Ajutiselt peab iga sisseloginud kasutaja valima oma foorumi keeleseaded käsitsi. Seda saab teha kas päises või jaluses oleva nupu kaudu. Link juhendile.
 

Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
reinolen

Jaanid tulemas, jagage enda šašlõki retsepte!

Recommended Posts

Niih. Nüüd üles leitud retsept. Ma enam ei mäleta, mitme kg liha kohta, aga arvatavasti 2-3kg:

2spl hakitud sibulat

2spl liha üldmaitseainet

2spl kuivatatud tilli (ilmselt võib ka värsket)

2spl kuivatatud peterselli (sama)

2spl rosmariini

2spl tüümiani

1spl kaneeli

2spl piprasegu

1spl grillmaitseainet

2dl toiduõli

1dl punast veiniäädikat

10spl ketsupit

 

magic =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liha peab seisma marinaadis enne küpsetramist vähemalt kaks ööpäeva, tavapärasest äädikast tuleb igal juhul hoiduda, äädikas on šašlõki surm.

Marinaad on iseendast lihtne paari kilo liha kohta üks väike pudel sojaõli, tunde järgi soola ja pipart, kuid mis põhiline, ca 3 sidruni mahl sisse pigistada...

Šašlõki kõrvale pakutavat vapustavat sibulasalati saladusi pole õigus avaldada, see on abikaasa suguvõsa  hiidvana retsept, mida pärandatud põlvest põlve...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaheldus tavapärasele grillimisele

 

Kogus Koostis- ja maitseained

1 kg Lambaliha

200 g Sibulasektorid

8 küünt Hakitud küüslauk

1 kimp Hakitud koriander või lehtpetersell

1 oks Rosmariin

1 tk Sidrunist pressitud mahl

2 tk mündivars

sool, pipar

Õli

2 dl Kuiv valge vein

 

 

 

Tükelda lambaliha umbes 100-grammisteks tükkideks. Maitsesta liha, hõõrudes seda sidrunimahla, õli, soola ja pipraga.

Lõika üks suur ruut küpsetuspaberit ja kaks-kolm suuremat fooliumiruutu. Aseta foolium ja küpsetuspaber kihiti lauale, nii et küpsetuspaber jääb pealmiseks. Tõsta liha küpsetuspaberile. Pane peale sibulasektorid, hakitud küüslauk ja maitseürdid.

Tõsta fooliumi ääred üles ja vala lihale vein. Paki liha korralikult ja tugevasti kinni, et pakk laiali ei laguneks. Aseta pakk lõkkesse ja kata hõõguvate sütega.

Küpseta umbes 30–40 minutit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Njah minu kana mida marineerisin läks aia taha - süüa kõlbas aga maitse liha sisse ei imbunud.

Ehk siis kui osta jae kaubandusest kastmed ja nendega üritada marineerida siis need kastmed niisama ei imendu.
See oli esimene katse ... vigadest õpitud järgmine kord teeme paremini. 

Heade šašlõki retsptide kokku panemine on sama fun ja loov tegvus kui oma mahla loomine e-sigareti jaoks. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse

Sign in to follow this  

×