Jump to content
E-sigareti foorum

keegiM

Tavakasutaja
  • Postitusi

    356
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%

Posts posted by keegiM


  1. Viimasest artiklist:
    >>> Kui rääkida isevalmistatud (DIY) e-sigarettidest ehk seadmetest, siis see hakkab see Saapar sõnul juba meenutama hobi, nagu mudelautode kokkupanemine. Müüakse traate, vatte, valmis aurustuselemente, akusid ja kõike muud. «Sõltuvalt kokkupanija näpuosavusest ja füüsikateadmistest on siin juba erinevaid ohte hulgim, alustades vedeliku «ülekärsatamisest» ja lõpetades näos plahvatava seadmega,» nentis naine. Isevalmistatud seadmete juures on ohtlik veel see, et need pannakse tihti kokku internetist leitud juhendite või videote põhjal. «Kõik juhendi tegijad ei pruugi ka ise asja tunda või võivad olla suisa pahatahtlikud,» arvas Saapar. <<<

     

    Kas TAI hakkab ka interneti kättesaadavust reguleerima, sest nagu mina aru saan, siis sealt võib leida isegi pahatahtlike plahvatavate seadmete ehitamise õpetusi?   (relv) 

     


  2. Eks see üks tühi vaidlemine ole ja varem, kui teema kohtute erinevates astmetes läbi ei ole näritud, ei olegi siin midagi mingite ennastteostavate ametnikega vehelda.

    Tänapäeval ongi kombeks, et igasugused "vähemused" oma õigused saavutavad erinevate tasemete kohtute kaudu. Veipijad ju samuti hetkel veel "vähemusteks" klassifitseeruvad, kelle inimõigusi piiratakse, et isegi limonaadi ei saa hiina veibipoest tellida.
    Selge on see, et toidumaitsestaja ei ole veipimisega rohkem seotud, kui puhas vesi, mida samuti e-vedelikest leida võib ja mõnel juhul veel rohkemgi, kui kontsentreeritud maitsestajaid.

    Iseasi, kas seda, millega täna tarbijaid EMTA ametnike poolt ahistatakse ka hiljem vaitsuse poolt korvatakse?

    Kas keegi üldse vastutab kunagi nende otseste ja kaudsete kahjude eest, mida täna "jõudu" kasutades riigi reaametnike poolt tekitatakse? 
    ...

    Sooviksin targematelt teada, et kas kusagil seadustes on selge sõnaga kirjas, et välismaisest veibipoest ei tohi enam absoluutselt mitte midagi tellida???

    ... näiteks pisikest ristpea kruvikeerajat või "I love NY" kirjaga rinnamärki või joogitopsi? Või t-särki, millel on Bob Marley pilt või nimi?

    Kas on keelatud tellida ka välismaistest e-poodidest, kelle kümnete tuhandete muude artiklite kõrval on sortimendis ka mingi e-sigarettide sortiment? 
    Kuidas seletakse EMTA poolt, et näiteks Capella maitsestajad ongi mõeldud toiduainetetööstusele ja näiteks mina tarbingi neid üsna sageli joogivee maitsestamiseks (lisades paar tilka klaasile mullita või mulliga veele annab väga mõnusa maitsestatud janukustutaja).


  3. See roheline mingu kallistagu oma puid edasi

     

    Ei ole ju midagi imestada, sest rohelistele on alati meeldinud naturaalsed loodustooted ning teatavasti naturaalne tubakas ja kanep kuuluvad ju taimede hulka ning kui neid piisavalt palju tarbida tekivadki imelised maaimaglobaalpoliitilised üldistav-loogiised mõtted.   :roll:


  4. Näiteks Inawera ei pakugi enam e-sigarettide baase ja neil on sortimendis Pharmaceutical Glycerine 99.5% ja Propylene glycol 1.2 99.5% 

                         

    http://www.inawerawinkel.com/Pharmaceutical-Glycerine-99-5/474/

    http://www.inawerawinkel.com/Glycol-1-2-Propylene-100-ml/18/ 

     

    Huvitav, millistest kaubanduskettidest neid peatselt müügis võib loota?

    Nikotiin mind ennast ei huvita juba mõnda aega ja nende vedelikega saaksin hakkama ilusasti.   :)


  5. WTF???
    Teen ettepaneku rääkimine täielikult keelustada või vähemalt ülikõrgete aktsiisismääradega maksustada, sest igas keeles leidub ebatsensuurseid ja veegi suunatuma tähendusega sõnu, mis tekitavad sõltuvuse muutudes sidesõnadeks ja suunavad iga vanusegrupi inimesi ebatsensuursetele tegudele !!!     (ullike)


  6. Oled ikka tõelise kontsentraadi endale kokku seganud.

    Vähemalt vanasti lisati e-Cig'i maitsestajat 8...12 TILKA 10 ml baasi kohta ja seega keskmiselt 100 tilka (sõltuvalt maitsest, sest neil erinevad tehase soovituslikud normid) 100 ml kohta. Sina  aga oled lisanud kordades rohkem    (relv)

    Lahjenda nüüd oma segatud mahla 2 korda ja seejärel veel kuni 2 korda ja vaata, kas siis maitseb paremini ehk torma esimesel võimalusel poodi ja osta veel 3 pudelit sama baasi lisaks ning saad 400 ml maitsestatud mahla, mida jätkub pikemaks ajaks   (facep)

     


  7. Plakat on ju täitsa OK, millest see kisa.

    keegiM, sa kirjutad palju aga mida sa õieti tahad või mis sulle selle plakati juures ei meeldi? Tähemärke on palju aga sisu ei ole.

     

    Nunuh 


  8. Plakat peab olema lühike ja lööv. Kui teha see A1 formaadis mis on peenikest teksti täis, siis kohe kindlasti ei täidaks see enam oma funktsiooni :D

     

    Justnimelt 

    Ainult AIO, mille kõrval UK Cancer Research'i logo, kutsuks palju kindlama reaktsiooni esile, kui populistlik segadus.


  9. Mina ju kritiseerisin selle eestikeelset tõlgendust.

    Kas mind tembeldati nüüd rumalukeseks?
    Kui analoogsed väited kirjutab TAI, siis kuidas keskmine eestlane, kes veel ei veibi ning ei tea sellest UK Cancer Research'ist muffigi, peaks teemasse suhtuma?
    TAI ajab oma selekteeritud jura edasi ja Oz'i ei koti, mida piiri taga tehakse.


  10. Tänan old'i pika selgituse eest, kuid ma mainisin ju selgelt, et minule ei ole vaja vastata ega midagi minu ees õigustada.
    Vabandan, et üldse oma arvamust avaldasin, mida tajutakse anonüümse kriitika ja mittemidagitegemisena.  

    Kui eesmärgiks ongi vaid diskussioon, uste avamine, avalik tähelepanu ning "rumalatega" laua taha istumine, siis ei ole vaja olla hiromant, et juba ette aimata, mida tulevik toob.
    Neid teemasid on hulgim, kus kümned ja sajad ja tuhanded on avalikult valitsust ning seadusi kritiseerinud, pikette korraldanud või ennast avalikult protestiks põlema pannud, kuid sellel tegevusel ei ole tulemust, kui puudub "iva", mis oleks selgelt ning üheselt mõistetav ja millele ei suudaks isegi lollid vastu vaielda. 

     

    Mitte miskit ei saa muutuma enne, kui selgelt ei väideta, et valitsus valetab ja TAI vassib ning jagab valesid väiteid.
    Kasvõi sedasama plakatit esile tuues saab TAI avalikult väidelda veipijaid koondava MTÜ mittekompetentsuse üle ja näpuga viibutada, et ESMJKL MTÜ eesmärk ei ole üldsegi võidelda rahva tervise eest, vaid tegelikult soovitakse müüa hoopis rohkem AIO'sid.

    Jätke siis esialgne plakat üldse korrigeerimata ja saate hiljem käsi laiutades vähemalt väita, et tegemist oli tõlkest tulenevate ebakorrektsustega.

     

    Edu ja jaksu selles väitlemises.
     


  11. Plakatid ja flaierid on toredad asjad tähelepanu võitmiseks, kuid nad toimivad vaid siis, kui neis ei esine põhimõttelisi vigu millest vastaspool ei saaks kinni haarata.

    Mina ei kuulu küll "vastaspoolde" kuid natuke ikka näriks tähti, mis minule esmalt silma jääb ja kui oma suitsumeestest sõpradele seda näitaksin, siis igal juhul otsib ka nende alateadvus eneseõigustusi, kuidas mingi komaveaga teema naljaks pöörata ja ära nullida.

    Kõik e-sigaretid EI sisalda nikotiini, seega e-sigaretid VÕIVAD sisaldada nikotiini, kuid ei sisalda KANTSEROGEENE.
    Võõrsõnade kasutamine oleks nagu pisut erudeeritum ja tundub lihtsalt huvitav ja ehk tekitab huvi nende tähenduse välja uurimiseks, kuid tubakasuits on juba ise piisavalt tülgastav ja mõtte sisusse võidakse mitte süvenedagi ning lõpptulemusena võib mõni möödajooksev lammas selle "apellatsoonivihje" kiirelt konsumeerida ilma, et sellest mingit tulu oleks.

     

    "Tõendite puudumine" ei välista nende olemasolu võimalikkust, millele pidevalt viitab ka hr. Oz.

     

    Hetke parandatud versioonis märkan, et "jukude" rivi kohal võiks ju olla "tubaka tarbimine on suurim vähijuhtiumite põhjus ...(kusiganes)"  ja tunduks lugejale loogiline ilma teaduslikult süvenemata.
    Miks just tubaka TARBIMINE? ... sest mul on palju tuttavaid, kes on suitsetamise asendanud huuletubakaga ja paljud naudivad vesipiipu. Rootsi laevalt saab huuletubaka torni hankida igaüks, kes seda soovib ja ei ole mõtet teemat arendada, et Eestis ei tohi seda müüa, aga see selleks.

    Olles ka natuke meditsiiniga kokku puutunud, siis no palun selgitage mulle rumalale, kuidas saab e-sigaretiga vähist võitu? Kas võitleme mingi statistikaga vä? No siis kirjutagegi selgelt, et riigi statistilised näitajad tubakatoodete tarbimisest tingitud vähijuhtumite arv väheneb, kui kasutate e-sigaretti  B) 
    Iseenesest see saaks olema mingi absurd, mille mõte ei jõukas kellelegi kohale.
    See aga, et kui sul juba on mis iganes põhjustel arenenud vähk, siis e-sigaret ega veipijad ei saa aga kohe kuidagi vaid veipides vähist võitu.

    AIO teemal küsin, kas on mõtekas härga ärritada teda munadest sügades?
    Kui plakati eesmärgiks ei ole mingi toote marketing, siis ei ole ju mõtet konkreetset toodet ka pildile panna. Pigem tekitaks ilma dildota plakat asjast mitteteadlikel rohkemat huvi teema vastu.  :rolleyes: 
    Kuniks AIO pilt on plakatil, on juba loogiliselt ette aimatav TAI järgmine vastulause ja sõnavõtt mis neile sobiva sõnastuse peameediasse laseb.

     

    Ise arvan, et sellised väljamaa tõlkeplakatid võiks enne avalikustamist lasta läbi asjassepuutuva avatud mõtlemisega teemakohaseid nüansse tundva kolleegiumi kiire ajurünnaku ja leida parim loogilisem ning poliitiliselt igati korrektne väljund, mis ka oma ülesannet reaalselt täidaks.
    Mina võin siin oma mõtteid pritsida küll, kuid kas sellest ka tolku on, on iseasi.
    Minu ees ei ole vaja ka kellelegi end õigustada ja ma ei solvu, kui mind p...se saadetakse, sest targutan seal, kus minu arvamust ei ole küsitud ja minu mõtted pigem häirivad, kui oodatud on, aga siiski - härrased tulge mõistusele ja mõelge kainelt ning korrektselt, et mõtlemine ja üritamine ka mingigi tulemuse saavutada võiks.  :)


  12. Päris huvitav kokkuvõte.
    ,,, kui varem räägiti, et tubakas ja sellest valmistatud toodete tarbimine tekitab vähki ja põhjustab surma, siis nüüd on jõutud juba sellisele järeldusele, et tubakas ise on kõiges süüdi   :!:

     

    Mis mõistusega autorid selliseid populistlikke plakateid kokku klopsivad?

    Imestan, et sama plakati alla ei ole veel vihjatud, et "Vähist vabanemiseks ostke e-sigaret Joyetech eGo AIO"

     

    Kui kõike infot ja uuringuid samal viisil plakatitel väljendada võiks ju kokkuvõtlikult otse öelda, et KUI ELAD; SIIS SURED    (relv)


  13. Kahjuks ei näe, mida nad siin kirjutavad, kuid juba esiridadest kumas, et mehel on endal kurvad kogemused tubakatoodete tarvitamisest loobumise üritamistega ja vähemalt seda peaks ta mõistma, et alternatiivsed meetodid alati ei toimi ning vähemalt teoreetiliselt võiks e-sigaret olla üks tõhusamaid.(... kuid miks peakski elu lihtne olema?)

    http://epl.delfi.ee/news/lp/jevgeni-ossinovski-kas-mind-kutsutakse-gorbaks-las-kutsuvad?id=77174080 


  14. Jama on veel selles, et märtsis tuleb ka selle teemaline uuring välja.

    Tartus ei kohta alaeaslisi veipijaid aga kui Tallinnas olen käinud siis hakkab küll silma... ma kardan, et see saab meie kirstunaelaks.

    Tegelikult on see näitajaks, et alaealiste seas on oluliselt vähenenud tubakatoodete, vesipiipude ja kanepi tarbimine ning kindlasti ka "kotinuusutamine".

    Miskipärast arvan, et kui uuring näitab e-toodete tõusu, siis samas näitab kõigi muude pahede vähenemist.

     

    Samuti sõltub küsitluse tulemus sellest, kuidas küsida.

    Kui küsitluse eesmärgiks on saada vaid linnuke lahtrisse "olen proovinud" ning kedagi ei huvita, mis on igapäevane reaalsus, mis on mille hüppelaud ja mis kogustest/kangustest üldse räägitakse, siis võib see tõesti näida, et alaealised on aina pahelisemaks muutunud.

    Loogiline oleks, et tulemus näitab, et peale sigareti proovimist ja esimest vahelejäämist, on paljud alaealised hankinud e-sigareti, sest sellest ei jää lõhna.

     

    Muidugi omaette teema on see, miks näiteks paljud aasia riigid on üleüldse e-sigaretid täielikult keelustanud.

    (... selleks, et eales ei suudetaks kõiki veipijaid kontrolida, mis vedelik või "kuivaine" e-seadmetes tegelikult on)

     

    Tõenäoliselt puudub ülalmainitud küsitluses küsimus, kui palju on alaealised proovinud nikotiini sisaldavaid võõrutusplaastreid ja tablette, mis oli juba mitmeid aastaid tagasi suur probleem põhjanaabritel, sest mõned lapsed istusid isegi koolitundides pidevas nikotiiniuimas.


  15. Kas "kangemate tubakatoodete" kõrgeim tase on kriminaalsed narkoained?
    Ma kohe üldse ei saa aru, millisel moel on e-sigaret tubakatoodete nimekirjas?
    Kas rummikook on siis alkohoolne jook? Või moonikook veel hullem teema?
    ... kas samasuguse aktsiisimääraga maksustatakse ka nikotiini sisldavad nätsud, plaastrid ja tabletid?


  16. Tervitus!

    Mõtlesin, et panen ka mõned read siia kirja.

    Olin 14 aastat suitsetaja (kusjuures vahepeal loobusin suitsust plaastrite/nätsude abil 8 kuuks ja jälle libastusin). Seejärel 2,5 aastat veipija ning täna on mul e-suitsuvaba esimene aastapäev. Aasta tagasi loobusin e-sigaretist kolme põhjuse koosmõjul:

    a) olin juba x aeg kasutanud 0mg vedelikku, vajadus nikotiinilaksu järele puudus

    B) sel hetkel oli mul kerge terviserike ning e-sigaret võimendas haiguse sümptomeid, mistõttu oli teda ebameeldiv kasutada

    c) mul oli räme pohmakas, rohkem pole sõnu vaja

    Igatahes kõiki neid asjaolusid arvesse võttes, käis peas klõps läbi- krt milleks mul seda enam vaja on? Ja nii jäigi, põdesin tuumapohmaka ära ning e-sigareti juurde enam ei naasenud.

    Kusjuures tuleb mainida, et võõrutusnähud olid siiski kergelt tulema ning paar nädalat ikka nihelesin päris korralikult. See tegevusvajadus, "kõrs suus tunne", on ikka nii räige. Niivõrd julmalt aastate jooksul sisse juurdunud harjumus, et isegi mitu kuud hiljem tekkis eikusagilt tunne, et krt praegu tahaks "pläru", võtaks sahtlist ja tõmbaks paar mahvi. Nagu WTF?!

    Igatahes täna on "puhta aasta" sünnipäev. Juhhei kallid kaasamõtlejad! Lausa valus mõelda, mis debiilne jõud sundis mind 14 aastat olema kõndiv tõrvapott. Täiesti mõtetu tegevus, enda hävitamine!

     

    Never say never but fuck this shit - never ever! 

     

    PS! Erilised tänud kasutaja Spezz'ile, kes mind vajaliku kraamiga varustas    :idea:

    PPS! Valitsuse e-poodide keelustamise mõte on lausa kriminaalne ma ütlen!

     

    Siit siis lihtne loogika, mis konkreetse tõestuse kaudu tõepoolest toimib ning mis võimaldaks ka suurkorporatsioonidel kasumit teenida ja riigil oma osa maksude näol saada.

    1) Tubakatoodete müüki ei saa piirata, et tarbijail nikotiinisõltuvus tekitada ja et oleks üleüldse millestki läbi pingutuste ja kannatuste loobuda.

    2) Kõiki kodanikke (ja ka maalesaabuvaid turiste) vaktsineerida kohustuslikult kõigi võimalike vaktsiinidega, mille kõrvalnähud soodustaksid aina rohkemaid terviserikkeid.

    3) E-sigaretid kõigile kättesaadavaks, sest see on tõhus võimalus tubakatoodete tarbimisest loobumiseks.

    4) Alkohol aktsiisi- ja limiidivabaks, sest just raske pohmell on see, mis paneb inimesed lõplikult aru saama tervistkahjustavate harjumuste mõttetuses.

     

    :idea:

×
×
  • Create New...