Jump to content
E-sigareti foorum
Ahti Mänd

Algaja meelespea

Recommended Posts

Inimestel, kes on otsustanud tavasuitsu pealt e-sigareti peale üle minna, tekib tavaliselt seoses lihtsate asjadega hulgaliselt küsimusi, mistõttu leidsin, et oleks vajalik koostada võimalikult kompaktselt punktide kaupa nn. algaja meelespea. Kahtlemata pole see täiuslik, mistõttu loodan foorumi abile, et seda meelespead kollektiivselt täiendada. Näiteks kuna ise kartosid ei kasuta, siis ei oska nende kohta ka midagi kirjutada. Kõik ettepanekud on teretulnud ning eeldatavalt nädala pärast saab nende põhjal kirjutatud parandatud ja täiendatud variant. Usun, et algajaile oleks sellest meelespeast abi.

 

ALGAJA MEELESPEA

 

Üldpõhimõtted

1.Hoia e-sigaret püstises asendis.

2.Suitsetamisel alusta imemist ca sekund või paar pärast nupule vajutamist (siis, kui kuuled nn. „küpsetamiskrõbinat”) ja lase nupp lahti murdosa sekundi pärast imemise lõppu. Kui nn. „küpsetuskrõbin” algab tavapärasest hiljem, on see märk sellest, et aku hakkab tühjenema.

Pikemaaegsel järjest tossamisel läheb vedelik ja toss kuumemaks, maitse muutub. Anna e-sigaretile vähe puhkust – mõjub nii „pillile” kui ka sinule tervislikult.

3.Säästa nuppu. Pole mingit tarvidust e-sigaretti pidevalt sisse-välja lülitada, tee seda vaid transportimisel, kodus või mujal olles võib e-sigaret vabalt seista sisselülitatuna. Lõppude lõpuks on nupp e-sigareti mehaaniline osa, mille eluiga ei ole lõputu.

4.Clearo täitmisel ära aja maksimumi taga: pigem olgu täitmise lõpetamisel vedelikku sees 0,2 milliliitrit vähem, kui 0,001 milliliitrit rohkem: viimasel juhul e-sigaret ei pruugi lihtsalt tööle hakata.

Täita on kõige mugavam nõelaga pudelist, hoides nõela vastu clearo sisekülge allpool õhutoru. Kasutades aga tilgutiga pudelit, on soovitav pärast täitmist õhutoru ümbrus salvrätiku tükikesega õrnalt puhtaks teha.

5.Kui vedeliku kogus clearos on langenud alla poole, hakkab imemisel kaasa tulema ka veidi õhku, seega on soovitav clearo uuesti täita. Kehtib clearo tüüpide kohta, mis võtavad vedelikku ülalt.

Variandina aga mistahes clearo puhul on soovitav vähese vedeliku hulga puhul e-sigaretti enne mahvi tõmbamist kallutada vasakule ja paremale, et vedelik valguks ka nende coili nööride peale, mis vähese vedeliku hulga tõttu väljas on – tavapärase küpsetusefekti saavutamiseks.

6.Coil clearo sees on vananenud, kui suitsetamisel tekib kerge kärsakamaitse või variandina hakkab vähem tossu andma. Põhimõtteliselt on see ka silmaga näha – coili õhutorust väljuvad otsad on muutunud mustjaspruuniks. Ühe coiliga saab ära tossata keskmiselt 30-40 milliliitrit vedelikku (sõltub vedelikust).

Enne uue coili paigaldamist on soovitav kõik clearo osad sooja vee all puhtaks pesta, ära kuivatada ja läbi puhuda. Seda mitte tehes ei pruugi, aga võib juhtuda, et e-sigaret ei hakka tööle. Reeglina esimesed mahvid pärast uue coili paigaldamist on maitse poolest tavalisest veidi erinevad.

 

Üldlevinud pisitõrked

1.Reeglina enamiku e-sigarettide puhul toimub nii sisse- kui väljalülitamine 5 kiire kliki abil, mõnede mudelite puhul ka 3 kiire kliki abil. Mitmetel mudelitel aga 5 klikiga väga tihti e-sigaret sisse ei lülitu. Tee 6 kiiret klikki, see aitab alati.

2.Clearo hakkab nn. „lurisema” ega lase tossata. Tavaliselt kehtib see mõnede vanemat tüüpi mudelite puhul. Uuemate clearode puhul esineb seda haruharva ja on tingitud põhiliselt ebaõigest suitsetamistehnikast – õhutoru peale sigineb vedeliku tilk.

Tavaliselt aitab kinniste huultega paar korda tugev imemine. Kui ei aita, siis keera clearo lahti ning tee salvrätiku tükikesega õhutoru ots puhtaks. Raskematel juhtudel tuleb vedelik välja kallata, kõik clearo osad sooja vee all puhtaks pesta, kuivatada ja läbi puhuda.

 

Akud

1.Endastmõista ostab igaüks endale meelepärase e-sigareti. Siiski tasub arvestada selle ostmisel, milliseid akusid saab antud konkreetse e-sigareti puhul kasutada. Mugavuse mõttes on kasulik, et aku peaks vastu pidama vähemalt terve päeva – seega valik võiks sõltuda vähemalt osaliselt suitsetamisharjumusest.

Mõned näited:

a)Panasonic NCR 18650B 3400 mAh 3.7V Li-ion aku’ga saab tossata ca 5 milliliitrit vedelikku. Kehtib 2-oomise coili takistuse puhul. Aku laadimisaeg 8 tundi.

b)Efest IMR 18650 2250 mAh 3.7V Li-Mn aku’ga saab tossata ca 3 milliliitrit vedelikku. Kehtib 2-oomise coili takistuse puhul. Aku laadimisaeg 6 tundi.

c)Kamry ICR 18650 2000 mAh 3.7V akuga saab tossata ca 1,5 milliliitrit vedelikku. Kehtib 2-oomise coili takistuse puhul. Aku laadimisaeg 3 tundi

d)UltraFire XSL 18350 1200 mAh 3.7V akuga saab tossata ca 1,5 milliliitrit vedelikku. Kehtib 2-oomise coili takistuse puhul. Aku laadimisaeg 2 tundi.

2.Ära kasuta odavaid x-marki akulaadijaid, sa võidki jääda ootama laadimise lõppu. Üks parimatest lahendustest on intelligentne laadija Nitecore Intellicharge I2 (variandina I4 – numbrid tähistavad akude arvu (suurusest sõltumata) mida korraga on võimalik laadida.

3.Akusid pole soovitav laadimisel jätta järelevalveta, mis endastmõista ei tähenda, et peab kogu aeg ninapidi juures olema. Eksisteerib teoreetiline oht, et seda tüüpi akud võivad plahvatada. Selle võimaluse suhtarv on piltlikult öeldes küll ca 1 miljardi kohta, kuid neid üksikuid õnnetusi on maailmas siiski esinenud.

 

Alustuseks

1.Esimestel päevadel kasuta vähem watte/volte, kuni aja jooksul leiad ise endale sobivaima.

2.Alusta 36 mg vedelikuga. Reeglina ca 3 nädala pärast või veidi varem organism dikteerib sulle ise, et tahad juba lahjemat vedelikku, siis sega oma vedelik 24 mg peale, etc – kuni lõpuks jõuad 0-vedelikuni välja ning OLED NIKOTIINISÕLTUVUSEST VABA!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi, julgeks pigem öelda, et soovituslik alustamiskangus on enamuse jaoks 12mg-14mg - erandjuhtudel ka 18mg.

36mg on ikka päris valus mats ja üledoosi saamine üsna garanteeritud.

Aga muidu väga teretulnud viitsimine selline juhend kirjutada, minu poolt 5+ (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Algatus väga viis, samas mina ei ole kõige kirjutatuga nõus. Telefonist keeruline hetkel sisendit anda, üritan nädal + pärast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spezz,

tänud hea vastuvõtu eest.

Küllap see alustamiskangus on erinevatel inimestel erinev. Ise tean mitmeid inimesi, kes alustasid just 36 mg-ga, ise kaasa arvatud. Ja usun siiralt, et just maksimumkangus hoiab koheselt ära üledoosi. Su ettepanek aga tuletas mulle meelde, et selles osas tahtsin paar mõtet lisada, kuid unustasin.

Esiteks soovitaksin alustajal alguses korraga mitte üle 15 mahvi teha, mis on ca poolteist kanget tavasuitsu. Ehk siis teisisõnu, ega rohkem ei tahagi teha, doos on käes, siis ca tunni aja pärast uuesti või paari tunni pärast, kuidas kellelgi suitsetamisharjumused on tavasuitsu puhul olnud. Eeldan, et just lahjema seguga alustamisel on üledoosi saamine rohkem tõenäoline, sest tossamine on nii mõnus, et ei saa kuidagi pidama. 36 mg puhul aga sa ise juba ei taha, saad ise aru, et vajalik doos on käes. Esimesel nädalal lugesin iga päev mahvide arvu, edasi enam muidugi mitte.

Minu puhul dikteeris organism ise 20-ndal päeval, et tahan lahjemat, minu abikaasal dikteeris organism ise, et tahab lahjemat, 19-ndal päeval.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanguse kohapealt tahaks öelda, et alustada võib ka lahjemaga. Kui ikka pahvides isu täis ei saa ja vedeliku kogus suureks läheb, on liiga lahja segu. Kui aga kuppel "sôitma" hakkab, on liiga kange. Ise peab õige leidma, et isu täis saaks ja et üledoosi ei tuleks.

 

Sent from my Xperia acro S using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Punaseks ja kleepuvaks. Tänud hea postituse eest.

 

Ahti meil kohalik kirjamees nagu näha. Kirjutamine pole võõras teema (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ise pooldaks ka pigem alguses lahjemat segu. Kui ikka päev otsa pidevalt imed, siis segu liiga lahja, kui peale mõnda mahvi vasti hakkab, siis liiga kange. Alguses, nagu iga uue asja puhul, on oht, et sagedase proovimise käigus organism ei ole veel uue nikotiinimanustamise meetodiga harjunud, või ei oska kasutaja veel organismi märguandeid täpselt lugeda. Sellisel juhul tuleb üledoos kiirelt ja netti riputatakse järjekordsed blogipostitused teemal "e-sigaret tapab", vms. Seega, sobib alustuseks 18mg/ml kangusega vedelik väga hästi :idea:

 

Muidu on hea algatus, respekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clearo hakkab nn. „lurisema” ega lase tossata. Tavaliselt kehtib see mõnede vanemat tüüpi mudelite puhul. Uuemate clearode puhul esineb seda haruharva ja on tingitud põhiliselt ebaõigest suitsetamistehnikast – õhutoru peale sigineb vedeliku tilk. 

Seda ma nats täiendaks.......

Kui tossu eriti ei tule, siis pole syydi alati see tilk õhutoru otsas(kui mõtlesid suu poolset otsa) ega sitas cleros ;)

Piisab kui aku kontaktile vedeliku tilk tekib ja siis auruga tuuga. Samas ta ei lurise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seega, sobib alustuseks 18mg/ml kangusega vedelik väga hästi

Mulle ei sobinud isegi see. Varem pakk valget/sinist/punast päevas aga ettevaatlik 18mg aurutamine andis kerged OD nähud... ehk et IMHO võiks alustada 12 või 8 mg ja sealt vajadusel edasi liikuda. Mõtle kui sattub meeldiva maitsega mahl ja inime muudkui kisub ja kisub (esiga) pärast on EMOS-s laua peal ja mõni "arvamusliidritest" nullinimeste grupp saab jälle avalikult tänitada stiilis à la "näete, me ju kogu aeg hoiatasime".

Ei ole rohkem vaja ei hüsteerilisi blogipostitusi ega ka sapiseid üllitisi trükimeedias. :evil:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitus Ahtile nähtud vaeva eest (Y)

 

Omadest kogemustest võin öelda, et lahjast vedelikust on OD lihtsam tulema kui kangest, sest lahjat ei tunneta tõmbamise järgi kuigi hästi.

 

Mis puutub akude kestvust vedeliku koguse suhtes, siis see on pigem illustratiivne võrdlus kuna aku kestvus sõltub otseselt tarbitavast võimsusest (W). On vaks vahet kas tõmbad 5W või 8W juures.

 

Coili kasutusea pikendamiseks, ummistustumise ehk kärsaka vältimiseks soovitaksin enne igat täitmist clearo üle loputada, seda eriti VG vedelike puhul. Need kipuvad tühjenedes clearo seinale mingisuguse paksema tilga alles jätma, mis pärast uut täitmist coili sattudes seda ummistama hakkab. Tavaliselt aitab siis kuivpõletus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kõigepealt tänud administraatorile, kes pealkirja pilkupüüdvaks punaseks toonis. Ju siis teema väärib seda.

Alustan siis oma arvutis tasapisi täienduste tegemisega. Üks asi on selge – kanguse koha pealt alustamiseks meelespeas soovitusi anda ei saa, sest neid esineb sõna otseses mõttes seni seinast seina ja mõttekaaslasi on mul selles punktis seni vaid e-kodanik. Nõustun temaga selles osas täiesti, sest 12 mg vedeliku puhul olen ka ise kahel korral OD saanud – 36mg vedeliku puhul aga mitte kordagi, see pole minu arusaamist mööda lihtsalt võimalik. Teed mõned mahvid ja lihtsalt rohkem ei taha – nagu tavasuitsu puhulgi. Kuid see selleks. Hetkeotsus on tehtud: selles osas meelespeas ei mingeid soovitusi, millest on muidugi veidi kahju. Aga ootame ära, mida veel selle kohta öeldakse. Mõtleme veel. Üks variant on anda edasi kõik soovitused vastavate põhjendustega vanadelt e-tossajatelt...

 

Jeesus 188-le küsimus:

Kuidas on üldse teoreetiliselt võimalik, et aku kontaktile vedeliku tilk võib tekkida? Niipalju, kui mina loogiliselt järeldada oskan, on tegemist sel juhul kehva lekkiva clearoga? Võin muidugi oma järeldusega eksida. Aga algaja meelespeasse tuleks see kindlasti lisada koos põhjendusega, millistel tingimustel võib aku kontaktile vedeliku tilk tekkida – neid tingimusi ma veel ei tea. Minu oletused ei maksa midagi.

 

e-kodanik,

märkus akude kestvuse kohta on asjakohane. Minu viga. Märkisin ära küll coili takistuse, kuid watid/voldid jätsin märkimata. Enamiku näidete puhul on tegemist olnud 4,2 voldiga, mis teeb umbes siis 7 watti; Efest IMR 18650 2250 mAh 3.7V Li-Mn aku puhul aga on tegemist olnud 12 watiga. Teen need täiendused ära. Aga kahtlemata on näited sellest hoolimata illustratiivsed – tabelit vaevalt keegi koostada viitsib.

Märkisid: „Coili kasutusea pikendamiseks, ummistustumise ehk kärsaka vältimiseks soovitaksin enne igat täitmist clearo üle loputada, seda eriti VG vedelike puhul. Need kipuvad tühjenedes clearo seinale mingisuguse paksema tilga alles jätma, mis pärast uut täitmist coili sattudes seda ummistama hakkab. Tavaliselt aitab siis kuivpõletus.”

See on muidugi õige, kuid minu teada kehtib taoline clearo pesemine enne iga täitmist vanemate mudelite kohta nagu näiteks CE4, mis hooldamise mõttes on kaunis pirtsakas. Ühelegi algajale ei söandaks taolist clearot isiklikult soovitada.

Üks variant, mis mul meeles mõlgub, oleks teha algaja meelespeas alapealkiri „clearod ja kartod”, kus siis anda lühiülevaade mitmete erinevate mudelite omadustest – vahest valik uuematest tüüpidest. Endastmõista mitte kõigist, sest erinevaid tüüpe on sadu, alates ühekordsetest... Ise ma seda teha ei oska (põhimõtteliselt on võimalik vaid kollektiivne foorumi looming), sest...

Ise olen n.ö. Innokin iClear 30 „fänn”, neid on mul 4 tk.- igaüks erineva vedeliku tarvis. Ka abikaasale ja tütrele soetasin samad. Iial ei mingit probleemi. Täidan 1-2 korda päevas – alla poole clearo mahust ei lase kunagi. Abikaasa tossab muide puhast VG vedelikku, mingit pidevat igapäevast clearo pesemist pole küll vaja. Enne uue coili paigaldamist küll – ca korra kuus. Ideaalne clearo. Tõenäoliselt on muidugi sellest paremaidki olemas, kuid kui ise oled väga rahul, siis uut katsetama ei kipu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeesus 188-le küsimus:

Kuidas on üldse teoreetiliselt võimalik, et aku kontaktile vedeliku tilk võib tekkida? Niipalju, kui mina loogiliselt järeldada oskan, on tegemist sel juhul kehva lekkiva clearoga? Võin muidugi oma järeldusega eksida. Aga algaja meelespeasse tuleks see kindlasti lisada koos põhjendusega, millistel tingimustel võib aku kontaktile vedeliku tilk tekkida – neid tingimusi ma veel ei tea. Minu oletused ei maksa midagi.

asi pole yldse teoreetiline ;)

alt tuleb õhk, pealt väljub, keskele jääb vedelik.... kui seda liiga palju sinna tekib, siis eestis veel gravitatsioon töötab (tean veel vähemalt 10 riiki kus see peaks töötama).

lekkiva clero kohapealt võid lugeda järgmises lõigus (Y)

Ise olen n.ö. Innokin iClear 30 „fänn”, neid on mul 4 tk.- igaüks erineva vedeliku tarvis. Ka abikaasale ja tütrele soetasin samad. Iial ei mingit probleemi. Täidan 1-2 korda päevas – alla poole clearo mahust ei lase kunagi. Abikaasa tossab muide puhast VG vedelikku, mingit pidevat igapäevast clearo pesemist pole küll vaja. Enne uue coili paigaldamist küll – ca korra kuus. Ideaalne clearo. Tõenäoliselt on muidugi sellest paremaidki olemas, kuid kui ise oled väga rahul, siis uut katsetama ei kipu.

vaata ja imesta, mul samuti i30, kyll 4 isendit pole, on vaid 2. ses suhtes ma nagu ei lugenud välja, mis aparaadiga sa tõmbad?

ma ei ytle, et see tilk nyyd paar korda päevas tekib, vahel tekib kord päevas vahel kort 4 päeva jooksul (kahjuks fyysika oli koolis suht 3 kahe miinusega), nii et vedeliku kulgu aku kontaktile ma ei oska seletada (tervitan (Y) rakvere gymnaasiumi fyysika õpetajat)

 

fakt on see, et see sinna tekib.

Abikaasa tossab muide puhast VG vedelikku, mingit pidevat igapäevast clearo pesemist pole küll vaja.

äkki see piisavalt paks, et lihtsalt ei leki? :roll:

ma pole puhast VG-d kyll eales proovinud

 

 

Loodan, et midagi tarka ka siit kirja läheb, kui mitte, siis paksu auru (esiga)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krt dziis sinu tekste on alati hea ja kosutav lugeda ,jõudu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krt dziis sinu tekste on alati hea ja kosutav lugeda ,jõudu!

Hmm, kas see oli iroonia?

Ei usu, pakun et sulle on fänn tekkinud (psühho)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kirjutasin viimase osa ümber:

 

Alustuseks

Nii nagu suitsetajate hulgas on inimesi, kel on erinevad maitsed (sigar, sigarillo, piip, kanged sigaretid, keskmised sigaretid, lahjad sigaretid), leidub endastmõista ka e-sigarettide kasutajate hulgas inimesi, kel on erinevad maitsed, seega ka erinevad soovitused teistele. Vähemalt ühes asjas ollakse enam-vähem ühel meelel, et esimestel päevadel on mõistlik kasutada vähem watte/volte, kuni aja jooksul algaja leiab ise endale sobivaima.

Aga vedelik? Ühes asjas ollakse taas enam-vähem ühel meelel. Kuna inimesed on individuaalsed, siis midagi konkreetselt soovitada ei saa. Algaja peab ise leidma, kas talle on sobilik PG (vängem variant), VPG (keskmine variant) või VG (pehme variant). Leidub inimesi, kelle organism näiteks PG-d ei talu, kuigi viimast kasutatakse farmaatsiatööstuses laste köhasiirupi komponendina. Aga endastmõista leidub ka inimesi, kes on piima, pähklite või mille iganes suhtes allergilised. Kuid kanguse osas on arvamusi seinast-seina.

Soovitus nr.1

Alusta 36 mg vedelikuga. Järgi oma seniseid tarbimisharjumisi, seega korraga üle 15 mahvi ära tee, mis vastab enam-vähem ühele kangemale sigaretile. Järgmise kord tee e-suitsu nii nagu varemgi tavasuitsu oled teinud: poole tunni pärast, tunni aja pärast, kahe tunni pärast etc. Reeglina ca 3 nädala pärast või veidi varem organism dikteerib sulle ise, et 36 mg vedelik on sulle liiga kange, tahad juba lahjemat, siis sega oma vedelik 24 mg peale. Keskmiselt juba nädala möödudes dikteerib su organism, et 24 mg vedelik on taas sulle liiga kange, siis sega 18 mg peale, etc – kuni lõpuks jõuad 0-vedelikuni välja ning OLED NIKOTIINISÕLTUVUSEST VABA!

Alates 12 mg vedelikust on aga üldjuhul vaja lisaks juba isiklikku tahtejõudu, sest siis organism reeglina enam sulle ette ei dikteeri, et 12 mg kangeks jääb. Oleneb muidugi inimesest, mõnele dikteerib ta ka siis ette ja dikteerib seda ka 6 mg vedeliku puhul ette. Olgu ära mainitud, et 12 mg vedelik on ca 6 korda lahjem lahjadest tavasigarettidest.

NB! Ära alusta lahjematest vedelikest, sest e-suitsu tossamine on reeglina nii mõnus, et sa ei pruugi saada lahjemate vedelike puhul lihtsalt pidama (tossata võib mitte mingit mõju tundmata tund aega järjest) ning võid tahtmatult saada üledoosi, mis saabub äkitselt, millega kaasneb kerge peakohin, kestab tavaliselt tund aega. Aga taolise peakohina saad sa ka siis, kui järjest 2 liitrit kanget oakohvi ära jood... järgi proovitud. 36 mg. puhul tunned reeglina aga kiiresti ise küllastust. Kui aga ei peaks tundma tundma küllastust, lõpeta tossamine ikkagi pärast 15 mahvi ära.

Soovitus nr.2

Enamik e-sigareti kasutajatest soovitab siiski alustamiseks 12 mg - 14 mg - erandjuhtudel ka 18 mg ning hoiatavad, et 36 mg puhul on üledoosi saamine üsna garanteeritud. Kui aga isu täis ei saa ning vedelikku liiga palju hakkab kuluma, küll siis on aega kangema peale üle minna. Samas leidub inimesi, kes on saanud üledoosi ka 18 mg-ga alustades. On ka neid, kes soovitavad alustada koguni vaid 8 mg vedelikuga.

Kokkuvõtteks

seega võib konstateerida, et üldkehtivaid reegleid ega soovitusi ei ole. Inimesed on individuaalsed ning igaüks peab ise endale katseeksituse meetodil sobivaima variandi leidma.

 

Kas on pretensioone?

 

 

P.S. Jeesus, vastan sulle hiljem, pean vahepeal ka tööd tegema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väga hea meelespea aga vot minul tekkis üks küsimus ja mujale ma seda postida ei osanud kui pikk peaks olema üks mahv e-suitsuga kas 3 seki on piisav ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

minu teada kehtib taoline clearo pesemine enne iga täitmist vanemate mudelite kohta nagu näiteks CE4, mis hooldamise mõttes on kaunis pirtsakas.

Päris nii see ei ole. Nt praegused BCC clearod kuumutavad tossamise ajal kogu vedelikuvaru ja nii toimub tahes-tahtmata vee intensiivsem aurustumine. St mida vähem vedelikku alles on, seda väiksemaks on jäänud ka vee % selles jäägis. VG puhul on vesi vedeldaja ning kui see on välja aurustunud, jääb alles tilk suht paksu ollust, mis siis pärast uut täitmist võib nö rändama hakata. Seda tilka ei pruugi märgatagi kui tegu ei ole läbipaistva clearoga (EVOD, MT3S).

Posted Image

Siin pildil on näha kogunemiskoht (pruunikas ring) huuliku alaosas. Just see ongi vaja välja pesta. (Pildil vasakpoolne EVOD on happelise vedeliku ohver - mul muutus 3 kuuga Joyetechi RY4 VG mõjul samasuguseks piimjaks ning ära kuivades lõi mõrasid täis)

 

Muidugi kui täita juba pooltühja clearot, siis ei tohiks seda probleemi niipea tekkida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väga hea meelespea aga vot minul tekkis üks küsimus ja mujale ma seda postida ei osanud kui pikk peaks olema üks mahv e-suitsuga kas 3 seki on piisav ?

nii kuidas endale meeldib, see millise pikkusega mahv sulle meeldib veel tulevikus muutub ka arvatavasti ja lisaks varieerub olenevalt millise aparaadi seest ja mis võimsusel tõmbad. Mina tõmban ntx oma rsst peal umbes 2-3s mahve, samas vivi novat imen tubli 5-6s, et samasugune suutäis kätte saada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väga hea meelespea aga vot minul tekkis üks küsimus ja mujale ma seda postida ei osanud kui pikk peaks olema üks mahv e-suitsuga kas 3 seki on piisav ?

EVOD iga u 2-4 sek. ja vivi novaga pisut pikemaid.....( sõltuvalt ka w ja vedelikust,minu puhul) :)

 

Ahti Mänd

Meelespea on teretulnud ja hästi koostatud (Y)

Omapoolne ver. oleks, et ise suhtun kõigesse uude algul pisut ebalevalt.... :shock: ja tänu sellele ilmselt ka alustades 11-12mg, ei ole suutnud suures tuhinas nn. käpikuks veel end vedada.....kuigi möönan, et esimesel korral, heas seltskonnas, koos joovastavate jookide ja meeldivate maitsetega oleks see ehk isegi võimalik olnud :P

 

-- 20 Juul 2013 21:22 --

 

e-kodanik

Rumal küsimus ehk..VG puhul on vesi vedeldaja...aga kas sel juhul saab lihtsalt teatud koguse vee lisamisel ka 18mg VG teha 9mg VG..... :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

×
×
  • Create New...