Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

AD 2017 - armas apteek, aita....

Recommended Posts

Täna Luksemburgis koos istunud Euroopa Liidu liikmesriikide tervishoiuministrid jõudsid seisukohale, et nikotiini sisaldavate e-sigarettide ja nende täitevedelike müük ravimitena apteekides hakkab toimuma alates 2017. aastast.

 

Läbirääkimisi juhtinud Iirimaa tervishoiuminister James Reilly sõnul on vaja rohkem uuringuid, et teha kindlaks kas e-sigaretid on tõepoolest ohutu alternatiiv tavasigarettidele.

 

Saksamaa riigisekretär tarbijakaitse alal Robert Kloos ütles, et kuigi ta toetab üldist laadi kokkulepet, mis sisaldas ka uusi piiranguid tavasigarettidele, ei ole ta enam kindel kas e-sigarettide regulatsioon ravimitena oli parim lähenemisviis. Ta lisas, et viimastel nädalatel on e-sigareti tootjad, müüjad ja tarbijad survestanud riikide valitsusi ning mitmed riigid on pehmendatud oma kriitilist joont e-sigareti osas.

 

Ministrite kokkuleppe põhjal loetakse vedelikud, mis sisaldavad vähemalt 2 milligrammi nikotiini milliliitri kohta, ravimiteks. See oleks umbes 90% nn e-vedelike praegusest müügimahust. ELi tervishoiuvolinik Tonio Borg´i sõnul aga võib nimetatud künnis läbirääkimiste käigus parlamendiga muuta.

 

ELi ministrid saavutasid veel kokkuleppe mentoolisigarettide keelustamises alates 2017.a ja senisest suuremate hoiatussiltide osas sigaretipakkidel.

 

Allikas: The Wall Street Journa

http://online.wsj.com/article/SB1000142 ... 49946.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...