Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Ahti Mänd

Overtoni aken

Recommended Posts

Kõik aurutajad on kogenud, et just eriti viimase aasta vältel ei möödu praktiliselt nädalatki, kui meedias (ajakirjandus, raadio, TV) pole kirjutatud või sõna võetud e-sigareti „kahjulikkusest“, kasutades samas kogu aeg ühte ja samu valesid, rääkimata tõsiasjast, et kasutades sihikindlalt teatud 5-8 aastat tagasi olnud mõisteid, reedavad sõnavõtjad ise sellega, et tegelikult pole nad vaevunudki teemaga end sisuliselt kurssi viimast ning see on muutunud juba niivõrd häirivaks, et viimasel ajal on avaldatud siin foorumis ka korduvalt arvamust, et tuleks midagi ette võtta selgitustööks kummutamaks reeglipäraselt presenteeritavaid väärarusaamu.

Seda tuleb muidugi jõudumööda teha, kuid nagu vähemalt enamik siinsetest foorumlastest mõistab, on meedia taolistele arvamusavaldustele praktiliselt suletud, vähesed napid erandid välja arvatud.

Kindlasti on ka paljud esitanud endale küsimuse, miks niivõrd jäärapäiselt jäädakse kõnealuses ideoloogias esitatud seisukohtade juurde. Vastuski on lihtne, tegemist on osaga süsteemist.

Käesoleva postituse esmane eesmärk on näidata süsteemi olemust, milleks on nn. Overtoni aken. Joseph P. Overton (1960-2003) oli ühiskondliku poliitika keskuse Mackinac Center vanem viitsepresident, hukkus lennukatastroofis ja kes formuleeris mudeli - ühiskondliku arvamuse muutmine ettekujutatud probleemist, mis tema surma järgselt sai nimeks „Overtoni Aken“. See pole mitte ajupesu kui niisugune, vaid palju peenem tehnoloogia, mille teeb efektiivseks selle järjekindel ja süsteemne kasutamine ning mõjutamise fakti enese märkamatus ühiskonna ohvrile.

Käesoleval ajahetkel on e-sigareti teemal Overtoni Aken liikunud võimaluste tsoonist kolmandasse etappi - ratsionaalsuse tsooni, milles lõpetatakse ühtse probleemi purustamine.

Ja käesoleva postituse teine eesmärk on anda ettekujutus, millise vastasega tuleb rinda pista.

Alljärgnevalt pikemalt konkreetse näite varal (kokku 6 masinkirjalehekülge), kuidas teoreetiliselt on võimalik tänases ultraliberaalses ühiskonnas soovi korral legaliseerida isegi kannibalism...

http://www.nommevalitsus.org/index.php? ... 55&lang=et

Share this post


Link to post
Share on other sites

Põnv lugemine aga üks küsimus jääb - Kes seda jama algatab? Kes akent nihutab? Millised on motiivid? Mulle tundub, et see on ikkagi ühiskonna üleskasvamise teema. Meid on reguleeritud tolerantsemaks läbi aja. See on igati tervitatav aga sellel, nagu igal heal asjal, on omad pahupooled, millega ma arvan tuleb lihtsalt leppida, kui tahad et kogu see hea jätkuks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...