Ajutiselt peab iga sisseloginud kasutaja valima oma foorumi keeleseaded käsitsi. Seda saab teha kas päises või jaluses oleva nupu kaudu. Link juhendile.
 

Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Jaan112

Ise tehtud e-vedelik.

Recommended Posts

Kas keegi on proovinud super concentrated maitsestajaid ja mis te sellest arvate? Nagu aru saan, siis nende vahe tavalise maitsestajaga on see, et nad on alkoholi baasil ja väga konsentreeritud. Ega juhuslikult Eestis seda keegi ei paku?

 

Kasutan juba pikemalt neid https://e-plyny.pl/Extreme-Flavors

 

Väga puhtad maitsed ning hinna/kvaliteedi suhe ka hea. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkoholi kohta ei oska kommenteerida. Aga kõik maitsed tehases peaks valmima 10-XXX korda kangematena kui need tarbijani jõuavad. 
Tarbijateni jõuavad seega juba PG või mis iganes asjaga lahjendatud maitsestajad. Kui ma valesti pole aru saanud tehakse seda nii hinna kui ohutuse huvides.

Seega kontsentreeritud maitsestajad on pigem vähem lahjendatud maitsestajad :)

Alkohol probleem ei ole ... pea asi, et ÕLI põhised poleks. Õli põhiseid maitsestajaid kindlasti e-vedelikes kasutada ei tohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alkohol ei ole üldse määrav. Lihtsalt mõned maitsestajad on lahjemad, st. nõuavad rohkem valmismahla sisse panustamist  (nt. Capella ) ja mõned on kangemad, st. vähem läheb mahla sisse  (näiteks Flavour Art, Atmos)

Üldiselt minu arusaamise koha pealt on enamus tootjate soovituslikud % -d üle võimendatud, ehk võibolla rehkendatud neile segajatele kes max Vg mahla teevad. Niipea kui VG % hakkab allapoole tulema kipuvad need soovitused andma tulemuseks väga kange mahla (maitse poolest).

Iga mees peaks leidma katse eksituse meetodil endale sobiva, seepärast oleks ikka mõistlik alustada väiksemate kogustega, a la 10-20 ml  korraga.

Kõik need on väga individuaalsed , sõltuvad setup-st ( mis oomid, coili tüübid, milline õhuvool MTL vs DTL, PG/VG suhe)

Sestap ei tohiks neid soovitusi mida netist leiad väga tõsiselt võtta. 

Laboratoorne töö viib sihile !  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niinimetatud maitsestaja on tegelikult keemiliste ainete ühend, mis tehakse kandvaks meie maitsemeelte jaoks lahustitega. Need keemilised ühendid on umbes 100x kangemad nendest ühenditest, mis te leiate FA pudelikestest või kelle iganes toodangust. See on puhas keemia. Räigemast räigem tavaline keemiline tulem. Kui mõni tootja räägib teile mingit jura looduslikest maitsetest, siis ta valetab. Kõigis maitsetes mida me veibime, on 99,999999999999% tavaline keemia, mis on kokku pandud erinevate kemikaalide reaktsioonide tulemusel, ning kus ei ole loodusega pistmist midagi muud, kui see, et algained on sealt tulnud. Nii on ka terve universum tegelikult looduslik :).

 

 Lahustiks võivad olla paljud erinevad ained, näiteks VG, PG või kurat teab mis ained veel, mis aga ei ole inimesele eriti tervislikud. VG lahustab hästi aga ainus häda on see, et VG ei suuda hoida enamus nendest kemikaalidest oma koha peal segus ja pooled kemikaalid settivad pudeli põhja. Selleks kasutatakse VG asemel PG'd, mis suudab hoida neid kemikaale enda sees stabiilsena. Jah ma tean, et te hakkate kohe karjuma, et on ju täitsa VG põhised maitsed jne. Ei ole. Lihtsalt teile on jäetud midagi rääkimata, mida, ma ei tea, ma ei ole keemik. Aga VG kõiki komponente ei seo. Alkoholi aga kasutatakse keemiliselt stabiilsete mehude vedeldamise jaoks, sama moodi nagu vett. Lahusti ja vedeldi (jällegi terminid kus ma kodus pole) aga on täiesti erinevad asjad. Ma olen proovinud alkot kasutada VG puhul, toimib paremini kui vesi. Alko ja vee vahe on tema aurustumise kraad. Alkot ei ole vaja nii kuumaks ajada kui vett, et ta vati seest jee paneks. Samas on alkol omad miinused. See hakkab kurgule ja kindlasti on seal ka muid asju veibi puhul ning kindlasti mõjutab see ka maitset või lõhna selles kemikaalide virrvarris. Tänu sellele muudab alko veipimise mõnu karmimaks/lahjemaks/tugevamaks/meeldivamaks/ebameeldivamaks. Mõne mahla puhul on see hea, mõnel juhul häiriv. Tootja jaoks on alko nii ehk naa kahjulik, vesi on ju pea tasuta käes :).  Samas jälle, need teemad on nii deep keemia, et ma võin siin targutada aga tegelikult ma ei tea, ja tegelikult kui te kommima hakkate oma google tarkusega, siis tegelikult ka teie ei tea, juhul muidugi kui te keemikud ei ole ja parasjagu veibi jaoks segusid kokku ei loo :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 VG lahustab hästi aga ainus häda on see, et VG ei suuda hoida enamus nendest kemikaalidest oma koha peal segus ja pooled kemikaalid settivad pudeli põhja. 

Täpsustaks, et VG jääb ikka alla ja maitsestaja settib PEALE ;) 

Muidu jutt täitsa õige (Y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

Sign in to follow this  

×