Jump to content
E-sigareti foorum
Fedja

Üks artikkel

Recommended Posts

Dada e-poed  2019. aasta juulist    (esiga)

Quote

Seadusega piiratakse ka e-sigarettide kättesaadavust ja tarvitamist. E-sigareti kasutamine on edaspidi keelatud kõikides suitsetamiseks keelatud kohtades. Piiriülesele kaugmüügikeelule lisandub riigisisene, mistõttu ei saa edaspidi tubakatooteid tellida veebipoodidest ega kataloogist.

Seadus kehtestab nõuded ka elektroonilise sigareti nikotiinisisalduseta vedeliku koostisele ja puhtusele ning keelustab tubakast erinevad maitsed e-sigarettides.

https://majandus24.postimees.ee/4343381/suitsupakid-kolivadki-leti-alla?_ga=2.166399484.350501197.1513083744-1401396542.1484835636

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Using and possessing vaping devices will be totally illegal in Singapore come February 2018"

Alates selle aasta 1. veebruarist on SINGAPURIS e-sigareti toodete kasutamine ja omamime KEELATUD!
Seaduse rikkujat võidakse karistada kuni 2000$ trahviga.
 
Firma/inimene, kes aga tooteid riiki impordib või neid müüb, võib kuni üheks aastaks vangi minna või 10 000$ trahvi omale kaela saada.
 
Lisaks tõstetakse tubakatoodete tarbimise keeldu. Hetkel 18+, tulevikus 19 aastaste peale 2019. aastaks, 20 peale 2020. aastaks ja 21 peale 2021. aastaks.
 

Allikas: https://coconuts.co/singapore/news/using-possessing-vaping-devices-will-totally-illegal-singapore-come-february/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seadus kiusab e-sigaretti  

Möödunud aasta lõpus kiiruga jõustatud seadusemuudatused pärsivad e-sigarettide müüki ja soosivad salakaubandust, kirjutab Nicorex Baltic OÜ juhatuse liige Sven Kotke.

Jaanuarist rakendusid Eestis varasemast kõrgemad aktsiisimäärad tubakatoodetele, sh alternatiivsetele tubakatoodetele ehk e-sigarettidele, mis oluliselt kergitavad lõpptarbija jaoks hinda. Seejuures tõusevad odavamate vedelike hinnad 50–120%, baasainete hinnatõus võib olla kuni kümnekordne ja kvaliteetsemate vedelike hinnad tõusevad 20-40%. Võrreldes Lätiga on meil kehtestatud aktsiis kaks korda kõrgem.

E-sigarettide ja nende vedelike kaugmüügi ehk interneti teel müümise keelustamine toetab samuti peamiselt piirikaubandust. Lisaks ärgitab see tubakasuitsetamisele alternatiivi leidnud inimese naasmist tavasigarettide juurde, sest näiteks keskustest väljaspool kaob praktiliselt võimalus e-sigaretti osta. Samal ajal on tavalised tubakasigaretid mugavalt ja kergesti kättesaadavad pea igas müügikohas maapiirkondade kauplustest-kohvikutest bensiinijaamadeni.

... (Edasi tasuline)

https://www.aripaev.ee/arvamused/2018/01/30/sven-kotke-seadus-kiusab-e-sigaretti

Share this post


Link to post
Share on other sites

....

Spoiler

 

Üks peamisi selgitusi seadusemuudatuse vastuvõtmise poolt oli rahvatervise, eelkõige noorte tervise eest seismine. Selline naiivsus riigi rahvatervise eest seisjate poolt on üllatav. Nimelt näitavad uuringud, et sigarettide tarbimine teismeliste hulgas on jõudnud ajalooliselt madalale tasemele ja seda vaatamata e-sigarettide populaarsusele.

Täna on e-sigarettide turumaht hinnanguliselt 10 miljonit eurot, sellest pea kolmandiku ehk ligikaudu 3 miljonit moodustab salaturg. Kõik kehtestatavad regulatsioonid viitavad sellele, et lähiaastatel on oodata salaturu mahu olulist suurenemist.

2:0 tavasigarettide kasuks

Seadusemuudatuse kohaselt keelatakse 2019. aasta suvest ära ka e-sigarettide vedelike maitsed, mida eelistab enam kui 80% e-sigarettide kasutajatest. Just e-sigarettide vedelike lai maitsetevalik on see, mis on enamiku jaoks olnud tubakasuitsust loobumise peamiseks motivaatoriks. Alles jäetakse vaid tubakamaitseline vedelik, mida ei soovi tarbida ka suurem osa e-sigarettide kasutajatest. Lisaks suunatakse tubakale alternatiivse ja tervislikuma e-sigareti valinud inimesed taas suitsuruumidesse passiivseteks suitsetajateks.

Kui mitmete Aasia riikide puhul saab e-sigarettidele kehtestavaid piiranguid seletada riiklikult hallatava tubakatööstuse lobbyga, siis kelle huve kaitstakse selliste seadustega Eestis?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutit tagasi, old kirjutas:

Eelmisel aastal Invar kurtis, et meedia ei taha kajastada veipimisega seotud teemasid aga nüüd tundub, et tuul puhub teiselt poolt. Kas see on hea märk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, raigo83 said:

Eelmisel aastal Invar kurtis, et meedia ei taha kajastada veipimisega seotud teemasid aga nüüd tundub, et tuul puhub teiselt poolt. Kas see on hea märk?

Eks see kellega saunas käid määrab palju :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, raigo83 said:

Ma olen aru saanud, et tänapäeval tuleb kasuks mitu meetrit oled ......... :) Kas sa tahad seoses sellega midagi rääkida :) 

Ei kommentaari .... aga see vastab ka 99% tõele ma arvan :razz:.

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 tundi tagasi, Jaan kirjutas:

https://www.gov.uk/government/news/phe-publishes-independent-expert-e-cigarettes-evidence-review

Lugesin kaks korda läbi ja ei saa aru, kuidas see, mis Eestis toimub, üldse võimalik on. :-(

Kõik on väga lihtne - britid võitlevad rahva tervise nimel põhjustega, meil aga tegeletakse tagajärgedega. 

TAI hakkab uurima täiskasvanud elanike uimastitarvitamist 
http://www.tai.ee/et/instituut/pressile/uudised/4286-tai-hakkab-uurima-taiskasvanud-elanike-uimastitarvitamist

Share this post


Link to post
Share on other sites

E-sigarettide kasutajad suitsetavad toidu maitselisandeid ja virisevad kvaliteedi üle

Quote

Inimesed soetavad eksikombel Amazonist vapemiseks ehk e-sigarettidega suitsetamiseks toidu maitselisandeid ja siis hindavad tooteid negatiivselt, sest see ei rahulda nende nikotiinivajadusi ning pole maitselt head.
.....

Eksituse lõksu langenud ostjatel ei maksa sellegi poolest kurvastada, sest maitselisandeid saab kasutada nikotiinivaba e-sigaretivedelikuna.

https://tarbija24.postimees.ee/4402297/e-sigarettide-kasutajad-suitsetavad-toidu-maitselisandeid-ja-virisevad-kvaliteedi-ule

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tahtsin ka just siia kopida seda.

Täiesti asjatundmatu inimese tõlgitud uudis on presenteeritud "lõksu" pähe... Täielik cancer, kui palju faktivigu seal sisse on lastud.

 

EDIT: Kirjutasin neile pika kirja, kus selgitasin mida ma sellest artiklist arvan ning tõin välja ja palusin parandada kõik need faktivead. Eks ta tühja auku läks, aga vähemalt sai ennast välja elada :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

×
×
  • Create New...