Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
vikat

Lenola Cream

Recommended Posts

Ei teadnudki kuhu seda panna. Muidu siin kõik riistvaralised tooted, aga Lenola Cream ei ole riistvara, vaid e-vedelik. Samas Eesti mõistes ikkagi suhteliselt uus toode.

 

Sissejuhatus: Lenola Cream on siis e-vedelik ning toodetud USA-s ja sellise tootja poolt nagu "Kite in Cloud" (tuulelohe pilves). Minu teada ongi nendel ainult üks toode ja tundub, et rohkem polegi vaja, sest see on USAs saanud juba nii populaarseks, et terve reddit on seda täis (vähemalt selline mulje jääb B)) Tuleb tunnistada, et ka mina läksin selle hypega kaasa ja tellisin endalegi. Tootja kodulehekülg: http://www.kiteincloud.com/ ja tootja FB: https://www.facebook.com/kiteincloud/

 

Kite in Cloud kirjeldab oma Lenola Cream'i nii: "A unique take on creamy fruit blend. Bananas. Pies. Fruit medley tastes. And creaminess for miles..." ehk siis maitse sisaldab banaani, kooki, segu puuviljadest ja kreemi miilideks :) Mida siis tähendab Lenola? Mul pole õrna aimugi, aga onu Google ütleb, et see on linn Itaalias. 

 

Nüüd siis lühike ülevaade:

Lenola Cream'i saab tellida 30ml, 60ml ja 120ml pudelites ja niko kangustega 0, 3, 6, 12, 18. VG ning PG suhe on vastavalt 70% VG ja 30% PG. Mina tellisin 120ml pudeli (no tegelikult mitu) puhtalt seetõttu, et Usast Eesti saatmine on väga kallis ja ilmselt selleks, et ta otsa ei saaks. Eks ta paras loterii oli, sest proovinud ju ma seda polnud, vaid usaldasin puhtalt teisi tundmatuid inimesi internetis kes seda taevani kiitsid. 

 

Pudel. Pudel on pruunist klaasist ning klaasist pipetiga. Ma ise väga pipeti fänn ei ole ning seetõttu vilin ma selle ümber käepärasematesse 50ml pudelitesse, aga ega muud moodi otse klaaspudelist mahla clearodesse ei saa. Dripperi rahvas ja igasugu muud "tilgutajad" võib-olla just eelistavad sellist pipetiga lahendust. Hea on veel see, et kork on lapselukuga, tegemist on siiski lastele ohtliku asjaga. Kujundus pudelil on väga minimalistlik, isegi tagasihoidlik, aga mis natuke häirib on see, et sildil pole kirjas kehtivusaega ega tootmiskuupäeva. Kirjas on ainult toote nimetus, kangus, VG/PG suhe, koostis ning hoiatus, et ei sobi alaealistele.

 

Esimene emotsioon. Lõhn. No mis sa ikka esimese asjana tunned kui pudeli lahti teed? Ikka lõhna. Domineerivaim on banaan, aga ka karamell (pehme) ning puuvili, kuid see puuvili ei tundu väga naturaalne, vaid pigem kommilik, sellist kommi isegi kujutaks ette hapuna.

Vahetasin oma Chtulhus traadi (dual 0,5mm titaan ümber 3mm posti) ning vati ära, täitsin paagi ja tõmbasin esimese matsu otse kopsu. Oi oi, see on nüüd küll väga magus veip, isegi liiga magus minu jaoks. Teadsin kohe, et järgmiseks täitmiseks pean 50/50 segu tegema ehk VG-ga pooleks. Kuid eks selline intensiivne maitse on vahel ka hea ülevaate tegemiseks - tulevad ehk erinevad maitsenüansid paremini esile. Sama asi oli ka Rose v2ga (M2L ehk suust-kopsu seade). Muidugi ega see asi nii hull ka pole, et tõmmata ei saa :) Mõne seadmega (näiteks Derringeriga, mis on dripper) oli maitse isegi päris leebe

 

Maitse kirjeldus. Nagu ka lõhnast tunda oli on kõige eristatavam maitse just banaan, kuid see on üllatavalt mahe ning naturaalne ja üldse mitte domineeriv. Teine maitse mida tundsin on selline pähklikreem või siis eraldi pähkel ja kreem. Pähkli all mõtlen pigem maapähklit ja mõneti võib seda isegi samastada hääästi kerge tubakaga. Kui sissehingamisel puuvilja (banaan ei lähe arvesse :P) tunda ei olnud, siis väljahingamisel oli puuviljast maitset küll ja ka järelmaitse on selline puuviljane või isegi marjane ja lisaks ka kreemine. Seda mis puuviljade või marjade maitset ma tunnen... ei oskagi ma öelda, äkki mustsõstar? Põldmari?

 

Aur ja "kurgulaks". Aurab nagu VG-d oleks rohkem kui 70% ja ei jää minu teistele 80+% VG mahladele alla. Kurgulaksu on aga minu jaoks natuke isegi rohkem kui sooviks. Olen tänaseks harjunud suurema VG sisaldusega mahladega ja ise segades panen võimalusel 90+% VG-d. PG (50+%) hakkab mul liiast kurgule kuniks lõpuks läheb mul kurk päris "kinni" ehk tekib mingi allergiline reaktsioon. Lenola Creamis on PG sisaldus 30%, mis on vahepealne ja "elab üle". Aga kõik ei ole mina :)

 

Hind: Kindlasti ei anna seda võrrelda isesegatud mahladega, kuid ostes 120ml pudeli on hind täiesti normaalne ehk 44,99 USD, mis teeb ca 3,75 USD 10ml kohta. 30ml pudeli hinnasilt 14,99 USD on siiski juba päris krõbe ja konkureerib teiste kallimate premium e-vedelikega. Siia lisandub muidugi postitasu Usast :)

 

Kokkuvõtteks: Kuigi ma ostan poest harva valmis e-vedelikke ja 90% ajast segan ise (Map, Capella jt maitsestajad), siis ma aeg-ajalt ikka luban endale ka midagi kallimat ning eksklusiivsemat. Ka ise segades meeldib mulle proovida erinevaid maitseid (neid ka kokku segada), ilmselt seetõttu olen ma ka proovinud julgelt üle 100 erinevat e-mahla. Kuid siiski ei loe ma ennast eksperdiks, eriti valusalt sain ma seda teada just seda maitset "degusteerides", sest minu jaoks oli selle maitse kirjeldamine suhteliselt mission impossible. Ta muutub koguaeg, mitte lihtsalt erinevate seadmetega, vaid ka erineval ajal tõmmates ning koguaeg on mingi teine maitsenüanss.  Nii nagu mõne toiduga on, et väga meeldib, aga no üldse ei saa aru, mis seal sees on, siis sama tunne on ka Lenola Creamiga. Asja teeb eriti hulluks veel see, et väidetavalt (teiste proovijate hinnangul) muutub Lenola Creami maitse steepides (seistes põhimõtteliselt) veel kardinaalselt, no eks näis.

 

Hinnang - 5/5 ja kindlasti ostaksin uuesti, aga esialgu loodan, et nendest varudest mul ikka jagub pikaks ajaks :)

 

Kui midagi ette ei tule, siis võtan kindlasti koosistumisele proovimiseks kaasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nüüd sai küll sul klavituur nädala töömahu kirja (Y)


Nii proovitud.
Esmamulje on see, et maitse ja vedeliku tugevus/koostis on suht seal kandis mis mulle meeldib.
See on üle pika aja esimene valmis vedelik mis võiks olla mul igapäevases mahlade ringluses  (Y).

Maitsele on väga keeruline näppu peale panna.

Natuke magus (banaan kreem??), natuke värske - mingi puuvilja teema?.
Pärast jääb suhu kerge pähkline järelmaitse mis samas meenutab natuke tubakat.

 

See on siis esimese 10 mahvi mulje .... tõmbame edasi  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niipalju kui ma ise USA mahlu maitsnud olen, siis ütleks et 90% neist on kõik olnud igasugu kreemi, küpsise, jäätise ja vahukoore maitsega, kus on kerge puuvili või pähkel juures. Isiklikult arvan, et nii palju erinevaid nüansse ühes vedelikus on liig mis liig, maitsemeeled lähevad alatihti sellist asja aurutades segadusse. Täpselt nii subjektiivne teema, et igaüks ütlebki oma arvamuse ja sinna see asi jääb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niipalju kui ma ise USA mahlu maitsnud olen, siis ütleks et 90% neist on kõik olnud igasugu kreemi, küpsise, jäätise ja vahukoore maitsega, kus on kerge puuvili või pähkel juures. Isiklikult arvan, et nii palju erinevaid nüansse ühes vedelikus on liig mis liig, maitsemeeled lähevad alatihti sellist asja aurutades segadusse. Täpselt nii subjektiivne teema, et igaüks ütlebki oma arvamuse ja sinna see asi jääb.

Vaidleks vastu, aga ma ei tea mis maitseid sa proovisid :) Näiteks Mom and pop (Map) maitsed on kõik väga erinevad. Jah, neil üldiselt on kõigil üks joon, et nad on suhteliselt maheda maitsega (vähemalt siis kui ma ise sagan madala protsendiga), aga maitsed kui sellised on väga erinevad. Kui ikka üks on banaanikook ja teine on mustsõstrakook, siis nad on ikka sama kaugel üksteisest nagu banaan ja mustsõstar :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täiendus...

Kui järjest vapida siis on kreemi maitse ikka natuke liiga tugev :(. VG'd juurde ja palju parem kohe :D.

Kipuvad ikka kõik üle pingutama maitsega ... eks selle põhjus ka selles, et tugev maitse annab hea esmamulje... aga jutti vapides tugev maitse enam nii lahe pole.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minu teada ongi nendel ainult üks toode ja tundub, et rohkem polegi vaja, sest see on USAs saanud juba nii populaarseks, et terve reddit on seda täis (vähemalt selline mulje jääb B)) Tuleb tunnistada, et ka mina läksin selle hypega kaasa ja tellisin endalegi. 

 

 Eks ta paras loterii oli, sest proovinud ju ma seda polnud, vaid usaldasin puhtalt teisi tundmatuid inimesi internetis kes seda taevani kiitsid. 

 

Hetkel tundub küll, et kui mõni vapimisega seotud asi saab netis suure haipimise osaliliseks siis on tegu suht hea tootega (ala uwelli crown).

Korralikku haipi ei saa omale väga osta ükski firma... ja mina usun 10x rohkem seda kui paljud kasutajad väidavad, et on hea vs. see kui pood/tootja räägib, et väga preemium värk ja kõigile meeldib.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Võta kaasa muidugi (Y)

Aga maitsetest rääkides, siis küsides n-inimestelt tagasisidet, siis saad sa ka n-1 erinevat vastust ühele ja samale konkreetsele tootele. 

Ainus, milles suudetakse ühele meelele jääda on faktor, et kas mahl maitses või mitte...üldjuhul.

Aga viies varem püstitatud vastuse konstant n-1 nüüd kokku y-seadme z-konfiga, siis saame ühe maitse feedbacki valemiks (n-1)*y*z

Siinkohal tuleb mängu inimfaktor, kus oleneb lugemata hulgal erinevatest teguritest hinnang (söönud/söömata, joonud/joomata, väsinud/virk, jne), siis võib julgelt korrutada varem saadud valemi dambovi konstandiga 101.

 

Ehk lihtsalt õeldes. 10 erineva seadme 10 erineva konfiga saame 10 inimese feedbackist kätte erinevatel aegadel (10-1)*10*10*101=90900 erinevat feedbacki ühele ja samale tootele (Y)

 

Imeline teadusmaailm :D

 

Viies asi visuaalseks jaotuskõverana, siis enamik maitseid y teljel jaotuvad sarnaselt, kuid x teljel kipuvad paremale või vasakule kalduma....kuid alati on keegi, kes on kõige vasakumal poolel ja keegi, kes istub seal kõige paremal poolel, sest hinnang on suhteline termin - nagu soe/külm, kiire/aeglane. Kui  ei ole elus sõitnud kiiremini, kui 50km/h, siis korra istudes 100km/h autosse, võib kodanik ikka püksi teha suurest rõõmust....

Samas TopGeari näitena parkides Veyroni peale väikest sõitu, siis soovid juba 70-80ga autost väljuda, sest see ju "seisab" :)

 

SEllega lõppeb reedene teadustund. Peaks tööd tegema.... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

uskumatu kuidas maitse võib erineda.Eile tundsin ainult kerget tubakat või küpsist,täna 24h hiljem juba marju ka.Oleks pidanud rohkem kui 10ml võttma.alles 4ml.Lahjendama ega midagi juurde ei lisaks,kõike minu jaoks parasjagu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Võtsin ka prooviks sõbraga kahe peale. Tänud vikatile kiire saatmise eest. Vedelik lõhnab hästi -kõige enam on tunda maasika kreemisust. Proovida olen jõudnud Zephyrus klooni peal, 0,9 oomi 22w. Maitset on palju -tunnen maasikat ja banaani, päev hiljem tundsin korraks ka ananassi maitset. Terve õhtu tõmmates tekkis küllastumus- nüüd lahjendatud pisut PG-ga, sest vedelik päris paks. Hea vedelik, aga minu jaoks mitte all Day vape. Tänud Vikatile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...