Jump to content
E-sigareti foorum

Arthem

Tavakasutaja
  • Postitusi

    49
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    0%

About Arthem

  • Kasutaja rank
    Uus kasutaja

Viimased profiili külastajad

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Arthem

    Üks artikkel

    Artikli järgi peaks põhimõtteliselt kaugmüügikeeld kaduma, sest e-sigaret pole eelnõu järgi enam alternatiivne tubakatoode. Antud ERR artikkel on paksult kirjavigasid täis ja osaliselt arusaamatu, aga tsitaat siis järgmine: Muide, sotsiaalministeerium väidab, et tegemist on tubakafirmade lobitööga, aga mina pole küll veel näinud tubakafirmade poolt toodetud e-vedelikke ja riistvara... mis jätab mulje, et sotsminni tädi lihtsalt valetab ja ajab sulaselget jama... nagu alati.
  2. Ikka väga hästi on nähtaval riigi "hoolitsev" käsi... Alkoholi aktsiis langeb, tavasigaretid on saadaval igas kaupluses. Joo ja suitseta terviseks, kodanik! E-sigaretid aga... liitri vedeliku aktsiis on 200 eurot, maitsetega vedelike müük on keelatud, piiriülene kaugmüük on keelatud, riigisisene kaugmüük on keelatud... Kurat, isegi akusid, tanke, tankide tihendeid või coile ei tohi enam veebis müüa! Huvitav värk, viinapitsi ja punnivinni võin osta igast veebipoest, aga e-sigareti aku või ükskõik milline e-sigareti varuosa või tarvik on nüüd põrandaalune kaup. Nii räigelt siis piiratakse tooteid tänu millele pole ma juba 6 AASTAT ühtegi tavasigaretti tõmmanud. Kuidas ma tahaksin nendelt rumalatelt sotsialistliku peakujuga tädidelt silmast silma küsida, miks on just Eesti nende lollide riikide hulgas kus inimestele jäetakse kätte kõige tapvamad asjad ja hävitatakse ohutumad alternatiivid?
  3. Valimised läbi ja kurat, nendest sotsidest ei saa ilmselt kunagi lahti... kuigi sotsid keerasid oravatele mitte väga ammu võimsa käki ja puksisid nad valitsusest minema, siis nüüd naeratatakse üksteisele, valmistutakse koos uut koalitsiooni looma ja ossinovski on sotside pealik edasi... Same old shit ja veipijate tulevik on sama tume kui oli.
  4. Kas Capella maitsed ei kuulu mitte toidulisandite gruppi? Sel juhul pole isegi kõige mölakamal ametnikul mingit alust nende pealt aktsiisi nõuda. Minu arust on tegelikult maitsestajatega asi lihtne, seaduse järgi maksustatakse veibipoes müüdavad veipimiseks mõeldud ained. Capella pudelitel on kirjas multipurpose ja põhieesmärk on toiduainete maitsetamine, mitte ühtegi viidet veipimisele. Vanasti, kümneid ja kümneid aastaid tagasi kui veel keegi ei teadnud e-suitsundusest midagi nimetati neid toiduessentsideks ja muide, nende baasained olid samad mis nüüd, glütseriin või propüleenglükool! Pipar on samuti maitseaine ja ma võin seda veipimisel kasutada kui tahan! Mitte ükski ametnik ei saa sellelt aktsiisi nõuda, kui teda müüakse maitseinete poes!
  5. Jeesus188, nii hull see asi vast ei ole, näiteks Nicorex müüb oma mahlasid juba pikki aastaid hinnaga 8 - 9 euri 10ml luti eest... ja neil on hinnad praktiliselt samad ka täna peale aktsiisi. Ka minu esimesed e-sig katsed olid Nicorexi mahladega, umbes 8 euri pudel ja see oli peaaegu 5 aastat tagasi... Osteti siis ja ostetakse nüüd, kui ei ostetaks, poleks seda ettevõtet juba ammu olemas.
  6. Ilmselt jääb nii, sest sulle öeldakse pudeli sildil ja maiseainete poe tutvustuses otse, "toidumaitsestajad" ja toidumaitsestajaid ei ole (veel) aktsiisiga maksustatud. Kui nüüd hakatakse präänikumaitseid maksustama, vot siis pole enam õigusriik! Kuigi üheski õigusriigis ei tehta selliseid auklikke ja tarbijaid mittearvestavaid seadusi, nii et kustuta oma illusioonilamp, Eesti on täna seaduseloome poolest sama palju õigusriik kui Põhja-Korea.
  7. Nii ma teengi, kas just Austraaliast, aga jah... kohalikud kaupmehed kardavad ju nahahoolduse ja jääsulatamise "aineid" müüa, nii peabki tarbija ise hakkama asju ajama. Milleks üldse siis kohalikud kaupmehed? Käibemaksu ja aktsiisimaksu kogumiseks? Edasi hakkame ehk kõike Austraaliast tellima kui kaupmees seadusi ei taha endale selgeks teha ja leiab, et asi on "hall"?
  8. Jah, kõik on pahad ja ei too sulle fakte hõbekandikul kätte... Ma ju kirjutasin sulle, et kui midagi saan, saadan sulle, mida veel? Tahad, et hakkan raudus kätega salakaubavedajaid sulle ukse alla tooma? Kaupmeeste tööd me juba teeme, otsides kaupa, mida nemad müüa ei taha või kardavad, nüüd siis peame ka politsei ja piirivalveameti tööd tegema, et sinul tõendid taskus oleks? Muide, see pole tont nagu sina nimetad, vaid konkreetne näide sinu enda sõnadest, et loodus tühja kohta ei salli. Kui e-sigareti poed ei paku ja tarbija huvisid kaitsvad isikud nimetavad lapselegi selget salakaubaveo kasvu "tondiks"... kas on siis üldse mõtet midagi enam arutada? Siin kipub olema mitte e-sigaretinduse päästmine Eestis, vaid mingi klubisisene ringkaitse, mis veidigi teistmoodi mõtlejaid mugavustsooni säilimise nimel ja üleoleva paukumise saatel risti lööb.
  9. Miks ma kartma peaksin? Tänase seisuga muud ju üle ei jäägi kui mujalt tellida, sest kohalik kaupmees minu raha ei taha, vaid mõtleb mitteeksisteerivale seadusele viidates absurdseid vabandusi välja... Teiseks, piiri tagant tellimine on seadusega konkreetselt keelatud, mitte selline häma, et ühe nimega pood peab võtma baasilt või maitsestajalt aktsiisi, teise nimega pood mitte.
  10. Mul pole ligipääsu, ma ei äritse selle solgiga... Olen näinud venemaalt tulnud vedelikke ja maitsetajaid oma silmaga ja tean, et neid müüakse ja ostetakse, eriti Ida-Virumaal. Kui sattub ette, siis saadan sulle kindlasti fotosid, tooteid ma ise muidugi ostma ei hakka.
  11. Levia.ee, kõik on arusaadav ja mööndustega õige, kuid jälle see: "Aktsiis kehtib toodetele juhul kui neid müüakse e-sigaretipoes, kui samat kraami müüks aroomipood, siis aktsiisi neil ei oleks." Milliste seaduste alusel saab aktsiisi maksmise puhul määravaks poe nimi või suunitlus? Kuidas saab sellist asja üldse tõsiselt võtta? Iga kaupmees ju peaks teadma, et aktsiisimaks kehtestatakse igale tootele või tootegrupile eraldi ja see hakkab kehtima kogu riigi territooriumil, kust otsast on seaduslik see, et ühel pool tänavat on glütseriin või aroom aktsiisvaba ja teisel pool tänavat aktsiisiga maksustatud???? Mis kuradi jama kaupmehed ajavad? Millises kohtus selline asi läbi läheks? Minu jaoks on see, et kaupmehed seda fraasi "ühes poes on aktsiis ette nähtud, teises pole" järjepidevalt ketravad, punane latern ja tõsine hoiatus, et asi on juurteni mäda... ja et sellega pole tegelenud mitte keegi, ei siin ega sealpool toompea väravaid. Kuid hoolimata kõigest serveeritakse seda umbluud seaduse pähe ja kes serveerib? Kaupmehed ise!
  12. Järsult kallineva valmisvedeliku taustal hakatakse kindlasti odavamaid alternatiive otsima ja ise kokkusegamine on tunduvalt odavam... eriti kui kogu see äri põranda alla läheb ja ta läheb kindlasti, siin pole mingit "vist" ega "ehk". Nii et kui kohalik, tarbijast hooliv kaupmees ei riski, hakab levima jumal teab kust pärit VG ja PG, kahtlase koostisega maitsetest ma ei hakka rääkimagi, venemaa on seda solki täis ja see solk on juba siin Eestis.
  13. Selleks ongi vaja julgeid kaupmehi, seda ma üritangi pidevalt öelda. Ajal kui kehtis nikotiiniga vedelike mitte päris seaduslik müümise keeld, oli bemmipagaasnikupoodide kõrval ka ausaid tegijaid, kes julgesid riskida. Samuti on täna vaja selliseid, kes ei kardaks riiki ja tema (antud juhul) ebaseaduslikku jõudu.
  14. Ei olegi mõõdupuuks, aga nii nagu koosneb ookean väikestest veepiiskadest, samuti koosneb hoolimine pisiasjadest. Ma saan aru, julge ja riskiv kaupmees on ebamugav olla, aga lõppkokkuvõttes on see kasuks eelkõige kaupmehele endale. Kui kellelegi on jäänud mulje, et ma süüdistan otseselt kaupmehi AINULT oma ärihuvide kaitsmises, siis eksite, pigem tõin lihtsalt välja, et kaupmehed saavutasid enda jaoks vähemalt MIDAGIGI, tarbijad samas absoluutselt mitte midagi. See on fakt.
  15. Aga müü lihtsalt kui glütseriini? Ilma laest võetud aktsiisimaksuta? Tõesta, et hoolid oma klientidest!
×
×
  • Create New...