Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
Kaili Paas

E-sigarettide maksustamise teemaline küsitlus

Recommended Posts

Tere,

 

Ei meeldi eriti inimesi küsitlustega tüüdata, kuid mõnikord ei jää muud lihsalt üle. Tahaksin oma lõputöösse siiski lisada natuke e-sigareti kasutajate arvamust ka ja seetõttu paluksin neil, kellel natuke huvi ja aega, vastata lühikesele küsimustikule. Võtab maksimaalselt 5 minutit aega. Küsimustik asub SIIN.

 

Suured tänud ette!

 

Kaili

Share this post


Link to post
Share on other sites
* Millist e-sigaretti kasutate? *
Ole valmis saama vastuseid, mis on kilomeetrid pikad, sest paljudel siin foorumis viibijatel on kümneid erinevaid ja eri tüüpi seadmeid: paake, akusid jm krutskeid, mis pole kokkuvõetavad ühe nime alla.

* Kui e-vedeliku hind tõuseb maksustamise tõttu, siis kui palju oleksite valmis selle eest rohkem maksma? (Valige maksimaalne summa, mida oleksite nõus rohkem maksma) *
Kui suurest kogusest käib jutt? Kas hind tuleb tonni või grammi või milliliitri kohta? Millisest perioodist on jutt, kas päevast, kuust või aastast?
 
*Kui e-sigareti (seadme) hind tõuseb maksustamise tõttu, siis kui palju oleksite valmis selle eest rohkem maksma? (Valige maksimaalne summa, mida oleksite nõus rohkem maksma) *
Millisest seadmest on jutt? Kui ma ostan auruti aluse, tihendid, klaasi, kaane, huuliku, aku toru, aku ja nupu eraldi, siis millist osa neist maksustatakse? Kui jutt on EGO-pulkadest, siis pange või 500€/tk otsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hea Kaili!

Sai ka vastatud pärast pikemat järelemõtlemist :)

Kõigepealt tunnustus, et tegeled küsimusega, mille eest riik peaks hoolt kandma. Loodan südamest, et Sinu enda vastus küsimusele aktsiisi vajalikkusest polnud paigas juba enne töö kirjutama asumist :)

Mõistan, et tähtaeg läheneb ja töö kirjutamisega on kiire ning sellest ka küsimuste läbimõtlematus. YRO eespool juba viitas suurematele puudustele.

Omalt poolt püüan siin ette kujutada situatsiooni – „Kui seadme hind tõuseb rohkem, kui olete valmis maksma, kas …. –vähendaksite e-sigareti kasutamist“ – kuidas see võiks küll välja näha? Uue jaoks raha pole, kasutan vana harvemini, et vana seade vähem kuluks ja kauem kestaks? :)

 

Enamus minu vastuseid läks paraku kategooriasse „Other“ ja said päris pikad. Pakun, et ka paljudel teistel vastajatel. Sel juhul ei saa küsitluse analüüs olema hõlbus ja kiire, aga palun võta selle jaoks aega ja ära tee seda samamoodi, nagu küsimused kokku panid.

Soovin südamest jõudu ja edu ning loodan, et lõpp-tulemust ka meiega jagad!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tere,

 

Aitäh neile, kes vastasid.  Tean, et mõni küsimus polnud tõesti kõige ideaalsem, aga sain head ja vajalikku infot siiski. Kindlasti polnud mu enda vastus aktsiisi maksustamisest juba enne paigas. Kui tõesti töö tuleb lõppkokkuvõttes hea, siis ehk isegi julgen jagada. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

.... Kui tõesti töö tuleb lõppkokkuvõttes hea, siis ehk isegi julgen jagada. :)

 

Headuse üle otsustab "publik" ja ilma jagamata selle headuse üle otsustamine on üsna subjektiivne.

Pigem tuleks selle töö tulemus veelgi parem, kui siinsed küsitlusele vastajad (ja needki, kes "jaole ei jõudnud") seda enne esitamist oma täpsustuste ja mõtetega täiendada saaksid.

Usun, et saad oma töö seejärel veelgi konkreetsemaks, kui sellest küsitlusest tulenevalt ainuisikuliselt "matemaatiliselt statistilisi" järeldusi teeksid.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep, veelgi enam võiksid mustandit näidata ja saad tagasiside, kus natuke mööda oled pannud. Kui päris avalikult foorumisse riputada ei taha, siis võid muidugi ka MTÜ e-mailile saata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...