Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

Vähispetsialist: e-sigaretid päästaksid 500 miljonit inimelu

Recommended Posts

Endine Itaalia terviseminister Umberto Veronesi sõnul võivad elektroonilised sigaretid päästa iga aasta 30 000 itaallase elu ja maailmas 500 miljonit inimelu.

 

«Kui kõik need, kes suitsetavad traditsioonilisi sigarette, otsustaksid suitsetada sigarette ilma tubakata ehk e-sigarette, oleks iga aasta päästetud vähemalt 30 000 inimese elu Itaalias ja 500 miljoni inimese elu maailmas,» ütles Euroopa Onkoloogiainstituudi teadusdirektor Veronesi, vahendab The Local.

 

Vähispetsialist pöördus Itaalia valitsuse poole palvega, et keskendutaks rohkem suitsetamisega kaasnevatele tervisemõjudele. Tema sõnul on valitsus liiga kaua keskendunud vaid majanduslikule aspektile.

 

«Elektrooniliste sigarettide vaidluse puhul on tähelepanu koondunud tubakaturule: kes neid müüb, need peidetud ärihuvid… vähesed on tähelepanu juhtinud kodanike tervisele.»

 

Varem sel aastal nõustus valitsus e-sigarettide maksustamisega. Veronesi sõnul sundis see ettepanek mitmeid e-sigareti tootjaid oma tegevusest loobuma.

 

Spetsialist ütles, et tänu e-sigarettide tööstusele on Itaalias loodud umbes 5000 uut töökohta ning viimastel aastatel on avatud 2000 uut e-sigarettide poodi.

 

Mehe sõnul on probleem selles, et valitsus ei näe e-sigarettide näol võimalust rahva tervise parandamiseks. Selle asemel keskendutakse tavaliste sigarettide müügist saadavale kasumile.

 

http://www.tarbija24.ee/2588696/vahispe ... it-inimelu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama ju ka meil. Inimene pole oluline, peamine, et kassat täidaks. Iga valitsus ei näe kahjuks kaugemale ette, kui 4aastat.

 

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama ju ka meil. Inimene pole oluline, peamine, et kassat täidaks. Iga valitsus ei näe kahjuks kaugemale ette, kui 4aastat.

 

Sent from my GT-P3100 using Tapatalk 4

Mis 4 aastat, 1-2 max

Share this post


Link to post
Share on other sites

Riigikogulane mõtleb kaks kuud enne Riigikogu valimisi, peale valimisi pole enam kohustust mõelda

Osad neist ei mõtle siis ka... (N)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näis, kas meil ka lõpuks keegi ärkab? Siiani on need targad inimesed toonud välja propüleenglükooli osas näideteks ainult "See, noh, mis lennukite tiibadele määritakse, et jäätumise vastu võidelda" ja "Sama aine, mida teatris ja ööklubis tossu tegemiseks kasutatakse, teate küll, see valge toss, mis kuskilt tuleb". Loomulikult tekitab see veel asjast mitte teadvas inimeses ehmatuse ja sätib arvamuse vastavalt sellele. Keegi võiks rääkida ka sellest, et toiduainetes ja inhalaatorites seda kasutatakse.

Vähem negatiivsust oleks hea.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valitsuse eesmärk on lihtne. Majandusteadlased kinnitavad seda kummardades.

Aasta lõpuks peavad kulud ja tulud nullis olema.

Tulud - müüdav riigi/linna vara + pangalaenust saadus süstid...(noh, maksud ka kindlasti, aga need ei kata kõike)

Kulud - enda palga suurendamine + riigi/linna vara enda tasku kantimine ja vähem igapäevaseks eluks vajalike nõudmiste täitmist (välisvalgustus, tänavaaugud, jms).

Kui tulud > kulud, siis on JOKK ja "tublid" mehed.

Kui tulud < kulud, siis pahasti ja uuesti ei valita.

 

Ainult varad saavad ükskord otsa + pangalaenu maksmine pangalaenuga = suurem pangalaen. Peale 4-5ringi võib arvata, et pole essugi müüa ja laenu tagasimakse on üüratu igakuiselt. Kerge SMS-laenu makstmine SMS-laenuga sündroom...

 

Loengus tõi õppejõud näitena ameerika: mingi x-osariigi omavalitsus võttis 40 aasta peale laenu nii, et tagasi maksma hakkaks 20 aasta pärast. Laen vist oli suht mõistlik, kuid tagasi maksis ÜÜRATU summa (vist oli 1 miljard). Statistiliselt ja paberil on kõik ilus ju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mul on tihti lausa valus kuulata neid niinimetatud spetsialiste, kes meie meedias on need kõige suuremad e-suitsu vastased.

Teemat hoomamata on nad alati neetult targad. Muud nad e-suitsust ei tea kui see, et on mingid kapslid, neid saab kuhugi panna ja et asja pole uuritud, aga vaatamata sellele on nad täiesti kindlad oma tõdedes ja vastuväiteid ei salli silmaotsaski.

Kui siis keegi terve mõistuse ja isiklike kogemuste põhjal suvatseb tema dogmadesse kiilu lüüa, muutub "spetsialisti" nägu kiviks ja edasine dialoog on juba mõttetu...

Niikaua, kui on olemas sellised "spetsialistid" ei saa mõistuse hääl kunagi sõna.

Ja kui sellised spetsialistid on veel mingid suitsetamisest loobumise "nõustajad" ja teenivad suitsetajate arvelt raha, siis ei tule kõne allagi midagi sellist, mis näitaks e suitsude eelist tavasigarettide ees.

Mul ongi jäänud mulje, et kui leidubki rahva tervise pärast reaalselt muretsev arst ja mainib e-suitsu kohta midagi positiivset, lendab see info vastu "spetsialistide" kõva pead kildudeks.

Nagu ka see vähiarsti jutt... täiesti loogiline, et vähijuhud vähenevad, kui keegi enam tavasigarette ei tõmbaks.

Iga mõtlev inimene saab sellest aru, aga mine ja räägi seda nendele "nõustajatele" ja "spetsialistidele"...

Tulemuseks on ainult hunnik demagoogiat ja fakt, et osadele arstidele on oma rahakoti sisu olulisem, kui inimeste tervis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...