Jump to content
E-sigareti foorum

vikat

Tavakasutaja
  • Postitusi

    1 133
  • Liitus

  • Viimati külastas

  • Tagasiside

    100%

Reputation Activity

  1. Like
    vikat reacted to EMTA in Küsimused, mis kripeldavad   
    Ma annaks ühe sooja soovituse. Kui te tellite kusagilt midagi ja see jõuab teile koju, siis jätke see enda teada. Pole vaja kireda üle avaliku sektori, et ma tellisin sealt ja sealt ja sain selle kaudu ja mis iganes. Sina oled see kes sa vaatad oma rahakotti, enda teenitud kopikaid ja teised on need, keda huvitavad su rahakotis olevad kopikad. Tahad oma kopikaid hoida, siis parim viis selleks on hoida oma kuradi keel hammaste taga ja mitte kireda avalikult kui kaval sa seekord olid. Me kõik tahame oma kopikaid hoida. Seega ära nussi mind ja ma vastan samaga.
  2. Like
    vikat reacted to old in E-vedelik läheb aktsiisi alla!   
  3. Like
    vikat reacted to manjana in Reuleaux DNA200 ei ärka enam sügavast unest   
    Läks RMAsse, Evolv oli nõus selle korda tegema.
    Siinkohal hiiglasuur tänu Spezzile, kes korraldas transpordi USAsse
    Sellise suhtumisega müüjaid pole palju!
  4. Like
    vikat reacted to old in Uwell Crown   
    Originaal SS 0.2 ohm coilid on minu arvates head.
    Ja mahl 50/50 kuni pea-aegu 100% VG.
  5. Like
    vikat reacted to jeesus188 in CTHULHU V3 RTA   
    http://shop.cthulhumod.com/index.php?route=product/product&product_id=65   


  6. Like
    vikat reacted to Buddha in Minu esimene RDA kogemus!   
    Tere, ma lihtsalt pean seda infot kuhugi jagama ja ei saa enda jaoks hoida olen nii hämmastunud tulemusest.
     
     
    Proovisin siis ära lõpuks, SteamCrave Aromamizer RDA peal. Tegin dual coil, tulemuseks oli 0.16 oHm, kasutan SS traati 0.4mm. Kindlasti nii ilus coil ei tulnud kui see mis video peal oli kust ma seda tehnikat maha copyisin aga ta töötab - mis on peamine. Muidugi põletasin coile enne jne. ja jälgin et amprid ei lähe väga üle 20  -- Lisaks tekkis veel tahtmine täna uuesti coili keerata et teha ilusamad coilid ja saada ehk parem tulemus!
     
    Võtsin siis VG baasi (0.0% nic) panin sinna pähkli maitset, ja selle vedeliku tegin ka sama "umbes-moodi" nagu traadi ja wicki xD - ühesõnaga lohakalt esimese korra kohta. Ma ei ole kindel, mitu tilka oleks pidanud maitset panema. Aga pole paha maitse, võiks muidugi palju parem olla!
     
    Andsin 50-60W tuld sellele, tulemus on nii mõnus ma ei oska seda kirjeldada )! Auru tuleb palju, ma ei ole kunagi nii palju auru saanud ennem kui täna - ja ma tean et see RDA ei ole auru tootmiseks just parim vaid pigem maitse jaoks, kuid auru on minu jaoks tohutult, airflow'ga mul üldse probleemi ei ole minule piisav. Sulgesin kõik aknad ja uksed et teha nii palju auru kui võimalik - I'm lovin' it! x)
     
    Lisaks on mul veel Nautilus-X paak, mida kasutasin 2 päeva järjest, RDA kogemust ei anna võrrelda Natuilusega. RDA kogemus on 100x parem ) ja ka huvitavam minu arust. Kuid kasutuse leian mõlemale.
     
     
    Kuigi vedeliku sees on 0.0% nikotiini, selline tegevus võtab millegi pärast suitsu nälja ära. Ma ei tea miks aga tunnen et see nii on. Muidugi on mul veel nii palju proovida, teisi maitseid, 0.3% nikotiiniga vedelikku, teistsugusi coile jne.
     
  7. Like
    vikat reacted to Buddha in Uuele registreerunule   
    Tere, mõtlesin et ka siis teen ühe sellise postituse siia.
     
    Mina olen Priit, suitsetanud olen 15 aastat. E-sigarettiga puutusin kokku ühe tuttava juures 3 aastat tagasi~ kui keegi andis proovida enda e-sigaretti (mingi eGo style pulgake) nikotiiniga vedelik oli sees , olin hämmingus kui sellega sain siis nn. "throat hiti" kätte tundus mõnus ja nii puhas ning kõike seda auru mis õhku jäi oli tore jälgida.
     
    Aasta aega edasi sellest esimesest proovimisest tundsin et on aeg suitsetamisest loobuda, ja ega ma esimese ostu puhul aru väga ei saanud mida ma teen. Ostsin siis mingi 10 euri maksva pisikese aku, peal oli nupp (eGo-like). Plastmassist clearo, ja 100% VG vedelik nikotiiniga (28mg xD), töötas piisavalt hästi, ja selle sain seadmega isegi kuu või kaks läbi aetud ilma et oleks pidanud suitsu ette panema -- Suur miinus oli see, et pidin pidevalt laadima ja see ajas mind marru.
     
     
    Siis hakkasin uurima rohkem veipimiest interetist, imestasin kuidas küll nii suuri auru pilvi on võimalik puhuda. Täiesti alguses, arvasin et kõik ainult oleneb clearost ja akust mitte nii väga x)... ostsin siis mingi 15eur mehaanilise välimusega clearo, ja mõtlesin et miks ei tööta nii hästi nagu plastikust clearo. Uurisin veel internetist ja bam, asi hakkas selgemaks saama.
     
    Minu esimene korralikum veip oli VamoV3 15w max. Sellega oli juba erinevust tunda, võrreldes tolle väikese eGo akuga, sai kauem veipida ja veelgi rohkem auru puhuda. Proovisin seda samust mehaanilist clearot Vamo peal, tulemus oli muidugi parem (nüüd saan aru et too clearo ilmselt oli mouth-to-lung, aga muidugi sai tõmmatut igat pidi otse kopsu jne). Siis kõvasti aega edasi Vamo kulus, jne. suitsetasin jälle sigarette umbes aasta.
     
     
    Nüüd siis tegin enda jaoks ühe lõpliku otsuse, aitab suitsetamisest  . Hetkel tõmban endiselt ühe vana clearo läbi, Maximast ostetud Liqua vedelikku (12mg/ml), läbi usb-passthrough x)... sellel otstarbel et mitte teha suitsu, ja ei olnud mujalt kusagil vedelikku saadaval siin kohas kus ma elan.
     
    Ootan enda tellitud e-cig komplekti saabumist kogu kupatusega, mis peaks kohale jõudma mõne päeva jooksul (kui huvi, siin on mis ma tellisin).
  8. Like
    vikat reacted to Maitsev Aur in Pildid varustusest   
    Päevi näinud, tubli SX Mini ja Kayfun Mini.

  9. Like
    vikat reacted to kasper in Pildid varustusest   
    Hetkel lemmik combo: Atto mod + Pico RTA. Väga hea taskus kandmiseks.Ei venita taskut põlvini ega hakka ka taskus tulistama.
     
     

  10. Like
    vikat reacted to Maku in Pildid varustusest   
    Uus YiHi SX Mini Q Class
    Täpselt ei saa aru ainult, kust see mini sinna nimesse tuleb?

  11. Like
    vikat reacted to Mike in Pildid varustusest   
    Minu relvade hetke seis Parem poolsega pole veel otsustanud, mida sellega teha. Lihtsalt seisab ja kogub tolmu
  12. Like
    vikat reacted to old in Videod   
    Kes GrimmGreen'le Saku Tumeda saatis?
    Thumbs up
    https://youtu.be/UkgFKfziCc8?t=25m10s
  13. Like
    vikat reacted to old in Baas vs Baas on parem?   
    Survaival baas on ka minu arvates puhtalt tõmmates kõige neutraalsem ja omab kõige vähem lisa aroome/maitseid.
    Samas segades ma ei tea kas vusserdasin ise midagi ära aga tulemusest nagu maitsed nii hästi/tugevalt välja ei tulnud.
    Mina valmis segatud asjades üldiselt baasidel küll väga vahet ei suuda teha. Mõni on vbla kopika võrra magusam.
  14. Like
    vikat got a reaction from reinolen in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  15. Like
    vikat got a reaction from keegiM in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  16. Like
    vikat got a reaction from Herr Suur in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  17. Like
    vikat got a reaction from Maitsev Aur in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  18. Like
    vikat got a reaction from kivi3 in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  19. Like
    vikat got a reaction from old in Thenancara e-vedelikud Prantsusmaalt (ülevaade)   
    Disclaimer: kõik siin ülevaates kirjutatu on minu isiklik arvamus ning edasikaebamisele ei kuulu. Teie kogemus nende maitsetega võib olla sootuks teistsugune, sest maitse on maitse asi.
     
    Seekord sain esuitsud.ee-st testimiseks sellised e-vedelikud nagu Thenancara Antarctica, Paradiso, Selene, Benedicte ja Shinshiro. Thenancara on loodud ning toodetud Prantsusmaal (täpsemalt Pariisis) ning kuigi tegemist on juba suhteliselt vana seeriaga (enamus maitseid olid juba 2014 aastal olemas), siis on nad ka täna sama aktuaalsed nagu siis.
     

      Tootja kodulehekülg http://www.thenancara.com/
    Tootja Facebook: https://www.facebook.com/Thenancara/
     
    Lühidalt Thenancara e-vedelikest:
    Thenancarat on nimetatud ka Euroopa Haloks (Ameerika Ühendriikide preemium vedelikud) ja ma olen selle väitega absoluutselt nõus. Tegemist on väga teistmoodi vedelikega, seda siis võrreldes nn tavaliste "maasikas, banaan, koogid jms" maitsetega. Kui sa oled väsinud tüüpilistest magusatest mahladest, siis Thenancara võib olla just sinule. Valida saab nikotiini kanguste vahel: 0mg, 3mg, 6mg, 12mg. VG/PG suhe on nendel e-vedelikel erinev, kuid peamiselt on 55% VG-d ja 45% PG-d, v.a. Selene, kus siis VG/PG on vastavalt 70%/30%. Thenancara e-vedelikud on valmistatud farmatseutilise kvaliteediga komponentidest. 
     
    Pakend
    Thenancara mahlu pakutakse ainult 30ml klaasist pudelites. Korgil on lapselukk ja klaasist pipett. Tekstid pakendil on taaskord vaid prantsuskeelsed, kuid kõik oluline on rahvusvaheliselt arusaadav: tootmise kuupäev, parim enne, kogus milliliitrites, kangus (nikotiin) ja VG/PG suhel. Kõik Thenancara mahlad tulid sametises kotikestes ja ka pudelid näevad identsed välja, v.a. see, et tagaküljel on kirjutatud konkreetse maitse nimi. Pudeli puhul väikeseks miinuseks loeks seda, et kuna pudel on nii tume, siis väga raske on aru saada palju vedelikku veel alles on, kuigi mida tumedam pudel, seda paremini säilib sisu valguse käes. 
     
    Antarctica
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Esimesena torkab (just torkab) ninna teatud meditsiiniline lõhn, nagu oleks see mingi mõru tinktuur (alkoholiga) ning siis alles mentool/münt. Lõhn väga veipima ei kutsu, no kuidas sa ikka köharohtu veibid?
    Maitse
    Väga mõnus ja magus mentool, täiesti teistsugune kui lõhna järgi oleks arvanud, ei mingit alkoholi või muud kõrvalmaitset. Kindlasti üks parimaid mentooli maitseid mida ma proovinud olen. Just seetõttu, et ta pole liiga intensiivne, kuid samas tunned nii sissehingates, kui ka väljahingates mõnusat värskust. Eriliseks muidugi minu arvates ei tee sellest mahlast mitte värskus, vaid see magusus, mis taustal kaasa tuleb - õrn ja mahe nagu kevadine (jäine) kasemahl. Kui mentool ei meeldi, siis ei soovita, aga mentoolisõpradele kindlasti üks uus asi mida proovida.
    Hinne: 5/5, eriti mentooli kategoorias.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The thrill of the great glaciers carried by menthol crystals and the soothing comfort of sugarcane for a timeless indulgence". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: liustike põnevus, mida kannavad mentooli kristallid ja ajatu rahulolu, mille loob mahe ning rahustav suhkruroog.
     
    Paradiso
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Pähklid, kakao, iiris - kokkuvõttes väga meeldiv lõhn, nagu mingi väga kalli šokolaadi aroom.
    Maitse
    Mõnus magus ja soe jook kohvi, kakao ja iirisega, täpselt nagu lõhnast eeldada võis. Sissehingates on selline mõru kakao ning väljahingates šokolaad pähklitega, järelmaitses on tunda kreemikat iirist.
    Hinne: 5-palli skaalal 4, muidu väga mõnus veip, ainult, et pidevalt ei kannataks seda tõmmata. See on nagu hea šokolaad kohvi kõrvale - šokolaadi ju ka terve päev ei söö. Kes otsib tummiseid kakao või šokolaadi maitseid, siis julgen soovitada.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The authenticity of freshly picked hazelnuts, combined with all the fervor of intense cocoa. A delicious and complex elixir that will evoke forgotten pleasures". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: värskelt korjatud sarapuupähklite ehtsus, kombineeritud kakao intensiivsusega. Hõrk ja kompleksne eliksiir, mis kutsub esile unustatud naudingud.
     
    Selene
    VG/PG suhe - 70% VG / 30% PG
    Lõhn
    Lõhnas on kindlasti tunda kirssi, kuid see on nagu rohkem kirsikompoti lõhn või siis üleküpsenud kirss, juures on tunda ka aniisi või isegi lagritsa noote.
    Lõhnalt kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Esimese hooga ei meeldinud üldse, meenutas mulle Mom and Pop'i Black Cherry Dream'i (mis samuti mulle isiklikult ei meeldinud). Samas mida rohkem ma Selene'i proovisin, seda rohkem hakkas ta mulle meeldima. Maitse meenutab mulle mingit kirsilikööri, millel on omakorda aniisi omadusi ja järelmaitses on tunda õrnalt mustsõstart.
    Hinne: alguses oleks tahtnud panna hindeks "2 - istu", kuid peale seda kui tööl olles terve päeva olin ainult seda tõmmanud (kõik teised unustasin koju) paneks hindeks siiski tubli koolipoisi 3 (5-palli süsteemis). Kõigile soovitada ei julge, kuid kes armastab proovida erinevaid kirsijooke, siis miks mitte proovida ka seda.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "Veiled in a violet haze, the veracious currant meets the luscious flesh of morello cherry. A vivacious trio of the sun". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Violetse loorina kaetud udu, tõetruu sõstar kohtub mahlaka Morello kirsi viljalihaga.
     
    Benedicte
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Isiklikult ei meenuta see minu jaoks küll e-vedelikku, vaid see oleks nagumingi väga intensiivse lõhnaga tee, suudan tuvastada ainult mingi tundmatu puuvilja ehk isegi tsitruliselise lõhna.
    Maitse
    Veel üks mahl, mille maitse on minu jaoks liiga võõras, maitseb nagu köharohi, aga seekord on selline maitse, mitte lõhn. Kui mitte köharohi, siis väga mõru puuviljatee vürtsise alatooniga. Maitsed mida tunda on: pipar, aniis, inver, mingid troopilised puuviljad, aga kokkuvõtteks - üldse ei meeldi.
    Hinne: ei taha küll kellelegi liiga teha, kuid mina paneks sellele maitsele hindeks 2 (5-palli süsteemis), võimalik, et vürtsiste e-vedelike armastajad suudavad ka seda armastada, kuid isiklikult piprase teeekstrakti veipimine pole minu jaoks. Tõenäoliselt on tegemist taaskord vedelikuga mis meeldib või ei meeldi üldse.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The seductive synthesis of peppered root extract and caramelized citrus". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: piprase ingveri ekstrakti ja karamelliseeritud tsitruse võrgutav süntees.
     
    Shinshiro
    VG/PG suhe - 55% VG / 45% PG
    Lõhn
    Kvalifitseeriks selle järjekordselt mingi tinktuuri alla, seekord siiski hulka malbema lõhnaga. Vürtsine, tunda on vanilli aroomi ning lõhna järgi eeldaks, et sisaldab ka alkoholi.
    Maitse
    Kindlasti piprane, kergelt on tunda ka kohvi alatooni mõnusa vanilli lisandiga. Väljahingates on tunda puuviljast järelmekki. Tõenöoliselt on see mahl selline mida sa kas armastad või ei meeldi see sulle üldse.
    Hinne: 5-palli süsteemis tugev 3, kindlasti mõnus vaheldus, kuid pikalt veipides (terve päev näiteks) muutub natuke läägeks. Kui sulle meeldivad vürtsised e-vedelikud, siis soovitan proovida.
    Tootja kirjeldus sellele e-vedelikule on järgmine: "The richness of Thai spices married to the spontaneity of red fruit and bourbon vanilla. An invitation to travel for anyone who will appreciate the delicacy". Mis siis tõlkes võiks olla midagi sellist: Tai vürtside rikkus, mis on paari pandud punase puuvilja spontaansuse ning bourboni vanilliga. Kutse reisile igaühele kes oskab hinnata delikatessi.
     
    Kokkuvõte
    Kui aus olla, siis selle ülevaate kirjutamine oli minu jaoks siiani kõige raskem, vähemalt kõige rohkem aega võttis see kindlasti. Eks omajagu süüd selles oli koguses, nimelt oli ju vaja korraga hinnata viite erinevat maitset, aga see polnud ainuke põhjus, vaid peamiseks põhjuseks oli nende maitsete kompleksus. 
    Otsisin pikalt ühist nimetajat nendele vedelikele ning lõpuks leidsin selle - ravimtaimed. Jah, see võib tunduda natuke eemaletõukav, aga see pole päris nii, ravimtaimed eriti ravimteed võivad ju päris hästi maitseda. Teine ühine nimetaja võiks olla vürtsid, mitte ilmtingimata väga teravad, aga kõigil nendel mahladel tundub olevat teatud vürtsine põhi (mõnel muidugi ka terav/piprane). On ka erandeid, näiteks Paradiso ei kvalifitseeru kindlasti ei ravimtaimede alla, ega ka vürtside alla, vaid oli pigem selline mõnus kohvi/kakaojook.
    Kuigi need vedelikud on üldjoones suhteliselt kõrge PG sisaldusega, ning tõenäoliselt algselt olid nad mõeldud just pigem M2L (mouth to lung) paake silmas pidades, siis ma usun,et need sobivad ka tänapäevaste sub-ohm tüüpi otse kopsu seadmetesse. Taaskord kannatab ka neid maitseid lahjendada 0-baasiga pooleks, sest kuigi maitsed pole üliintensiivsed, siis minu jaoks piisab palju vähemast maitsest ja endiselt saab selle tehnikaga 2x rohkem mahla. 
     
    Testimiseks kasutatud seadmed: Billow V3, Aromamizer Supreme RDTA, Wotofo RDA,  Geekvape Avocado ja Ubertoot V2 RTA.
     
    Kust saab?
    Osta ning proovida saab hetkel esuitsud.ee Tartu esinduses aadressil Rüütli 18 ning loomulikult e-poest www.esuitsud.ee. Hind on 25 eurot 30 ml kohta ehk 8,3 euri 10 ml kohta, mis tõsi on üks kallimaid e-vedelikke, mis Eestis müüa on, kuid kui seda väiksemates koguses tarbida, siis peaks see siiski paljudele taskukohane olema. Isiklikult nautisin ma neid maitseid just dripperitest ning mitte selleks, et nn nikotiinilaksu saada, vaid just väikeses koguses maitseelamuse saamiseks.
  20. Like
    vikat reacted to manjana in Steam Crave Aromamizer Supreme RDTA vs Cthulhumods Hastur RDTA   
    Lisaks paar nippi, et ta kuiv oleks. Vähemalt minu omal oli RBA põhja o-rõngas üsna lõdva, panin pisut tuugama sinna (14x1) ja kohe palju puhtam. Lisaks ei maksa pealevoolu ülemäära avada, muidu kas pritsmed või kondensaat keskmise tõmbamiskorraga mäkerdavad õhuaukude ümbruse märjaks.
    Siiski parim nendest mis mul senini olnud..
  21. Like
    vikat reacted to old in Kayfun 5   
    No aga mis teha kui kayfun on suht ainuke firma kes suudab häid MTL seadmeid teha.
    Muude atidega võrreldes on kayfun kallis aga võrreldes tubakaga pole ullu midagi.
    Lisaks ei ole palju aega möödas kui enamus atid olidki nii kallid. Lihtsalt hiina oma lollus, et nad ei suuda kaliteetset MTL atisid teha.

    Oleks kayfunil veel väga head MTL valmis coilide teema ka siis oleks kliendibaas veel suurem
  22. Like
    vikat reacted to keegiM in Akude laadimine 0,5 A tavalaadijaga või 1+ A kiirlaadijaga   
    Peale pikemaajalist sadasid ja rohkem kordi erinevate akude (18650, 18350, sisseehitatud) laadimise jälgimist ampermeetriga, võin isiklike katsetuste tulemusel kindlalt väita, et laadides 0,5 A-se laadijaga mahutavad samad akud 8...9 % rohkem ampreid, kui 1 ja rohkema ampriga laadimisel.

    Samas ka kestavad madalamatel ampritel laetud akud samades seadmetes võrreldes kiirlaetutega kauem.
     
    Kokkuvõtteks 0,5 amprised laadijad laevad küll 2...3 korda kauem aega, kui kiirlaadijad, kuid igal juhul on akude seisukohast "tervislikum" kasutada madalama voolutugevusega laadijaid.
  23. Like
    vikat got a reaction from Vapista in Esimene RDA   
    Mul endal Velocity ja derringeri kloonid, muud ei oska soovitada, sest endal pole. Aga Velocity ehitamine on superlihtne ning õhuava saab nii lahti keerata, et sobib mistahes coil Derringer palju väiksem ning sobib lihtsamate buldide jaoks. Lühidalt on Velocity rohkem aurumasin ning Derringer rohkem maitsele orienteeritud.
     
    Edit: kuigi Mutation X V4 ka piltide/ülevaadete järgi halb ei ole, vaja lihtsalt norm kloon leida.
  24. Like
    vikat reacted to EMTA in Puhas ja hea muusika (ilma kordusteta)   
  25. Like
    vikat reacted to keegiM in Pildid varustusest   
    Päris huvitav kiigata teema algusesse, milliste ballistiliste ja strateegiliste rakettide mini-mudel-koopiatega foorumikodanikud 3 aasta tagasi avastamisrõõmu tundsid ja teistes kadedust tekitasid     
×
×
  • Create New...