Jump to content
E-sigareti foorum
jeesus188

Vinguviiul ehk nutke südamest

Recommended Posts

... ma võin ju ka ülehomme kust iganes ka "punaseid" või "siniseid" või mida iganes veel osta osta.

Ma ise muidugi rumal, et uskudes seda, mida kauplus välja reklaamis, tekkis mõte, et kuna paar tundi varem sai pikalt müüjatega suheldud ja käiks kiirelt ära, kuna teised poed juba suletud ja täna vaja muuga tegeleda, 

 

Käisingi alla tunniga linnas ära, bensiini kulus vaid mõne euro eest, parkida sain naabermaja ette, kus hommikul mind sõimati, et olen kellegi koha ära võtnud ja elu läheb ikka edasi.  

... tüüpiline   (relv)

 

 

Miks peaksin täna-homme sinna poodi uuesti spetsiaalselt sõitma, kui olen oma varjamatute arvamusavaldustega juba ka "porttikiello" üsna tõenäoliselt ära teeninud ja kui seal ka täna miskit filmitakse, siis jääb järjekordselt tagumine lett nägemata.    (kick)

 

Paneme muidugi kõik teemad kalevi alla ja salastame kõik faktid 75 aastaks nagu see siinmail ka väga kõrgel tasemel kombeks.
 

Oleme rahulikud ja mõistlikud mis iganes ka kusagil toimub ja juhtub (tahtlikult või kogemata), sest õigust ja õiglust ei ole ju olemas ja kui ongi, siis see tegelikult ei huvita kedagi.

Õigus ja õiglus ongi ju vaid subjektiivne suhtumine ja elukogemus.
Peamine, et rahu säiliks ja senikaua, kuni jama oma hoovile pole jõudnud, ei ole see isiklikult oluline ja elu läheb edasi ning keegi ei vastuta oma tegude ja tagajärgede eest.

 

Konkreetselt eilne võttis mind sülitama küll, kuid ehk see ongi vaid minu isiklik tragöödia ja tuletas mulle vanu haavasid meelde, kuidas minuga on "vanas maailmas" siin ja sealpool suuri lompe käitutud ja pealegi täiesti õigustatult, sest ma ei tundnud kohalikke reegleid ja kombeid, kuid sinnamaani on veel palju õppimist ja arenemist.

Üritan ette kujutada, mida minuga teisel pool lahte oleks tehtud, kui riputan kuulutuse uue äri avatusest ja jätan kasvõi ühe kliendi vastu võtmata.
 

Pigem ootan huviga 50 ja enamaprotsendilisi üld-"ale"-sid, "joulutarjouksiä", "varaston tyhjennysmyyntejä" või "loppuunmyyntejä"   (relv)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eks tegijal ikka juhtub ja sinu ees juba vabandati. Keegi pole väitnud, et see nüüd ilus tegu on kui pood reklaamib mingi lahtioleku aja ja sel ajal lahti ei ole, samuti pole keegi öelnud, et pead suu kinni hoidma kui kogemus mõne asutusega just kõige positiivsem pole.

Aga püüa nüüd teisi ka mõista. Tõenäoliselt neil omavahel mingi möödarääkimine tekkis. Oma viga on nad tunnistanud ja vabandanud. Mida sa veel ootad? Kas siis oleksid ka lärmanud, kui pood oleks lahti olnud, kuid need kollased akud oleks selleks ajaks kui kohale jõuad otsa saanud?

Share this post


Link to post
Share on other sites

... akud oleks selleks ajaks kui kohale jõuad otsa saanud?

 

See on juba minu suhtes ilmne liialdus.

 

Ju oli siis mul paha päev või tähtede seis ei soosinud "vaikseks" jäämist ning paiskasin välja isikliku kogemuse pisut avaramast maailmast, mille tagumiseks eesmärgiks oli näha, et kelle poolele üldsus kaldub - kas "ilusa paljulubava tundmatu" või kellegi tundmatu kaasmaalase poolele.

 

Üritan ette kujutada, kuidas põhja pool lahte oleks üldsus reageerinud "eestlaste" samasugusele ettevõtmise apsakale    (relv) 

 

Uus tulija pääses vabanduse ja kerge ebamugavusega, kuid kuna mu "komakohti" ja igat pisidetaili ei võetud avalikkuse tähelepanu alla, siis see vabandus oligi nende "kuluks ja kompensatsiooniks"

... minu poolt kulus üle poole tunni aega edasi tagasi sõitmiseks, paar minutit kohapeal sajatamiseks ja kirumiseks, mõni liiter kütust, hommikune sõim naabermaja kodanikult ööseks auto vale maja ette parkimise eest, päevajagu aega rahunemiseks ja "rahvusliku" loogika otsimiseks ning oma arvamusega "serviti" lahmimiseks ja rahu ongi saavutatud ning "headus" võitis (muidugi minu "kulul", kuid rahustan end sellega, et ehk need kollased akud ja need mõned mahlad polnudki seda väärt, et ma neid üldse ostma oleksin pidanud ja seega säästsin rohkem, kui kulutasin).    :rolleyes:   

 

Aga oma vastuse ma juba sain kõigele, mis mind teemat emotsionaalselt teravaks ajamisel huvitas.

 

Võitis eestlase külalislahkus ja mõistlik suhtumine ning mingi võõraviha jutt on täielik vale ning alateadlik/alalhoidlik kalkuleerimine on vägagi "eestlaslik"    :idea: 

 

Üsna vähe on riike, kus leidub samalaadne suhtumine, kus "oma" ei ole "oma" kuna temast pole endale mingit "kasu", kuid kuna mu maailmarännakud ei ole veel lõppenud, siis ei ma ole veel loobunud midagigi ligilähedase otsimist, kus rahu ja headus ning mõistmine on üle kõige. Kui leian, siis annan teada, kui ei, siis vaikin ja nohistan omaette edasi    :rolleyes: 

 

Omalt poolt pakun, et ise oleksin samasse olukorda sattunud kliendile avaliku vabanduse ja selgituse asemel kiirelt PS'i saatnud ja kohvile kutsunud ja teema oleks lõppenud ning klient oleks veel avalikult kiitnud ja tänanud mõistva suhtumise eest.

Hetkel tunneb "klient", et ta tehti kohalike "lipitsejate" poolt avalikult halisejaks, kuid eks tulevik näitab, kui kaugele selle subjektiivse erapoolikusega jõuab. Kui kogu maailm oleks samasuguselt "mõistev", siis muud kusagil ei kuulekski, kui "mañana". Kuigi  isegi "manjanamaades" peetakse kohalikest ärireeglitest kinni ja sihukesed "alguse eksitused" maksavad tunduvalt rohkem kui omajagu (olen ka isiklikult paar korda pidanud maksma ja tean, millest räägin ning alati on kiire vahetu probleemiallikaga suhtlemine olnud ainus väljapääs surematest jamadest pääsemiseks)    (facep)

 

Tahaks kohe midagi halvasti öelda nendele halisejatele. Aga ei ütle.... lihtsalt piinlik on.

 

Külastasin ka eile uut poodi. Kõik oli vinks-vonks. Väikesed äpardused käivad alguse juurde. Minu poolt edu ja külastan teie poodi edaspidi kindlasti!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üldiselt alustavad kõik raskelt ja segaduses. Loomulikult PEAB kõik korras olema, aga sellist lärmi on küll üleliia. Lisaks teised müüjad JÄLLE mingi poe teemas sees. Ei istu see värk kohe üldse. Las kohendavad asju ja küll saab korda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miks ei võta kodanik keegiM kauplusega otse ühendust ja ei kurda neile oma muret? Selle asemel on foorum lehekülgede kaupa negatiivseid kommentaare täis! Inimesed alustavad kaupluse pidamist ja tegid apsaka. No sõu vat! Sellepärast ei ole vaja neid kohe mutta trampida. Olen kindel, kui sa oleksid oma probleemile viisakal viisil lahendust otsinud, oleks see saanud sinu jaoks kiire ja positiivse lahenduse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miks ei võta kodanik keegiM kauplusega otse ühendust ja ei kurda neile oma muret? Selle asemel on foorum lehekülgede kaupa negatiivseid kommentaare täis! Inimesed alustavad kaupluse pidamist ja tegid apsaka. No sõu vat! Sellepärast ei ole vaja neid kohe mutta trampida. Olen kindel, kui sa oleksid oma probleemile viisakal viisil lahendust otsinud, oleks see saanud sinu jaoks kiire ja positiivse lahenduse.

 

"So what" polnud küll nüüd see, mis "minusugust" maandama peaks, kui süütenööril juba tuli otsas. Küll oleks tore, kui selline ütlus ka reaalses situatsioonis vastutusest kohalike jõustruktuuride ees päästaks     :idea:      

 

Kuigi keel hakkab varsti ununena, on mul vist siiski geneetiliselt mingi "viga" küljes.

... "eestlane" vist    :rolleyes: 

(kes krt selle sõna mulle hambusse viskas, et pidama enam ei saanud)    (relv)  

Enda vabanduseks vaid, et ehk iseloom juba selline, et õigus ja õiglus on sõnad, mida aina vähem siin ilmas leidub ning kingituste, meelituste või ähvardustega ennast odavalt ära osta ei lase.

Minu emotsionaalne sõnavõtt oleks üheks lühikeseks väljakarjeks jäänudki, kui "üldsus" ei oleks tormanud "algajaid" õigustama ja ei ole minu asi kauplusega miskit kokku leppima minna, kui nad ise mind kiirelt maha rahustada ei taibanud. 

 

Noh,

rahunesin maha,

....sai veidi verbaalselt "müratud" ja kauplusele vaid jõudu õppimiseks, arenemiseks ning millest iganes tulenevate eksituste ja arusaamatuste tulevikus vältimiseks.

 

Aga muidu olen võimaluste piires suhteliselt mõistlik ja hea südamega .   (psühho)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keegi ei visanud midagi hambusse -- ise tormasid ja kahmasid. Mina ütlesin "eestlased", mis polnud aga ei sinu ega ühegi teise konkreetse persooni kohta, vaid üldistavalt. Hakkas kriipima, et uue ja üsna mõistliku poe tekke, mis võiks justkui positiivne sündmus olla, kajastamine kippus tiksuma pigem pisiasjade kallal nokkimise ja natuke naljaka isaliku targutamise vormis. Sinu väljakarje ei mänginud minu sõnavõtu juures absoluutselt mingit rolli, sest sain sellest tol hetkel emotsionaalsel tasandil täitsa aru.

 

Vaevalt keegi siin üldse tundiski endal lasuvat sinu maha rahustamise raske (loe: võimatu) ülesande taaka. Kui selles "seisundis" juba oled, siis kõik, mida öeldakse, tundub ju ikka mingil viisil sinu isikuga seotud olevat, ja nii on pühaks kohuseks lollidele tõde ja õig(l)ust jutlustada kasvõi päeva(de) lõpuni. Pole vist mõtet end vabandada iseloomuga jmt., sest kui end sedasi täis s...d, ei aita miski maine( )pesuvahend. Ainult aeg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bellusel klaasil mõra sees, kellegil pole mõistliku summa eest klaasi pakkuda ?

Mul on varuks kaks klaasi, mõistliku pakkumise korral saan ühe loovutada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitte üheski poes ei ole 18650 akule karpi või veelvähem silikoon ümbrist. Kus ma saaks? Grrr

Kellegil ei vedele üle?

http://www.epiip.ee/et/e-sigareti-lisad/765-akukarp.html

 

http://spezz.ee/et/tarvikud/890-2x18650-battery-case.html

 

http://www.maitsevaur.ee/tarvikud/lisad/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Epiibus kõik ostas.

Spezzil kahene - tahan ühest karpi.

Silikoonümbris otsas. Viimane ongi see mida taga ajan.

Otsas??? - tervelt 19 tk laos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sest mul on jope taskus juba jaanituli kaks korda juhtunud.

 

 

Astu läbi lähimast ehitustarvete kauplusest.

Küsi jupp sobivat elektrimontaazi või veetrassi plastiktoru, millesse su aku sisse mahub (vasktoru koos otsapunnidega ei sobi)

Lõigu sobiva pikkusega torujupid, pista punnid otsa ja saad meetrisest torujupist kaitse kümnele akule

Kui punne ei leia, siis kleebi toru ots kinni kasvõi isoleerteibiga.

Share this post


Link to post
Share on other sites



Lühidalt, sama sõnum mis meil alati olnud. Peaasi, et ei suitseta. Ei tohi teisi maha teha. Kunagi.
Olgu see siis eGo pulk või 100W mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisaks veel see, et meile endale paljudele jubedalt suured pilved, tugev maitse ja tihe aur meeldib AGA ülejäänud inimikonnale on see suur auruteema ikka väga võõratust tekitav.
Hea maitsega MTL on palju parem promo kui see mida nii mina kui nii mõnigi teine siin foorumis harrastab ja millest naudingut saab.

 


Minu arvates see suure auru hullus tekkis ainult tänu sellele, et alguses polnud valikut .... kõik tundus natuke nõrk ja vähe. Kui alguses oleks kohe selline valik olnud siis ma ei usu, et selline big cloud kultus oleks tekkinud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulle isiklikult ei ole see big cloud kunagi hullus olnud. Aga ei sobi mulle PG ja single coil RBA alla 20W võimsusega annab VG-ga ka ikka paksema auru kui mahv analoogi. Päris ego pulga otsas ka istuda ei tahaks, siis tekiks vist varsti kiusatus poodi analoogi järele minna :D

Aga jah, pean tunnistama et ega mina ka neid ei mõista, kelle jaoks liiga palju on peaaegu piisav.... ja loodan et mõni kollane ajakirjanik seda siit nüüd üles ei leia ja kontekstist välja rebi, aga selle koha pealt pole ma väga kindel, kas ikka on tervislik 200W seade põhja keerata ja puhuda pilvi, mis sobiks tuletõrjeõppustele..... isegi puhtast veest võib magu lõhki minna kui seda korraga terve ämbritäis sisse kallata, võibolla ei arva ka kopsud sellisest aurukogusest enam midagi head.

Share this post


Link to post
Share on other sites

BF Cubis RBA ost 15.-, kuna oli kiire.

- Miks nii palju? Igal pool müüakse ju enam vähem kolm korda odavamalt.
- Kuskohas näiteks?
- Teistes Eesti poodides.
- Aga neil ei pruugi füüsilist poodi olla - me tahame palka saada.

Hea küll. Mõtlesin, et võin ekstra kümme kulli ka palgaks jätta, aga minu ostud sellest poest on nüüdseks tehtud. Tuleb palk kuidagi teistmoodi välja teenida.

PS! BF RBA on müügis, soovin 3€

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

×
×
  • Create New...