Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
e-kodanik

Hispaanlane sai e-sigareti liigsuitsetamisest kopsupõletiku

Recommended Posts

Hispaanias paljastus juhtum, milles liigselt e-sigaretti suitsetanud mees sai kopsupõletiku.

 

Loode-Hispaanias A Coruñas pöördus 50-aastane mees arsti poole, kuna tundis end halvasti, edastab The Local.

 

«Talle pandi diagnoosiks lipiidne kopsupõletik, mille põhjustas e-sigareti liigkasutamine,» teatas A Coruña ülikooli haigla.

 

Lipiidset kopsupõletikku tekitavad kopsu sattunud õlipiisad.

 

Arstide sõnul põhjustas haiguse e-sigareti vahetatavas osas leiduv taimne ekstrakt.

 

«Tegemist on juba teise teadaoleva juhtumiga, mil e-sigaretist on tekkinud kopsuprobleemid,» selgitasid Hispaania arstid.

 

USA arst avaldas 2012. aasta aprillis meditsiiniväljaandes Chest artikli, mille kohaselt 42-aastane naine sai e-sigareti suitsetamisest kopsupõletiku.

 

e-sigareti tootjate sõnul on need elektroonilised seadmed tervisele märgatavalt ohutumad, kui tubakas ning samas aitavad need ka suitsetamisest lõplikult loobuda.

 

Hispaania elektronsigarettide tootjate assotsiatsiooni esindaja Alejandro Rodriguez sõnas, et seni ei ole kindlaid tõendeid e-sigarettidest põhjustatud haiguste kohta.

 

«Kui palju inimesi sureb iga päev suitsetamise tagajärjel? Kui 15 aasta jooksul, mil e-sigarette on kasutatud ning vaid kaks inimest on saanud selle tagajärjel kopsupõletiku, siis võime külla võtta vastutuse selle eest,» lisas Rodriguez.

 

Viimase nelja aastaga on Euroopas hakanud e-sigarette kasutama umbes seitse miljonit inimest. Hispaanias on e-sigarettide kasutajaid 600 000 – 800 000.

 

Elektrooniline sigaret ehk e-sigaret on elektrooniline seade, mis koosneb akust, täidispadrunist ja atomiseerijast, milles toimub täidises oleva vedeliku muutmine veeauruks, mida kasutaja sisse hingab. Täidispadrunis on aromatiseeritud vedelik, milles võib sisalduda nikotiini või mitte. Vahetatavad täidised on erineva kanguse ja nikotiinisisaldusega.

 

Allikas: http://elu24.postimees.ee/2730152/hispa ... supoletiku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mind tegelikult häirib sõna ,,veeaur,, :-)

 

Sent from my GT-P3100 using Forum Fiend v1.1.7.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No 2-3 juhu põhjal on kuidagi kahtlane väita, et see aurutamisest tuli... ei saa muiudugi ka mitte väita. Aga selliste tõmbjate arvu peale selline number näitab, et seal peavad tõenäliselt muud tugevad lisa faktorid veel olema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tundub järjekordne pastakast väljaimetud lugu olevat... 8 miljonit e-sigareti tossajat ja 2 kopsupõletiku juhtumit. Igal juhul pole see tõsiseltvõetav, kuna igasuguseid õlisid kasutatakse olmes igal pool maailmas massiliselt... Taimne ekstrakt... nojah, toiduõlisid kallatakse ju lausa salatitele peale, rääkimata õlis konserveeritud toiduainetest ja kellel meist pole kunagi midagi söömisel hingekurku sattunud...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...