Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
eesel

Footoon Aqua by UVO Systems

Recommended Posts

Mõtlesin, et teen sellest suurepärasest RBAst ka teema siia ja väikse juhendi kuidas seda üles seada. Tegu on vaakumil põhineva RBAga, sarnane Kayfunile aga mitte päris. Meenutab omadustelt rohkem dripperit kui Kayfuni ja on põhiliselt mõeldud dual coilile. Ehitatud on ta Lõuna-Korealaste poolt ja on väga hea kvaliteediga. Kõik ühikud on nummerdatud. Kasutanud olen hetkel seda umbes 2 nädalat ja olen ostuga Väga rahul. Kasutan seda tihedamini kui Kayfuni. Enda oma soetasin Lõuna-Korea leheküljelt http://www.prophetvapor.com 175 USD eest ja kohale toodi EMS kulleriga 25 USD eest. Eestisse jõudis toode 3-4 tööpäevaga (ei mäleta täpselt). Tänasest alates on Aqua kloon müügil ka fasttechis 20 USD eest http://www.fasttech.com/products/1/10007195/1594300-aqua-style-rebuildable-atomizer. Kajuks ei oska ma kommenteerida Fasttechi Aqua kvaliteeti. Tuletaks veel meelde, et tegu on 21mm RBAga, mitte 22mm nagu Kayfunid ja muud sellised, ehk see ei pruugi sobida paljude modide otsa. Aqua mahutab 2 või 3 ml vedelikku, oleneb kuidas seda täita. Kui täita Aquat pealt siis mahub sisse 2 ml vedelikku, kui täita Aquat alt siis mahub 3 ml vedelikku. Ise täidan tavaliselt ülevalt, kuna see on mugavam. Paljud drip tipid ei sobi suuruselt Aquale aga õnneks ma avastasin sellele kerge lahenduse. Tuleb võtta lihtsalt o-ring originaal drip tipilt ja panna see enda poolt soovitud drip tipile. Aqua drip tipi o-ring on tunduvalt paksem.

 

Edit*: Aqua õhukontroll ei pruugi osadele inimestele sobida, kuna reguleeritavuse osa on piiratud. Minule sobib see õhu hulk ideaalselt aga mõnele teisele inimesele võibolla mitte.

 

Posted Image

 

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=mwwBMXCl9Ec

 

Ülevaade ja juhend on Spoileri all:

 

 

Karp näeb väga kena välja ja peal on hologrammi taoline pildike:

Posted Image

Karbi seest leiab Aqua RBA, 2 drip tippi, hunnikuga o-ringe ja ühe kruvi vahetuseks:

Posted Image

Esimese Drip tipiga näeb Aqua välja selline:

Posted Image

Teise Drip tipiga näeb Aqua välja selline:

Posted Image

Lahtivõetuna näeb Aqua välja selline:

Posted Image

Alustab siis ehitusega. Dual coili tegemiseks kasutan ma kahte ~10 cm pikkust 0,32mm Kanthal A1 traati. Eelnevalt ma kuumutan mõlemad traadid, et need paremini painduks (Kokku tuleb umbes 0,8 ohmine coil):

Posted Image

Siis teen ma mõlemast traadist microcoilid (10 ringi micocoilid) ja kuumutan neid ühe korra veel tangide vahel, et nad ilusti kokku jääks:

Posted Image

Seejärel lisan ma need kaks microcoili Aqua põhjale. Traadid kerin ma ümber posti päripäeva. Aquat on natukene keerulisem ehitada kui Kayfuni. Lõpus pingutan ma näpitsatega need kurvi sarnased otsad kinni:

Posted Image

Siis ma vaatan kas dual coil süttib ühtlaselt:

Posted Image

Kui see tehtud võtan ma kaks orgaanilise villa juppi ja mudin neid näppude vahel seni kuni coil jahtub:

http://i.imgur.com/GlZ5gAo.jpg

Siis lisan ma villa microcoili sisse:

http://i.imgur.com/soJJw9w.jpg

Peale seda lõikan ma villa paraja pikkusega. Pikkus umbes 1,2 cm igast otsast:

http://i.imgur.com/I0wGhUB.jpg

Siis lisan ma villale e-vedeliku, et need saaks vedeliku avadesse suruda:

http://i.imgur.com/WYAV3kK.jpg

Selline on eelmise punkti lõpptulemus:

http://i.imgur.com/bLtZnZR.jpg

Nüüd katsetan kas setup töötab:

http://i.imgur.com/VFgnRxq.jpg

Siis kruvin kinni cihmney (vedeliku kontroll) ja ümbrise (õhukontroll) ning lisan ülevalt vedeliku. Õhukontrolli ava peab olema täielikult suletud, muidu tuleb uputus:

http://i.imgur.com/USHcI46.jpg

Nüüd keeran seadme ringi ja ootan, et vedelik valguks alla ja keeran lahti õhukontrolli (veendu, et vedeliku kontroll ei avane):

http://i.imgur.com/LOeEfGa.jpg

Kui see tehtud võib seadme uuesti ümber keerata ja ülevalt drip tipi juurest keerates saab avada vedeliku kontrolli:

http://i.imgur.com/odSzxPg.jpg

Kokku tuli 0,8 ohmine coil. Vedeliku ja õhukontrolli avan ma kaks keeret ja veibin seda 13-15 vatiga (oleneb vedelikust). Ma kasutan põhiliselt ainult VG vedelikku või siis väikse PG sisaldusega vedelikku. Lõpuks näeb igatahes Aqua välja selline (kasutan eraldi ostetud Vicious Ant Chaplin drip tippi, mitte aquaga kaasas olevaid):

http://i.imgur.com/bEe2Gg4.jpg

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=wLQ-_GSlVbo

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tõenooliselt võib sinna vist kruttida vedeliku juhtimiseks mida tahes ja kaasas on nöör ja võrk, et saab mõlemaid variante proovida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ilus ülevaade, tänud (Y)

(Piltide üleslaadimisel vist mõned apsakad, 5 pilti kahjuks ei avane, nende asemel lihtsali teksitna kiri "Pilt")

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kontrollisin üle piltide lingid ja huvitaval kombel töötab kõik ilusti Chrome-ga aga Mozilla ja Exloreriga jumpsib. Ma laadin need pildid kuhugi mujale üles.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mida rohkem ma Aquat kasutan, seda rohkem ma seda armastama hakkan! Aqual on nö õppimise osa, kuidas seda õigesti kasutada, kuidas tunda ära vedeliku taset (klaas puudub) ja kuidas saada sellest parim veip. Mida rohkem ma Aquat kasutan, seda paremini ma tunnen seda seadet ja järjest enam seisab kayfun lihtsalt mu laual.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaifaril on ka eelis, mahutab rohkem vedeliku ja näen palju vedeliku sees....seega saan arvestada. Ei viitsi ega ole alati võimalus seda tanki tööl täita. Ja ka hind on madalam. Niiet ära laima kaifarit :-D

 

Sent from my GT-I9400 using Tapatalk 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Üks tuttav küsis minult just hiljuti, et kumb osta kas Aqua või Kayfun. Seletasin talle lahti, et neil mõlemad on omad plussid ning ma eelistan neid erinevates olukordades. Kui pikemad sõidud päeval, siis eelsitan kindlasti Kayfuni, kuna mahutab rohkem vedelikku ja teda on palju mugavam kasutada. Kui lühemad sõidud plaanis siis võtan kaasa Aqua. Algajale on igatahes Kayfun etem, kuna seda on väga kerge ehitada ning ei pea sellega eriti midagi tegemagi, et hea veip tagada. Kayfun on ilmselt parim leiutis e-sigareti maailmas alates e-sigareti leiutamisest, selles ei ole mingit kahtlustki. Ma ise eelistan järjest enam Aquat, kuna ma hiljuti avastasin, et ma olen PG vastu veits allergiline ja veibin nüüd põhiliselt ainult 100% VG mahlu. Kuna Aqual on liquid control, siis Aqua wickib lihtsalt paremini paksu vedeliku tõttu. Samuti olen ma Aquat hakanud rohkem eelistama sellepärast, et muretsesin endale DNA20 seadme, mis lubab kasutada subohme. Enamasti on mu build 0,8 ohmi ringis ja ma veibin seda umbes 14 vatiga, ehk suitsu kogus on ikka väga suur. Kayfuniga ma VG vedelikku nii suurte vattidega veipida ei saa, kuna wickimine ei ole nii hea vedeliku kontrolli puudumise tõttu. Seega, kui Kayfunil oleks vedeliku kontroll, oleks see mu unistuste RBA.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, mulle endale ka ei istu PG, kuna pea hakkab kumisema ja kasutan puhast VG-d. Nii palju tuleb PG-d sisse kui seda on mahlategemisel siirupites. Sammuti on mul DNA20 ja kaifar vihiseb nagu aruvedur sellel. VG-ga tuleb ju nagunii rohkem auru. Teisalt on minu baas 86% VG-d ja 14% vett, mis teeb juba baasi korralikult vedelaks. Aquaga võrdlus puudub ja ehk on see aqua parem. Kindlasti kohe ei ole kaifar mailmas parim atty. Lihtsalt hinna ja kvaliteedi suhe ehk parim. Aga mis asi on vedeliku kontroll, sellest pole ma varem kuulnud ja huvitav oleks teada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ei teadnud paremat tõlget sellele aga tegu on liquid controlliga. Liquid control võimaldab reguleerida vedeliku hulka, mis läheb wickile. Ehk kui sa soovid kasutada näiteks 100% VG vedelikku ja soovid selle wickimist parandada, saad liquid controlli avades seda teha. See on hea abimees erineva tihedusega vedelike jaoks, et leida enda see nö sweet spot. Samuti on see abimees, kui sa soovid veipida kõrgete vattide ja voltidega või siis kasutada mehaanilise modi otsas väga madala takistusega coile. Tänu liquid controllile saan ma veipida enda Aqual 0,8 ohmise coili ja 20 vatiga VG vedelikku ja ei saa ühtegi dry hitti, kayfunil see vedeliku kontrolli puudumise tõttu võimalik ei ole. Kui sa vaataksid mu esimesse postitusse lisatud videot, siis saaksid ehk paremini aimu selle toimemehhanismist. Videos olev mees veibib Aquaga mehaanilise modi otsas kasutades 0,2 ohmist coili (18,5 A, 3.7V, 68,45W), ehk Aqua on rohkem nagu dripper tank süsteemil, millel ei ole ühtegi põhimõtteliselt piirangut veipimiseks. Aqual saab kasutada väga madala takistusega coile ja igas suuruses vatte/volte ning kõik töötab ideaalselt, ainsaks vattide/voltide ja takistuse piirajaks on ainult so enda mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen paar päeva olnud footoon'i klooni omanik. Muidu täitsa hea asi,vamo V5 otsas töötab 15w'ga ilusti 1.5 ohm dualcoil. Mehaanilise otsas töötab ka, aga nüüd peaks vaatama vamo jaoks 2x18350 ja mehaanilise jaoks mingi imr 18650.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Selle kasutamisel mõningad nipid ka, kuidas seda paremini täita jne. Ma võin sulle mingi päev näidata kui läbi tuled

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nii, sain ka endale selle klooni. Esimene setupi käkerdis jubedam kui jüri öö. Teine katse veidi parem tulemus ja 1,2oomi. Algul ei süvenenud õpetus videosse piisavalt ja vatti otsad lõikasin maha sealt maalt kus on esimesed süvendid ehk siis kus tuleb korsten peale ja alumistele soontele vatt ei jõudnud. Vaatasin video uuesti läbi ja veidi targem jälle.....seekord sai vatt pikemaks jäetud. Täitmise osa on müstika...ühes videos juttu, et peab õhuavad sulgema ja teises videos räägitakse, et ei ole vaja. Anyway, esimese täitmisega hakkas lurisema ja tiba lekkima õhuavadest aga puhusin tähjaks ja asi ants. 10 vatti juures popsida on jama seda attyt ja 17 vattiga hakkab tuttav heli tekkima.....krabiseb ja krõbiseb (Y)

Madalate vattidega ei suuda need kaks coili vist piisavalt kuumenda?! Nüüd peale 20 minutit selle klooni popsimist hakkab häirima selle tanki ja huuliku kuumus, mis sellisel pideval popsimisel läheb siga kuumaks. 20 vattiga tuleb tiba kõrbe maitse juurde, mis pole äge.

 

Sellise 20-30 minuti testimisel alusel ma ei maksaks elusees 160$ selle originaali eest. Setup võtab tiba kauem aega ja see kuumenemine ja vedeliku koguse mitte nägemine häirivad mind. Veel, kui seda tossata kõrgematel vattidel siis aku vist kaua ei kesta ja madalamate vattidega ei ole päris see mis olema peaks. Isiklikult mulle sobib see atty pühapäeva kasutamiseks. Võimalik, et peale mingit kasutamist hakkatab ta rohkem mulle meeldima ja muutub kasutaja sõbralimaks. Sorry eesel aga ma kahjuks ei ole vaimustuses sellest attyst nii palju kui sina :roll:

 

Krt, juttu lõpus võiks selle attyga grilli teha (esiga)

Share this post


Link to post
Share on other sites

HeHee, Olen 1,5 nädalat mässanud sellesama asjaga. Ja kogemused üsna sarnased. Peale mitmeid setuppe on selgeks saanud mõned asjad. alla 15W ei kannata üldse tõmmata. läheb alati kuramuse kuumaks. Aku imeb kiiresti tühjaks. mahutab vähe vedelikku. korraliku setupi tegemiseks tuleb iga kord vähemalt 0,5- 1 tund vabat aega leida. täitmine suhteliselt ebameeldiv tegevus, hullult on kõik kohad vedelikku hiljem täis. see mainitud vedeliku reguleerimine on üle mõistuse keerukaks tehtud ja ei anna peale suurt võitlemist mingit tulemust. No ei ole midagi erilist, ma ütleks. Kayfun'ile saab setupi teha tavaliselt umbes 5 minutiga.(esiga) Kokkuvõtteks ei anna see vidin minu jaoks nii head tulemust, kui kogu seda vaeva ja aega arvesse võttes võiks oodata. :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No hea, et ei sattunud tuhinasse ja ei kukkunud esimese pauguga kohe originaali ostma. Ma ei usu ka, et kloon oluliselt originaalist erineb. Kvaliteet ja materjal ehk siis ainult. Koduseks sikutamiseks sobib aga koduuksest kaugemale vast mitte. No esimene setup võttis mul aega nii umbes 30 minutit. Kahjuks ei ole elamus vau, lootsin enamat. Kaifar ja taifun gt on oma lihtsuselt ja kasutusmugavuselt üle. Võimalik, et mõne kuu möödudes on teine jutt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No hea, et ei sattunud tuhinasse ja ei kukkunud esimese pauguga kohe originaali ostma. Ma ei usu ka, et kloon oluliselt originaalist erineb. Kvaliteet ja materjal ehk siis ainult. Koduseks sikutamiseks sobib aga koduuksest kaugemale vast mitte. No esimene setup võttis mul aega nii umbes 30 minutit. Kahjuks ei ole elamus vau, lootsin enamat. Kaifar ja taifun gt on oma lihtsuselt ja kasutusmugavuselt üle. Võimalik, et mõne kuu möödudes on teine jutt.

:D:D:D Kusjuures, kui oleksid orika ostnud, siis võibolla oleksid kiitnud praegu hoopis taevani, sest raha maitse oleks juures olnud :lol: Jah, ka minu esimene setup oli ka 30 minutit, arvasin et esimene jne... aga teine oli 45 minutit ja kolmas... kuskil seal vahel :? ikka proovid paremini teha ja aeg lendab. see kahe traadi kinnitus ühe posti alla on ka üks paganama susserdamine, kord õnnestub, kord mitte. Ei ole läinud kiiremaks selle atty setuppimine, olgugi et võiks eeldada et läheb :x ma ootan hirmuga järgmist korda.. :cry: aga võibolla pole see tehtud minusugustele (esiga) praegu igatahes keeran seda järjest harvemini akule peale. :roll: tõenäoliselt lendab varsti sahtlisse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ka nädala kasutanud seda.Setupi tegemine võtam mul küll max. 15 minti. 0,7ohmi meh. modi otsas töötab ideaalselt,läheb küll kergelt soojaks aga mitte tuliseks. Täitmise kohta ka YT-s videod olemas kuidas õhuauke kuivana hoida, ei leki ega lurise peale täitmist. Mulle igatahes meeldib. :mrgreen:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No mõni sündinud günekoloogi sõrmedega ja teised jälle vanad lödinäpud. Coili keeramine iseenesest kiire aga sinna kruvide alla saamine on keerulisem. Äkki õues miinus 25 ja tank ei suuda see kuumaks minna? Müstiline, see kuumuse teema, ei saa olla ju nii erinev.....kui siis iga kõhvi tegemine on 5 minutiliste intervallidega. Ma ikka intensiivselt popsutasin ja oli kuum, mitte soe. ;) Ju siis jälle vana tõsiasi, et osadele ema ja osadele tütar ja võibolla mõnele vanaisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mul ei ole ühtegi sellist probleemi olnud nagu te nimetanud olete. Enamasti tõmban meh.modi või dna20 otsas seda ja kuskil 0.5-0.8 ohmise coiliga. VG vedeliku jaoks keeran alati ~2.5 täiskeeret vedeliku kontrolli lahti ja õhuava on ka põhimõtteliselt täielikult avatud. Mitte ükski atty ei suitse mul nii palju kui Aqua... Micro coilide asemel olen hakanud tegema nano coile. Olen proovinud ka single coili, mille ehitus on tegelikult väga kerge. Teed ühe tavalise micro coili ja ajad vati sellest läbi. Mõlemalt poolt teed siis vati kaheks ja lükkad nendesse aukudesse. SIngle coili puhul ei ole vaja nii palju vatte või volte, sest kuumeneb kiiremini ja hoiab hästi akut kokku.

 

-- 22 Feb 2014 07:17 --

 

Tegin hetkel uue buildi dual nano coiliga (0,7 ohmi) ja panin väga vähe vatti. Kui vatti on väga vähe, siis tuleb vedeliku kontrolli avada hulka vähem. Hetke buildil sobib mulle, et vedeliku kontroll on täielikult suletud ja 20 vatiga tõmmata. Madalamate vattide korral või kui vedeliku kontroll on avatud, siis hakkab lurisema hetkel, ehk saab liiga palju vedelikku peale. Tossab võimsalt ja ka maitset on väga palju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Väike soovitus neile kel probleeme kahe coili korraga postide külge sidumisega: tehke need kaks coili samast traadijupist. St. keerake valmis esimene coil, jätke suurem vahe ja keerake siis samast traadist teine coil. Sedasi saab mõlemad coilid esimese posti külge samaaegselt kinni keerata ja teise posti külge lahtiste otste keeramine ei tohiks enam probleemi valmistada.

Ise veibin ka u. 0,8 ohmiga mehaanilise modi otsas ja auru tuleb nii palju, et mul on tunne nagu oleks vedelik kaks korda kangemaks läinud, kuigi tõmban hetkel miskist 9mg-st.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...