Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

Liha, piima ja munade suur tarbimine võrdub suitsetamisega

Recommended Posts

USA Lõuna-Carolina ülikooli teadlaste sõnul on suures koguses loomsete valkude söömine sama ohtlik kui pidev suitsetamine. Uurijate sõnul on loomsed valgud eriti ohtlikud keskeas, võides kaasa tuua vähihaiguse ja varajase surma, edastab sky.news.com.

 

Uuring näitas, et 50 – 65-aastastel, kes sõid suures koguses loomseid valke, oli 74 protsendi võrra suurem tõenäosus surra. Neil, kes selles vanuses tarbisid palju loomseid valke, oli neli korda suurem tõenäosus haigestuda vähki kui neil, kelle menüüs on minimaalselt neid valke.

 

«Loomsete valkude suur tarbimine võrdub suitsetamisega,» teatasid uurijad.

 

Teadlased uurisid 20 aasta jooksul 6318 inimest, kelle vanus algas 50. eluaastast.

 

«Keskealised peaksid märgatavalt vähem loomseid valke tarbima, kui nad tegelikult tarbivad. Keskeas tuleks suures osas neist valkudest loobuda,» selgitati.

 

Uurijad selgitasid, et valgud kontrollivad kasvuhormooni IGF-I, millel on seos vähiga.

 

«Kõikidel inimestel on mingil eluhetkel nende organismis vähirakke või vähieelseid rakke. Küsimus on selles, kas need arenevad vähiks või mitte. Uuring näitas, et vähi teket võivad mõjutada valgud,» selgitas uurija Valter Longo.

 

Teadlane Eileen Crimmins lisas, et IGF-I tase langeb märgatavalt pärast 65. eluaastat ning selle tõttu tuleks oma menüüs kahandada loomsete valkude osakaalu.

 

Teadlaste sõnul peaksid keskealised loomsete valkude asemel tarbima taimseid valke, mida leidub näiteks ubades. Loomseid valke sisaldavad liha, piim ja munad.

 

Allikas: http://elu24.postimees.ee/2717842/suure ... itsetamine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eks igaüks usub seda, mis tema maailmavaatega passib. Kõik vaated on neid toetavate jaoks õiged. Tarbin võimalikult vähe loomset valku (vahest kala ja natuke muna) juba paar aastat ja seda mitte tänu erinevatele uurimustele. Pigem tunnen, et nii sobib mulle. Piinav psoriaas on pea kadunud. Igaüks otsustab ikka ise.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...