Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Quit

https://easysmoke.eu - Kas see leht on usaldusväärne? E-Pood küsib isikukoodi

Recommended Posts

Tere.. enda arust leidsin ühe toreda poe, kuni vaatasin et see küsib minu isikukoodi, mis on väga imelik. Üksi e-pood pole seda enne teinud kus minda olen tellinud kaupa.

 

Ma tean et SmartPostil on enda viis mis vajab ID kaarti tuvastamiseks et isik on 18, ja isegi ühekorra olen pidanud seda kasutama aga siis sain SMSi mis ütles et kaasa võtta ID kaart.

 

 

Kas keegi on siit poest enne tellinud? Ja kas siia enda isikukoodi sisestamine on "ok" :S? Tundub väga ohtlik, sest see info ilmselt salvestub kuhugi ja siis saab sinna ükskõik kes ligi.

 

 

Tänan..

C7w1Hz9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poe kohta ei oska muud kommenteerida (pole klient) kui, et võimalusel soovitaks asjad osta E-liitu kuuluvatest poodidest. 
Annad sellega ka väikse panuse, et meist ilma vastupanuta üle ei sõidetaks.

Isikukoodi küsitakse reeglina aga jah selleks, et vanuse kontrolli teha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tere,

 

Isikukoodi küsimine e-sigareti e-poodides on tänapäeval juba täitsa tavaline nähtus, k.a Levia e-poes. Pigem on imelik käia e-poes, kus ostmisel isikukoodi ei küsita.

 

Isikukoodi küsitakse enamjaolt kahel põhjusel.

 

Esimene põhjus:

Omniva pakiautomaadid ei paku täpselt samat lisateenust nagu SmartPOSTi pakiautomaadid. SmartPOSTi pakiautomaadi lisateenus teostab "saaja vanuse kontrolli", mille käigus peab pakiautomaadist paki kätte saaja sisestama ID-kaardi automaati ning automaat tuvastab ära, kas isik on 18+ või mitte.
Omnival on aga süsteem hoopis teistmoodi. Müüja peab e-teeninduses lisama juurde lisateenuse "ID-kaardiga tuvastamine". See lisateenus aga toimib AINULT isikukoodi alusel ehk müüja peab esmalt manuaalselt kontrollima, et ostja oleks 18+ ja paki saab automaadist kätte isik, kelle isikukood on pakiga seotud ehk mis on e-teeninduses kirja pandud, keegi teine pakki kätte ei saa!

Seega on mõistlik lasta tellijal panna kirja enda isikukood kui ta ostu sooritab, et müüja saaks aktiveerida Omniva lisateenuse ning täita vajaliku välja paki saaja isikukoodiga. 

 

Teine ja kõige tähtsam põhjus:

Mitmeastmeline vanuse kontroll tagab selle, et alaealised ei saa e-sigarette ja muid sarnaseid tooteid e-poodidest kätte. 

Omalt kohalt võime öelda, et lisaks lihtsale isikukoodi sisse toksimisele, teostab Levia e-pood manuaalselt isikukoodi järelkontrolli pankade väljavõtteid kasutades, kus näeb täpselt ära ülekande teostanud isiku päris isikukoodi. Juhul kui isikukood ei klapi tellimuses kirjas oleva isikukoodiga või on tegu alaealisega, siis antakse sellest ostjale teada ja/või tellimus kuulub tühistamisele.

 

Lugupidamisega,

Levia OÜ

www.levia.ee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jah tellisin siis siit e-poest seekord, sain paki kätte ka.

 

 

 

Paar väikest asja häirisid mind isiklikult tho. Enne olen kõik kaubad tellinud e-liidu poodidest ja midagi pole seal kunagi juhtunud.

 

 

Nikotiini booster e-poe pilt

bmrhiYY.jpg?1

 

Mis mulle saadeti:

bkaGQAE.jpg

 

 

TnAjmzC.jpg

 

"Toode sisaldab nikotiini, mis võib Tekitada harjumust."

 

Jah igatahes ma ei kurda, kuid... kas see on mõne suvalise isiku ise segatud (vist)? Pudel ei olnud "kinni" nagu tehasest tulevad pudelid. Kas see on legaalne? Ma ei tea. Aga pudeli peal on ilus kleebis / design :). Ma veipin selle ära niikuinii.

 

---

 

Ja siis tellisin ArtVap baasi (olen seda baasi tõmmanud palju eelnevalt, mulle sobib)

 

YqJBqaU.jpg?1

 

Mis mulle saadeti:

 

UVv6o4j.jpg

 

Jah alles nüüd avastan et nende poes see link: https://easysmoke.eu/et/baas-vedelik/1000ml-artvap-magnus-baasvedelik-0mg.html

 

ütleb toote pealkirjas "1000ml ArtVap/Magnus Baasvedelik 0mg" mis seal ikka, veipin ära ikkagi. Kuigi enda arust tellisin ArtVapi XD

 

Kuid minuarust on ArtVap pudel palju kvaliteetsem ja profesionaalsem :P ei tea kas sisu on neil palju erinev mõlemad on odavad, aga äkki see Magnus on vähemalt 50% "odavam" (sisetunne ütleb!) ? Ei leidnud isegi googlest pilti selle kohta :D nii tundmatu siis.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eksitav reklaam. Pood peaks kirja panema, et pilt on illustratiivne vms.

Sama hästi võiks panna 1 toote taha 10 erinevat nime ja siis mõistatada, mis kaupa saad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...