Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
vikat

Furiosa e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)

Recommended Posts

post-2220-0-58751800-1461141572_thumb.jpg
 
Sissejuhatus
Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Furiosa Lava Drops ja Furiosa Dragon Clouds. Furiosa näol on tegemist suhteliselt uue kaubamärgiga (2015 aasta lõpus loodud), kuid Google andmetel pole tegemist siiski uustulnukatega, vaid e-vedelike tootesarja Thenancara autorite uue suunaga (mis on muide samuti esuitsud.ee-s saadaval). Furiosa on loodud ning toodetud Prantsusmaal ning kvalifitseerub kindlasti premium toodete alla nii esitluse, kvaliteedi, kui ka hinna poolest.
 
Tootja kodulehekülg http://www.furiosa.co/en/
Tootja Facebook: https://www.facebook.com/FuriosaVapor/
 
Lühidalt Furiosa mahladest
Nagu varem mainisin, on tegu Thenancara loojate uue suunaga, uue suunaga selles mõttes, et kui Thenancara on rohkem eksklusiivsem tootesari, siis Furiosa on nö igamehe veip ja mõeldud rohkem tänapäevaste “otse kopsu” seadmete jaoks. Sellele viitab ka VG/PG suhe (90/10). Muide VG/PG suhe 90/10 on natuke vaieldav, sest koostisainetes on toodud 75% VG, 10%PG ning 20% maitsestajad, samas teadaolevalt on enamus e-vedelikele mõeldud maitsed segatud just PG lahusesse. Samas tuleb tunnistada, et päris paks on see vedelik küll ehk VG-ga pole koonerdatud. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg.
 
Pakend
Furiosa mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on prantsuskeelsed, kuid hoiatused on universaalsed (piltidena) ning kõik muu oluline tekst on rahvusvaheliselt arusaadav: ainuke kuupäev on „parim enne“; 30ml on kogus; mg/mL on nikotiini kangus ja VG/PG on juurviljaglütseriini (glütserooli)/propüleenglükooli suhe. Toode on pakendatud läbipaistvasse PVC karpi ning suletud hologramm kleebisega. Furiosa e-vedelikud on valmistatud kasutades farmatseutilise kvaliteediga VG-d, PG-d ja nikotiini ning on väidetavalt diatsetüülivabad.
 
Furiosa Lava Drops
 


 
Lõhn
Lõhnab magusalt ja apelsiniselt (või mingi muu tsitruseline), kindlasti on siia lisatud ka segu puuviljadest.
 
Maitse
Kreemine apelsin, koos mentooli värskusega, samas see mentool on nii õrn, et aimu saad sellest alles teise tõmbega - siis kui õhk seguneb auruga ning mentool jõuab su maitseretseptoreid õrnalt kõditada. Järelmaitses on tunda troopiliste viljade mõjutust. Esiplaanile jääb lõpuni minu jaoks apelsin ja taustale siis mentooline troopikapalett. Ma ei tea kas see sobib igapäevaseks veibiks, aga vaheldus on see kindlasti - üks parimaid apelsine mida ma proovinud olen. Tulemas on soojad suveõhtud, miks mitte veipida värskendavat apelsini troopikakokteili.
 
Ametlik koostis on „Fruits of the dragon, frozen orange and papaya juice“ ehk tõlkes
draakonivili, jäätunud apelsin ja papaia mahl.
 
Kokkuvõttes mõnus värskendav apelsiiniveip.
 
Hindeks saab see mahl minu poolt 4 (5-palli skaala järgi) ja seda seetõttu, et mulle isiklikult apelsin meeldib.
 
 
Furiosa Dragon Clouds
 

 
Lõhn
Pudelit avades on minu esimene emotsioon: „möh, jälle tsitruseline, polnud ju koostises“, kuid siis järgneb sellele juba keerukam puuviljane lõhnabukett millele annab tooni magus kreemine järellõhn.
 
Maitse
Sisse hingates on tunda mõnusat puuviljast ja isegi kergelt haput maitset, kuid välja hingates muutub see minu jaoks liiga karamelliseks ja magusaks. Kogu selle karamelli juures on samas välja hingates tunda ka õrna maasikat ning mingi tsitruseline (võib teatud mööndustega öelda ka, et see on nektariin). Üldiselt mulle see vedelik siiski meeldib, lihtsalt intensiivsuse vähendamiseks tuleks seda baasi/VG-ga lahjendada, samas kui sa oled magusasõber, siis see vedelik võib olla just sinule. Üldnimetajaks võiks nimetada hommikukrõbuskeid piimaga (selliseid magusaid, nagu näiteks Fruity loops), kuid arvestades selle maitse magusust, siis piima on siia küll väga vähe lisatud. Minul sai magusaisu igatahes rahuldatud.
 
Ametlik koostis on „nectarine milkshake, strawberry coulis and crushed cereals“ ehk tõlkes nektariini piimakokteil, maasikakaste ja hommikukrõbuskid.
 
Hindeks saab see mahl minu poolt 3 (5-palli skaala järgi), muidu oli väga hea, aga minu jaoks on see kokteil liiga magus.
 
Kokkuvõte
Oma suure VG sisalduse poolest konkureerib Furiosa kindlasti ka parimate USA e-vedelikega, kuid siiski säilitades teatud Euroopalikku värskust (enamus USA e-vedelikke on väga kreemised). Kuigi kõrge VG protsent viitab suurte pilvede puhumisele, siis julgen väita, et eelkõige on Furiosa siiski maitsele orienteeritud. Furiosa tootesari on minu arvates rohkem magusasõpradele, kuid kui kahtled kas proovida, siis proovi kindlasti. Minu jaoks jäid nii Dragon Cloudsi, kui ka Lava Dropsi maitsed liiga intensiivseteks ja enda jaoks lahjendasin nad VG-ga pooleks, kuid see eest saab sellise tehnikaga sama raha eest topelt kogus mahla (hakkab vist juba reegliks saama? J).
 
Testimiseks kasutatud seadmed: Cthulhu v2 RTA, Aromamizer Supreme RDTA, Cera RDA, Wotofo RDA, Ubertoot V2 RTA, Uwell Crown.
 
Kust saab?
Saadaval on need esuitsud.ee lehel, kõikides e-suitsud.ee poodides ning hind on 20 eurot 30ml kohta ehk 6,66 euri 10 ml kohta. Muidugi kui olete Tartust või on plaanis Tartut lähiajal külastada, siis proovida saab tõenäoliselt ka nende poes kohapeal aadressil Rüütli 18, eeldusel, et neil veel seda alles on :)

 

Edit: mulle kirjutati, et vapein.eu poes pidi ka kohapeal olema (nii proovimiseks kui ostmiseks) ning esuitsud.ee Võru esinduses peaks ka saama proovida neid (ja loomulikult osta).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...