Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
old

Kirjutame ise e-sigareti arvamusloo

Recommended Posts

Hetkel on seis selline, et meedias tuleb ainult negatiivset infot e-sigarettide kohta.
Pakun välja, et kirjutame koos arvamusloo ja saadame selle meediasse äkki keegi on nõus avaldama.
Kui suured pole nõus siis mõnda blogisse ikka saame. Ja siis saab juurde kirjutada ka, et meedia suhtub asjasse ebaobjektiivselt -  ehk siis keeldub avaldamist lugusid millel on teine vaade e-sigarettidele
 
Kuna meil siin ühtegi head ja aktiivset ajakirjanikku vist pole ja keegi üksi ei viitsi siis teengi ettepaneku koos mõtted kirja panna.
Tegin google docsi faili mida kõik näevad, need on kes on nõus kaasa lööma pallun saatke PM oma google kasutaja nimega ... annan muutmise/kirjutamise juurdepääsu.
 
https://docs.google.com/document/d/1eoQwSFXfHqRJdPGPlLmw7AMsLLrXJGzbVysHvKBAq84/edit?usp=sharing
 
Kui saame mõistliku loo valmis siis keelelised ja stiililised parandused lasen ise teha ... pädev inimene on olemas.
 
Kuidas me seda pärast esitame kas foorumi arvamusena, autorite pesudonüümide alt või päris nimede alt selle lepime hiljem kokku. 
 
KATSUME KOOS MIDAGI ÄRA TEHA MIS TOLKU MUIDU SELLEST FOORUMIST ON??

 

NB! Kui kellegil on ka ainult paar head lauset ja mõtet kirja panna .... palun tehke seda - katsume koos midagi ära teha.


See, et idee kiidetakse heaks sellest vähe tolku ... abi on vaja :D

 

Ma arvan, et kui vähemalt 3-6 inimest kaasa löövad saame tehtud muidu jääb katki nagu paljud head ideed mis meil on olnud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei hakka kasutajat küsima, kuna väga palju lisada ei ole, kuid annan loa kasutada siin avaldatud teksti.

Nädala pärast saab täis aasta ilma analoogita. Kui paljud on läinud e-suitsule üle tervise või rahakoti pärast, siis minu puhul sai määravaks hoopis asjaolu, et oli väga külm talv ja ei viitsinud väljas suitsu tegemas käia. Kunagi sai proovitud ka nikotiiniga plaastreid, kuid need ei toiminud ja tegin ka plaastrite kasutamise ajal analoogi edasi. E-suitsuga loobusin analoogist põhimõtteliselt päevapealt.... või noh ok, nii palju patustasin, et see selle pooliku paki mis sel ajal taskus oli, tõmbasin lõpuni, kuid rohkem analoogi ei ostnud.

Tervise poole pealt - lõhnu tunnen nüüd paremini ja migreenilaadsed peavalud, mis varem kummitasid, on nüüd kadunud. Ainukeseks kõrvalnähuks oli suu ja igemete veritsus, mis kadus umbes kahe nädalaga, aga selle liigitaks tavaliseks analoogist loobumise kõrvalnähuks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arvan, et kasutajate kogemused paneme artikkli lõppu kõik mis tulevad ja see on ka info mida peaks rääkima. Seega kes põhi sisu kohe üldse ei taha/viitsi kaasa kirjutada pange kirja oma kogemused siia teemasse... koos tekstiga, et võib avaldada. Lähevad muutmata kujul artikli lõppu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

vbl jätaks isiklikud perspektiivid üldse ära ja keskenduks teaduslikele uuringutele, ökonoomilistele effektidele ja sita ajakirjanduse mahategemisele. Sellist isikuarvamust on meedias küllaga ja arvan, et see on ka tädi Maalit ära tüüdanud, sellisel heal konspiratsiooni teoorial + teaduslikul infol peaks aga tõmmet olema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kindlasti peaks rääkima kõrvalnähtudest nagu pg puhul, mul on silma jäänud, et selle üle kirutakse kommentaariumis, tehakse e-vedelik maha ja kõik, teadmata, et võib olla ka lahendus asjale.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurte kirumisega peab asjale ettevaatlikult lähenema, sellest polegi ju nii palju aega möödas, kui üks suur tagajalgadele aeti ja foorumit kinni panna üritati. Aga seda võib mainida küll, et kui keegi on hirmkalli raha eest lekkiva clearoga ja ~600mAh akuga ego pulga ostnud, e-sigaretis pettunud ja analoogi peale tagasi läinud, siis selle raha eest võib saada ka palju pädevama varustuse.

 

Artikli sissejuhatuses peaks olema ka kirjeldus, mis loom see e-sigaret üldse on ja sealt saab teemat edasi arendada ka selles suunas, et kui inimene räägib kapslitest ja padrunitest, siis kui tõsiselt saab tema e-sigareti mahategemist üldse võtta, kui tal asjast vähimatki ettekujutust pole.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kui üks suur tagajalgadele aeti ja foorumit kinni panna üritati

 

Polnud see asi nii hull ka. Soovitasin neil rohkem mitte kirjutada lõpuks enam. Kuna kui inimene netis avaldab viisakalt arvamust ja kellegile lihtsalt ei meeldi siis pole midagi teha, tsenseerima ikka ei hakka.

 

Neil ei õnnestuks mingi valemiga foorumit kinni panna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Artiklis võiks minu arvates käsitleda järgmiseid teemasid/märksõnu:

E-suits – mis see on ja milleks saab seda kasutada (asendus, lõplik loobumine)

E-suits kui oluliselt vähem kahjulik alternatiiv tubakale

E-suitsu mõjud tervisele – mida räägivad uuringud

E-suits säästab elusid (tervis, tulekahjud)

E-suits ja selle käsitlus meedias

E-suits ja EU regulatsioonid

E-suits ja selle regulatsioon Eestis (hetkeseis)

E-suitsu turg Eestis (hetkeseis)

E-suits ja silmakirjalikkus (tervis vs maksud)

E-suitsu (nikovedelike) maksustamine aktsiisiga (milline peaks olema tulevik)

(E-suitsu kasutajate edulood või koond nendest)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alustada võiks ehk sellest, et riigivõim laseb käest haruldase võimaluse saada jagu tubakakuradist ilma ise sellele raha ja ressurssi kulutamata, sest initsiatiiv on tulnud altpoolt, nn rohujuure tasandilt ja on täielikult VABATAHTLIK jne. Kõige tähtsam oleks, et seda initsiatiivi ei tapetaks aktsiiside ega muude ülepingutatud piirangutega.

 

* Queen Mary ülikooli professor Peter Hajeki hinnangul on esimest korda ajaloos tekkimas reaalne võimalus lahendada tubakaprobleem ja seda ilma valitsuse poolse sekkumise ja kulutusteta.
http://www.qmul.ac.uk/media/news/items/smd/104506.html

* Royal College of Physicians professor John Britton´i väite põhjal võiks e-sigareti täielik legaliseerimine Eesti puhul päästa üle 100 000 inimese elu ja tervise.
http://www.bbc.com/news/uk-21406540
(Eestis suitsetab igapäevaselt 26% täiskasvanud elanikkonnast – veidi rohkem kui 231 000 inimest)
http://www.terviseinfo.ee/et/valdkonnad/tubakas/tubakatarvitamine/tubakatarvitamisest-eestis

Share this post


Link to post
Share on other sites

nihilist on küll hea, aga seal rohkem sellise vabama tekstiga jutud, mitte nii konkreetsed.

Kaur Kenderi ehk nihilisti eestvedaja sõnul on oodatud kõikmõeldavad päevakajastamist vajavad teemad.

Sealhulgas nii pildi kui videomaterjalid. See, et seal rohkelt tiinekate maailmavalu leiab ei ole probleem.

 Mõned näited:

http://nihilist.fm/teeme-kokkuleppe-riik/

 

http://nihilist.fm/omniva-uks-piixu-perses-nahtus/

 

http://nihilist.fm/moned-sonad-untitled-12-kohta/

 

http://nihilist.fm/konformistide-koor/

 

http://nihilist.fm/sissejuhatus-kruptorahasse/

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK ideid tuleb mis on hea (Y)

Minu ettepanek on, et need mõtted mis on saaks lõikude kaupa kirja ... jooksvalt katsume neid loogilisse järjokrda panna ja lõpus valime mis jääb - ehk mis sai hea ja mis mitte. 

Siiamaani on ainult kivi juurdepääsu küsinud - ärge häbenege.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pakuks, et teadlikkuse tõstmine ohutuse osas on ka oluline. Palju viidatakse ohutusele. Et nii kasutajad, kui müüjad teevad liigutusi selleks ise, eriti siis, kui mõni tootja kusagil midagi mainimata jätab.

Jah, ma vihjan ka meie viimasele videole akude ohutusest. Et ei käi ilma mõistuseta müümine, vaid seda teevad inimesed, kes ise neid asju tarbivad. Müüjad tahavad, et ka teistel oleks nende seadmetega head kogemused. Kui aga saab, võib seda materjali ka kasutada (video siin).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Natuke norin, vv/vw modid ei kaitse aku elemendi ülekoormamise vastu. Enamus LiCo ja hübriid junnidel juhtub küll nii, et pinge langus ülekoormamise tõttu paneb modi kinni aga kui aku on üle piiri aga ikkagi suht selle lähedal siis seda pole kuidagi võimalik modi poolt tuvastada. Kui sedasi akut pikemat aega kohelda siis vahel juhtub nii, et sisemuses tekivad füüsilised muutused mis võivad pinget jäävalt tõsta või langetada (vähenenud mahuga) ja see võib olukorra lõpuks ekstreemsusteni viia. 

 

Lisaks peaks mainima, et vv/vw modid tarbivad tsükliliselt palju kõrgema ampriga voolu kui sama võimsusega mech. Lihtsalt elektrooniline tööpõhimõte on selline, et ntx pool ajast imetakse 200% ja pool 0%. Sinna juurde veel elektroonika enda effektiivsus (tavaliselt ~70% kanti), mõlemad näitajad olenevad kõvasti modi iseärasustest. Kokku võib minna nii, et kui tahetakse imeda 10w 3.7v akust siis ideaalis peaks tarbima korraga maksimaalselt 2.7A aga reaalsuses hoopis 6A. Mingi 15w modiga pole ehk probleem aga nüüd kui on ilmumas 35w+ aparaadid siis võib aktuaalseks saada ja paljud kellel see oomi kalkulaator käes sellega ei arvesta.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jah, ka V/W MOD-ides tuleb kasutada õigeid akusid. Võimsuse tõusuga on see aeg ka möödas, kus läpaka pooleks lõid ja endale veipimiseks aku said. Vamo V5 jaoks võib-olla küll, kuid 20+ aparaadile mitte. Soovituseks on ainult võimsamad akud ju? Võimsamatel seadmetel, ma pean silmas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soovituseks on ainult võimsamad akud ju?

 

Lihtsalt ~8:56 paiku jäi mulje nagu elektroonikaga modid kaitsevad kõige eest, kaasa arvatud liiga nõrk aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noh, mina suurem sõnaseadja pole, mõtlesin, et ehk on siis sellest liigutusest abi siia teemasse. Kui ei, siis ei. Midagi pähe tuleb, lisan :)

 

Edit: Samas kui ma mõtlema hakkan, siis ikka kaitseb küll. 50% täis (vana) VTC aku on Supreme's sees ja otsas Nautilus 0,5ohm. Külmast autost võttes kirjutab Overload protection ja lülitab end välja. Kui soojeneb, saab jälle teha. Sama kehtib SVD2 kohta. Kui ikka ampreid kätte ei saa, lülitab välja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amprid saab alati kätte, füüsika lihtsalt selline. Kui akult nõutakse liiga palju siis kukub volt ja sellega ka nõutavad amprid võimsustasemele mida aku anda suudab. Sellel tasemel ei ole aga midagi pistmist ampritega mille jaoks aku mõeldud on mille tõttu võib voolu kukkumine liiga väike, et elektroonika seda liiga nõrgaks peaks. Volt kukub ka akut õigesti käsitledes (normaalsetes tingimustes ntx ~0.1 - 0.3v), tavaliselt ületarbimisel rohkem (mida on võimalik elektroonikal tuvastada) aga ei pruugi, oleneb spetsiifilisest akust / tingimustest.

 

Video muidu väga tore ja korralik vaatamis materjal tulevastele aurutajatele, ma niisama nokin 8-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...