Valts 1 Postitatud Jaanuar 4, 2014 Kõigile, kes sub ohmivad või mõtlevad sellega tegelema hakata. Muidugi ka kõigile teistele Nii propüleen, kui ka glütseriin muutuvad suurel kuumutamisel mürgiseks propenaaliks. Kui tunnete aurutades kõrbenud rasva maitset, siis soovitaks lõpetada ja kas õhu juurdepääsu suurendada või vähendada vatte. PBusardo on ka maininud oma videotes, et on kõrbenud rasva maitset tundnud aga pole seletanud kust või miks see tuleb. Kui kellegil veel infot selle kohta siis jagage julgelt Kõigile turvalist ja mõnusat aurutamist Share this post Link to post Share on other sites
hazar 8 Postitatud Jaanuar 4, 2014 Mul enam nii täpselt meeles ei ole aga mingi aasta tagasi uurisin seda sama asja ja nii palju mäletan, et probleemsed ained hakkavad tekkima alles siis, kui PG/VG panna rõhu alla või eemaldada hapniku juurdepääs ja kuumutada. Tavakasutuses tekib neid ka väikestes kogustes ja inimese nina on neile ülimalt tundlik aga koguse koha pealt pole mureks põhjust. Share this post Link to post Share on other sites
Ahti Mänd 17 Postitatud Jaanuar 4, 2014 Nagu Hazar juba ütles, on probleem e-vedelike puhul rohkem teoreetiline... Akroleiin ehk propenaal (süstemaatiline nimetus 2-propenaal) on teravalõhnaline mürgine kergestisüttiv kantserogeenne värvuseta keemiline ühend, mis tekib näiteks sigareti põlemisel ja rasva kõrbemisel tekkivas suitsus. Lisaks on see kergesti lenduv vedelik, tugev lakrimaator (silmi ja nina ärritav, pisaratevoolu esilekutsuv aine). Keemiatööstuses on ta tähtis vahesaadus, kodus tekib rasva pannil kõrvetamisel. Rasvade koostises olev glütserooli molekuli jääk dehüdraatub akroleiiniks. Kuna akroleiin on väga mürgine, tuleks hoiduda rasva kõrvetamisest ning kõrbenud rasva tarvimatmisest. Ehk siis puust ja punaselt: kodus toiduvalmistamisel on oht kordades suurem. Share this post Link to post Share on other sites