Jump to content
E-sigareti foorum

kaarel

Tavakasutaja
  • Postitusi

    158
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Reputation Activity

  1. Like
    kaarel reacted to Marc55 in Vape Jam UK   
    Sai külastatud. 
    Kohtusime ja ajasime ka veidi juttu selle maailma suurkujuga: Phil Busardo-ga

     
    Rohkem pilte näeb meie FB-st
  2. Like
    kaarel reacted to old in Evic-VTC mini   
  3. Like
    kaarel got a reaction from Maitsev Aur in Baasvedelik   
    Nüüd sa rääkisid asja küll palju selgemaks. Jutt tundub loogiline, olen seda ka tähele pannud, et kui väga niiske ilmaga autosse istuda ja kohe pahvima hakata, siis tõmbab kuidagi eriliselt hästi klaasi uduseks. Kuna puhur on mul peamiselt suunatud esiklaasile, siis see kinnitab ka seda, miks just esiklaas eriti rasvaseks läheb ja küljeklaasid mitte.
  4. Like
    kaarel reacted to Spezz in Evic-VTC mini   
    Aeg uuendada oma seade 75W peale
    http://www.e-suits.eu/topic/2470-spezzee-lai-valik-riistvara-ja-erinevate-tootjate-nikotiiniga-vedelikke/?p=62038
  5. Like
    kaarel reacted to kalajala in Joyetech eVic VT   
    Annab ehk veidi aimu
  6. Like
    kaarel reacted to Spezz in Aktsiisimaks vedelikele   
    Niisiis, kohtumine toimus, vestluspartneriteks olid kantsler Veiko Tali ja Tolli- ja aktsiisipoliitika osakonna juhataja Marek Uusküla. Väga pikalt paraku rääkida ei saanud, tiba üle poole tunni kestis kohtumine.

    Põhijoontes on täpselt nii nagu arvasin/kartsin. E-vedeliku maks on koalitsioonilepingusse sisse kirjutatud ja seega rahandusministeeriumile ülesanne antud asi teoks teha. Ehk siis rahandusministeerium PEAB midagi tegema.
    Küll aga olid nad üllatunud, et keegi selle vastu huvi tunneb ja õnnalikud/tänulikud, et on keegi, kes neid antud teemal harida suudab ja soovib. Siinkohal tänud kõigile küsitlusele vastajatele - antud materjal on suureks abiks asja juures ja andis vastuse nii mõnelegi küsimusele, mis neil tekkis.

    Oli juttu ka teemal, et hetkel on uuringule toetudes enamuse jaoks e-suits odavam igapäevaselt kui tavasuits ja kui aktsiis tuleb siis on oht, et kolitakse tavasuitsu peale tagasi. "Tervist vähem kahjustav" argument neid väga ei huvita ja selle ütlesid nad ka ausalt välja koos soovitusega sel teemal sotsiaalministeeriumis vestlusel käia - see on ka järgmise asjana plaanis. Sinna minnes oleks vaja mingit protsu legit uuringuid antud teemal ja ilmselt peaks need ka eesti keelde tõlkima ja lühikeseks/loetavaks kohendama.

    Hetkeseisuga on üldiselt vaikus - töögrupp, kes aktsiisiidee seaduseks peab vormima, koguneb esimest korda detsembris 2015 ja sinna lubati ka mind kutsuda.
    Eesmärk hetkel on neil siis see, et aktsiis rakenduks alates 2017 aasta algusest ja aastas soovitakse esialgu koguda 5M €.
    Hetkesoov on maksustada kogu vedelik, ka ilma nikotiinita - eesmärk on võimalikult väheste eranditega võimalikult madal maks, et miinimumsumma täis saada.

    Jutu seest lipsas läbi nende hinnang vanast ajast, et kui üks maks on sissetulekuna väiksem kui 200M EEK aastas siis pole seda mõtet koguma hakata - administratiivkulud nullivad mõtte ära.

    Edasi sai antud võtmepuntid, et isesegajate turg on kasvamas, 99% kangusega potentsiaalselt nikotiin igaühele saadaval ja piirid lahti - näitena juurde see, et nikotiini ravimiks olemise ajal ei olnud kellelgi probleemi selle keelatud kauba kättesamisega. Seega eeldatavasti saab maksu kogumine päris keeruline olema ja pigem kaotatakse ka käibemaksust saadav tulu.

    Pisike negatiivne uudis ka veel lõppu - lähiajal on neil kohtumine Läti ja Leedu sama taseme asjapulkadega, et arutada võimalust aktsiis ka Lätis ja Leedus kehtestada - eelkõige eesmärgiga ühtlustada regiooni reegleid ja raskendada salakaubavedu.

    Seega on hetkel kaks asja, millele rõhuda:
    1) Rahandusministeeriumi suunal - maksusumma on väike, administreerimine neelab võimaliku positiivse tulu riigieelarvesse oma keerukuse ja erisuste tõttu(toiduaine- ja farmaatsiatööstus, lennundus jms.)
    2) Sotsiaalministeeriumi suunal - ei saa maksustada asja, mis reaalselt kahjulik ei ole.

    Punkt kahe osas tuleb veel kõvasti tööd teha enne kohaleminekut ja siin eeldaks ka aktiivsemate foorumlaste panust vajaliku materjali hankimisel.
     
    Selline lühikokkuvõte sedakorda, annan teada kui sotsiaalministeeriumiga kohtumine kokku lepitud.
  7. Like
    kaarel reacted to vikat in Hatman Luckbox 30W   
    http://www.wickandwireco.com.au/products/joyetech-egrip-20w-oled-variable-wattage-kit-australia  
    Siin on kirjas, et "Supports Coils down to 0.4Ohm with RBA Base (Sub-Ohm Capable!)"
  8. Like
    kaarel got a reaction from rahulik in Ola X Hero MOD   
    Istick ostetud 19.11.14, sellest ajast peale igapäevaselt kasutusel olnud, see tähendab ka, et põhimõtteliselt igaks ööseks on juhe taha läinud. Kui varem pidas aku ilusti päeva vastu, siis nüüd kipub juba enne päeva lõppu otsa saama...
  9. Like
    kaarel reacted to esigaretivedelikud in Huumorit elust enesest   
  10. Like
    kaarel reacted to EMTA in Goblin by Youde   
    Nonii, Goblin käes ja nädalake proovitud teist. Kui nüüd alguses kohe Goblini kohta kokkuvõtvalt midagi öelda, siis minu arvates on tegemist läbi ajaloo kõige parema tootega selles vallas. Ja ärge uskuge Busardo juttu sellest, et seal sees on vähe ruumi coilidega mässamiseks. Seal on ruumi piisavalt palju. Kui sellest ruumist väheks jääb, peaksite ametit vahetama ja näiteks tolmuimejaid hakkama remontima. 
    Ma tahtsin ülevaadet juba mitu päeva tagasi teha, kuid kuna peaaegu ühtegi miinust asjal välja ei tulnud, siis mõtlesin, et äkki on tegemist mingi minu poolse eufooriaga, ning ma olen lihtsalt pimestatud uue asja omamisest, et ootaks ja prooviks veel natuke... Aga ma ei saa hakata vigu välja otsima, kui neid lihtsalt ei ole. Ühesõnaga, unustage ära oma Deltad, Minid, Aerod jne, te elate üleeilses maailmas

    Toon siis kaks puudust välja, mis võiks puudusteks lugeda. Esiteks, kui Goblin karbist välja võtta, võib juhtuda et saate pisikese üllatuse osaliseks, kui te ostes tähele ei pannud, et Goblin müüakse ilma driptip'ita. Kui aga olite tähelepanelik, siis oskasite ka huuliku endale ettenägelikult varuda.
    Teiseks ja viimaseks puuduseks võiks lugeda Goblini täitmist, mida teostatakse läbi põhjas oleva kruvi. See tähendab, et kruvikas peab kogu aeg kaasas olema, ning kui kruvi jee paneb näppude vahelt... noh ütleme, et on paremaid täitmise viise. Samas, kui teil käed parasjagu ei värise, siis annab ka pealt kaane ära kruttida ja sealt täita, kuid siis peate näppudega niikaua klaasi kinni hoidma.

    Alustame siis plussidega.
    Goblin näeb välja vägagi ok. Ta on odav, disainilt lihtne aga näeb välja kallis, rv, ei midagi üle pakutut. Kaasa tuleb kaks klaasi, üks on 3ml ja teine 4ml. Just klaasi, mitte plastikust torukesi. Terve Goblini ülesehitus on ülimalt lihtne. Mitte ühtegi üleliigset juppi. Kõik keermed jooksevad kui siidi. Koostöökvaliteet on super.

    Suurimaks plussiks asja juures on tema coilide ülesehituse kergus. Sa võtad traadi, krutid coili valmis, pistad läbi aukude ja keerad ülevalt kruvid kinni, vsjoo. Ei mingit keppimist traadi kruvipeade alla toppimisega vms. Järgmiseks läheb vatt coilist läbi ja otsad alla aukudesse. Ma tegin seda esimest korda unisena ja pohmas peaga, no probleemo, hakkas ideaalselt tööle. Ok, mõtlesin, et vedas ehk esimesel korral, tavaliselt hakkab ikka ju lurisema või kärssama, kui midagi natukenegi valesti teed. Teisel korral tegin juba meelega natuke räpakalt, ikka hakkas ideaalselt tööle. Kujutate ette, te võtate kahe coiliga aparaadi, ja viskate sinna vatti nagu sitta vastu lauda seina ja coil hakkab enivei tööle. Ämmeising raisk.

    Ja kuda see Goblin siis tossab. Vahet pole milline seade teil elektri eest hoolitseb. Peaasi, et ta annaks välja 20w ja te saate maailma parima tossu osaliseks. Paugust viskab kopsud auru täis, nagu hetkega kohe ja nagu siga palju kohe ja nagu jõhkralt maitsvat. Mahla maitse ei kao ära, mis muidu subohmude puhul kipub tavaline olema, vaid vastupidi, kõik maitsed jäävad alles. Ah ma ei viitsi enam kiita... eks proovige ise 

    6 keerdu, 0,32mm kanthal, ümber 2,5 (või oli 3mm?) pulga, kahe coiliga 0,53-0,56 ohmut@22w
  11. Like
    kaarel reacted to Marc55 in Millist akut valida?   
    Tööpäevadel 7.30 - 15.30 olen ise tavaliselt füüsiliselt kohal.
    Eelnev kontakt on soovitav, et ma kogematta väljas (lõunal vms) poleks tol hetkel
  12. Like
    kaarel got a reaction from vandura in Millist akut valida?   
    Vot kahju, et meil sellist füüsilist poodi pole, kes sulle seda iSticki proovida ja näidata saaks. Alguses tundub ta vb tõesti kuidagi võõras, kuid kui ära harjud, siis ei taha neid pulkasid enam näha See istub täpselt parajalt kätte, laua peale pannes ei kuku pikali ja on kokkuvõttes tunduvalt lühem, kui need ego pulgad.
  13. Like
    kaarel reacted to unemployer in Huumorit elust enesest   
    In a nutshell... 
     

  14. Like
    kaarel reacted to EMTA in Kõrvalnähud   
    Kõrvalnähtudest kõige käegakatsutavam on see, et majapidamispaberit kulub 10x rohkem.
  15. Like
    kaarel reacted to vikat in Kanger Subtank   
    Olen nüüd u. nädala Subtank minit kimunud ja tuleb öelda, et päris asine on. Meeldib see, et kogu kit ehk RBA jms on kohe kaasas, lisaks 1 varu klaas ja tihendid (kui peaks maha kukkuma vms) ehk avastamisrõõmu on.
     
    Olen praeguseks proovinud nii stock coile, kui ka RBA põhja. Proovisin ka stock coili rewickida, mis samuti õnnestus. Lisaks toimivad sellega ka vanad Aerotanki coilid, kuid maitse ja aur jäävad loomulikult subtanki enda coilidele alla, aga kui on neid hulgim varutud, siis hea võimalus Aerotankilt või Aerotank megalt üle minna Subtank minile (coile saab kasutada, vähemalt neid mis minul on ).
     
    Võrreldes lähima konkurendiga (minu meelest) ehk Delta2-ga on Subtank mini eelis see, et saab madalamatel vattidel (15W-20W) ka auru kätte (kannatab ka rohkem), Delta2 tahab ikka kõvasti vatti saada - vähemalt 20+W ja kui anda peale 30+W, ärkab Delta2 stock coilidega tõeliselt ellu, lisaks on Delta2-hel ka natuke vabam tõmme (õhku tuleb rohkem). RBA põhjaga on nad suhteliselt võrdsed ehk, et on nii nagu coili teed, vb auru koguse osas on Delta2 natuke parem, sest nagu juba mainisin, siis õhku on tiba rohkem. Samas Subtank miniga saab lisaks otse kopsu tõmbamisele ka läbi suu tõmmata (kui valida kõige väiksem õhuauk), Delta2 puhul see väga ei õnnestu, aur läheb liiga kuumaks. Muidu kõrvuti on nad u. sama pikad ja mõlemad on 22mm diameetriga. Subtank mini mahutab 4.5ml vedelikku ja Delta2 3,5ml. Ah ja lisaks aurule on ka maitsed nendel kahel suhteliselt sarnased ehk kui keerata õhku rohkem lahti, siis jääb maitset vähemaks ja kui õhku kinni, siis maitset rohkem - väike eelis on siin Subtankil. Mis veel - välimus? Maitse asi
     
    Hetkel on Erlkönigini kloon ka paralleelselt kasutusel, kuid aina vähem ja vähem - see on jäänud rohkem maitsete nautimiseks, kuna auru on selgelt vähem kui Subtank minil. Delta2 on ka endiselt alles - täna sain RBA põhja ja proovin veel erinevaid seadeid/coile. Aga praegu on nn igapäeva seadmeks kujunenud Subtank mini.
     
    Kokkuvõte: Subtank mini on üks parimaid combosid kindlasti (rba+stock coilid) ning ei jää hätta ka võrdluses parimate RBA seadmetega. Kindlasti on olemas paremaid tossumasinaid ja paremaid seadmeid maitsete nautimiseks, kuid see on väga universaalne clearo ja võib soovitada küll! 5+
  16. Like
    kaarel reacted to kalajala in Kanger Subtank   
    Colourful SUBTANK series is coming.
     
    As requested by customer, we are arranging the colourful "O" ring for SUBTANK series. In addition for the extra "O" ring set in Mini and Nano package, it already changed to black colour (running change).
    Customer can purchase these colourful silicon ring set as accessory. Detail information will announce soon.
  17. Like
    kaarel reacted to Spezz in Huumorit elust enesest   
    https://www.youtube.com/watch?v=3GyensNEICw

    Samal teemal:
    https://www.youtube.com/watch?v=WpjJiL0njgA
  18. Like
    kaarel reacted to Marc55 in Eleaf iStick   
    järgmine nädal peaks saabuma lattu
  19. Like
    kaarel reacted to e-kodanik in Uus e-suits.eu vead/parandused/arutelu   
    Viskan ühe alternatiivse home-made pildi. Kui rahvale meeldib, siis võib Uhvo ringi lüüa kuniks midagi paremat saab
     

     
    Üldmulje jääks midagi taolist
     

  20. Like
    kaarel reacted to EMTA in Eleaf iStick   
    Sai ka Spezzi käest Istick ligi võetud. Peaks mainima, et asi ikka julmalt hea. Pisike kui kurat ja paugu annab välja sellise, et lööb kõrvalestad pea taga kokku. Ma tõsiselt imestan aku vastupidavust. Eile sai venelast imetud, 15w peal, 10 keerdu 0,32 ja aku pidas päeva tõsist andmist vastu. Oome näitab asi ikka väga imelikult. Momendil kruttisin 8 keerdu ümber 3mm puuri  0,3 traati, ning takistus on 1.5. See peaks olema alla ühe. Eile näitas 10 keerdu 0,32 takistust umbes 2,5 oomi. Samas näidaku mida tahab, 1.5 oomi peal lasi 20w üles kerida ja tossu lennutas välja samapalju kui mu diisel auto hommikuse külmaga käivitades. Litakas tuleb koheselt ilma viivituseta. Mõnus raisk. Omaette teema on muidugi seadme suurus. Ta on ju niiiiiiiiiiiiiiiiiiii pisike. Cm lühem kui venelane ise seal otsas. Läbi aja on erinevad seadmed on märgi maha pannud millest teised hakkavad malli võtma, ning muudavad kogu pakutavat kremplit tundmatuseni. Istick on kindlasti üks selliseid seadmeid.
  21. Like
    kaarel reacted to old in Huumorit elust enesest   
  22. Like
    kaarel reacted to vilistaja in BLOGI. Vilistaja vapeimise maailmas   
    Hei
     
    Mõtlesin, et ka siin foorumis võiks olla ka eraldi topic blogidele, aga kuna seda veel ei ole siis teen lihtsalt siia uue teema. Miks?
    Põhjus lihtne, 3 nädalat tagasi ei teadnud ma veel e-sigarettidest mitte midagi peale selle, et oli sõbra oma 2 korda proovinud. Tahan nüüd jagada oma teekonda selles maailmas, et mõnel uuel alustajal oleks elu võib-olla natukene lihtsam. Lisaks ka endal hea ühest kohast märkmeid lugeda oma tehtud coilide kohta ja maitstud vedelike kohta.
     
    Suitsu mees sai minust kunagi alakana 10-12 aastat tagasi, täpset aega enam ei mäleta millal stabiilselt pakk taskus hakkas olema, aga umbes sinna vahemikku ta jäi. Viimased paar aastat olin keeratava tubaka peal, algul käsitsi rullimiseks mõeldud, hiljem juba kangem piibu tubakas. Päris ahel suitsetaja pole olnud kui välja arvata need mõned peo õhtud, kus 2 pakki läinud ja mõtled "Kurat kus ma suitsu juurde saan". Igapäevane taks oli kuskil 10-15 pläru päevas. Paar kuud tagasi proovisin sõbra e-sigaretti ja kuna ma maitse pärast ka vesipiibu fänn, siis meeldis mulle ka see. Nüüd 3 nädalat tagasi tegin oma ennelõunase suitsu ära ja läksin poodi süüa ostma. Kassast välja astudes vaatas millegi pärast mulle vastu maagilise auraga Nicorexi pood, nii ma sinna sisse astusingi. Kuna ma loomult emotsionaalsete ostude tegija, siis 15min hiljem jalutasin sealt samast välja esimese väikese akuga ja CE4 aurustiga e-sigaretiga, lisaks võtsin veel 18mg Cola vedeliku ka. Ei saa just öelda, et oleksin alustamiseks parima valiku teinud, aga kuskilt peab ju iga uue asjaga tutvust tegemist alustama. Igal juhul pärast seda olen rullinud omale ühe tubakaga nikotiini pulga, seda imenud 3 mahvi, mõelnud et pask ja ära visanud.
     
    Tänaseks päevaks on mu igapäevasteks kaaslasteks Vision spinner II, Kangertech Protank 3 mini, Evod ja T3s. Korralik teivas nagu ühes teemas öeldud oli, hea ülekäigurajal võtta clerost kinni ja punane spinner autojuhile stopp sauana ette panna .
     
    Vedelikest läbi tõmmatud Nicorexi Cola ja Mustikas ning sahtlis seisavad ja on tarbimisjärjekorras:
    Liqua õun, viinamari, cola, vanilje, marja mix, tiramiisu, kirss, 
    Hangseni arbuus, red energy ja cola.
    Inawera kirsi-brändi.
     
    Eks lähipäevil kirjutan milliseid vigu veel alustades tegin, mida oma vedelikest maitsnud olen ja mida neist arvan, mis coile juba ise keeranud olen ja kuidas välja on tulnud ning üksjagu muud ka. Näiteks sellest kuidas ei ole mõtet pärast RDA videode vaatamist oma eGo pulgast üritada sama tulemust välja pigistada. 
  23. Like
    kaarel got a reaction from Riff in Parim Ego komplekt(aku+aurusti)?   
    Oleksin ilmselt isegi selle peale tulnud, kui clearo oleks 510 keermega, aga on ego.
     
    Ma ei saagi sinust nüüd hästi aru, kõigepealt soovitad mul korralikumat kraami osta ja siis soovitad ise mulle sama kangertechi odavamat clearot? Samuti ei ole keegi varem maininud, et spinner oleks sitt pliiatsite klassist.... 
     
    Arusaamatuks jääb ka mulle see, et mis naudingut inimesed saavad, kui nad tulevad siia foorumisse ja sõimavad kõigi näod täis ilma teemadesse süvenemata. Mul on olemas mechid ja rba'd, aga see ei ole ju selle teema küsimus üldse.....
     
    See teema on kujunenud üheks heaks näiteks jälle sellest, et parem ära küsi mingit küsimust, kui see ei käi "high end" varustuse kohta.
  24. Like
    kaarel reacted to Comp in Joyetech delta - muljed   
    .
  25. Like
    kaarel reacted to Comp in Joyetech delta - muljed   
    .
×
×
  • Create New...