Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
hazar

e-Mahlade laagerdamine ehk "steeping"

Recommended Posts

Hea soovitus joogitegijatele - steepimist aitab kiirendada VG soojendamine. Ained segunevad kordades kiiremini ja esmamulje saamiseks ei pea ootama 24 või 48h. Üldjuhul kui peale 5-15min joogi soojendamist ja korraliku raputamist on ikkagist pask, siis ega ta seistes suurel määral enam parane. Hea nipp, mis säästab isesegajate aega. Lahtiselt hoidmine tasub siis ära, kui maitsestajaga üle sai pingutatud....ja vaja keemia osakaalu vähendada e-vedelikus.

 

Ise teen nii. Segan soovitud baasi valmis, lisan üldjuhul 4-5% maitset. Siis raputan umbes 20sek ja viskan sooja (kraanist kuum vesi ja pudelid sisse). Siis teen korraliku sheikimise ja jook katsetamiseks valmis (tuleb muidugi maha jahutada...soovitatavalt külmkapis). Vajadusel lisan maitset ja kordan protseduuri... (esiga)

 

Jooki võib ka mikros soojendada, kuid mitte üle 1-2min. Oleneb kõik mikro võimsusest suurel määral. Ise seda varianti ei kasuta.

 

vanakooli moodi tehes peaks iga joogiga ootama loetud päevad ja ka siis ei pruugi lõpptulemus meeldida...

Share this post


Link to post
Share on other sites

see vb ei ole päris see teema siin ,aga kaua ültse vedelik säilib( kinniselt)? mul plaan suurem kogus vedeliku tellida

Kui välja arvestada mõned orgaanilised komponendid maitsetes siis on e-mahlas olevad ülejäänud komponentide lagunemiskiirus õigetes tingimustes üliväike, kui asi ainult sellest sõltuks oleks võimalik vedelikke kunagi oma lastelastele pärandada :P Suurem probleem on pisikud ja arvestades e-mahla kemikaalide omadusi on sellele külge arvutatud standartne kemikaali säilivus profiil (olenevalt eri riikide standarditest 2-3a), mis seab paika aja perioodi mille vältel on ohtliku bakterikoloonia kopsu tõmbamise oht piisavalt väike, isegi kui pakendi reostatus on garanteeritud(ntx ise segatud). Kui hoida vedelikku steriilselt pakendatuna ja see radiatsiooni, mikrolaine ja muude bakteri hävitusmeetodiga üle pommitada siis ametlikku numbrit ei ole näinud aga arvaks selleks vähemalt 10a.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...