Jump to content
E-sigareti foorum
Sign in to follow this  
evils

Algaja küsimused esimese e suitsu kohta

Recommended Posts

Terv.

 

Et olen ostmas oma esimest e suitsu. Palun kiitke või laitke minu ostusoovi.

 

Soov oleks selline,et aku kestaks kogu päeva ja tangi täiega saaks hakkama ka päeva ilma tankimata. Äkki on palju tahetud....?

 

Kas sellised kriteeriumid täidaks :

Eleaf iStick TC 40W 2600 mAh   ja  Eleaf Lemo 2

Analoogi tõmban natuke üle paki päevas.

Ok. ootaks vastuseid.   Või äkki mingi parem variant välja pakkuda?  Küsimusi muidu veel palju. Et 1 loll jõuab rohkem küsida,kuik 100 tarka vastata.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alustuseks Lemo2 pole iseenesest kehv valik, AGA see on ainult RBA ehk coili(aurtusti) pead sellele ise tegema. Raha mõttes on ise tegemine muidugi tunduvalt odavam, aga kui uusi asju niigi palju on, siis mina soovitaks alustada mõne clearoga, millele saad tehasecoili panna, küll jõuad hiljem ka nende ise keeramiseni. Kui rahakott kannatab, siis oleks parem valik näiteks subtank, sellega saad alustada tehasecoilidega ja hiljem neid ka ise keerata. Odavamatest on Ego one mega ka alustamiseks suht ok asi.

 

Eleaf iStick pole ka selles mõttes kõige parem valik, et see aku pole teab mis suur ja kui tühjaks saab, siis pead ootama kuni täis laeb. Kas see sul terve päeva kestab või mitte, oleneb muidugi n+1 asjaolust. Ise soovitaks pigem võtta näiteks eVic VTC mini, see on vahetatava akuga ja kui aku tühjaks saab, saad lihtsalt aku ära vahetada ja edasi aurutada. NB! aku(d) pead sellele eraldi juurde ostma ehk need komplektis ei sisaldu.

 

Aga oleks muidugi lihtsam nõu anda, kui ütled mis eelarvega seadmete ostmisel üldse arvestad. Neid seadmeid on tänapäeval väga erineva hinna ja võimekusega.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mina alustasin u kuu aega tagasi ja esimeseks valikuks oli Kanger subox kit. Mina olen väga rahul, ainuke jama on vedeliku kulu. Aga kui ise segad, siis läheb asi odavamaks. Mis puudutab rba tegemist, siis esimesed on keerulised aga iga asi on alguses raske. Suboxil onka võimalik tehasecoile osta, nagu ennem mainiti.

 

Sent from my HTC One using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui sa suitsult veibilie üle lähed siis arvesta et paljudel on nii et tõmbavad alguses rohkem vedelikku ära ja siis nädala või kahega läheb see kogus madalamaks ja jääb kuskile mõistlikumale kohale püsima, seetõttu arvan et esimest tanki selle järgi valida et kas kestab kohe alguses terve päeva poleks mõistlik. 3.8ml tank alla 1 ohmi coiliga peab sul päeva vastu ainult siis kui sa neid eriti kangeid 24mg või 36mg vedelikke ostad ja sul süda pahaks läheb enne kui tangi põhja jõuad. Lisan veel et sellise kangusega vedelikke alla 1 ohmi coiliga ära tõmba, alla-ohmised tangid võtavad palju rohkem vedelikku mis tähendab et sa saad oma nikotiini vajaduse kiiremini /paremini kätte ja lahjemad vedelikud on mõistlikumad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.

Plaanis oleks kulutada 100-150 euri e suitsule.   Lemo2 eeliseks pidasin suurt tanki ja selle lihtsat täitmist. Et ei pea tanki lammutama enne täitmist.

To Roby: Rba isetegemine sobiks paremini. Küll asja ära õpin.

 

To Napoleon: Neid seadmeid on tänapäeval väga erineva hinna ja võimekusega.    Äkki viitsid mõne sõnaga seda lahti seletada.

To Oliver:  Need oomid ja millgrammid mul veel täiesti must maa. Mul arenemiseni veel pikk maa minna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

evic vtc mini + subtank mini - clearo ja modi vahele jääb väike vahe - töötab ilusti aga päris vastu modi ei saa tanki keerata.
Mina vist soovitaks ka muidu algajale evic vtc mini + subtank mini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kui TC pole oluline siis soovitaks istick 50w. Suht kerge ja kompaktne , aga aku kestab väga viisakalt. Koos subtank miniga enda lemmik juba mõnda aega

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oman Lemo 2'te ja esimeseks ja ainsaks vast soovitada ei julge, samas sees oleva coiliga saab pikalt läbi kui vahepeal dry burn teha ja uus vatt panna. Kindlam esmaseks oleks minu arvates nn hübriid tank kus saab kasutada tehase coili ja soovi korral ka ise keerata rba pead kasutades, subtank mini on selline ja ka näiteks delta II kui rba pea juurde osta ja pole delta II kehvem täita kui lemo 2

Kuna nii TC kui ilma modid on suht sama hinnaga siis võiks juba kaaluda TC võimekusega kuna see suudab mõlemat teha. IPV D2 on mõnus väike seade ja ilmselt on Evic VT mini ka aus, siiani pole joyetechi toodetes pidanud pettuma (omanud nii istick 20w , 50w ja hetkel Evic VT'd). Ah jaa nii lemot kui delta t kipun täitma kui koju jõuan peale tööd kui neist üks peamise seadmena kasutusel olnud.

Share this post


Link to post
Share on other sites
To Napoleon: Neid seadmeid on tänapäeval väga erineva hinna ja võimekusega.    Äkki viitsid mõne sõnaga seda lahti seletada.

To Oliver:  Need oomid ja millgrammid mul veel täiesti must maa. Mul arenemiseni veel pikk maa minna.

 

Eks hinna osas ole natuke ka see teema nagu mis iganes muu kaubaga, et mõnel juhul maksab ka kaubamärk ehk mõne teise tootja suht samaväärne toode võib odavam olla, aga toon välja pigem sisulise poole.

 

1. kas seade on temperatuurikontrolliga(lühend TC ehk inglise keeles temperature control) või mitte. Temperatuurikontroll tähendab seda, et seade suudab aurusti temperatuuri kontrollida. Kasu on sellest selleks, et liiga palju kuumutades võib vedelik laguneda mitte-nii-kasulikeks aineteks(eriti puudutab see maitsestajaid), teiseks kui vedelik otsa saab ja sa seda ei märka, siis ilma temp kontrollita saad korraliku kärsaka.

 

2. kas aku on vahetatav või mitte ja olenevalt sellest, mitu vahetatavat akut sinna sisse käib või kui suur on sisseehitatud aku mahtuvus.

 

3. seadme võimsus. Mida võimsam seade, seda paksema aurupilve sellega puhuda saad. Samuti ei hakka vinged aurustid alati lahjema seadmega korralikult tööle.

 

4. Lisaks võimsusele minimaalne aurusti takistus, mida sellega kasutada saab. Sellest saad natuke hiljem aru, miks see kasulik on, algaja jaoks see alguses väga olulist rolli ei mängi.

 

5. Seadme elektroonika võimekus. Mõni näitab ekraanil kaua oled tõmmanud, mitu mahvi oled tõmmanud jms., mõnele saab isegi bluetoothi kaudu app-ga ligi, et erinevaid seadeid muuta, statistikat näha jne. Mõni jälle on suht spartaliku olemisega ning kuvab ekraanil vaid hädavajalikku infot. Menüüdes liikumise ja seadete muutmise mugavuse võib ka selle punkti alla liigitada. Kui olulised need igasugused lisafunktsioonid ja muu tilulilu on, on muidugi subjektiivne.

 

6. et meh mehed rahul oleks, siis lisan ka selle kas mehaaniline või elektrooniline. Aga üldiselt on mehaanilised eilne päev ehk seda kasutavad vaid mõned entusiastid ja algajale esimeseks seadmeks ei soovitaks seda kohe kindlasti.

 

Clearode osas on natuke keerulisem, kuna subjektiivsel hinnangul on suurem kaal. Aga mõned parameetrid võib välja tuua:

 

1. paagi suurus

 

2. täitmise lihtsus

 

3. õhuvool ehk kui vabalt õhk sealt läbi käib. See on oluline rohkem juhul kui tahad auru otse kopsu tõmmata.

 

4. kas RBA, tehasecoili või mõlemaga.

 

6. RBA puhul decki suurus ehk kui palju on ruumi coili ehitamiseks.

 

6. Mahlaaukude suurus RBA puhul. Liiga pisikeste puhul on probleem suure VG sisaldusega vedeliku kasutamisel

 

 

 

Praktikas ei soovitaks poe ust jalaga lahti lüüa ja kõige kallimat seadet osta vaid pigem võtta midagi kuskilt keskelt ja kui mõnda aega kasutanud oled, siis oskad juba ise otsustada, kas sul üldse on neid kõige vingemaid vaja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

iStick 50W mina enda kogemuste põhjal siiski ei soovitaks - tõesti, aku kestab ulmeliselt kaua ning seade on väga mugavalt väike, kuid justnimelt töökindluse pärast ei julge soovitada. Algajal võib ikka ette tulla aurustist vedeliku lekkimist ning iStick 50W on selle suhtes eriti tundlik. Fire nupp lõpetab normaalse töötamise, vahel viskab pildi tasku ja tahab juhet sappa saada, et ellu ärkaks jne. Tahaks väga öelda, et kõigest mina sain pisut õnnetu isendi, kuid netist lugedes on kõik kohad sarnaseid (ja veel hullemaidki, kuni selleni et iStick pool tuba maha põletab) probleeme täis. Kõik need probleemid on muidugi kõrvaldatavad, kuid kas ka algajale - ei tea. Ühesõnaga väga hea aku, kui 100% töötab, aga tõenäoliselt seda rõõmu pikalt ei ole.

 

Seega aku suhtes soovitaksin mina mingit väikest karpi, mille välimus meeldib, võimsust oleks vähemalt 50W, omaks TC ning vahetatavaid akusid. Nii on sul kõik olulised aspektid kaetud ning olles e-suitsu maailma pisut rohkem sisse elanud, ei pea hakkama seadet kohe välja vahetama, kuna "tahaks seda ka proovida". Kriteeriumitele vastavaid akusid leiad siitsamast foorumist Uued tooted ja Akud alafoorumist :)

 

Aurusti suhtes KINDLASTI selline, millel nii tehasecoili kui RBA võimalus. Coilide ise keeramine võib alguses äärmiselt frustreeriv olla :D Või kui tõesti ihaled mingit vinget RBA aurustit tellima, siis osta siit foorumist kelleltki mingi räsitud RBA seade ja vana aku ning proovi need paar nädalat, mil oma tellimust ootad, coilide keeramine käppa saada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuna sa alles alustad veipimise teekonda, siis minu soovitus on alguses kindlasti suurema takistusega coilidega alustada. Väikese takistusega (0,2-0,5) on mõeldud otse kopsu tõmbamiseks, mis on algajale suht keeruline protsess. Seega peaksid suurema takistusega coili ja suust kopsu tõmbamise peale alguses mõtlema. Minu soovitus on Aspire Triton tank ja 1,8 coilid. Tritoni coilide eelis on see, et nad kestavad suhteliselt kaua. Mida ei saa öelda Subtangi vertikaalsete coilide kohta. Tritonit on ka mugav pealt täita ja ta on vedeliku suhtes päris ökonoomne.

Modina võiks tõesti eelistada IPV D2-te või eVic minit. .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuna sa alles alustad veipimise teekonda, siis minu soovitus on alguses kindlasti suurema takistusega coilidega alustada. Väikese takistusega (0,2-0,5) on mõeldud otse kopsu tõmbamiseks, mis algajale suht keeruline protsess on. Seega suurema takistusega coili ja suust kopsu tõmbamise peale peaksid alguses mõtlema. Minu soovitus on Aspire Triton tank ja 1,8 coilid. Tritoni coilide eelis on see, et nad kestavad suhteliselt kaua. Mida ei saa öelda Subtangi vertikaalsete coilide kohta. Tritonit on ka mugav pealt täita ja ta on vedeliku suhtes päris ökonoomne.

Modina võiks tõesti eelistada IPV D2-te või eVic minit. .

 

Lisaks Aspire Tritoniga tuleb kaasa veel ka madalatakistusega coil, et saaksid seda varianti ka katsetada. Ning kui tuleb isu ise ehitama hakata, siis on võimalik juurde osta ka RBA komplekt Tritonile. Samuti soovitan ka akuks Evic vtc minit (Y) , mul see nüüd pea nädalake kasutusel olnud ja asjaga mega rahul :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terv.

Tänud vastuste eest.

 

Paras raketiteadus ikka :)

Teemad läbi lugedes,teeks panuse siis evic vtc mini ja triton tank peale

 

Minu arust plussid on:   evic vtc mini aku vahetus (ehk siis vahetatava akuga)  ja triton tank kerge täitmine

 

Nüüd lollid küsimused:

To EHRG   Mida tähendab 1,8 coil?

Mida tähendab RBA:     Kas traat+puuvill ???

 

Mõte analoog suitsust  lahti saada,    Millise takistusega traadijupp tuleks osta juhul kui ei ole valmis coili? Ehk siis nagu tagavara variant  oleks kodus alati olemas


Sry EHRG. Ma ei märganud,et pakkumises oli erineva takistusega coile.

Kui kaua umbes 1 coil kestab?

Share this post


Link to post
Share on other sites

VTC mini on hea valik, triton tank kohta ei oska midagi arvata, pole seda vist isegi kaugelt näinud.

 

1.8 coil tähendab 1.8 oomist coili.

 

RBA tähendab ReBuildable Atomizer. Ehk siis selline, kus coili pead ise tegema. See tehakse jah enamasti traadist ja puuvilla(vati)st.

 

Ühe coili peale võid arvestada umbes 10cm traati, aga eks see pisut kõigub olenevalt traadist ja sellest millist coili teha tahad. Takistus on maitse asi, alustuseks soovitaks pigem paksema traadi võtta kuna liiga peenike jääb vedelaks ja alustades on sellest keerulisem coile teha. Kuna traat on üks odavamaid asju, siis võta parem varuga http://spezz.ee/en/do-it-yourself/315-pure-nickel-wire-032mm-ni200.htmlNB! viidatud traat on nikkel ehk sobib ainult temp kontrolliga seadmes kasutamiseks(VTC mini seda on, see hoiatus on lihtsalt juhuks kui seadme osas ümber mõtled).

Vati kohta kommentaariks, et ei sobi igasugune vatt. Apteekist saad steriliseeritud ja valgendatud vati, mis on kindlasti väga hea meditsiinilisel eesmärgil tarvitamiseks, kuid sisaldab lisaaineid, mis ei ole kõige paremad kui seda veipimiseks kasutad. Soovitaks näiteks selle võtta http://spezz.ee/en/tarvikud/346-organaniline-jaapani-koh-gen-do-vatt.html

 

Kaua coil kestab, seda on keeruline öelda. Sõltub nii coilist kui sellest kui palju ja millist vedelikku kasutad. Aga varieerub nii vahemikus kolm päeva kuni kaks nädalat, aga arvan et mingi orientiir on kui öelda umbes nädal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1,8 tähendab takistust oomides. Kui soetadada Triton näiteks siit: http://spezz.ee/et/clearod/585-aspire-triton-tank.htmlsiis selles komplektis on nii 1,8 oomine kui ka 0,4 oominecoil kaasas. Eraldi 1,8 oomiseid lisacoile saad soetada spezzi või epiibu poest. Mul on tritoni coilid pea kuu aega vastu pidanud. Polegi sellist juhust olnud et dry hitti annab, vaid tõmme läheb kuidagi raskemaks. Järgmine kord peab uurima mis selle põhjuseks on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esimeseks clearoks Tritonit väga ei soovitaks, eriti kui on alles plaanis ise coile keerama hakata. Tritoni RBA ehitus on üsna ainulaadne. Soovitaks alustada Subtank või Subtank Minist. RBA on komplektis kaasas ja ehitamine ei ole keeruline.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.

Et poodi minnes: please one  Evic Vtc Mini,

                                               Aspire Triton Tank

                                               http://spezz.ee/en/do-it-yourself/315-pure-nickel-wire-032mm-ni200.html

                                              http://spezz.ee/en/tarvikud/346-organaniline-jaapani-koh-gen-do-vatt.html

                                             http://spezz.ee/et/coilid/587-aspire-triton-coil.html     1,8 oomi      2-3 tükki

                                             http://spezz.ee/et/akud/135-sony-us18650vtc5-flat-top.html

 

Kas nüüd peaks olema kõik vajalik olemas peale vedelike? Selles mõttes vajalik,et analoog suits kimbutama ei tule,kui mingi  e suitsu osa üles ütleb?


To Kivi3:

 

Old kirjutab:  evic vtc mini + subtank mini - clearo ja modi vahele jääb väike vahe - töötab ilusti aga päris vastu modi ei saa tanki keerata.

 

 

Laguneb äkki taskus laiali???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hädapärane on olemas. Aga kui rohkem kui ühe aku võtad, siis on soovitav ka laadija osta:

http://www.taskulambid.eu/nitecore-i2.html

Kui kõik spezzi poest tahad võtta, siis hetkel on tal laos ainult see http://spezz.ee/en/chargers/609-nitecore-usb-toitega-akulaadija-um20.html.... põhimõtteliselt sobib ka, aga ei oska öelda kui kiiresti see laeb. Samas kui akud ööseks laadima jätad, siis pole suurt vahet, hommikuks on ikka täis.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok.

Et poodi minnes: please one  Evic Vtc Mini,

                                               Aspire Triton Tank

                                               http://spezz.ee/en/do-it-yourself/315-pure-nickel-wire-032mm-ni200.html

                                              http://spezz.ee/en/tarvikud/346-organaniline-jaapani-koh-gen-do-vatt.html

                                             http://spezz.ee/et/coilid/587-aspire-triton-coil.html     1,8 oomi      2-3 tükki

                                             http://spezz.ee/et/akud/135-sony-us18650vtc5-flat-top.html

 

Kas nüüd peaks olema kõik vajalik olemas peale vedelike? Selles mõttes vajalik,et analoog suits kimbutama ei tule,kui mingi  e suitsu osa üles ütleb?

 

Soovitan 1,8 coili jaoks peenema avaga drip tipi muretseda, Tritoni originaal jääb veidi jõhkraks  :D

Kasvõi http://spezz.ee/en/tarvikud/198-acrylic-stainless-steel-hybrid-510-drip-tip.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

To Kivi3:

 

Old kirjutab:  evic vtc mini + subtank mini - clearo ja modi vahele jääb väike vahe - töötab ilusti aga päris vastu modi ei saa tanki keerata.

 

 

Laguneb äkki taskus laiali???

Endal puudub võimalus testida, mul eVic'ut pole :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Registreeru või logi sisse

Postitamiseks pead olema kasutaja

Registreeri konto

Loo konto meie foorumisse. See käib kiirelt ja lihtsalt!

Vajuta siia

Logi sisse

On juba konto ? Logi sisse...

Logi sisse
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...