Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Olle Nõmm

TCR - Temperature Coefficient of Resistance

Recommended Posts

Onu Phil seletab hästi ära mis see on ja miks seda vaja on

 

http://www.tasteyourjuice.com/wordpress/archives/10076

 

Põmst, TCR on vajalik, kuna praeguseks liigub juba ringi väga palju erinevaid metallisulameid, mida coilidesse topitakse. Temp control üksinda nii tark ei ole, et suudaks eristata mitme erineva titaaniumi, nikli või siis roostevaba terase vahel. Selle jaoks tulebki appi TCR, millega saab täpselt ära sättida, millist tüüpi metallisulamiga on tegemist. Näiteks, roostevaba terase kõige levinuim variant veibimaailmas on SS 316L, kuid on ka teisi variante nagu 302, 304, 316, 317L jne.

Mida TCR tähendab? TCR-i väärtus määrab modile arusaama, mismoodi temperatuuri kõikumisel coili takistus kõigub. Kui TCR-i väärtus ei ühti kasutatava metalliga, paneb temp control lihtsalt puusse, halvimal juhul nii tugevalt, et rikud lihtsalt oma coili ära.

 

 

 

Kogemusi TCR-i kasutamisel? Kuidas toimib? Plussid, miinused?

 

Ise veel selleni jõudnud pole, kuid lähiajal on plaanis sinna sukelduda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minu kogemused TCR-iga on positiivsed. Kui seda funktsiooni ei oleks, siis näiteks Cubise 1,0ohm SS316 coili korralikult tööle ei saakski. Tundub, et Joyetech ei kasuta siiski nendes coilides SS316 traati. 316 TCR peaks vist mälu järgi ca 98 olema, aga selle väärtusega tuleb ainul õrna pussu. Hetkel lasen Cubise 1,0 coili 134 peal ja toimib suurepäraselt. Samas Chtulhul on samuti 316 traadist coilid sisse keeratud ja toimib SS316 reziimis nagu muinasjutt :) Võta siis nüüd kinni mis kala see Cubise originaal coiliga on?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...