Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

E-sigaretifirma: kohtu otsus soosib varimajandust

Recommended Posts

Üle 4 mg nikotiinisisaldusega e-sigarettide puhul on ravimiameti ja Tartu halduskohtu hinnangul tegemist ravimiga ning seetõttu peaks selliseid tooteid müüma vaid apteekides. E-sigarettide müüjad on aga seisukohal, et vabamüügis võiks olla kuni 18 mg nikotiinisisaldusega e-sigaretitooted.

 

Tossupahvakud ilma põlemisest tekkiva tahmata - tundub ohutu ajaviide, aga ravimiameti hinnangul on üle 4 milligrammise nikotiinisisaldusega e-sigarettide puhul tegemist ravimiga, vahendas "Aktuaalne kaamera".

 

Täna jättis ka Tartu halduskohus rahuldamata e-sigaretifirma Zandera LTD kaebuse, millega sooviti ilma ravimimüügiloata kaubelda 8 kuni 19 milligrammi sisaldavate e-sigarettidega.

 

"Neid elektroonilisi sigarette, mis on kõrge nikotiinisisaldusega, võib turustada ainult apteegis, kui neile on väljastatud ravimimüügiluba. Neid tooteid, mis on väga väikese nikotiinisisaldusega, võib turustada ka teistes müügikohtades," selgitas ravimiameti õigusnõunik Kaili Lellep.

 

E-sigrettide müüja Elgery Group hinnagul võiks ainult apteekides olla saadaval aga 18 milligrammise nikotiini sisaldusega e-sigaretitooteid.

 

"Tänasest määrast tunduvalt kõrgemal määral olevad nikotiinid võiksid olla vabas müügis, vaadates kas või Saksamaa kohtu viimast otsust, mis tuli viis-kuus päeva tagasi, kus leiti, et e-sigar ei ole ravim ega tubakaseadusega reguleeritav toode," rääkis Elgery Group juhatuse liige Oliver Lehtsaar.

 

"Need määrad, mis praegu välja hõigati, on sama hea e-sigareti tarbijale, kui null vedeliku tarbimine," lisas ta.

 

Tartu halduskohus lähtus otsuse tegemisel maailma terviseorganisatsiooni eeskirjadest, mis määratlevad rohkem kui 4 milligrammi nikotiini sisaldavad tooted ravimiteks, mille abil saab sõdida nikotiinisõltuvuse vastu.

 

Elgery Groupi sõnul on tänane ostus nende konkurendi suhtes natukene ootamatu, sest kui vaadata esimest kohtulahendit, siis kohus oli pigem ravimiameti seisukohtade vastu.

 

"Mina isiklikult arvan, et see on varimajanduse soosimine ja kasvatamine. Tänasel päeval ma ei ruttaks ette igasuguste loosungite andmisega, sest oleme esimeseks oktoobriks ette valmistamas sotsiaalministeeriumile ettekannet ehk soovitusi, kuidas asi võiks olla Eestis reguleeritud," rääkis Lehtsaar.

 

Ta ütles, et ettekandes soovitab ta e-sigaretti mitte kohelda kui tubakatoodet või ravimit, vaid välja tuleks töötada sellele tootele sobilikud eeskirjad. Lehtsaare arvates ei peaks olema e-sigaretid alaealistele kättesaadavad.

 

ERR video http://uudised.err.ee/external/iframepl ... &vid=59000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...