Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
walc

Murjamite kodustamine

Recommended Posts

Võtaks siin jutusaba lahti ja prooviks arutada Eesti olukorda praeguste murjamite kodustamise teemal.

 

Mis arvate asjast? Ise olen kohanud kahte tüüpi inimesi (erapooletuid väga polegi) - kes tahavad iga hinna eest võimalikult palju inimesi Vao külla paigutada või neid üldse mitte siin näha.

Ise ma olen seda meelt, et Eesti ei ole majanduslikult nii tugev riik, et suudaks heategevusega nii kõrgel tasemel tegutseda. Näiteid murjamite tegudest Rootsist, Saksamaalt, Inglismaalt ja nende omalt kodumaalt on palju.

 

Tõsi - lõpuaktusel oli TTÜ-s magistrikraadi saamas ca 10-kond eri rahvusest kodaniku, kuid murjamite kodustamise teemast lähevad nemad mööda. Nad ise soovivad õppida ja meie kultuuri sobinduda (või tulid lihtsalt haridust saama ja lendavad esimesel võimalusel ära).

Murjamitele tööd aga pakkuda ei ole väga. Piiranguks väike erasektori osakaal ning kindlasti keeleline takistus ja kultuurilised ning hariduslikud erinevused. Jube keeruline oleks ilmselt murjamist klienditeenindajalt mustsõstra teed küsida....

 

Samal ajal teed lagunevad, lasteaiad on halvas olukorras, pensionärid loevad kopikaid, makse aina suurendatakse (kui ühte vähendatakse 1%, siis teiselt poolt võetakse 2% kindlasti juurde). Neid põhjuseid on mustmiljon. Eks kogu Eesti riigi suureks majanduslikult miinuseks on ÜLISUUR ametnike osakaal, kes on selgeks õppinud Exceli tabeli vormindamise oskuse ja teenivad kindlat palka. Eestis oli viimaste andmete järgi kuskil 20....22% riigipalgal olevaid kodanikke. Samas Saksamaal piirdus see arv 8%-ga ja Kanadas näiteks 2%-ga. Kas neis riikides siis seadused ja hooldeteenused on halvemas olukorras - kahtlen.

 

Aga tagasi murjamite teema juurde...

Ma hetkel ei tea, kui kaua on Vao külla neid juba paigutatud, kuid minuteada enamik neist siiani on ja ilmselt ka jäävad pagulasteks ehk meie ühiskonda nad ei soovigi lõimuda. Eks suur osa ootab, et pääseks vendade ja õdede juurde Rootsi, kus sotsiaalabi kordades suurem (ja vendade ning õdede juures ei peaks nad keelt õppima - seda näeme me eelmistest "lõimujatest" väga hästi). Siin selle "väikse" tasu eest külmetada neile ei meeldi.

Samuti lugesin toredat arvamusartiklit sellest, et kuidas need "piinatud" murjamid tegelikkuses olevat Aafrikas toime pannud kohutavaid tegusid, sh tapnud, et pääseda päästvale paadile, mida EU ametnikud on kärmed kohe EU-sse toimetama. Väidetavalt (pole ise ette võtnud seda teed) pidi Põhja-Aafrikasse teekond + laevale pääsemine olema peaaegu võimatu. Enamik päriselt kodusõjas ohvriteks langenud inimesi sureks kõrbes või ei omaks rahalist võimalust osta päästepilet laevale. Pole siis ime, et juba on Eestiski olnud juhuseid, kus valgeid neiusid grupiviisiliselt (juhtum Pirital, kui ma ei eksi) üritatakse ära vägistada - see õnneks ema osavale juhemdamisele ebaõnnestus.

Isiklikult tunnen küll, et mul ei ole mitte mingit soovi kasvatada üles lapsi riigis, kus oma kodanike hüvede eest ei seista, vaid kooritakse viimanegi sent seljast ja toetatakse püha sõdasid kuskil teisel mandril.

Iga normaalne ärimees on oma ärid viinud siit riigist välja. Esiteks kõrgete maksude pärast, teiseks elektrihinna tõus. Eesti ei ole majanduslikult atraktiivne äripind. Ja olukorras kus ärid vähenevad, inimesed rändavad välja ja need vähesed, kes veel siia on jäänud, peavad nüüd üleval pidama oma lapsi, oma vanemaid ja siis erinevaid tumedanahalisi sulisid - no tõesti - tule taevas appi.

 

Hetkel rohkem mõtteid ei tule...aga reede õhtuks topic kindlasti olemas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

See on rohkem kui kahe otsaga lugu.
Hetkel on lõuna osariigid jälle jama kokku keeranud - põgeniku staatuse saab väga lihtsalt. Ja selle jama peab EU kuidagi ära klaarima... 

Meie jaoks kindlasti kõik need asjad on suured/reaalsed probleemid mida toovad esile need kes on vastu põgenike tulemisele. Mina olen ka pms. vastu aga samas saan aru, et midagi väga teha ka pole, sest ainult lõuna osariikide kanda see jama jätta ei lähe ka EU üksteise abistamise filosoofiaga kokku.

Rahaliselt niipalju kui ma aru olen saanud siis EU rahadega käib enamus sellest pullist seega idee poolest tuleb hoopis ju raha riiki juurde?

See kas hetkel tuleb 300 või 2000 pole väga vahet sellised numbrid suudame vast alla neelata ilma suuremate probleemide tekkimiseta.

 

Probleem on hoopis see, et see ei ole ju lahendus. Neid on seal ju veel miljoneid ja kui üks suguharu tõmbab püssi välja ongi kohe teise omad põgenikud. Ehk siis märksa olulisem on leida EU'l mingi... mis iganes lahendus kuidas see vool kiiresti peatada - kui juba pole hilja. Kui meil siin eestis veel natuke ruumi on ja rahvastiku osakaalust nad ka veel suurt rolli ei mängi ehk siis natuke saaks vastu võtta siis osad EU riigid on juba oma nö. probleemideta alla neelamise võimekuse ületanud. Ja kui seda voolu kinni ei panda siis kuna need inimesed on ikkagi suht erinevad eurooplasest ... siis lihtsalt hakkavad EU riigid kokku kukkuma.
See on minu arvates märksa tõsisem probleem. Eesti on liiga väike, et ise eduakalt hakkama saada kui EU's jamad tekivad.

Mina arvan, et euroopa maksumaksjal oleks targem/kasulikum pappi taguda korralike laagrite... pigem siis lihtsate majakeste ehitamisse + koolid, lasteaiad jne... nende kodumandril ja neid sinna tagasi saata. Kultuurid ja rassid segunevad tänapäeva ühiskonnas sinna pole midagi parata aga kui see hakkab nii kiiresti ja jõuga toimuma siis tulemus ei saa hea olema.

Nende puhul kes hetkel siia tulevad ... ma arvan, et need katsuvad siit esimesel võimalusel jalga lasta, sest eestlane on suht rassist, kliima on sitt ja sots toetuste teema suht olematu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probleem tegelikult palju laiem kui need ametlikud pagulased - siia hakkavad tulema ka Vahemereäärsete EL riikide elanikud, kelle elu on juba põrguks muudetud. 

 

The situation is growing ridicolously fast, we cannot keep them anymore, centers of containment are full of these dirty monkeys.

Lampedusa is off limits, inhabitants find niggers in their homes every day. Imagine: a group of 5 or 6 animals pissing in your house, eating your food and throwing away the emergency supplies that WE PAID FOR THEM, taking their pets and skinning them (maybe for fun, maybe to eat them, I don't know). Our pathetic government has a plan for the rescue involving the navy, using warships to pick them off their little boats. yes you heard right, the fucking navy. The operation is called "Mare Nostrum" and our politicians are proud of it. What does our PM says about this? "But yeah, from a thousand a day landing, hundreds fleeing with scabies and tuberculosis, Ebola looming that will never be, come one! Don't be so alarmistic!"

 Almost 800.000 niggers are waiting for their boat in Africa. Everyday 1000 or 2000 niggers land here, I repeat: EVERYDAY.

 As if it's not enough, there's an epidemic spreading in Africa, a deadly epidemic, we are not prepared for this.

I'm planning to move on northen countries, Italy is fucked. Every other italian should mark my word and leave the country as soon as he can. Pic related, meet the new italians.

 

https://img.4plebs.org/boards/pol/image/1398/89/1398895036890.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ise hetkel elan ja töötan Soomes ja võin üelda, et see pruunlaste teema on ikka päris crazy.

kuskil kaubanduskeskuses sa kohtad kas rätipead rääkimas telefoni mis on seatud tema pearätivahele et käsi ei peaks kasutama või süsimustasid olevusi kes ei käituvad nagu ahvid. mul juba mingi sisemine teema et koguaeg kui ringi käin hoian taskus rahakotti ja telefoni kinni. elusees ei tea kui nn "kogemata" pruunlane vastu põrkab ja jääd enda assjadest ilma. neid vargus juhtumeid on siin niipalju.

vägistamisest ma ei hakka rääkima, sest siin on see suht tihe juhtum. 

Nad on niipalju kohti uurind kuskohast saab toestust ja toiduabi, et nad ei peagi tööl käima. kasutavad suht tipp tehnikat (iphone-id ja uued android telefonid) ja lihtsalt on. Mingit rahalist kasu nendest riik ei saa. 

mina juba ammu nimestasin, et soomes pole astmelist tulumaksu vaid astmeline neegritoetusmaks!

Loodan, et Eestis sellist assju ei juhtu!

Kui on must, näita ust!

Share this post


Link to post
Share on other sites

No EU riikide kodanikud on anyway parem kui mustalt mandrilt tulejad. 
Nemad saavad aru, et kui nad lähevad teise riiki siis peab keele selgeks saama ja käitumise ning kultuuri ruumi taju on ikkagi meiega sarnane. Sama lugu meie inimestega kes EU'sse rändavad.

Aga seda ma tahangi öelda, et päris nii ei saa, et need riigid üksi selle jamaga jäetakse.

Aaa lisaks need pagulased kes hetkel tulevad on ju enamus täis jõus mehed mitte naised, lapsed ja perekonnad. Ehk siis minu arvates on pigem tegu tugevate meestega kes ennast parema prääniku poole üritavad võidelda kui sellega, et tõesti nõrgemad põgeneks sõja eest.

Aga veelkord mina hetkel väga ei pabistaks, et Eestisse väga trügima hakatakse ja need kes tulevad need siia ka väga ei jää. Ehk siis peaksime äkki tänulikud olema, et Eesti "rikas" riik pole ja et oleme natuke rassistid ning elame sitas kliimas :D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma ise hetkel elan ja töötan Soomes ja võin üelda, et see pruunlaste teema on ikka päris crazy.

kuskil kaubanduskeskuses sa kohtad kas rätipead rääkimas telefoni mis on seatud tema pearätivahele et käsi ei peaks kasutama või süsimustasid olevusi kes ei käituvad nagu ahvid. mul juba mingi sisemine teema et koguaeg kui ringi käin hoian taskus rahakotti ja telefoni kinni. elusees ei tea kui nn "kogemata" pruunlane vastu põrkab ja jääd enda assjadest ilma. neid vargus juhtumeid on siin niipalju.

vägistamisest ma ei hakka rääkima, sest siin on see suht tihe juhtum. 

Nad on niipalju kohti uurind kuskohast saab toestust ja toiduabi, et nad ei peagi tööl käima. kasutavad suht tipp tehnikat (iphone-id ja uued android telefonid) ja lihtsalt on. Mingit rahalist kasu nendest riik ei saa. 

mina juba ammu nimestasin, et soomes pole astmelist tulumaksu vaid astmeline neegritoetusmaks!

Loodan, et Eestis sellist assju ei juhtu!

Kui on must, näita ust!

Nõustun.

Paadi peale ja tagasi sinna kust tuli.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mina arvan, et euroopa maksumaksjal oleks targem/kasulikum pappi taguda korralike laagrite... pigem siis lihtsate majakeste ehitamisse + koolid, lasteaiad jne... nende kodumandril ja neid sinna tagasi saata. Kultuurid ja rassid segunevad tänapäeva ühiskonnas sinna pole midagi parata aga kui see hakkab nii kiiresti ja jõuga toimuma siis tulemus ei saa hea olema.

 

No kui siia tulevad peamiselt täis jõus mehed, siis seal oleks sama teema, et toetusrahad lähevad vasakule.

Kõige hullem on see, et kui kodumaal murjamid omavahel kaklevad ja eurooplaste definitsiooni järgi see osapool, kes kakluses pisut tugevam on, kiusab teist taga, siis juhul kui neid murjameid mingisse piirkonda kriitiline mass koguneb, hakkavad nad ka euroopas omavahel kiskuma.

Pigem on nendega nende oma kodumaal nagu koerakarjaga.... alguses kisklevad omavahel, aga lõpuks lakuvad haavad ja suhted loksuvad paika ning sekkumisel suuremat pointi ei ole.

 

Aga tekkis veel selline uitmõte, et võibolla on see murjamite "kodustamine" hoopis ettevalmistus millekski muuks.... ehk kaugem eesmärk on näidata, kuidas need mitte-pagulasest murjamid oma kodumaal pahad-pahad on ja minna sinna "rahu valvama" nii et kivi ei jää kivi peale ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majanduspõgenikke või ekstreemseid islamiste vast ei ole mõtet vastu võtta jah. Kuigi majanduspõgenike hulgast tasuks äkki helgemad välja noppida? Aga päriselt sõja eest põgenevaid inimesi peaks ikka võimalusel maale laskma. Osa tegelastest on juba ÜRO poolt pagulaseks tituleeritud ja nende aitamise poolt olen igal juhul. Vahemere äärest tulevate inimeste kohta peab minu teada Eesti ise otsuse tegema. Taustakontroll on keeruline ja kindlasti pääseb nii mõnigi looder läbi, aga enamuse saaks vast välistada. Muidugi tuleb sealsed kraanid kuidagi kinni keerata aga mingi hunnik rahvast juba Euroopas. Seega nende taoltused, võimalikult hästi, tuleb menetleda. Ja ilmselt peame sellese mitte just odavasse protsessi oma panuse andma.
   Soomes, Rootsis ja mujal läänes on palju probleeme, aga väide, et kõik pagulased toetusrahadest elatuvad ja igavuse peletamiseks kohalike vägistavad, ei pea mitte paika. Ma ei kujuta ette, mis kohtades Eestist pärit majanduspõgenikud liiguvad, aga ma olen erinevalt enamustest Soomes - Rootsis töötavat musta näinud küll. :)

  Mingit massilist põgenike importi ma ei poolda aga pagulasi tuleks ikka võimalusel aidata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aga ma olen erinevalt enamustest Soomes - Rootsis töötavat musta näinud küll. :)

Erand kinnitab reeglit.

Kurat, tee silmad lahti ja vaata milline mõõk meil pea kohal ripub.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meil ei ole siin midagi sorteerida, siia saadetakse ju need kes on end juba Itaaliasse toimetanud ja seal põgeniku staatuse saanud. Meil väeosa musti täis, vahvad sellid ainuke probla, et pimedas võid kurilkas raisale sülle istuda. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen näinud musta kes sai tööle Soome Abb-se vóttis vabatahtlikult öised vahetused óhtul kaart läbi (reg.tööle) ja siis taksot sóitma.Hommikul reg.välja ja koju magama:) Kokku suutis pea kaks kuud huiata. Teiseks soomes murjamid ópivad keelt kuna saavad selle eest 400 kuus. Seda saavad ka eestlased kes sinna emigreeruvad. KOLMAS JA VÀGA SUUR VIGA SOOME POOLT ON see ,et murjam saab raha kogu firma alustamiseks(ùldiselt pizzeriad) Peale seda on tal aasta maksu vaba äri. Aasta täitudes pannakse uus murjam lihtsalt ette otsa ja jälle aasta vabalt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meil ei ole siin midagi sorteerida, siia saadetakse ju need kes on end juba Itaaliasse toimetanud ja seal põgeniku staatuse saanud. Meil väeosa musti täis, vahvad sellid ainuke probla, et pimedas võid kurilkas raisale sülle istuda. :)

no su mustad on normaalsed, obamalädist saadetud, hullulehmatõve vastased paberid kaasas, kurikas kuklas võib nad vaid ära pöörata kehvemal juhul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegelikult meil nendega probleeme pole va. kui hommikul tööle minnes on kohviautomaat tühjaks joodud. Mis arvate, kas on väga rassistlik ku panen aparaadile sildi a`la onli vaith piipõl?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tegelikult meil nendega probleeme pole va. kui hommikul tööle minnes on kohviautomaat tühjaks joodud. Mis arvate, kas on väga rassistlik ku panen aparaadile sildi a`la onli vaith piipõl?

 

Paremini mójub hind 5senti :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

neil pole seda vaba 5 senti, iga hommik hummerite ja muude loomadega maxima ukse ees    (relv)

samas, ega peldikus nimega Tapa, pole ka valikut. sealt saan normaalset alkot ja purgiasju, muu ei kõlba eriti

Rakvere maxima samas ok, bigger is better  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mis krt 5 senti, meil kohvi ongi aparaadis ainult 15senti. Või paneks sildi, et bläkk piipõl kahvi 2€?

Oi oi kus nüüd rakvere kutt tõusis ära

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esialgne plaan oli: "Euroopa Komisjon esitas täna ettepanekud rändekava rakendamiseks, mille järgi paigutatakse kahe aasta jooksul Eestisse ümber 443 varjupaigataotlejat Itaaliast ja 295 Kreekast, sama aja jooksul Eestisse ümberasustavate inimeste arv on 326."

 

Varjupaigataoltleja alles taotleb ju. Seega saab vajadusel minema saata küll. Laagritest ümberasustatavad pagulased on seal tavaliselt aastaid olnud. Ma arvan, et nende näol on tegemist tõesti sõja eest põgenenutega. Me ei pea ju Rootsit tegema ja kõiki, kes vähegi soovivad, uksest sisse laskma.

PS! Olen korduvalt ööbinud nii Malmös kui Göteborgis keset tänavat (autos) ja siiani elus. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Absoluutselt ei toeta neegrite ümberasustamist Euroopasse. Aafrika mander on vabastatud valge inimese ikke alt, las toimetavad seal siis omaette. See 'sõjapõgenike' olukord on ka täiesti kontrolli alt väljunud. Aafrikas on juba üle miljardi inimese, see pealevool ei saa ju lõppeda, kui kõik neegrid üles korjatakse Vahemerest. Tuleks mingisugune sõjaväeline blokaad korraldada sinna ja hakata järjest põhja laskma paadikesi murjamitega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Õnnetups on see kui need murjamid keset merd oma lootsikuga ümber lähevad, katastroof on see kui kõik need murjanid ujuda oskavad.

Mingit õnnetupse pole, vaid õnnetus.

Hea on lällata kui sul pole eesti salasakast ja nato seikretiti, ma võiks ju ka paljugi öelda kuid vajagi edaspidi peret ülevalpidadada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...