Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

Uurimus: e-sigaret on võrdne abimees plaastriga

Recommended Posts

Aucklandi ülikooli teadlaste kinnitusel on elektroonilised sigaretid vähemalt sama head abimehed nikotiiniplaastritega suitsetamisest loobumisel, vahendab Postimees.

 

Aucklandi ülikooli teadlaste kogutud andmed näitavad, et nikotiiniplaastrite kõrval kasutatakse üha sagedamini e-sigaretti abimehena tubakasuitsust loobumisel, kirjutab BBC. Uurimus viidi läbi 657 inimese seas. Selgus, et 7,3 protsenti e-sigareti tõmbajatest lõpetas pärast kuut kuud tubakasuitsu tarvitamise. Nikotiiniplaastrite puhul oli kuue kuu jooksul tubakast loobujate protsendiks 5,8. Samas ei ole uurimuse valim piisavalt esinduslik, et anda kindlat soovitust, kumb on efektiivsem abimees suitsetamisest loobumisel.

 

Seejuures 57 protsenti e-sigareti tarvitajatest suutis kuue kuu jooksul vähendada poole võrra päevas suitsetatavate sigarettide arvu. Nikotiiniplaastrite tarvitajate seas oli see protsent 41. «Huvitav oli see, et inimesed, kes osalesid meie uurimuses olid ise palju positiivsemalt meelestatud e-sigarettide suhtes,» rääkis Aucklandi ülikooli professor Chris Bullen.

 

E-sigarettide üle käib maailmas suur arutelu – pooldajad väidavad, et need aitavad tubaka suitsetamist vähendada, samas tuuakse välja ka seda, et e-suitsu tarvitama hakanud noor võib hiljem hoopis kahjulikumale tubakasuitsule üle minna.

 

Allikas: http://www.tarbija24.ee/1824902/uurimus ... plaastriga

 

Posted Image

 

Samal teemal: E-Cigarettes Versus Nicotine Patches: Study Compares Efficacy [Video]

http://guardianlv.com/2013/09/e-cigaret ... acy-video/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samas pole küll veel ühtegi teada olevat uurimust selle kohta tehtud, et keegi, kes alustas e-suitsust, läks hiljem analoogi peale üle.

Olen e-suitsu tõmmanud piisavalt kaua ja selle aja jooksul pole isegi lugenud kuskilt, et vot mina alustasin e.suitsuga ja nüüd tõmban analooge...

Share this post


Link to post
Share on other sites

7.3 on kuidagi pisike prontsent. Ise tirisin analooge vähemalt kaheksa aastat ja elektroonilise peale minnes jätsin tõrvapulgad päevapealt kõrvalnähtudeta. Arvatavasti on siin keskkonnas sarnaseid lugusid rääkida tugevalt rohkem, kui 7.3 protsendil kasutajatest.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mingi loll jutt jah!

Ma olen suitsetanud ennastunustavalt 30 aastat. Hakkasin pihta 15 aastaselt. Kuu tagasi jätsin päevapealt maha ja hakkasin e pläru kiskuma.

Jama on küll, aga pole ühtegi analoogi sest peale teinud.

Enne ei ole isegi möelnud mahajätmisest. (esiga)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mina tirisin 28 aastat tavalist ja umbes aasta tagasi läksin ilma kõrvalnähtudeta e-pläru peale üle. Pole siiani tavalist vajanud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...