Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Hans

Panasonic NCR18650PD ja Xtar 18650

Recommended Posts

Niisiis. Pean sõna ja kriban siia oma kogemused akudega.

xtar18650.jpg[/attachment]

Mõlemad akud näitavad täislaetuna SVD sees pingeks 4,2 volti. Kasutamise käigus lasin pingel langeda 3,4 voldini ning seejärel laadisin. (SVD lülitub niikuinii 3,3 V pealt välja.) Mõlemad akud käisid läbi mõlemast seadmest (nii STV kui iClear30).

Teaduslikult täpset analüüsi ja kindlaid vastupidavuse numbreid pole võimalik anda, sest muutujaid on liiga palju ja iga aurutaja harjumused on erinevad.

Auru vähenemist aku võimsuse langedes STV-ga ei täheldanud. iClear30 näitab madala pinge paremini välja - aur on lahjem ja nupu vajutamisest õige auru tekkeni läheb rohkem aega. See on ilmselt põhjustatud asjaolust, et iClearil on erinevalt STV-st kaks spiraali.

[attachment=2]panasonic18650pd.jpg[/attachment]

Lahjema vedelikuga (12 mg) aeg-ajalt ahelaurutamist harrastades pidasid mõlemad akud ühtemoodi umbes 24 tundi (sellest 9 tundi ööuni). Ühe akuga sai selle aja jooksul ära tirida kusagil 4-5 ml vedelikku.

Kangema vedelikuga (18 mg) pidas aku ca 48 tundi (sellest 18 tundi ööuni) ja vedelikku kulus umbes 3 kuni 4 ml.

Kujunes välja nii, et õhtul TV ette sättides läks SVD sisse täislaetud aku ja järgmine aku vahetus toimus järgmisel õhtul (kangema vedeliku puhul 48 tunni pärast).

 

Kasutatav võimsus mängib suurt rolli, mis on ka igati loogiline: STV 6W puhul peab aku kauem kui iClear30 8 või 9W puhul.

 

Võrdlesin neid ka ühe NCR18650A akuga, mis oli alles kusagil kuu aega tõsisemat kasutust näinud (varem istus taskulambi sees jõude) ning pean ütlema, et NCR18650PD on sellest veidi parema vastupidavusega.

 

Võrdlesin ülalmainituid ka kõige odavamate siniste UltraFire ja punaste TrustFire akudega aga tulemused ei kannata kommentaari. Lisaks ei sobi need tegelikult kõrge võimsustarbega seadmetes kasutamiseks - paar tükki neist läksid pärast mõneajast kasutamist ilmselt rikki, sest hakkasid täislaetuna keset aurutamist SVD ekraanile "888" näitu manama.

 

Puhtalt subjektiivselt tundub mulle, et Panasonic on veidi parema vastupidavusega kui Xtar. Suuremal koormusel ja nominaalpingest madalamal kukkub Xtar kiiremini ära (erinevus 1 kuni 2 h). Sellele vaatamata on tegemist heade akudega, mis ühele õigele e-popsarile igati sobivad. (esiga)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rahakoti peal testides (FT hinnad) osutub Pansonic 1,7 korda ökonoomsemaks :D

XTAR 18650 3.6V 3400mAh (2-Piece Pack) - US$ 26.72

Panasonic NCR18650B 3,7V 3400mAh (2-Piece Pack) - $15.68

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hans, tänud asjaliku ülevaate eest (Y).

 

Hea meel on näha, et ülevaateid hakkab enam ja enam eesti keeles tekkima.

 

Xtar 3400mAh ongi tegelikult Panasonic'u NCR18650B (3400mAh) aku. Konkreetne mudel oli varustatud PCB kaitsmega, kuid antud testis siis rolli ei mänginud. Tulenevalt paigaldatud PCB kaitsmest on Xtari akud ka kallimad.

 

Nii Hansu viimasest lausest, kui simp'i analoogsest teemast hakkab kooruma, et suuremate koormuste juures osutub suurema koormustaluvusega kuid väikema mahutavusega aku pisut vastupidavamaks (NCR18650PD 2900mAh vs NCR18650B 3400mAh).

 

...ja lisana e-kodanik'u väljatoodule: 18650PD 2-pack internetiavarustes 14.00$

 

(psühho)pole muidugi ilus endale antireklaami teha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kasutasin FT hindasid hinnasuhte näitamiseks, mitte antireklaamina, kuigi just hind on väga tihti määrav suurus ;)

(Y)

See antireklaami asi oli minu enda kapsaaeda mõeldud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...