Jump to content
E-sigareti foorum
rainel

Coili keeramine/Takistus

Recommended Posts

Esimene katsetus üldse RBAga ise ehitamist: Taifun GT-sse 7 keerdu kanthal 0,38mm traati ümber 2,4mm kruvika, vatti vahele.

MVP2 näitab 0,8 oomi. Tossab nagu vanakuradi aanus ja Dekangi kirss mekib mõnusasti. iClear30 lendas sahtlisügavustesse.

 

Parandus teemasse, järgmine päev sellele postitusele võtsin elektroonikatestri kõrvale ja tegelik takistus oli siiski 1,6oomi (usutav parameeter), seega

mvp2 usaldusväärsus oomidega on kaheldav :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuna mulle tundub, et ma lähen endiselt RBA-de osas iga päevaga ainult lollimaks, siis jätkaks oma imbetsilli-küsimustega. Nimelt on mul kasutusel mingisugune Kanthali traat, mille jäägid andis mulle sõber, kes ikkagi meelsasti teeb analoogi edasi. Olen mitme kuu jooksul mõelnud, et ma justkui teeks kogu aeg enam-vähem kõik õigesti, aga tulemus on kogu aeg kahtlane(kas ei maitse piisavalt õigesti, kas ei suitse piisavalt õigesti, kas kestvus-/kulunormid kuidagi paigast). 

 

Läksin eelmisel nädalal sõbra juurde, kuna ta sai oma eBay-st tellitud 100€-se eVic Supreme kätte ning lammutasin oma Kayfari laiali ning hakkasin siis "the coil"-i ehitama. Katsetus lõppes 1.6ohm-iga, vatt sisse, märjaks, Kayfar kokku, mingisugune tema enda Inawera Cola 50/50 PG/VG sisse ning loomulikult vunki sai keeratud ikka 16-18W peale. No tõmbad, tõmbad ja kogu aeg tuleb selline rõve kõrvalmaitse juurde. Peale 10 minutilist raundi, kus kõik külasolijad said proovida(~11 inimest) ei tahtnud keegi seda rohkem kui paar mahvi teha ning enda kätte tagasijõudes oli asi ikka tõesti hull, mingisugune räige kõrvalmaitse juures. Kergest frustratsioonist kiskusin kõik uuesti laiali ja keerasin uue coili, kusagil 1.8ohm-i kanti. Seekord enam vatti ei pannud, vaid tahtsin lihtsalt selgusele jõuda, et kas asi võib olla ehk traadis, kuna minuga sama vatti kasutab doktor Walc väga edukalt juba piisavalt pikka perioodi. Keerasin decki siis otsa ja kruttisin siis "rahva ees" efekti mõttes 5W peale ja andsin kuuma, no läks aeglaselt kuumaks ja oli igatpidi manna, nagu olema peabki! Seejärel, kontrasti mõttes juba õige efekti testimiseks keerasin 18W peale ja coil läks hetkega nii eredaks, et palja silmaga pikemat aega vaadata, vaat et, ei kannatanudki. Demosin siis umbes 10x5sek rahva ees, et näete kuidas coil töötab ning läksin tagasi "workshop"-i ja seal alles avanes efekt. Coil täiesti känkraks läbi põlenud.

 

Täielikust arusaamatusest, täielikust, keerasin lõplikult allavandunult uue coili, seekord 1.9-2.0 kandis, panin vati korralikult sisse, seejärel mahla ja seadsin endale katse-eksitus-meetodil eesmärgi "MAX 7.5W ja kordagi võimsamaks ei keera". Katse lõppes sellega, et esimesest-teisest mahvist maitse PERFECT! Suutsin peale mitut kuud isekeeramist saavutada lõpuks ESIMEST KORDA selle, mida ma kaua ootanud olen. Maitse on puhas, selge, ilma igasuguse kõrvalise mekita. Tossab rohkem kui 7.5W juures eeldaks ehk vääga korralikult. Üleüldse, kõik toimib PERFECTO, kurgulaks teisel päeval sisse läinud Joyetechi 11mg Arbuusiga on lihtsalt ulmeline(ebameeldiv juba pisut). Peale seda reedeõhtust päeva pole ma siiani oma Kayfarit enam üldse üle 7.5W keeranud ja alles viiendal päeval on tunda, et maitse pole enam nii ideaalne(eks pisut harjunud ka juba + loomulik vati kulumine). Muidugi ei kannata seda Joyetechi mahla niikuinii üle 7-8W kuumutada, sest need vedelikud ongi lihtsalt nii sitad...

 

Ahsoo, vedelikku ei kulu ka absoluutselt, varem läks 2-3 paaki päevas, nüüd ei suuda pmst ühtegi ära teha, aga oma osa on selllel Joyetechi mahlal, millega kurgulaks on võimatu, et järjest mitu mahvi teha. Samuti ei andnud hitti üldse võrrelda samas ruumis olnud iClear30S-i ja Aspire Nautilusega. Selle Setupiga([email protected] Kayfun) said nad ikka selgelt tappa...

 

Mõned mõtted:

 

- Nii palju siis jutust, et eVic piirab tohutult Kayfarit ning et kogu elu hakkab 11W+ pihta. Antud juhul tuleb arvestada, Joyetechi mahlu ei saa niikuinii sellise võimsusega kõrvetada, aga miks mitte Inawera omi?

- Millist krdi traati mul siis vaja läheb, eeldades, et mul on selles viga?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Päris kindlasti on Spezzi käest võetud ning sama kindlalt on ta ka Kanthal. Tõsi, traat on üksjagu peenem, kui paljudes videotes kasutatav. Äkki ongi see Kanthal A1 0,20mm? Eeldan, et 0,32mm-se variandiga ei tohiks ju sellist jama ometi tekkida?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Said ka oma vastuse. Kayfarisse pane kindlasti n. 0.3. Vividele ja muule pahnale võid 0,2´sega coile keerata. Pole ka ime, et rohkem watte ei kannata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

0,3 on parim võimalik variant. ei pea hullult hagu andma ja kuumeneb piisavalt kiiresti.

NB "doktor Walc" on hea kild...irw, doktor tõesti... (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milline "silmaganähtav" vahe on 0.3mm vs 0.38mm? Juhul, kui arvesse võtta, et lähemas plaanis tahaks eVic-u 11W pealt kolida üle mõnele (näiteks DNA) kloonile ning hakata ikkagi 15-20W kandis aurutama. Teisisõnu, plaan oleks "sub-ohm".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Milline "silmaganähtav" vahe on 0.3mm vs 0.38mm? Juhul, kui arvesse võtta, et lähemas plaanis tahaks eVic-u 11W pealt kolida üle mõnele (näiteks DNA) kloonile ning hakata ikkagi 15-20W kandis aurutama. Teisisõnu, plaan oleks "sub-ohm".

Silmmärgatav vahe on ohm/m kohta ;)

http://www.steam-engine.org/coil.asp areta ise ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nüüd on veits aega jälle edasi läinud, võtsin Marcilt AWG 28-t ja eVic Supreme ka ära ning keerasin mingi 12-14 keerdu, sain 1.0 ohm ning kuidagi suure vaevaga suutsin ta Kayfarile klemmide vahele ära mahutada. Mis nüüd? Esiteks läheb 15W peal tohutult aeglaselt kuumaks(mis on LOOGILINE), kui 20W lähedale keerata, siis toss on nii kuum, et kõrvetab toorelt kurku, maitset on tavapärasest rohkem, tossu tavapärasest vähem ja üldse on õhuringlus tunduvalt kesisem. Kayfar ise läheb peale mõnda mahvi sigagigatulikuumaks. Olen aru saanud, et Kayfarit peakski ideaalis puurima hakkama(mahla- ja vist ka õhukanaleid?) Nüüd on jälle 2 küsimust tekkinud, millele ma esimese hooga konkreetset ja koheset vastust mujalt foorumitest ei leidnud:

 

1. Miks mul jälle korralikult ei tööta, kui kusagil foorumis üks vend tõmbab igapäevaselt sama setupiga(AWG28,0.9ohm,15W). Tean, et Kayfar ei olegi enam mõnus 20W+. Miks on alati nii, kõikidel teistel on timmis, aga ma üritan teha maksimaalselt nii nagu peab, kogu aeg on mingi p*ts?

 

2. Mille kuradi pärast ta niivõrd massiivselt akut sööb? Kusagil keskmiselt iga 2 mahviga läheb 1%. Õhtul tegin mingid mahvid, täna olen vist 5 mahvi teinud ja hetkel on 43% järgi. Sees peaks olema tutikas Sony VTC-5 e. subohmimisele vägagi sobilik aku...

 

Kusagilt Youtube-videost jäi silma ühe venna "arusaam" asjast, et single coil builde ei soovitagi ta alla 1,3ohmi teha, samamoodi nagu juba alla 0,6ohmi ei soovita ta enam dual coil builde teha, vaid juba quad coili peale üle minna. Ahjaa, jutt käis tol hetkel drippimisest...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kui suure kruvika ümber sa keerasid?

 

proovi sama AWG traat, ümber 2mm kruvika 8 keerdu. tuleb mingi 1-1.2 ohmi ilmselt.

see on suurepärane 17,5-18,5 wati juures

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hambaork on keskelt 2mm diameetriga, kaliibriga mõõdetud.

Nii ta üldiselt on jah.

Ise keeran coile ümber 2,5mm kruvika. 0,3mm traadil tähendab see 6 keerdu ja tulemuseks üldiselt 1,2 ohmut.

2,5mm diameeter annab korraliku vahemaa, et vatt sisse suruda. 6 keerdu piisav pindala, et toimida. Kui tahad suuremat kokkupuute pinda, vähenda coili diameetrit või kasuta linttraati. Maitse asi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Õhuvõtu ava võid suuremak puurida küll, kui mitte suuremaks, kui central posti oma, pole mõtet.

Samuti pole mõtet nikerdada vedeliku kanalitega. Töötab asi ju vaakumi põhimõttel. Ja kui saad kärsaka, siis asi juba buildis kinni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sebisin siit kingsepalt nüüd ma arvan, et 4-5mm kruvika, tegin 6-7 keerdu ja sain 0.8 ohmi. Kuna coili diameeter suurenes tunduvalt, siis läheb ka palju rohkem vatti sisse. Wickimisega probleemi ei paista olevat, tõmba nii pikk mahv kui tahad, mahla- ja õhuvoolud tunduvad paigas olema. Lisaks ei lähe clearo ka enam nii kuumaks. Nüüd on muidugi jälle vastupidi, maitset ei ole üldse tunda, aga tossab jälle korralikult. Lisaks ei saa ma endiselt aru, miks see aku nii kuradi kiiresti tühjeneb? Ei ole ju normaalne, et iga 2 mahvi tagant 1% kindlasti?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huvitav kuidas sa "standard"pooli kerimisele pihta ei saa? Mul tuleb alates esimesest korrast välja... Proovi ikka sinise kruvika või hambaorgi otsa 7 tiiru mähkida 30'st traati. Litsud enne ilusti kokku kah ja kontrollid? Vatti pane nii et kuid poolis vabalt edasi-tagasi saaks liikuda ja (mahlakanaleid ummistavaid) pikki sabasid pole kah mõtet jätta...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oleneb, mida mõista "pihtasaamise" all. Loomulikult litsun kokku ja loomulikult tean, mis on "inside-out glowing". 0,28mm(või oli see 0,3mm) traadiga sain suht esimeste kordadega orgasme nii 1.4-1.8 ohmi kandis. 0,2mm traadiga ei tulnud midagi välja, kuna sihtisin alla 2ohmiseid coile pisut kõrgemate vattide juures, millega kippus coil känkraks põlema. Nüüd on juba 0,32mm traat ja siin on juba järgmised probleemid, millest olen ülal kirjeldanud. Hetkeseisuga viimane lahendus toimib hästi(suht paksu kruvika otsa tehtuna), auru on meeldivalt, maitset samuti, ainult akut(tegelikult ka mahla) sööb ikka nii hullusti, et paar tundi max. on võimalik pisukeste vahedega aurutada...

 

Igal juhul tänud kõigile, kes on aitanud kaasa mõelda! Järgmine samm on vaja hakata lahendust leidma sellele, kuidas aku kestma saada(Sony VTC-5 @ 0.9ohm @ 16W)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keegi kusagil teemas mainis mingit coili keeramise tööriista (mitte siis mingi puur või kruvikas) järsku tekkis huvi selle vastu aga ei leia seda teemat üles enam. kui keegi teab kus on siis võiks mu sinna juhatada.

Tänud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

×
×
  • Create New...