsa hinnaga ning oli näha kiidusõnu.. Siiski tean, et Eestisse vist nikotiinisisaldusega vedelikke pole just eriti kerge tellida.. Kas kellelgi on kogemusi ja võiks selgitada, kuidas tellida nii, et jamasid ei tuleks ning missugune umbes maksumus koos postiga tuleks, kui tellida ntks 3x4 eurost vedelikku?

 

 

Suurimad tänud, kui keegi viitsib võtta vaevaks mind rumalat harida! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui seda juttu uskuda siis sauna või troopikasse pole mõtet ronida. Ehk siis see jutt on BS.

VG = http://et.wikipedia.org/wiki/Gl%C3%BCtserool http://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol

PG = http://et.wikipedia.org/wiki/Prop%C3%BCleengl%C3%BCkool http://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol

ja VPG on nende segu. Enam jaolt sisaldavadki valmis vedelikud VG, PG, dest. vesi, nikotiin ja aroom/maitse (väike etanooli sisaldus)

 

Vedelikke võid ka eestist tellida http://majdan.biz http://flavourshop.eu/ http://e-vedelik.ee/ (need peaks ühed odavamad poed olema ja müüvad ka nikotiini sisaldusega vedelikke.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kahtlesin veidi isegi jutu tõsiduses, aga ühe moderaatori poolt samalaadses foorumis see postitatud oli.. Siiski mujalt selle kohta ma tõesti midagi ei leidnud, kuid ei hakka salgama, et ära ehmusin küll. :D

 

Kas on ka kogemusi http://www.caterpillarvapes.com/ tellimisega? Seal Hangseni (olen ise proovinud ja väga meeldivad maitsed on olnud, mida olen proovinud) e-vedelikud ikka võileiva hinnaga.. Umbes 2,30 eurot pudelike.. Iseasi palju see postikulu on. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

See tekst on pärit tõnismäe poe saidilt, ise lugesin ja nuputasin ka seda, kuid pärast asja uurimist otsustasin, et tegu on totaalse BSiga. Esiteks on nii VG kui ka PG on kuivatava toimega, teiseks käib meie kopsudest läbi iga päev umbes 250g vett lihtsalt õhuniiskuse tõttu, kolmandaks hingame me iga päev välja umbes 400g vett.

 

Muidugi etanool ise e-vedeliku sees on täitsa tore asi, kasutus alad:

1. Hea base paljude kuivainete lahustamiseks nt. ethyl maltol

2. Lisab vedelikku kurgulaksu

3. Toodab pisut lisa auru

4. Eemaldab mõnel maitseainel mõned maitsed (see võib olla nii hea kui paha)

 

Eestis puhast etanooli nii kergelt ei saa aga 80vol viin töötab sama hästi

Share this post


Link to post
Share on other sites

See vee jutt on ju tõnismäe härrade foorumis. Lollimat inimeste hirmutamist annab ikka teha. Ise nad ka Hangseni vedelike peal ja Hangsen on teadaolevalt kõige odavam tootja üldse. Järeldused tee ise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

(---)"Tundmatute vedelikega võib esineda oht, et vedelik on tehtud vee baasil ( mis mõjutab hinda väga suurel määral ) . Kui aga vedelik on tehtud vee ( mitte etanooli + destilleeritud vee) baasil siis on üsna kindel fakt, et varsti koguneb Teie kopsudesse päris suur hulk vett, mis omakorda võib põhjustada kopsutursete tekkimist. Viimane ei ole naljaasi ja see on ka põhjus miks e-sigaretipood ja suur tootjad ei soovi selle laadset vedelikku vahendada ega müüa!"

Kinnitan ka omalt poolt, et tegu kusagilt p**sest välja imetud, seosetu ja vale mölaga ja odava "reklaamitrikiga" mida need onud kasutada üritavad.

 

PS: muidugi mittedestilleeritud vesi (erinevalt VGst, PGst, dest. veest jms) juhib üsna hästi elektrtit ja mine sa tea, võibolla kraaniveega pooleks ei tööta coil nii hästi kui peaks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Piiritust 96,6% saab apteegist perearsti retseptiga kuni 150ml ja maksab 3.50 euri.

Eestis puhast etanooli nii kergelt ei saa aga 80vol viin töötab sama hästi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...