Jump to content
E-sigareti foorum
Fedja

Üks artikkel

Recommended Posts

Kui mõnele "teadlasele" või "arstile" järgmine arupärimine/vastulause kirjutada, siis peaks sinna muuhulgas lisama ka selle küsimuse, et kui valikud on just sellised ja ainult sellised, et kas tõmmata analoogi või tõmmata e-d, kas siis peaks eelistama analoogi. Ükskõik kuidas ta sellele vastab, kui ta sellele vastusele oma nime alla kirjutab, saab selle vastuse enda kasuks pöörata.

1. Kui soovitab analoogi, siis on see ilmselgelt ebapädev vastus. No ok, see 95% ohutum on jah nii ja naa teema kuna kuigipalju sõltub ka konkreetsest seadmest ja vedelikust, aga isegi kui on 50% ohutum, on soovitus analoogi tõmmata ikka ebapädev.

 

2. Kui soovitab e-d tõmmata, siis on kohe trump tagataskus, et on ka Eesti spetsialisti kinnitus, et e ikka nii ohtlik ei ole.

 

3. Kui soovitab üldse mitte tõmmata või muud ümmargust juttu ajab, siis saab seada kahtluse alla tema lugemisoskuse ja loogilise mõtlemise, kuna sellist vastusevarianti ei pakutud. Intelligentne inimene peaks olema võimeline ka siis kaasa mõtlema, kui asjad pole mitte mustvalged vaid peab mitmest halvast parema valima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeesus: "ma kohe kommentaariks, aga pm pärast ei kinnita oma kontot postimehe lehel, kuigi seal konto olemas"

 

Jeesus, ega konto kinnitamisestki pole miskit abi, mul lasti oma kinnitatud kontoga kommenteerida ainult 10.veebruarini ning alates 11.veebruarist, ükskõik kui palju ma ka ei kommenteeriks,ilmub kiri "Teie kommentaar on lisatud eelmodereerimisele", kust ta endastmõista kaugemale ei jõua, jääbki eelmodereerimisele. Seega võib väita, et isikutel, kes on silma torganud oma arukate kommentaaridega, mis erinevad peavoolumeediast enam põhimõtteliselt Postimehes  kommenteerida ei lasta, Kes niisama mistahes hüüdlauseid kraaksuvad, nendele muidugi takistusi ei tehta... Delfi tegi umbes aasta tagasi minuga täpselt sama, registreeritud ja isikustatud kontoga ta mul kommenteerida ei lase.

Viimane minu avaldatud kommentaar Postimehes oligi vist kommentaar e-sigareti toetuseks,.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No delfis pole probleemi, avaldatakse nii regatud konto omi kui nn anonüümseid (eriti ei kasuta seda).

Kuigi vahetevahel lähevad need millegipärast kustutamisele, mis sest et mingit neegrite vihastamise ega muu sellisega juttu seal pole.

Vahel lajatatakse nädalaks bänn peale lambist   :D

 

Ma usun, et see postimehe porr kaua ei kesta, omanikud võivad ju rääkida, et  see kahjum on planeeritud kommentaaride kinni keeramisest, aga vaadake postimeest..ee 

99% kommentaare kadunud, leht ise on jube aeglaseks muutunud viimasel ajal, nii et palju kirutud delfis käia on lust ja lillepidu võrreldes postimehega.

 

Siin ühel kasutajal on igav olnud ja natuke statistikat kogunud http://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8943515#8943515

 

 

 

Mis need anonüümsuse kinnikeeramise põhipõhjused olidki? Mingi pisike grupp pidi kommentaariumis omama liiga suurt kõlapinda ja moonutama sellega pilti rahva arvamusest? 
Reaalne statistika pärast uue korra kehtestamist kolme tööpäeva järel: 

334 kommentaatorit, 220 erinevat eesnime, 927 kommentaari 

Top 40 kommentaatorit on kirjutanud pooled kõigist kommentaaridest 
Top 17 kommentaatorit on kirjutanud kolmandiku kõigist kommentaaridest 
Top 10 kommentaatorit on kirjutanud veerand kõigist kommentaaridest 
Top 6 kommentaatorit on kirjutanud viiendiku kõigist kommentaaridest 
Top 2 kommentaatorit on kirjutanud kümnendiku kõigist kommentaaridest 

Top 25 eesnime järgi: 

Komme   Eesnimi   Nimelisi 
58   Enno   1 
44   Tarmo   6 
35   Taavi   5 
27   Tauno   2 
24   Aivar   5 
21   Margus   4 
18   Andres   6 
18   Priit   9 
17   Lembit   3 
17   Tõnu   3 
16   Jaanis   1 
15   Aleksander   2 
15   Neeme   3 
13   Kristiina   2 
13   Svetlana   1 
12   Erki   2 
12   Martin   3 
12   Olavi   3 
11   Arne   3 
11   Maris   1 
11   Rein   7 
10   Andrus   4 
10   Hans   2 
10   Juhani   1 
10   Tõnis   4

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positiivne aga ikka torgatakse ära ka: "E-sigarettide vastaste sõnul võib nikotiinivedeliku auru sissehingamine viia noored lõpuks päris sigarettide tarbimiseni."
Ja mida ütlevad pooldajad? See on ****

Share this post


Link to post
Share on other sites
New Study: Electronic Cigarettes Vapor Has NO Toxic Effect

 

In a recent study, scientists have found electronic cigarette vapor has NO toxic effect on the cells found in human lungs. Fresh research, funded by British American Tobacco (BAT), suggested inhaling nicotine vapor could be as safe as breathing air.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

 

New Study: Electronic Cigarettes Vapor Has NO Toxic Effect
 
In a recent study, scientists have found electronic cigarette vapor has NO toxic effect on the cells found in human lungs. Fresh research, funded by British American Tobacco (BAT), suggested inhaling nicotine vapor could be as safe as breathing air.
 

 

Deja vu - http://e-liit.ee/uuringud/tolgitud-uuringud/15-uus-uuring-elektroonilise-sigareti-aur-ei-ole-muergine:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Selles artiklis mainitakse, et nikotiini sisaldavad e-sigaretid on keelatud näiteks Šveitsis.

 

"Keelamine" tegelikkuses:

 

 

Just some precisions about the situation in Switzerland.

 
Importation of nicotine containing cartridges and e-liquids for personal use is subject to conditions.
 
The current rule is 150ml by period of 60 days without limitation of nicotine level.
 
In real life, the rule of the 60 day period is never applied by Swiss customs (it would suppose to keep records for each vaper). So the applied rule is 150ml maximum for each importation.
 
The use in public areas is currently not officialy regulated. Each owner of an area can decide whether or not it authorizes vaping. It is therefore better to ask before trying to vape in a public area.
 
Helpful hints, the federation of public transport has banned the use in all Swiss trains and tramways.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Old,

Miks see muinasjutt sind mõtlema pani... tegemist on ju vaid tugitooliteoreetiku ebareaalse teemaarendusega, mis oma olemuselt eeldab, et kõik tingimused on konstantsed – kuid seda ei ole nad praktikas, s.o.reaalses elus kunagi.

Teoreetiliselt võiks Roosaare teemaarendus toimida vaid ca 10% inimeste puhul, kel on piisavalt vabu vahendeid taoliseks investeeringuks, kuid nemad seda ei vaja, nad leiavad tulusamaid võimalusi.

Ülejäänud ca 80% inimestest pole aga kunagi piisavalt vabu vahendeid, sest nende sissetulekud ei võimalda seda ehk siis puust ja punaselt: kel on tubakasõltuvus, ostab oma suitsud alati reeglina millegi muu vajaliku arvelt – ekstreemselt ka eluliselt vajaliku arvelt või alternatiivina suhteliselt vajaliku arvelt. Viimase tõttu ostetakse põhiliselt massiliselt salasigarette või viimasel ajal vastuoksa – minnakse e-sigareti peale üle. Primitiivse näitena kulus minul  3 aastat tagasi iga kuu suitsude peale 140 eurot kuus, nüüd aga e-vedeliku peale vaid 6 eurot kuus – kuid raha normaalseks toimetulekuks ikka ei piisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahti Mänd, tegelikult mis iganes sa ostad, on see millegi muu arvelt. Majandusteoorias nimetatakse seda ka loobumiskuluks - näitena võib tuua, et kui on x raha, siis saad valida kauba y ja z vahel, kuid mitte neid mõlemat.

Kui asi tõesti nii hull on, et isegi 6€ mahla peale ka palju on, siis saada privaatsõnumiga kontakt - kallan sulle tasuta paari kuu varu kokku(ja seda kvaliteetsetest ehk ka siin foorumis piisavalt tunnust leidnud müüjate käest ostetud komponentidest). Aga ma pole müüja vaid segan oma tarbeks st, mingit ülisuurt valikut maitsetest mul pole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

napoleon,

nii hull minu jaoks see asi ikka  ei ole, mul on reeglina pidevalt  ca 6 kuu varud olemas, lihtsalt tõin näitena kui eluvõõras  Roosaare teemaarendus on, mille kohaselt suitsetamisest loobumise rahadega olevat võimalik endale pensionifond kindlustada... sama hästi võib ju  arendada näiteks analoogset teooriat, et loobudes küttepuude ostmisest 50 aasta vältel ning talvel lambanahkses kasukas toas elades on võimaik endale pensionifond kindlustada...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Old,

Matemaatiliselt on see muidugi õige, kuid just seda ma oma kommentaaris rõhutasingi, et reaalne elu ei ole matemaatika. Konstant on matemaatiline mõiste.

Lõppude lõpuks iga terve mõistusega inimene üritab pidevalt ja korrapäraselt nii mustadeks aegadeks kui vanaduspõlveks sääste koguda, kuid sama reeglipäraselt ca 80% inimestel ebapiisava sissetuleku tõttu see ei õnnestu – kogutu kulub varem või hiljem ootamatute vältimatute eluliste vajaduste peale ja nii korduvalt aastast aastasse. 10% inimestest ei vaja seda, sest neil on paremad võimalused ning ülejäänud 10% kulutavad raha lihtsalt lisamugavuste peale (a la iga pereliikmel oma auto etc) ja elunautimise peale (eksootilised reisid, restoranid, kasiinod etc)

Inflatsioon on juba iseküsimus, mis puudutab kõiki ning lisaks loomulikule inflatsioonile on Eestis seni finantskrahhid aset leidnud keskmiselt 30 aasta tagant – järgmist on siis oodata ca anno 2020...

OK, paneme teema lukku, siin on ta niikuinii teemaväline... minu viga, et üldse su viitele reageerisin, aga taolised eluvõõrad teooriad on mul alati piltlikult öeldes s...ta keema ajanud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eks moded liigutavad ära kui liiga teemast mööda läheb, aga natuke veel jauraks sel teemal.

Keskmine inimene on tegelikult selline, et olenemata sellest palju ta teenib, üle enamasti midagi ei jää, pigem võtab veel tarbimislaene ja järelmakse ka mitte hädavajalike asjade jaoks. Kui sellel inimesel nüüd mõni kulu ära langeb või siis sissetulek suureneb, on ülimalt naiivne loota, et ta selle raha kõrvale paneb.

Aga see on vale, et 80% inimestest ei suuda ebapiisava sissetuleku tõttu midagi säästa. Suudaks küll kui tahaks ja oskaks. Toon ühe näite - see sama inimene, kes kogu aeg vingub et raha ei ole, näeb pole vaateaknal mingit läikivat asjakest, mida ta puht objektiivselt võttes eriti ei vaja, astub pikemalt mõtlemata sisse ja võtab selle järelmaksuga. Järgmised n+1 kuud maksab siis oma järelmaksu, kuid elu läheb vanaviisi edasi st. pole ta ei näljas, paljas ega kodutu. Kui oleks talle enne selle järelmaksu võtmist öelnud, et pane sama summa iga kuu kõrvale, siis oleks saanud täpselt selle vastuse, et tal on nii väike sissetulek, pole võimalik midagi kõrvale panna. Ja kui see järelmaks ükskord makstud saab, siis ei hakka tal raha ka üle jääma.

Ma ei taha nüüd siinkohal liiga teha neile, kes töövõimetuspensionist vms. väga pisikesest rahast elavad, leidub ka neid, kellel tõesti iga sent arvel on. Aga lihtsalt imelik on vaadata inimesi kellel jutu järgi kunagi raha ei ole kuid samas ostavad pidevalt asju, mida nad väga ei vaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imes mingit subohm tanki ja pildi ajaks tõmbas ego pulga kätte

Tundub Aspire aku Atlantise tankiga. Huvitav, veidi ohtlikult paneb :) See pole Aspire Subohm aku ka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

×
×
  • Create New...