Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

WHO soovib e-sigarettidele kehtestada karmid piirangud

Recommended Posts

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) kutsus täna avaldatud raportis riike üles keelama e-sigarettide kasutamist siseruumides, nende reklaamimist ning müümist alaealistele.

 

Maailma Terviseorganisatsioon tegi lisaks ka ettepaneku keelata ettevõtetel reklaamida elektroonilisi sigarette teaduslikult tõestamata väitega, et nad aitavad suitsetamisest loobuda, vahendas Reuters.

 

Eelnevalt on organisatsioon viidanud ka sellele, et pooldab sarnaste piirangute kehtestamist kõigile nikotiini sisaldavatele toodetele ning sooviks keelata ka e-sigareti lahendused, mis on näiteks puuvilja-, kommi- või alkoholimaitselised.

 

Teadlased on siiani erimeelel e-sigarettide potentsiaalsete riskide ja kasulike tegurite osas. Seetõttu on osad neist pooldanud WHO regulatsioonide tugevdamist ning teised on jällegi hoiatanud, et e-sigarettide tubakatoodeteks klassifitseerimine seaks ohtu võimaluse vähendada suitsetamise tõttu haigestumist ning suremist.

 

ÜRO liikmesriigid hakkavad WHO soovitatud ettepanekute üle arutlema oktoobrikuus.

 

Allikas: http://uudised.err.ee/v/valismaa/19a9b15c-df56-4dde-a20f-eda509cbc2f1

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Maailma Terviseorganisatsioon tegi lisaks ka ettepaneku keelata ettevõtetel reklaamida elektroonilisi sigarette teaduslikult tõestamata väitega, et nad aitavad suitsetamisest loobuda, vahendas Reuters."

 

Ega mingit teaduslikku tõestust polegi vaja, see oleks asjatu aja- ja raharaiskamine, sest too kasulikus on juba praktiliselt tõestatud, kuna kümned miljonid inimesed on e-sigareti abil maailmas tänaseks suitsetamise maha jätnud samas kui neid inimesi muud vahendid (plaastrid ja nätsud) pole selleks aidanud... aga eks WHO ametnikkond peab ka ju palga saamiseks suud pruukima...

Share this post


Link to post
Share on other sites

WHO jaoks on sellel medalil kaks külge. Need kes enne analoogi tõmbasid, liiguvad e-suitsuga kindlasti õigel teel, samas olen ka ise seda meelt, et kes kunagi suitsetanud pole, neile ei tohiks ka e-suitsu liiga ahvatlevaks muuta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

napoleon,

mis mõttes liiga ahvatlevaks... kes tahab proovida, see proovib suitsu, narkotsi, e-sigaretti või kumminaist - ega kellelegi kätt ette ei pane ja igaüks ikka oma soovi kohaselt. WHO tahab keelata reklaami... aga ega narkotsi ju ka ei reklaamita, ometi nende tarbijate arv kasvab igal aastal lausa geomeetrilises progressioonis ning maailma ajalooline praktika on näidanud, et igasugune keelamine annab soovitule reeglina vastupidise tulemuse, sest keelatud vili on teatavasti magus.

WHO raport on kinnimakstud ja kunstlik, tagamaad samuti teada, riikidel saamatajäänud tubakaaktsiis...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...