Jump to content
E-sigareti foorum

Välgu Mihkel

Tavakasutaja
  • Postitusi

    9
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%

Posts posted by Välgu Mihkel


  1. Sõltuvusest vabanemisele ikka mõtlen vahel, eriti nüüd, kui analoogi sõltuvusest sain vist enam-vähem lahti. Nüüd oleks ilmselt ka lihtsam sellest natuke veidrast tegevusest täielikult loobuda, kuna ma ei kanna enam alati nikotiini manustamise vahendeid endaga kaasas, seoses viitsimisega ja võimaliku lekkimise vmt. probleemidega. Varem oli mul alati pakk suitsu ja tsäks kaasas isegi mõnesaja meetri kaugusel poes käies ning vahel juhtus, et tegin selle käigu jooksul 2 suitsu, sest mulle poed lihtsalt ei meeldi.
    Keeruliseks muudab asja praegu see, et mul on päris suured varud kogutud, lisaks analoogi varud ja ära tarbida on tunduvalt lihtsam kui müüma hakata. Aga eks ma mõtlen veel kunagi selle peale.


  2. Kas mõte oligi vaid rahalises väärtuses ja mugavas kättesaadavuses?

    Kõik loetletud veipimise "ebamugavused" on kergesti parendatavad/arendatavad ja ei kao ka VG ning PG ka peale mis iganes seadusemuudatusi tulevikus kuhugi. 

    Kuna ma ei kuulu "terviseterroristide" hulka, siis ei ole see minu teema kommenteerida ja igaühe enda asi, kuidas soovib ja kauaks kestab, kuid üritagu riigi poolt mulle kasvõi tubaka mittetarbimise aktsiis selga väänata, kuid tubaka peale mind isiklikult küll enam tagasi ei suuda mitte miski suruda.

     

    Minu jaoks oli e-sigareti peale üleminekul määrava tähtsusega justnimelt maksumus ja kättesaadavus, pakuks umbes 70% otsuse tegemisel. 10% mõjutas enda tervis, 10% pereliikmete tervis ja 10% suitsuhais. Need protsendid on lihtsalt ligikaudsete proportsioonide jaoks, mitte mingi täppisteadus. Nii et juba piiriülese kaugmüügi keelamine mõjutab märkimisväärselt minu edaspidiseid otsuseid.

    Analoogi peale tagasiminek tõesti eriti meeldiv ei ole. Proovisin ükspäev, pärast 3,5 kuud veipimist analoogi tõmmata ja paari tunni jooksul tehtud 3 suitsu olid kõik päris vastikud.


  3. Paari aasta pärast saavad mu mahlavarud otsa, siis otsin jälle oma 5 plokki More't ja välgumihkli välja või jätan üldse maha. E-sigaretiga jamamisel (lõputu akude laadimine, puhastamine, lurisemine, traadi keerutamine jne.) pole lihtsalt mõtet, kui see hakkab maksma peaaegu samapalju või rohkem kui analoog. Tervis samuti veel piisavalt hea, kannatab mõned aastad odavat suitsu tõmmata küll.


  4. Veel üks ettepanek pumba juures parasiteerivale diplomeeritud jobukarjale. Kuna jalgrattaga liiklemine sarnaneb autoga liiklemisele ja võib tekitada sõltuvust, siis on vaja kehtestada aktsiis jalgratastele, varuosadele jmt. ning kõigele, mis sarnaneb ratastega. See on vajalik selleks, et riigivargad ja neile kasulikud idioodid saaksid ikka "valijatega" kohtuda, restoraniarveid maksta ja paremaid autosid liisida.


  5. Kui ma õigesti olen aru saanud, siis ühtegi tõsiseltvõetavat uuringut, mis kinnitaks e-sigarettide erilist kahjulikkust, pole praegusel hetkel olemas. Aga on Suurbritannia Terviseameti raport, et e-sigaret on kuni 95% ohutum analoogist ja millele eelnes ilmselt ka põhjalikum uuring. Sellest hoolimata jauravad pidevalt mingid hüsteerilised tervise- ja lastekaitseaktivistid, et e-sigaret on analoogist või isegi tuumajäätmetest ohtlikum ning see annab neile õiguse täiskasvanud inimestele ette kirjutada, kuidas ja millises koguses nad mahla manustavad ning kust kohast nad seda hangivad. Mingi valem peab olema, et nende hüsteeriliste tädide jauramine ära lõpetada vähemalt niikauaks, kuni kõik asjaolud on selged.

×
×
  • Create New...