Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

Uuring: Huuletubaka kättesaadavus mõjub tervisele soodsalt

Recommended Posts

Norra alkoholi- ja uimastiuuringute instituut avaldas uuringu, mille kohaselt on Skandinaaviamaades populaarse huuletubaka kättesaadavusel rahva tervisele positiivne mõju.

 

Uuringu peaautor Karl Erik Lund kinnitas portaalile The Local, et uuringutulemused kinnitavad huuletubaka pigem positiivset mõju rahva tervisele. "Kui eesmärk on vähendada tubakaga seotud surmade arvu, on konkurents sigarettidega hea mõte," sõnas ta.

 

Lundi uurimuse kohaselt on huuletubaka turuosa Norras suurenenud viielt protsendilt 1985. aastal praeguseks 30 protsendini. Samal ajal ei ole tubakatarbimine suurenenud.

 

"Huuletubaka kasutamine ei ole suurendanud üldist tubakatarvitamist, vaid vähendanud sigaretisuitsetajate hulka Norras," ütles ta.

 

Lund rõhutas, et ka huuletubakal on kahjulikke mõjusid. Samas märkis ta, et Rootsis, kus tubakatarvitamisest poole moodustab huuletubakas, on tubakaga seotud surmade arv märksa väiksem võrreldes Taaniga, kus huuletubaka müük on keelatud, ning see näitab ilmekalt huuletubaka plusse.

 

"Me ei võta raha tubakatööstuselt või ravimitööstuselt, meid rahastab sajaprotsendiliselt Norra valitsus," kinnitas uuringu autor. "Eesmärk peaks olema suremusega võitlemine ning nii huuletubakas kui e-sigaretid võivad selles tähtsat rolli mängida".

 

Lundi artikkel ilmus juulis ajakirjas Alcohol and Drug Policy ning tugines 2006. aastal alanud uuringuprogrammile, mis keskendub huuletubaka mõjudele.

 

http://uudised.err.ee/index.php?06288191

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...