Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
g0nadz

Kaifar 4 kloonitud

Recommended Posts

Ma ei vihka raha, aga selline business lõpetab igasuguse inseneerluse. Mida neil siis kloonida on, kui keegi enam midagi ei tee....

Mina toetan küll leiutajaid. Eks muidugi oleks muhe 150eur asemel maksta 30eur....

Ja senikaua, kuni Eesti püsib 6 vaesema riigi seas EU piires, siis pole ka ime, et otsitakse hiinast tuge. 500....1000eur palgaga mõtleks tõsiselt, kas soetada 30eur kloon või originaal sms-laenuga.

 

Kahju, et Eestis ei ole mõtlejaid tüüpe, kes midagi veel nutikamat välja töötaks. 150eur tegelikult mõistlikes riikides on jootraha....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neid kloonijaid päris mitu juba - maile päris mitu postkasti potsatanud hiinast aga ükski pole nõus pilte saatma oma tootest - SM originaalpilte üritavad pähe määrida. Hind 17-21$ seni pakutud.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Walc, kui sul võimalik, siis kindlasti toeta leiutajaid! Paraku, meil eestis pole eriline heaolu riik, kus tavakasutaja suudaks pere, õppimise kõrvalt sadakond eurot välja laduda, seega tahestahtmata, näiteks rein (no offence) üliõpilane, mõtleb, et kas ostan orika kayfari ja ludistan kuu lõpuni kiirnuudleid ja keedan suhkrust vedelikku või tellin hiinast klooni ja suudan enamvähem normaalselt elada.

Isegi, hoian silma peal pigem kloonil. Samas võimalusel soetaks kindlasti orika, toetamaks innovatiivsust.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No ma nüüd ei usu väga, et selle hinna originaalil arenduskulud nii kõrgeks ajavad. Ei ole tegemist päris tuuma teadusega... AGA EU's on tootmiskulud hoopis teised... palgad kõrgemad, maksud suuremad, tõenäoliselt kallimad ja täpsemad masinad, järelkontrollid jms... mis tagavad kvaliteedi mida kloonid väga harva pakuvad. Tootmise hinna vahe EU/USA ja Hiina vahel on päris jõhker ja sama moodi on vahe kvaliteedis... mitte küll alati aga enamus kordades.

Ega see Eesti nüüd nii vaene ka pole, et kõik peaks kloone ostma. Võrreldrs tubakaga on ka originaalid suht ok hinnaga. Tarbijale jääb lõpuks valik.
Asi mis minu arvates nende kloonide puhul on jama .... ja miks teatud kloone ei tohiks osta... on see, et mitte ainult ei teha tehnoloogiliselt järgi vaid pannakse ka originaal tootja logod peale. Eks sellest on küll ja veel juttu olnud ja see on jama ... selliseid kloone õnneks eesti poed väga palju ei müü.

Lõppkokkuvõttes on oluline, et ei tarbiks analoogi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...