Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Leino

Soomes keelatud e-tubaka pood jätkab Eestis

Recommended Posts

E-sigarettide müügiga tegelev Vapelux sai Soome tervishoiuametilt suure trahvihoiatuse e-tubaka reklaami ja müügi eest. Nüüd on mullu kevadel alustanud firma müünud laojäägid ja veebilehe Eesti ettevõttele, kirjutas Yle.

 

Samas kavatseb firma elektrooniliste tubakatoodete müüki Soomes siiski jätkata. Soomes on e-sigaretid võrdlemisi uus nähtus, mistõttu saab neid osta ainult vastavatest veebipoodidest.

 

"Kuna e-sigarettide mõju pole piisavalt uuritud, võivad nad sisaldada kahjulikke aineid. Ei saa öelda, et need oleksid täiesti ohutud," ütles Soome tervishoiuameti juht Antero Heloma Yle uudisteportaalile.

 

Enim häirib teda see, et tooteid reklaamitakse internetis, sealhulgas mitmetes blogides, mille pidajad on saanud Vapeluxi proovitooteid. Heloma tundis muret, sest taoliste blogide lugejate hulka kuulub palju alaealisi. Tema sõnul võib e-sigarettide tarbimine viia selleni, et inimesed hakkavad ka tavalist tubakat rohkem kasutama.

 

Vapeluxi Soome koduleht on mõnda aega suletud olnud. Ettevõtte kohalik esindaja, Estonian Business Schooli tudeng Matti Hanski pole tervishoiuameti otsusega rahul, sest tema arvates ei liigitu e-sigaret tavalise tubaka alla.

 

"E-sigaret ei sisalda nikotiine või mõnda muud tervist kahjustavat ainet. Väide, et see viib tavalise suitsuni, on ilmselge liialdus ja ülereageerimine," ütles ta. Hanski tõi välja, et pärast nende poe sulgemist on internetti siginenud mitmeid saite, kes müüvad Vapeluxi toodete odavaid koopiaid.

 

Eesti ettevõtte nimi, kellele Vapeluxi veebileht ja laojäägid müüdi, pole teada..

 

http://www.ap3.ee/?PublicationId=9d7e8d ... 8234d73331

Share this post


Link to post
Share on other sites

>>Vapeluxi toodete odavaid koopiaid.

 

Ise tellisid ju hiinast ja brändisid üle :lol: kas teised teevad nende brändi logost koopiaid siis vä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...