Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
mats

Aku vilgutab 20X tuld, ei toimi?

Recommended Posts

Tere

 

viimase paari nädalaga on juhtunud täpselt sama asi 4 akuga. Kaks neid olid uued (laadmist/kasutamist 2-3 korda) ja samast ostust. Üks ca 10 laadimist/kasutust. Üks ca 15 laadimist/kasutust.

 

Panin aku laadima. Laadija indikaator muutus punaseks.

Laadimise lõppedes võtsin aku ja kinnitasin atomaiseri külge. Nuppu all hoides vilgutas 3X tulukest ja atomaiserit ei kuumutanud.

Võtsin aku küljest ära, nuppu all hoides jääb aku tuluke põlema, nagu kõik oleks korras.

Kinnitan aku laadija külge: vilgutab 3X tulukest aeglaselt ning seejärel mõne sekundi pärast 20X tulukest kiiresti. Laadija indikaator jääb seejuures roheliseks.

 

Akud on tellitud Hiinast, kuid eri kohtadest. Siiani pole taolist probleemi Hiina akudega olnud.

 

Milles võib asi olla?

Kas akud tuleb minema visata?

Esimesed laadimised toimisid ja kahel akul isegi 10-15 laadimist.

Olen välja vahetanud nii adapteri kui USB-laadija poole - ikka ei lae ja vilgutab 3X + 20X tulesid.

Olen katsetanud kokku kuue atomaiseriga (3 eri tüüpi - H2, T3S ja CE5) - käituvad sama moodi - vilgutavad 3X tulukest kui atomaiseriga ühendatud on.

 

Tänud :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui said nende akudega mingi kasutusjuhendi kaasa või suudad selle netiavarustest leida/müüja käest saada, siis esimese asjana vaata mida see tulukeste vilgutamine tähendab. Vaevalt siin keegi nende Hiina akude tulukeste tähendust dešifreerida oskab ;)

 

Aga laadija kohta niipalju, et neid on kindlasti erinevaid, aga kui veel ise ego pulkasid kasutasin, siis täis oli aku kui laadija tuluke ära kustub st laadimisel oli laadija tuli punane=>roheline=>kustunud. Ehk siis jäta pikemaks ajaks laadija külge ja vaata kas midagi muutub, võimalik et akud on lihtlabaselt tühjad kui sinu laadijaga samamoodi on, et laadimise lõppu näitab tule kustumine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kolm vilgutust tähendas vist lühist. Ilmselt on akudel endal sees midagi segamini, kui erinevaid aurustajaid proovinud oled.

Kui 20x vilgutab, on tühi. Võimalik, et asi laadijas ka jah..

Kui pulgad meeldivad, võta Aspire CF aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänan väga!

Napoleonile: mul on miskipärast arvamus, et akud said esimese korraga täis laetud ja seepärast vilguvadki 20X, et sellest märku anda. Lisaks ei sütti enam laadija punane indikaator, vaid jääb roheliseks kui uuesti laadima panna.

Napoleonile ja Maitsvale Aurule: mul on nüüd kasutusel uus adapter ja uus laadija otsik ja ikka teeb laadimisel sama.

 

Kas ehk eelmine laadija võis akusid kahjustada?

 

Ilmselt peitub küsimus selles, et kui aku ei ole atomaiseri taga, siis nuppu all olles led-tuluke põleb korralikult. Kui aga aku atomaiseri külge kinnitada (kasvõi poolenisti), siis vilgutab 3X tulukest ja ei toimi.

 

Coli takistuses ei saa asi olla, sest atomaiserid, millega proovisin, olid erineva takistusega.

 

Aga tänud veel kord, ilmselt tuleb minema visata. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No selle võid ju ära proovida, kas laadija tuli kustub ära kui pikemaks ajaks aku laadija külge jätad. Kordan veelkord, et need laadijad mis minul omal ajal olid, olid kõik sellised, et aku oli täis siis kui tuli ära kustub mitte siis kui roheliseks läheb.

Pingete ja takistuse mõõtmine ei tee muidugi samuti paha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

proovisin vana ego räbalaga.delta19.1,6 oomi töötab.Delta2,0,6 oomi,korra vilgatab.Keerad klero ära,vilgutab kolm korda.Oleks nagu lühis tõesti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei ole erilti nende pulkadega kursis, aga võib olla on akude plussklemmid kasutamise käigus liiga sisse vajunud ja laadija tuli on roheline ka siis kui ühendust ei saa. Samas aga clearo otsa keerates lükkab tühi aku ennast ülekoormuse kaitseks välja nagu oleks lühis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olete tublid, et leiate aega teiste probleemidele lahendusi otsida. Tänud!

 

Spezz, pinge ja takistuse mõõtmine on hea idee. Aga kus seda teha saab? Kas keegi pakub teenust? Võin täitsa teenuse eest maksta.

 

Napoleon, viimase aja laadijad on sellised, kus punane tuluke vahetub rohelise vastu kui aku täis on (vähemalt need, mis mul on olnud).

 

Maitsev Aur, kaldun arvama, et Sul on õigus. Lühise puhul tekib muidugi küsimus: kuidas said neli akut lühisesse minna? Ja miks üks ei läinud (oletades, et laadija põhjustas lühise)? Ja kui ma õieti mäletan, siis nad ei läinud lühisesse päris ühel ajal, vaid vahepeal olid mõned laadimised, mis toimisid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seda on kaugjuhtimise teel keeruline öelda. Kui sa saad akud ritta panna ja nendest ülemistest otstest pildi teha, siis vbla näeb seal midagi. Aga pinget ja lühist/mittelühist mõõdetakse multimeetriga.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proovi hambaorgi, tiku vms. asjaga mis metallist ei ole plussklemmi pisut liigutada ja üles poole tõmmata, kui veab siis saab ehk korda. Probleemi võis põhjustada see, et keerasid clearo või laadija liiga suure jõuga külge. Aga need on suht kohvipaksu pealt oletused, pildid aku ülemisest otsast ei teeks tõesti paha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tänan, seda plusskelmmi ülepoole sakutamist olen proovinud. Seda on ka varem vaja läinud.

Püüan homme valges teha pildid.

Endiselt jääb jõusse: kel on võimalik akude / atode pinge ja takistus ära mõõta, siis kompenseeriks kuluva aja hea meelega.

(saaks ise ka targemaks, hetkel pole mul aimugi, sest Hiinast tellitud).

 

PS vastuseid on tulnud nii palju, et selle aja jooksul kui ma omapoolset viimast vastust kirjutasin, jõuti juba uued postitused lisada :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma asun Mustamäel ja saan pilgu peale visata. Nädalavahetuse plaanid hetkel lahtised aga esmaspäeval peale 18:00 olen kindlasti saadaval. Raha nõuandmise/pealevaatamise/kontrollimise eest ei taha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hästi, Spezz. Kui sobib, siis helistan Sulle ja täpsustan aja suhtes?

Tasuta ma ei taha. Kõigi aeg on väärtuslik vara.

Vaatme, kuidas saan Sulle kasulik olla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...