Jump to content
E-sigareti foorum

Reval

Tavakasutaja
  • Postitusi

    16
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%
  1. Mu meelest on kaks varianti: vaadati, kui palju jäi tavasuitsu pealt kasu saamata (äkki oli see 3 miljonit), pandi natuke juurde ja oligi olemas. Või võeti Portugal ja Itaalia eeskujuks, tehti saadaolevate andmetega paar arvutust ja leiti, et optimaalne arv on 5 miljonit. Signaal, mis sellest seisukohast johtub, on aga väga võimas. See näitab, et kütuseaktsiisi suhtes on täiesti olemas poliitiline tahe midagi ette võtta ja otsitakse reaalselt alternatiive. Kui sellise tasemega mehed niisugust asja räägivad, on mureks väga palju põhjust.
  2. Minu meelest tähendab kõrge aktsiis halvimal juhul seda, et veipimine suretatakse välja (jääb friikide pärusmaaks), alles jääb paar suuremat ettevõtet, kelle kasumid vähenevad kolossaalselt, ülejäänud pudinad lähevad lihtsalt hingusele. Vaatame asja teisest küljest. E-teema on noor teema, aga meeletu potentsiaaliga teema. Praegu võtab e-suitsetamine suitsetamisest äkki mingi viis protsenti. Aga võiks võtta palju rohkem - eeldused on olemas. See tähendab seda, et kui säilivad enam-vähem normaalsed tegutsemistingimused, on kõikidel kaupmeestel vaid võita. Kujutate ette, mida võiks rahaliselt tähendada nt 30 või 50 protsenti suitsetamisturust e-sigarile? Kõik mida räägid, on õige, kuid minu meelest on hetkel kõige olulisem teha kiiresti keha ära. Miks? Septembris läheb ministeeriumite masinavärk täie hooga käima. Septembrini on paar kuud - see on väga lühike aeg. Selle aja jooksul tuleb lüüa esimene kiil sellesse masinavärki. Kui sellega hakkama ei saa, on väga suur eelis käest antud. Aga seda kiilu pole võimalik liiduta lüüa. Eraisikud ei ole ministeeriumile võrdvääärsed dialoogipratnerid. Kurb, aga see lihtsalt on nii. Ministeeriumile on vaja õiget vastukaalu - ja see saab olla vaid liit. Seega tuleb kohe hakata opereerima liidu nime all. Liidu oma loomuliku tegevuse võib ka hiljem korralikult käima lükata. Kui asi tehtud, küll leiab siis ka juhi. See ei ole suur probleem.
  3. Lähteandmed on suur probleem. See 17000 tuleb eelmise aasta lõpus Maksumaksjate Liidu poolt tellitud uuringust. Aktsiis on muidugi libe tee, aga Portugali ja Itaalia näol on ametnikel alati hea osutada stiilis - aga seal on ju tehtud vms... Seepärast tuleks Portugali mudeliga kõvasti tööd teha ja selgitada välja, kuidas need asjad seal tegelikult toimivad/ei toimi. Kui eesmärk on võitlus võita, siis esmatähtis on liidu loomine. Selle liiduta paraku ei saa. Ja ideaalis peaks sinna liitu kuuluma ka SM ja Nicorex jt.
  4. Otsustasin paar tundi matemaatikat harrastada. Sain tulemuseks, et 5 M e/a juures peaks aktsiis tulema 0,5 e/ml. Kes oskab, parandagu. Lähteandmed: 17000 kasutajat, aktsiis aastas 5 miljonit, päevakulu keskmiselt 5 ml, 10 ml keskmine hind 4 eurot. Seega läheb veipimine 2,5 korda kallimaks. Kui mu arvutus õige on, siis ilmneb sellest, et see 5 M e/a pole ametnikel sugugi laest võetud, vaid mingi elementaarne arvutus on tehtud. Minu hinnangul on 0,5 e/ml liiga kõrge. Äärmisel juhul oleks mõeldav 0,1-0,2 e/ml. Kommenteerige-parandage!
  5. See 5M e peaks pärinema juba koalitsioonikõneluste ajast - tollal oli see laest võetud number ja sai ka üsna karmi kriitika osaliseks. Imelik, et nad sellest ikka veel kinni hoiavad. 5M e tähendab vist, et aktsiis ei saa tulla madalam kui Portugalis!?
  6. Kas nad seda ka mainisid, kuidas aktsiis siis 5M e korral arvuliselt väljenduda võiks (ml/e)? Eeskujuks Portugal? Nagu ma aru saan, siis nende poolt praegu mingeid arvutusi tehtud pole?
×
×
  • Create New...