Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
eesel

Electric Angel Invictus, 0,1-5 ohmi

Recommended Posts

2014. aprillis tuleb müüki Soomlaste poolt leitutatud ja ülekaalukalt kõige võimekam e-sigaret, millele ei jõua jõudluse järgi isegi ligilähedale ükski seade hetkel turul. Soomlased on antud seadmele esitanud patendi isegi Hiinas. Seade töötab automaatses ja "pro" režiimis. Seadmele on esialgse info kohaselt ehitatud sisse spetsiaalne DC aku, mis kannatab sellist suurt võimsuse vahemikku. Tegu on üldse esimese modiga turul, mis kasutab DC energiat. Aku mahutavus ei ole kahjuks teada. Seadmest tuleb mitu erinevat varianti, mis on valmistatud vasest, titaanist või siis terasest. Hinnad algavad umbes 300€ lähedalt.

 

Automaatse režiimi puhul tunneb seade ära mitu volti peaks coil vajama (mitte vatti, vaid volti) ja muutub selle tulemusel automaatselt tänu programmile kiibistikus. Automaatses režiimis on võimalik kasutada coile 0,5-5 ohmi ja volte muudab seade vahemikus 2-8,2 volti.

 

Pro režiimis tuleb voldid ise sättida paika, kuid on võimalik kasutada alates 0,1 ohmist coili kuni 5 ohmini välja ja seda (reguleeritult ning turvaliselt). Voltide vahemik jääb samaks 2-8,2 volti.

 

Posted Image

Share this post


Link to post
Share on other sites

oot, mu ego töötab ka DC-ga :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

oot, mu ego töötab ka DC-ga :P

võin eksida aga kas mitte kõik akud ei ole DC?

Tegin esimeses postituses paranduse. Tegu on esimese modiga mis kasutab DC akut. Muidu on jah kõik akud põhimõtteliselt DC akud aga nad väljastavad AC energiat, kui ma just ei eksi.

 

Edit*

 

"AC batteries are not actually batteries, but converters that create AC current out of DC battery supplies. Alternating current flows in two directions and is mostly used for power distribution such as the power to the electrical outlets in your home. AC can carry electricity several miles without a loss of power and can also be controlled to increase or decrease power with a transformer. An AC converter on a DC battery creates a more controllable AC energy source with the portability and self-contained benefits of a battery."

Share this post


Link to post
Share on other sites

No nüüd jäin küll mõtlikult nina nokkima.... :roll:

 

Tehniliselt on totaalselt täielikult poogen nii väikeses seadmes, et kumba pinget sa küttekehale ju edastad.

DC kaod on olematud nii väikeses seadmes. Me peame ikka rääkima meetritest, kui saame sealt 5% pingelangu välja nokkida.

AC edastab täpselt samapalju võimsust edasi kui DC. AC kasutatakse ülekande liinides peamiselt. Et vähendada kadu.

Lisaks iga muundamine tähendab täiendavat kadu. Mis maakeeli on olenevalt kvaliteedist 5-20%. Tehkem siis lihtsad järeldused.

 

Kui seade suudab toimetada 0,1ohm takistusega, siis väga tubli....aga seda suudaks ta ka kindlasti teha ka DC võrgus. Siinkohal tuleb pigem määravaks aku mahtuvus...kaua ta suudab sellist hunnikut ampreid läbi loksutada sellest olematu takistusega coilist....

Kui 2ohm coili saad sa seal toita ütleme 20 tundi, siis võime teha järeldused, et sama mahtuvusega akuga saame 0,1ohm coili tüüdata tervelt tunnikese ;)(psühho)(esiga)(esiga)

 

Aga muidugi on võimalik ka FB kaudu soetada (sh ka eesti inseneride kiitust saanud) energiasäästvaid imeseadmeid ;) Ka need väidavad, et ohmuseadus ei kehti :D

 

Ilmselt oleks mõistlik teha ka selgeks terminid volt, amper, AC, DC, muundamine, ohm ja kindlasti ka mAh. Mingil imelikul ja mõistmatul seosel on nad kuidagi omavahel täiesti tuttavad... :lol: Energiajäävusseadus on ka üpris põnev asi

 

Olen siiski skeptiline (lamp)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Keegi füüsik võiks lahti seletada kuidas selline asi üldse võimalik on, nagu mina sellest seadme tööst aru saan, siis see töötab ohmi seaduse väliselt ja tegijate väitel töötab see tänu mingisugusele kiibistikule. Minu arusaama järgi ei edasta see coil akule enda takistust, vaid aku arust on tegu turvalisse vahemikku jääva takistusega ja ei mõjuta akut amprite suhtes. Loodetavasti sai keegi minu mõtteviisist aru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh muhamed :lol:

 

Kõik aku elemendid on DC voolu allikad

Kõik modid mis volti tõstavad tükeldavad voolu ära (olgu mis tahes laine aga mitte DC)

Ükskõik kui kiire laine ka ei ole või kui palju sa teda kondekatega ei silu ei saa sellest enam jätkuvas kasutuses kunagi DC'd

Nii aeglase reaktsiooniga nagu takistus traadi soojenamise protsessi puhul ei ole mingit praktilist vahet kas voolu tükid tulevad 10Hz või 10GHz kiirusel või mis kujuga.

Kondekas mis oleks võimeline 1 suutäie auru tootma ühe laenguga (mis puhul oleks tegu DCga) on umbes rusika suurune.

Aku mis suudaks 1 suutäie jaoks energiat talletada ja seda piisavalt kiiresti ära anda kestaks nii tihedate laengu muutuste tõttu umbes pool nädalat.

Vajaliku voldi mingi x võimsuse jaoks leiab valemiga U = ruutjuur(R * P) kus U on volt, R on takistus ja P on võimsus

Atomisaatori oomide hulk ei ütle mitte midagi sobivast võimsusest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heheh...2014 - new attack of the fake clones!

 

OT: Ja noorematele teada siis Mika Häkkinen ja tema aja rallimehed on selle aksendi isad, Räikkönen on õppipoiss ;) Võibolla isegi Keke, pole ühtegi intekat temaga näinud... (lamp)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellised lood siis:

 

Nothing yet. He's behind for sure. I was supposed to get it before Christmas! ;-)

 

Haven't heard anything from him.

 

-PBusardo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...